Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ηχηρό χαστούκι από Μέρκελ και Σαρκοζί στους ντόπιους πολιτικούς τυχοδιώκτες !!

Σε ότι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις πρέπει να σημειώσω και πάλι με κάθε αίσθημα ευθύνης ότι η απόφαση για δημοψήφισμα πάρθηκε από κοινή απόφαση της κλίκας Βενιζέλου-Λαλιώτη-Ραγκούση παρέα με έναν διαπλεκόμενο μεγαλοεκδότη, έναν διαπλεκόμενο μεγαλοεπιχειρηματία και εκπροσώπους των μυστικών υπηρεσιών. Ο σκοπός αυτής της απόφασης και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων που την έβγαλαν ήταν να αποσταθεροποιηθεί το οικοδόμημα της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής ένωσης και κατάφεραν να πείσουν για την ορθότητά της τον αδαή και μαριονέτα που λέγεται Παπανδρέου ο οποίος πείστηκε πιστεύοντας πως έτσι θα καταφέρει να γαντζωθεί στην καρέκλα του η οποία φυσικά έτριζε επικίνδυνα…

Αυτοί είναι όλοι εκπρόσωποι του Ελληνικού διακομματικού αντιευρωπαϊκού βαθέως κράτους το οποίος καταγγέλλουμε συχνά από αυτό το blog (και μάλιστα είμαστε και από τους λίγους που το κάνουμε) και όταν λέω πως τα κίνητρά τους ήταν αντιευρωπαϊκά εννοώ πως αυτοί οι αδίστακτοι προβοκάτορες και όσοι τους υπηρετούν επεδίωκαν εδώ και πολύ καιρό να αναγκάσουν την Ε.Ε. να εκδώσει ευρωομόλογο (δεν ήταν τυχαία η διακομματική επιμονή στο ευρωομόλογο) κάτι που θα την αποσυνέθετε οικονομικά και πολιτικά και θα την έκανε έρμαιο των Κινέζων που πιθανότατα θα τα αγόραζαν. Αυτό όμως δεν έγινε διότι αντιστάθηκε σε αυτό κυρίως η Μέρκελ και όχι μόνο αυτό αλλά τελικά, μετά της αποφάσεις της περασμένης εβδομάδας, ναυάγησε-τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας-και η διεύρυνση του EFSF από την Κίνα κάτι που θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει υπό προϋποθέσεις ένα είδος εξάρτησης της Ε.Ε. από την Κίνα. Έτσι λοιπόν οι αποφάσεις της συνόδου της Ε.Ε. ήταν ότι χειρότερο για τους διακομματικούς προβοκάτορες επικεφαλής των οποίων είναι αυτή τη στιγμή ο Βενιζέλος.

Αυτοί οι ραδιούργοι λοιπόν αποφάσισαν να εξαγγείλουν αυτό το δημοψήφισμα για να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί στην προσπάθεια αποσύνθεσης και αποδυνάμωσης της Ε.Ε. και δεν υπολόγισαν καθόλου ούτε την τύχη της Ελλάδας και του λαού της που βρίσκεται σε δύσκολη θέση,ούτε το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας μας,ούτε την αναστάτωση που δημιούργησαν στις αγορές παγκοσμίως. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο επιχείρησαν να εκβιάσουν την Ε.Ε. για ευρωομόλογο και διεύρυνση του EFSF με βάση την Κίνα, αλλά και να την καταστήσουν ευάλωτη και αναξιόπιστη πολιτικά, αλλά οικονομικά (καθώς αναστατώθηκαν και οι Ευρωπαϊκές αγορές και τα χρηματιστήρια, αλλά και πάντα καραδοκεί το ενδεχόμενο να επηρεαστούν και άλλες ευάλωτες χώρες του νότου ως ντόμινο).Αυτό αποκτούσε ακόμα μεγαλύτερη σημασία διότι μόλις λίγες μέρες αργότερα ακολουθούσε η σύνοδος του G-20 όπου η Ε.Ε. θα πήγαινε σαφώς αποδυναμωμένη και ταραγμένη λόγω του Ελληνικού προβλήματος και θα μπορούσε να γίνει εκεί μέσα ακόμα και έρμαιο αντιευρωπαϊκών δυνάμεων και αυτό το ήξεραν πολύ καλά οι εν Ελλάδι σαμποταριστές. Μάλιστα το δημοψήφισμα-παρωδία το όρισαν έξυπνα για τον Ιανουάριο, ώστε το διάστημα αβεβαιότητας,κρίσης και εκβιασμού της Ε.Ε. να γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε αυτό το διάστημα η Ελληνικό καθεστώς θα μπορούσε να επωφεληθεί, ώστε να πάνε πίσω και οι επικείμενες και πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις που επίκειται να επιβάλλει η Ε.Ε., αλλά και να ματαιώσει επικείμενες δυτικές επενδύσει και ταυτόχρονα να ευνοήσει αυτές του Ρωσοκινέζικου άξονα. Δεν είναι τυχαία η δεδηλωμένη εμμονή του χοντροφασίστα και Ρωσόπληκτου Καρατζαφέρη για να έρθουν στην Ελλάδα Ρωσικές επενδύσεις του Πούτιν που τις... περιμένει,ούτε τυχαία η δήλωση του ξεφτιλισμένου λαϊκιστή Τσίπρα πως «Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί και σε δυνάμεις εκτός Ε.Ε…»

Για όσους δεν πείθονται για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα γεγονότα του ραδιούργου αριστερόφιλου και σαμποταριστή της ΠΑΣΟΚικής κυβέρνησης Βενιζέλου, παραθέτουμε το θέατρο που έπαιξε σε όλο αυτό το μικρό διάστημα των γεγονότων. Αφού λοιπόν πρώτα στήριξε μέσα στη βουλή την απόφαση για δημοψήφισμα, στη συνέχεια κρυβόταν από τους Σοϊμπλε,Τόμσεν,Γιούνκερ οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον εντοπίσουν πουθενά και όταν τελικά τον βρήκε κάποια στιγμή ο Σοϊμπλε, ο πολιτικός απατεώνας Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτα περί δημοψηφίσματος !!!
Αμέσως μετά δε, μπήκε στο νοσκοκομείο με πόνο στην κοιλιά (!) και έχουμε κάθε λόγο να μην πιστεύουμε στην ύπαρξη αυτής της αδιαθεσίας, γνωρίζοντας το προηγούμενο θέατρο σκιών του Βενιζέλου, αλλά και τον παμπόνηρο και ραδιούργο χαρακτήρα του. Έτσι βγήκε και στα ΜΜΕ μια «βρώμα» ότι και καλά ο Βενιζέλος δεν γνώριζε για το δημοψήφισμα, ενώ στην πραγματικότητα το υποκίνησε ο ίδιος !…Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε το εξής: Στο προηγούμενο άρθρο όπου αναφερθήκαμε στα γεγονότα των παρελάσεων, αναφέραμε ως αιτία την πίεση προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ώστε να πέσει και να οδηγηθούμε σε εκλογές όπου θα κερδίσει ο Σαμαράς, διότι το βαθύ κράτος θα μπορούσε να επιβληθεί πιο εύκολα σε μια Ν.Δ. του εσωκομματικού δικτάτορα Σαμαρά, παρά σε ένα ΠΑΣΟΚ χωρισμένο σε φράξιες και όχι απόλυτα ελεγχόμενο. Δεν υπολογίσαμε όμως ότι οι προβοκάτορες έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο ! Στην πραγματικότητα λοιπόν οι τραμπουκισμοί των παρελάσεων (που φυσικά οργανώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν πόνταραν μόνο σε πτώση του ΠΑΣΟΚ,αλλά-όπως μας δείχνουν ξεκάθαρα τα γεγονότα που αλληλοσυμπληρώνονται σαν παζλ- και στο να τρομοκρατήσουν το μη καθεστωτικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ίδιο τον αδαή Παπανδρέου ( που τους τελευταίους μήνες δεν ελέγχεται απόλυτα από το καθεστώς) και το περιβάλλον του για να υποκύψουν όλοι τους στο δημοψήφισμα και να το δεχθούν με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις ! Τελικά πέτυχαν να πείσουν το περιβάλλον Παπανδρέου, αλλά μάλλον απέτυχαν να τρομοκρατήσουν όλο το ΠΑΣΟΚ, γι’αυτό και παρουσιάστηκαν αντιρισίες…Αυτά βέβαια δεν τα βγάζουμε απ’το μυαλό μας και όποιος παρακολουθεί συχνά αυτό το blog γνωρίζει ότι τα λεγόμενά μας συνήθως επιβεβαιώνονται από τα γεγονότα !

Αφού ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα που αιφνιδίασε τους πάντες προκλήθηκε- όπως ήταν αναμενόμενο- μεγάλη αβεβαιότητα-εκτός από την Ευρώπη- και μέσα στην Ελλάδα, αφού το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως δεν θα καταβάλει την έκτη δόση στην Ελλάδα αν αυτή δεν επικύρωνε τη συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, ενώ άρχισε να γίνεται ορατός και ο κίνδυνος μιας καταστροφικής επιστροφής στη δραχμή κάτι που θα ήταν αποτέλεσμα της μη επικύρωσης της συμφωνίας μέσω του δημοψηφίσματος. Φυσικά η συμφωνία του Οκτωβρίου τιναζόταν έτσι ή αλλιώς στον αέρα πριν καν γίνει το δημοψήφισμα, καθώς και οι τράπεζες και το EFSF δεν θα πετούσαν τα λεφτά τους στην Ελληνική χοάνη αν η συμφωνία ήταν αβέβαιη. Καταλαβαίνετε δηλαδή το μέγεθος της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού των εμπνευστών αυτού του δημοψηφίσματος…

Όμως φαίνεται ότι το πράγμα άρχισε να στραβώνει από την αρχή για τους καθεστωτικούς εμπνευστές του δημοψηφίσματος. Πρώτον γιατί αποδείχθηκε ότι δεν είχαν καταφέρει να τρομοκρατήσουν αρκετά όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα να προκληθούν αντιδράσεις από κάποιους από αυτούς που απειλούσαν να καταψηφίσουν το δημοψήφισμα, αλλά και άλλους που απειλούσαν να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τις καθεστωτικές δυνάμεις δεν τις ενοχλούσε τόσο το ενδεχόμενο καταψήφισης της κυβέρνησης, όσο το ενδεχόμενο καταψήφισης του δημοψηφίσματος που φάνταζε και πάρα πολύ πιθανό. Αυτό γιατί αυτοί έπαιζαν σε δύο ταμπλό καθώς τους συνέφερε και το να γίνει το δημοψήφισμα, αλλά και το να καταρρεύσει η κυβέρνηση, διότι αυτό θα έφερνε λογικά στην εξουσία τον Σαμαρά και-όπως επισημάναμε-με αυτόν τον ακροδεξιό Ρωσόφιλο θα μπορούσαν να περάσουν πιο εύκολα την πολιτική τους. Επίσης ατύχησαν στο ότι και τα Ελληνικά ΜΜΕ δεν μπόρεσαν να τα επηρεάσουν αρκετά οι Βενιζελικές δυνάμεις και έτσι σχεδόν κανένα δεν υποστήριξε το δημοψήφισμα,ενώ και όλοι οι Παπανδρεϊκοί δημοσιογράφοι (τύπου Καψή στο MEGA) ήταν σαφέστατα αρνητικοί. Επίσης και κανένα από τα ακραιφνώς καθεστωτικά κόμματα (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΟΣ) δεν το υποστήριξε ανοιχτά-παρότι στην πραγματικότητα το ήθελαν- για να μην εκτεθούν, το ίδιο φυσικά και η Ν.Δ.. Αλλά και σε ότι αφορά το εξωτερικό η δουλειά στράβωσε καθώς μάλλον υπολόγισαν ότι έχουν να κάνουν με…κουτόφραγκους. Έτσι προκλήθηκε τεράστιος ντόρος στον ξένο τύπο,καθώς οι Ευρωπαίοι τους πήραν χαμπάρι και άρχισαν να λένε ανοιχτά ότι η Ελλάδα παίζει με το Ευρώ και προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ευρωπαϊκή ένωση. Κάτω από αυτήν την αφόρητη –και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό-πίεση οι Παπανδρέου-Βενιζέλος πήγαν λοιπόν στη σύνοδο των G20.Εκεί Μέρκελ και Σαρκοζί έδρασαν άμεσα και με οξυδέρκεια , καθώς ίσως και να κατάλαβαν ότι επρόκειτο περί προβοκάτσιας, και έπιασαν τον Παπανδρέου από τα μούτρα από την πρώτη μέρα και του ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορεί να παίζει με όλη την Ε.Ε. και πως « Αν θέλεις να κάνεις δημοψήφισμα δικαίωμά σας σαν ανεξάρτητο κράτος, όμως επειδή δεν μπορείς να παίζεις μαζί μας θα το κάνεις πολύ σύντομα» και πως «Θα ήταν καλύτερα να αλλάξεις το θέμα για να μην κινδυνεύσει η συμφωνίας μας και να ρωτάς αν θέλετε να παραμείνετε στην ευρωζώνη, όποτε αν θέλετε να αυτοκτονήσετε δικαίωμά σας…».

Εκεί μας έσωσε κυριολεκτικά και η παροιμιώδης αφέλεια του Παπανδρέου (ο οποίος μοιάζει πλέον με κωμικό και έχει «χάσει τη μπάλα») που τελικά μεταπείστηκε εύκολα και αμέσως και ξέφυγε από τη σκληρή Βενιζελική γραμμή. Ο τελευταίος φαίνεται -εκνευρισμένος και βλέποντας τα σχέδια του καθεστώτος να γκρεμίζονται- να του ζήτησε το λόγο κατά την επιστροφή στην Ελλάδα και εκεί φαίνεται να οφείλεται και η σύγκρουσή τους που διέρρευσε στον τύπο. Πλέον, μετά τις άμεσες ενέργειες Μέρκελ-Σαρκοζί ,και οι αγορές άρχισαν να ηρεμούν, το ίδιο και η Ε.Ε. που δεν πήγε στην G20 ως όμηρος και τελείως αποσαρθρωμένη (και αν και ακόμη δεν είναι οριστικό, το πιθανότερο είναι να μην υποκύψει υπέρ των Κινέζων σε ότι αφορά τη διεύρυνση του EFSF) και πλέον το καθεστώς συνειδητοποίησε ότι δεν είχε να ωφεληθεί σε τίποτα από ένα τέτοιο δημοψήφισμα, περί παραμονής στην ευρωζώνη,γιατί έχει ήδη χάσει το παιχνίδι. Γι’αυτό και είδαμε λίγο αργότερα τον…αξιότιμο σαλταδόρο κύριο Βενιζέλο να δηλώνει ότι είναι κατά του δημοψηφίσματος και να γίνεται έτσι και συμπαθής στο κοινό !! Είπατε τίποτα ; Ο δε Παπανδρέου βλέποντας ότι κινδυνεύει να πέσει από την εξουσία ακύρωσε τελείως το δημοψήφισμα…Μίλησε κανείς για σοβαρότητα ;;;
Όπως βέβαια καταλαβαίνετε ,με όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια η χώρα μας έχει γίνει διεθνής περίγελος και καρπαζοεισπράκτορας και έχει χάσει και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας…

Όσο για τις τελευταίες εξελίξεις ο Παπανδρέου έπαιξε σωστά το χαρτί της συγκυβέρνησης, αλλά χωρίς άμεσες εκλογές, οπότε τώρα χρεώνεται ο αρνητής Σαμαράς (ο οποίος πρέπει να είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε να τον κοροϊδέψει ο Παπανδρέου !!) το αναμενόμενο ναυάγιο της συγκυβέρνησης και ο Παπανδρέου μένει λογικά πρωθυπουργός και ανεβάζει και τις μετοχές του ! Εμείς βέβαια εδώ δεν θέλαμε ούτε Παπανδρέου, ούτε Σαμαρά και ήμασταν καταρχήν υπέρ μιας κυβέρνησης εξωκοινοβουλευτικών προσωπικοτήτων και εκλογές στην ώρα τους σε δύο χρόνια, αλλά εδώ που φτάσαμε τουλάχιστον αποφύγαμε τα χειρότερα διότι οι εκλογές αυτήν την ώρα θα ήταν ότι χειρότερο για τη χώρα και ίσως καταστροφικό, ειδικά όταν-λογικά-θα ακολουθούνταν από μια πλήρως καθεστωτική και υποτελή κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η τσαντίλα της Παπαρήγα μετά τον λόγο του Παπανδρέου στη βουλή, αφού αυτή και η «μαμά» Ρωσία πόνταραν πολλά σε άμεσες εκλογές και επικράτηση του Σαμαρά, όπως και σε μία συγκυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πλήρως καθεστωτικό Βενιζέλο (όπως ακουγόταν έντονα το βράδυ). Και είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι παρότι ο Παπανδρέου δεν προσδιόρισε τον χρόνο τον εκλογών, ο Βενιζέλος έσπευσε μετά από λίγονα μιλήσει για Φεβρουάριο ή Μάρτιο (και κάτι μου λέει ότι έκανε έτσι μια ύστατη απέλπιδα προσπάθεια για να πειστεί ο Σαμαράς και να γίνει πρωθυπουργός ο ίδιος ο Βενιζέλος !!)…
Ας κάνουμε τώρα τον…σταυρό μας να αξιοποιηθούν οποιεσδήποτε αντιστάσεις υπάρχουν ακόμα μέσα στο ΠΑΣΟΚ κόντρα στις καθεστωτικές δυνάμεις, γιατί αλλιώς πέφτουμε στον γκρεμό που σημαίνει έξοδος από το Ευρώ. Όπως και να έχει πάντως δεν υπάρχει φως στο τούνελ γι’αυτήν τη χώρα…

2 σχόλια:

antepanastasi είπε...

Η βεβαιότητα για τις πληροφορίες σου είναι παροιμιώδης. Αλλά έτσι είναι όλες οι θεωρίες συνωμοσίας. Κρίμα πάντως (και το εννοώ γιατί από μία ματιά σε παλαιότερα post, συμφωνούσα με πολλά από όσα έλεγες). Νόμζα ότι η συνωμοσιολογία δεν θα ταίριαζε σε κάποιο που αυτοπροσδιορίζεται ως φιλελεύθερος δημοκράτης.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Για στάσου ρε φίλε,μην πετάς έτσι αόριστα ένα πυροτέχνημα για θεωρείες συνομωσίας χωρίς να γίνεσαι συγκεκριμένος. Αν έχεις κάποια συγκεκριμένη διαφωνία με κάτι που λέω πέστο μου να το συζητήσουμε,αλλά εσύ μιλάς τελείως αόριστα.Αν πάλι αναφέρεσαι στην πληροφορία μου για το ποιός πήρε την απόφαση για δημοψήφισμα,σε διαβεβαιώνω πως είναι από εγκυρότατη πηγή και δεν γράφω τίποτα τυχαία,χωρίς να αναλαμβάνω την ευθύνη.Μην περιμένεις βέβαια να σου πω και ποιές είναι οι πηγές μου,γιατί δεν σκοπεύω να με βρουν σε κανένα χαντάκι ούτε να με γαζώσουν σαν τον Γκιόλια...