Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ανάξιοι της λευτεριάς !
















25Η Μαρτίου
σήμερα, η μεγαλύτερη εθνική μας εορτή και η εν Ελλάδι ατμόσφαιρα δεν μπορεί παρά να είναι αποπνικτική από κάθε άποψη , άλλωστε η κρίση και η παρακμή στη χώρα μας δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά γενική και ολοκληρωτική. Και η σημερινή εθνική επέτειος έδωσε την κατάλληλη αφορμή για να βγει όλη αυτή η κρίση και η παρακμή στην επιφάνεια, σε όλο της το μεγαλείο.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά για το πώς αντιμετωπίζεται σήμερα η εθνική μας επέτειος. Τον-έτσι κι’αλλιώς απαρχαιωμένο-θεσμό των παρελάσεων και κατ’επέκταση και την εθνική εορτή προσπάθησε καταρχήν να αμαυρώσει σε όλη την Ελλάδα η γνωστή φασιστική συμμορία ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,Χρυσή Αυγή, όπως και το καινούργιο φασιστικό «φρούτο» η «Σπίθα» του Μίκη…Αυτοί εκτός ότι την απειλή που είχαν επιστρατεύσει ότι θα γιαουρτώσουν και θα επιτεθούν σε πολιτικούς, ύψωσαν και πανό που έλεγαν μια σειρά από ηλιθιότητες, άσχετες με την ημέρα, από το μνημόνιο μέχρι τη Λιβύη κλπ. Επίσης μια ομάδα από τραμπούκους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε φασαρία, προσπαθώντας να προπηλακίσει επισήμους πολιτικούς στην παρέλαση. Τα ίδια έγιναν και στην Αθήνα με μέλη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής που συνεπλάκησαν με την αστυνομία , ενώ λίγο νωρίτερα επιτέθηκαν και σε αλλοδαπούς, επειδή πωλούσαν Ελληνικά σημαιάκια.!
Ο βοθροκίλας φασίστας Καρατζαφέρης- με ύφος κάτι ενδιάμεσο μεταξύ Μουσολίνι και Χίτλερ- θεώρησε ότι η ημέρα πρέπει να συνδυαστεί με ρατσιστικό μήνυμα μίσους κατά της δύσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «τότε πολεμήσαμε, κατά της Υψηλής Πύλης των Τούρκων, τώρα πρέπει να πολεμήσουμε το ίδιο κατά της δύσης» !!
Ο «πολύς» και…καθ’όλα «αξιοσέβαστος» πρόεδρος της δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην ίδια λογική μίλησε για ξένους κηδεμόνες (ενωώντας και αυτός τη δύση) που και καλά πρέπει η Ελλάδα να αποτινάξει για να ζήσει ελεύθερη…

Τις πρωινές εκπομπές γέμισαν εθνικόφρονες που προσπαθούσαν να αποκρούσουν τις απόψεις που ακούστηκαν…στα «καταραμένα» ντοκιμαντέρ του Σκαϊ για το 1821, προσπαθώντας να μας επαναφέρουν στην «εθνικά ορθή» γραμμή και εκδοχή της ιστορίας. Τελικά δείχνουν καθαρά πόσο πολύ τους έχουν «τσούξει» οι όποιες αλήθειες ακούστηκαν σε αυτά τα ντοκιμαντέρ. Στο παιχνίδι, όπως πάντα, και ο εθνικοσοσιαλιστής (εθνοφασίστας) Κώστας Χαρδαβέλλας που ήταν καλεσμένος σήμερα στην εκπομπή «δέκα με μία μαζί» που μας πληροφόρησε για το πόσο λάθος είναι να προβάλλονται τέτοια ντοκιμαντέρ σε εποχή κρίσης που…ρίχνουν το εθνικό μας φρόνημα και για το πόσο δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια… Βρήκε δε και έναν άξιο εθνικοσοσιαλιστή (ή κάτι τέτοιο) συμπαραστάτη στο πρόσωπο του δημοσιογράφου και συμπαρουσιαστή της εκπομπής Γιώργου Καραμέρου (νέα ανακάλυψη του καθεστώτος αυτή).

Αυτή είναι λοιπόν-και ακόμη χειρότερη- η κατάσταση στην πατρίδα μας. Σήψη, καθυστέρηση και παρακμή από κάθε άποψη και μία χώρα και κοινωνία δηλητηριασμένη και χωρίς ηθικούς κανόνες που εκφασίζεται όλο και περισσότερο και βαδίζει ολοταχώς προς την καταστροφή και την πλήρη απαξίωση. Έγραφε κάποτε ο Μακρυγιάννης στα απομνημονεύματά του και είναι πιο επίκαιρος από ποτέ «Αν μας έλεγε κανένας αυτήνη την λεφτεριά οπού θα γευόμαστε,θα περικαλούσαμε το θεό να μας αφήσει εις τους Τούρκους άλλα τόσα χρόνια, όσο να γνωρίσουν οι άνθρωποι τι θα πει πατρίδα,τι θα πει τιμιότη,τι θα πει θρησκεία,τι θα πει φιλοτιμία,τι θα πει αρετή. Αυτά λείπουν από όλους εμάς…» και επίσης «…κι’από αυτό δεν θα κάμωμεν ποτέ προκοπή, μήτε θα ιδούμεν θεού πρόσωπο, ότι είμαστε θερία,ανθρωποφάγοι,άτιμοι άνθρωποι,είμαστε τοιούτοι όλοι, ανάξιοι της λευτεριάς.»
Φανταστείτε τι θα έλεγε ο Μακρυγιάννης αν έβλεπε και το σημερινό κατάντημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: