Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τα ψέματα τελείωσαν !
















Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου σχηματίστηκε για να αποτραπεί η επερχόμενη πορεία της χώρας προς το βάραθρο της τυπικής και ουσιαστικής πτώχευσης και της επιστροφής στη δραχμή, αν και- όπως είχαμε προβλέψει-αυτός ο κίνδυνος δεν επρόκειτο να εκλείψει. Θα απομακρυνθεί ωστόσο μέχρι νεωτέρας μόνο με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης η οποία φυσικά και θα προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα, καθώς και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

Ποια μέτρα θα προβλέπει ; Μα φυσικά κυρίως τα φιλοαναπτυξιακά μέτρα που προέβλεπε το πρώτο μνημόνιο και εν μέρει το μεσοπρόθεσμο. Αυτά δηλαδή που το Ελληνικό βαθύ κράτος αρνείται να εφαρμόσει για να μην πειράξει την κρατικοκομματική νομενκλατούρα που ζει εις βάρος του Ελληνικού λαού και για να μην κατεδαφίσει το τελευταίο στην Ευρώπη ανατολικού τύπου οικονομικό και αναπτυξιακό μας σύστημα. Και που αρνούμενο να τα εφαρμόσει φορολογεί, κόβει μισθούς και στρέφει σύσσωμο τη προπαγάνδα του και το ανάθεμα του λαού κατά του μνημονίου που υποτίθεται ότι φταίει για όλα τα δεινά μας, λες και δεν έφερε η χρεοκοπία το μνημόνιο, αλλά το μνημόνιο τη χρεοκοπία. Και όμως, είναι γεγονός ότι αν είχε εφαρμοστεί πιστά το μνημόνιο από την αρχή δεν θα χρειάζονταν τώρα ούτε νέα μέτρα και μεσοπρόθεσμα, ούτε χαράτσια και νέο κόψιμο μισθών και τα πράγματα θα πήγαιναν σαφώς καλύτερα…
Εν κατακλείδι χωρίς αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση ούτε αυτό το PSI μπορεί να προχωρήσει και φυσικά σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα μείνει οριστικά με άδεια ταμεία κάτι που συνεπάγεται επιστροφή στη δραχμή με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν αναπόφευκτα. Αν τα τρία κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου έχουν άλλη άποψη η άλλη λύση να βγουν να μας το πουν ευθέως, αλλιώς να το βουλόσουν και αυτοί και τα παπαγαλάκια τους οι καθεστωτικοί βρωμο-δημοσιογράφοι και να φερθούν με τη δέουσα σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Μάλιστα ήδη ο Καρατζαφέρης καταφεύγει- για ψηφοθηρικούς λόγους- στην κουραδομαγκιά που εγκαινίασε ο Σαμαράς, λέγοντας ότι δεν υπογράφει τη δανειακή σύμβαση για λόγους εθνικής υπερηφάνειας με κάποια δημοσιογραφικά αθύρματα τύπου Όλγας Τρέμη να τον υποστηρίζουν.

Παρόλα αυτά μην νομίζετε ότι με την υπογραφή και μόνο της δανειακής σύμβασης θα γλιτώσουμε… Βλέπετε η χώρα και οι πολιτικοί της έχουν γίνει τόσο αναξιόπιστοι και κατάπτυστοι στους Ευρωπαίους εταίρους μας, που η υπογραφή τους δεν αξίζει πλέον δεκάρα ! Οι «κουτόφραγκοι» Ευρωπαίοι αυτή τη φορά θέλουν να δουν πράξεις και έργα που θα συνοδεύσουν απαραίτητα τη σύμβαση και αν δεν τα δουν ούτε τώρα το ξωπέταγμά μας από την Ευρωζώνη θα είναι πολύ κοντά, όσο και αν οι διάφοροι Τσίπρες και λοιπά φασιστοειδή ισχυρίζονται βλακωδώς ότι η Ε.Ε. δεν θα τολμήσει κάτι τέτοιο γιατί θα καταρρεύσει και η ίδια. Τους πληροφορώ λοιπόν ότι και η E.E. και τα Ευρωπαϊκά κράτη και οι τράπεζες έχουν προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι εμείς θα τραυματιστούμε σχεδόν θανάσιμα, ενώ αυτοί θα πάθουν μόνο αμυχές, τη στιγμή μάλιστα που και τα άλλα προβληματικά κράτη (Ιταλία,Ιρλανδία,Ισπανία,Πορτογαλία) αρχίζουν, λίγο ως πολύ, να συνέρχονται και ταυτόχρονα θα γλιτώσει η ευρωζώνη από τον μεταστατικό καρκίνο που λέγεται Ελλάδα *

Αν όμως, με κάποιο τρόπο, εμφυτευθεί αυτή η περιβόητη υπευθυνότητα στους αρμόδιους, αυτό θα σημαίνει ότι θα σταματήσει και η αδίστακτη υπονόμευση του κυβερνητικού έργου που τονίζουμε διαρκώς. Πχ. δεν θα μπορεί κανένας ακροδεξιός Βορίδης του ΛΑΟΣ να καθυστερεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, συντασσόμενος ψηφοθηρικά με τους ιδιοκτήτες ταξί, φορτηγών, βυτιοφόρων κλπ. και κανένας Νικολόπουλος της Ν.Δ. να σαμποτάρει το κυβερνητικό έργο στο θέμα των επικουρικών συντάξεων, όπως και κανένας προβοκάτορας Βενιζέλος να αναβάλει συνεχώς την πολυπόθητη αναμόρφωση του φορολογικού. Είναι λοιπόν τόσο πασιφανείς οι κομματικές, ψηφοθηρικές και συμφεροντολογικές-συντεχνιακές σκοπιμότητες των κυβερνητικών εταίρων-που τους εμποδίζουν να παράξουν έργο- που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν και αυτό βέβαια εμείς το είχαμε προβλέψει στα «αιρετικά» από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού αυτής της κυβέρνησης. Έτσι γίνεται κατανοητό ότι ακόμη και τώρα κάποιοι αδίστακτοι καιροσκόποι και ραδιούργοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες και σία συνεχίζουν να παίζουν επικίνδυνα με τις τύχες της χώρας την ώρα που αυτή πνέει τα λοίσθια. Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το βρωμερό καθεστώς ρίχνει τις ευθύνες και το ανάθεμα-με τα παπαγαλάκια του- οπουδήποτε αλλού (Ε.Ε.,Γερμανία) για να γλιτώσει τον εαυτό του από την οργή του κόσμου.

Φυσικά επειδή δεν είμαι αφελής ξέρω καλά ότι ο Σαμαράς και τα τσιράκια του δεν ενοχλούνται καθόλου να κυβερνήσουν αργότερα πάνω σε ερείπια (αντίθετα,όπως έχω ξαναπεί,τους βολεύει), όπως δεν ενοχλούνται και τα καγκεμπίτικα και φασιστικά κόμματα της αριστεράς (ΚΚΕ,ΣΥΡΙΖΑ και οι ουρές τους) σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς αυτά αβαντάρουν εδώ και καιρό τον ακροδεξιό και δολοπλόκο Σαμαρά. Όμως διατείνομαι ότι αν όλοι αυτοί πιστεύουν πως με την κατάρρευση του τόπου θα καρπωθούν τη λαϊκή δυσαρέσκεια-ακόμα και εκλογικά- θα διαψευστούν οικτρά και θα σοκαριστούν (και οι αριστεροί). Σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή οι συνέπειες θα είναι τόσο ανυπολόγιστες που θα σαρώσουν σαν τσουνάμι όλα τα κόμματα του μεταπολιτευτικού σκηνικού ως συνυπεύθυνα. Και ότι δολοπλοκίες, φασιστικές μεθόδους, εξιλαστήρια θύματα, δημοσκοπήσεις, κλπ. και να χρησιμοποιήσει το πολιτικό καθεστώς, αυτή τη φορά θα του γυρίσουν μπούμερανγκ !! Μπορεί να έχουν κοροϊδέψει πολλές φορές τον Ελληνικό λαό (με τα πολλά ελατώμματά του), αλλά τούτη τη φορά τους προειδοποιώ ότι όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα βουλιάξουν μαζί του στα σκατά γιατί η πείνα είναι πολύ κακός σύμβουλος !!!

Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν…λίγες εβδομάδες μας έμειναν για να αποφασίσουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε και να σωθούμε, αν θα γίνουμε επιτέλους Ευρωπαϊκό κράτος ή μία νευρωτική μπαταχτσίδικη μπανανία !! Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα !!
Στη δεύτερη περίπτωση ας παραδώσουμε οριστικά τη διακυβέρνηση της χώρας στους Τσίπρες, τις Παπαρήγες, τους Δημαράδες, τους Φωτόπουλους και Λυμπερόπουλους και στον μέντορα όλων αυτών εθνικοσοσιαλιστή Μίκη Θεοδωράκη, για να μετατραπούμε σε Αλβανία του Χότζα ή Νικαράγουα του Σομόζα και του Ορτέγκα ! Τότε όμως όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες θα πρέπει να μεταναστεύσουμε για να μείνουν εδώ μόνο τα καθιζήματα που θα τους κυβερνούν αυτοί που πραγματικά τους αξίζουν !

* Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις διεθνών οίκων η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα σήμαινε πτώση κατά περίπου 50% του ΑΕΠ της ίδιας, ενώ θα βελτίωνε κατά περίπου 5% στα άλλα κράτη μέλη και στην οικονομία !

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καπως ετσι ειναι τα πραγματα δυστυχως..
Αν και δε βλεπω ακομη να συμμεριζονται πολλοι αυτες τις αποψεις ...μαλλον θα την δουνε σε λιγο οταν τους ερθει νταμπλας.
Γραφε πιο συχνα αν μπορεις.
Θερ.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως ετσι. Δυστυχως φοβαμαι οτι ειναι πολυ αργα. Χρονια μετα θα μιλαμε για αλλη μια χαμενη ευκαιρια, αλλα και παλι τιποτα δεν θα εχει αλλαξει.