Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Kάποτε υπήρχε μια Ελλάδα που αυτοκαταργήθηκε...


Καταρχήν όσον αφορά τη χθεσινή και προχθεσινή συγκέντρωση η απορία μου είναι η εξής: Όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν εκεί γιατί ακριβώς διαδήλωναν και ποιό όραμα έχουν για το μέλλον της πτωχευμένης πατρίδας τους ; Δεν λέω ότι πολλοί απ’αυτούς δεν θίγονται πραγματικά από τα μέτρα της κυβέρνησης-με πολλά απ’τα οποία φυσικά διαφωνώ- που στρέφονται κατά δικαίων και αδίκων ή ότι δεν δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα, αλλά μαζί με αυτούς διαδήλωναν και οι βολεμένοι και οι κρατικοδίαιτοι και τα παράσιτα που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα τους, ακόμα και αν αυτό γίνει εις βάρος όλης της υπόλοιπης κοινωνίας. Άλλωστε είδαμε ότι χθες ενώθηκαν για πρώτη φορά όλοι στο όνομα του «κοινού αγώνα» και έγιναν ένας αντιδραστικός όχλος,από απλούς αγανακτισμένους μέχρι το ΠΑΜΕ, τις ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ, βολεμένοι και παράσιτα κάθε είδους, κινήματα «δεν πληρώνω»,Συριζαίοι, Σπίθες του Μίκη,φασίστες κάθε είδους κλπ. Και στην τελική τι νόημα έχει να διαδηλώνεις σε αυτόν τον τόπο μόνο όταν θίγονται τα κεκτημένα σου (ακόμα και αν έχεις δίκιο) και ποτέ για το συνολικό κοινωνικό καλό και για μία νέα-από κάθε άποψη- Ελληνική κοινωνία ;

Αυτές οι «λαοσυνάξεις» λοιπόν δεν είχαν καμία προοδευτική υφή και προέλευση και ήταν περισσότερο άναρθρες κραυγές μιας κοινωνίας που βυθίζεται διότι ένα μεγάλο κομμάτι της που ζούσε εις βάρος των συμπατριωτών του τη βύθισε ολοκληρωτικά και μαζί της-σαν θεία δίκη- βουλιάζει και το ίδιο. Είναι μια κοινωνία που είχε εθιστεί για δεκαετίες σε ασυνάρτητες συνεχείς παροχές και προνόμια από δανεικά (δεν είναι τυχαίο ότι πάντοτε επιβραβεύονταν εκλογικά οι λαϊκιστές και οι ψεύτες που έταζαν συνεχώς και αντίθετα στέλνονταν στον αγύριστο όλοι τεχνοκράτες και συνετοί που συνιστούσαν εγκράτεια) και τώρα αντιδρά όπως αντιδρα διότι όχι μόνο δεν μπορούν να δοθούν άλλες παροχές και ρουσφέτια, αλλά μας παίρνουν πίσω και αυτά που μας έδιναν…
Και φυσικά έχουμε ξαναμιλήσει και παλιότερα για τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται επάνω στην ετοιμοθάνατη Ελλάδα.
Το περασμένο καλοκαίρι θυμίζω ότι το ιδιότυπο πεντακομματικό βαθύ κράτος –μέσω των ελεγχόμενων δημοσιογράφων του και του κινήματος των αγανακτισμένων που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-προσπάθησε να ανατρέψει τον Παπανδρέου ο οποίος μαζί με τον Πάγκαλο φαινόταν διατεθειμένος να προχωρήσει επιτέλους στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούσε το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και που θα μπορούσαν να βγάλουν ως ένα βαθμό τη χώρα από το αδιέξοδο. Όμως το πολιτικό καθεστώς που νέμεται τη χώρα-και ειδικά η αριστερά που βρίσκεται στον πυρήνα του-δεν το ήθελε αυτό διότι επιθυμούσε και μη καταβολή της προηγούμενης δόσης του δανείου και αναδιάρθρωση του χρέους κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα εθνικοποίηση των τραπεζών (που είναι ο μεγάλος πόθος της αριστεράς για να μπορέσει να φάει κι’αυτή από το πάρτι που θα γίνει…) και που θα έδινε και το ελεύθερο στους φίλους τους Κινέζους ψευτοκομμουνιστές να κάνουν επενδυτική αποικία τους την Ελλάδα, αλλά και τους Ρώσους να την καταντήσουν κάτι σαν προτεκτοράτο ή και στρατιωτική βάση τους.

Αυτά θα συνέβαιναν μόνο με μία κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς Παπανδρέου-Πάγκαλο που επιδιώχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά της πτώχευσης και που ευτυχώς τελικά ναυάγησε. Αφού τα σχέδιά του απέτυχαν, στη συνέχεια το βαθύ κράτος έπαιξε το τελευταίο του χαρτί βάζοντας τον φιλοαριστερό, αντιφιλελεύθερο και αδίστακτο καιροσκόπο Βενιζέλο να εκβιάσει, μέσω βουλευτών που ελέγχει, ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Τελικά αυτός έκανε πίσω παίρνοντας όμως ως αντάλλαγμα τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Είχαμε πει τότε ότι το μέλλον θα μας δείξει τι θα επιδιώξει να πετύχει ο ραδιούργος Βενιζέλος και τελικά το μέλλον μας έδειξε τα χειρότερα. Τα σχέδια των αδίστακτων καιροσκόπων που μας καταδυναστεύουν άλλαξαν και άρχισαν να επιδιώκουν τη συνεχή αναβολή των μεταρρυθμίσεων ή τον εκφυλισμό τους με ημίμετρα και λανθασμένα μέτρα που όχι μόνο δεν θα δίνουν λύση, αλλά θα σέρνουν συνεχώς το Ελληνικό πρόβλημα, δημιουργώντας προβλήματα και αβεβαιότητα σε όλη την ευρωζώνη. Έτσι όσο και να μειώνονται μισθοί και συντάξεις και όσες εφεδρείες και αν καθιερωθούν τα χρέη και τα ελλείμματα θα παραμένουν και θα γυρίζουμε πάλι στον ίδιο παρονομαστή. Η πεντακομματική συμμορία το θέλει αυτό διότι έτσι ελπίζει ότι θα αναγκάσει την Ευρωπαϊκή ένωση να εκδώσει ευρωομόλογο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την πολιτική διάσπαση και οικονομική αποσάθρωση της Ε.Ε. της οποίας τα ευρωομόλογα θα αγοράζουν κυρίως οι Κινέζοι που έχουν πλεονάσματα και άρα έτσι θα μπορούν να την καταντήσουν υποχείριο του φασιστικού Ρωσοκινέζικου άξωνά τους που επιδιώκει να την αποσαρθρώσει. Δεν είναι καθόλου τυχαία η πεισματική διακομματική επιμονή για έκδοση ευρωομολόγου. Αυτά τα βρώμικα παιχνίδια παίζει τώρα ο Βενιζέλος ο οποίος με τον καιρό επισκίασε και τον Πάγκαλο,αλλά και τον ανύπαρκτο Παπανδρέου και πλέον είναι ο ουσιαστικός πρωθυπουργός μετατρέποντας τον Παπανδρέου σε δευτεραγωνιστή ή και μαργιονέτα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην κυβέρνηση υπάρχουν λίγοι άνθρωποι όπως οι Λοβέρδος,Ρέππας, Διαμαντοπούλου, Παπουτσής, Πάγκαλος που προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορούν απ’αυτή τη χώρα με σοβαρή δουλειά και μεταρρυθμίσεις, ενώ οι υπόλοιποι (ειδικά οι Βενιζελικοί,καθόλου τυχαία…) προσπαθούν να σαμποτάρουν όποια προσπάθεια γίνεται, ώστε να μένουμε καθηλωμένοι στα ίδια.

Η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία αντιστέκονται ακόμα στο ευρωομόλογο, όμως τις προηγούμενες ημέρες παραμονές της ψήφισης των νέων μέτρων φάνηκε ότι το καθεστώς δεν έχει εγκαταλείψει ακόμα και τις παλιές του βλέψεις για αναδιάρθρωση του χρέους και ουσιαστικά χρεοκοπία (κάτι που θα συνεπάγεται όλα όσα λέμε και παραπάνω). Έτσι εκμεταλλεύτηκαν τις βάσιμες ανησυχίες ότι αν δεν ψηφιστούν τα νέα μέτρα δεν θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου στη χώρα μας και ξεσήκωσαν γενική απεργία των πάντων, συλλαλητήρια και διαδηλώσεις ότι ακριβώς έκαναν δηλαδή και με το μεσοπρόθεσμο και είναι βέβαιο πως αυτοί οι αδίστακτοι θα εκμεταλλεύονται και στο μέλλον κάθε τέτοια περίσταση.
Αυτά δεν τα οργάνωσαν βέβαια από ενδιαφέρον για τον λαό που θίγεται όπως ψευδώς λένε, αλλά για να πιέσουν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τα μέτρα ώστε να μην δοθεί η επόμενη δόση και να πάμε σε αναδιάρθρωση του χρέους. Για το σκοπό αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε στο παιχνίδι και τους κουκουλοφόρους για να τα κάνουν γυαλιά καρφιά, ώστε η πίεση να γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αλλά και για να δοθεί και μια εικόνα χάους στην Ελλάδα που συνεπάγεται ταραχή των αγορών και εκτίναξη των spread και ένα μήνυμα προς την Ευρώπη πως «ο Ελληνικός λαός υποφέρει και ξεσηκώνεται κατά των μέτρων σας». Έτσι στην ουσία τους λένε πως «κύριοι δεν πάει άλλο γιατί ο λαός αντιδρά και θα μας ρίξει απ'την κυβέρνηση, εκδοστε ευρωομόλογο να έχουμε όλοι το κεφάλι μας ήσυχο..».Με λίγα λόγια παρότι ο πρώτος στόχος τους απέτυχε, αφού τα μέτρα ψηφίστηκαν, αυτοί παίζουν απτόητοι και το χαρτί του ευρωομολόγου. Μιλάμε δηλαδή για απίστευτους προβοκάτορες που παίζουν με έναν ολόκληρο λαό και τρομακτικές ραδιουργίες που ελάχιστοι Έλληνες μπορούν να κατανοήσουν, ωστόσο είμαι υποχρεωμένος να της αποκαλύπτω στους αναγνώστες των «αιρετικών».
Τώρα βέβαια όπως γνωρίζετε παίζει έντονα και το ενδεχόμενο του «κουρέματος» του χρέους. Αυτό μπορεί μεν να φέρει κρατικοποίηση των τραπεζών που επιθυμεί το καθεστώς, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα στην Κίνα που είναι φορτωμένη με τοξικά Ελληνικά ομόλογα, έτσι ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το καθεστώς (ειδικά τα Κινεζόπληκτα και Ρωσόπληκτα κόμματα της αριστεράς που βρίσκονται στον πυρήνα του) θα θελήσουν μια τέτοια λύση, αλλά θα το μάθουμε σύντομα. Το σίγουρο είναι ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, παρότι λογικά δεν θα σημαίνει ανοιχτή πτώχευση και ξωπέταγμα της Ελλάδας από το Ευρώ.

Και μπορεί σε πολλούς όλα αυτά να ακούγονται υπερβολικά ή τραβηγμένα, όμως πιστέψτε με ότι δεν απέχουν από την πραγματικότητα. Άλλωστε όποιος έχει μελετήσει τη γραμμή αυτού του blog γνωρίζει ότι τα γεγονότα πάντοτε μας επιβεβαιώνουν και δεν γράφουμε τίποτα τυχαία. Όσο για τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους και τον νεκρό θα τα πούμε σε προσεχές άρθρο. Η ουσία πάντως είναι μία: Κάποτε υπήρχε εδώ μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα και αυτοκαταργήθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους της. Το πως και το γιατί θα το γράψει η ιστορία, αν ποτέ ασχοληθεί λεπτομερώς με τον οικιοθελή εκμηδενισμό αυτού του τόπου…

4 σχόλια:

Asfalistis είπε...

Καλησπέρα αντισυμβατικέ,
Καιρό έχουμε να τα πούμε, όμως διαβάζοντας το σημερινό σου άρθρο που όπως πάντα είναι σωστό και καλογραμμένο, διαπίστωσα ότι περνάς "εξ' απαλών ονύχων" το "γίγαντα της πολιτικής" ΓΤΙΩΡΓΑΚΗ, ξέρεις αυτόν που τον έβαλαν πρωθυπουργό και που φαίνεται ακόμη δεν έχει καταλάβει τι κάνει ένας πρωθυπουργός αν και πέρασαν 2 (δύο) ολόκληρα χρόνια, αλήθεια τουλάχιστον αυτό το έχει καταλάβει, ότι δηλαδή είναι πρωθυπουργός μιας χώρας. Δεν έχει σημασία που όταν την πήρε τα νερά είχαν μπει στο σκάφος, αυτός νόμιζε ότι πρέπει στο σκάφος να μπουν περισσότερα νερά και έτσι το σκάφος που λέγεται Ελλάδα, δυστυχώς βούλιαξε και σήμερα που πήγε στις Βρυξέλες νόμιζε ότι πάει να θριαμβολογήσει για το καρόρθωμα του να βουλιαξει δηλαδή, το σκάφος ή την Ελλάδα.

Οταν θα καταλάβει όμως (θα το καταλάβει ποτέ?) ότι έπρεπε βγάζοντας τα νερά να σώσει την Ελλάδα, τότε ρε αντισυμβατικέ θα είναι αργά !
Εσύ ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας τον βγάζεις ήρωα, εδώ ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει και τι κάνει ή μάλλον δεν καταλαβαίνει τι του λένε τα τσιράκια του, να πει ή να κάνει.
Εδώ κάποιος του είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί, πήγε να παραιτηθεί και οι άλλοι του είπαν μην παραιτείσαι και δεν παραιτείθηκε. Εκείνη τη στιγμή ρώταγε τι πρέπει να κάνει και ήταν σα να τον τράβαγαν οι μεν απο 'δω και οι δε από 'κει. Τότε αποφάσισε και είπε τώρα συνεχίζω να είμαι πρωθυπουργός? όταν του είπαν είσαι, τότε είπε "α, ωραία καλά κάθομαι εδώ, γιατί να παραιτηθώ" και έτσι έμεινε.
Σε λίγες ημέρες όμως που θα του πουν ότι χρεωκοπήσαμε και πρέπει να παραιτηθείς, πάλι θα νομίζει ότι έκανε ΜΕΓΑ κατόρθωμα και τότε με χαμόγελα θα του βάλουν το στυλό στο χέρι και θα του πουν βάλε εδω την υπογραφή της παραίτησής σου.
Ετσι λοιπόν θα μείνουμε χωρίς Γιωργάκη. Το ερώτημα είναι με ποιόν θα γελάμε? Μη μου πεις το Σαμαρά, γιατί μ' αυτόν θα κλαίμε.
ΥΓ. Κάτι μου λέει ότι εσύ επιμένεις Γιωργάκης. Φαίνεται ότι σου λείπει πολύ γέλιο !!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ανάλυση όπως πάντα, άλλα εκείνο που γράφεις για τον παντελώς άχρηστο Παπουτσή ξενίζει. Απο πού κι ως που αυτός ο πανίβλακας κάνει κάτι θετικό;

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Που είδες ρε ασφαλιστή ότι υμνώ τον Γιωργάκη ? Ίσα,ίσα που τον λέω μαργιονέτα και ανύπαρκτο.Απλά αποκαλύπτω πως κάποια στιγμή τα έσπασε με το βαθύ κράτος και πως μετάσ προσπάθησαν να τον φάνε και τελικά τον μετέτρεψαν σε κομπάρσο.
Όσο για τον Παπουτσή-αν και μου είναι αντιπαθής σαν άνθρωπος-σίγουρα δεν είναι καθεστωτικός και προσπαθεί να δουλεψει πιο σοβαρά από άλλους.Ακόμα και αυτή η ιστορία με το τείχος που πήγε να κάνει στα σύνορα δεν ξέρω τι απέγινε.Προφανώς τι σαμποτάρει το βαθύ ΠΑΣΟΚ και δεν προχωράει.

Asfalistis είπε...

Καλησπέρα φίλε Αντισυμβατικέ,
για το Γιωργάκη δεν είπα ότι τον υμνείς, απλά κάνω μια περιγραφή για την απίστευτη ΒΛΑΚΙΑ που κουβαλάει.
Για να το σοβαρέψουμε, έχω να πω ή μάλλον να τον αποκαλέσω ΔΟΣΙΛΟΓΟ ρων Γερμανών, μόνο που αυτός λειτουργεί χωρίς κουκούλα. Ήταν προπουλημένη η Ελλάδα από το Γιωργάκη, πριν αναλάβει πρωθυπουργός. Του είχαν πει τι θα κάνει όταν θα αναλάβει τα καθήκοντά του και τώρα τα εκτελεί με επιτυχία και θα έλεγα με λίγες δυσκολίες όπως τα επισόδεια της προηγούμενης ςβδομάδας.
Μπορούσε, αν ήθελε, να έκανε κινήσεις τέτοιες που όταν τα spreds ήταν στο 131 και η πιστοληπτική κατάσταση της χώρας ήταν αξιόλογη, όταν τα επιτόκια των αγορών ήσαν για τη χώρα πολύ χαμηλά, όταν θα έπαιρνε στα σοβαρά το ρόλο του και θα δανειζόταν όσα ήθελε και τα σημερινά μέτρα δεν θα τα έπαιρνε ποτέ, δεν θα είχαμε την κατοχή του ΔΝΤ και της τρώϊκας και έριχνε τα χρήματα στην ανάπτυξη, τότε ναι μεν θα περνάγαμε 3 χρόνια δύσκολα, αλλά θα βγαίναμε και πάλι στην επιφάνεια.
Για να γινόντουσαν αυτά Θα έπρεπε να έπαιρνε σκληρά με, μέτρα αλλά για 3, 4, 5 χρόνια θέλεις, όμως μετά θα "ξελασπώναμε. Αυτά ο "Βλακάκης", συγνώμη ο Γιωργάκης ο επωνομαζόμενος και ΒΛΑΚΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, δεν τα έκανε γιατί εκτελούσε τις διαταγές των αφεντικών του που τον έβαλαν πρωθυποβλάκα, συγνώμη πρωθυπουργό, και οι εντολές ήσαν εντολές παράδοσης της χώρας για να εξυπηρετήσουν αυτοί τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας. Αλλά αφού οι Έλληνες τον ψήφισαν καλά να πάθουμε. Ποιόν? το Γιωργάκη που ο Κοσκωτάς όταν μεσουρανούσε τον είχα πει "Ο ΠΙΟ ΝΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ" Λένε όμως ότι οι λαοί ψηφίζουν αυτούς που τους πρέπει. Τώρα έχουμε Γιωργάκη, αύριο θα έχουμε ΣΑΜΑΡΑ !!! "Θα μας σώσει και ο άλλος προδότης" ο οποίος και αυτός εκτελεί διαταγές ! Άλλωστε του χρωστάνε εκείνοι που τον έβαλαν να ρίξει το Μητσοτάκη. Τώρα λοιπόν ήλθε η ώρα να ξεχρεώσουν το χρέος τους. Θα τον κάνουν πρωθυπουργό για να ολοκληρώσει την προδοσία του !!!
ΨΗΣΙΣΤΕ ΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ !!!