Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ουκρανία-Ρωσία: Μια πιο αναλυτική σύνοψη των γεγονότων…(πρώτο μέρος)




 Ως γνωστό στην Ουκρανία κυβερνούσε τα τελευταία χρόνια ένας αυταρχικός δήθεν αριστερός ονόματι Γιανούκοβιτς. Αυτός πρέσβευε αλλά και έπραττε την πλήρη υποταγή και αποικιοποίηση του Ουκρανικού κράτους στη Ρωσία του Πούτιν η οποία την απομυζούσε και την είχε εξαρτήσει οικονομικά και ενεργειακά.   
   
   Είναι χαρακτηριστικό ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα στην Ουκρανία μέσα στο 2013 ήταν-σε ευρώ-2.773 το χρόνο (που σημαίνει μέσος μισθός περίπου 230 ευρώ το μήνα…), χειρότερα δηλαδή από την Αλβανία αλλά και τρίτη χειρότερη επίδοση από τα Ευρωπαϊκά κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Και εκτός αυτού μιλάμε και για ένα άκρως κλεπτοκρατικό καθεστώς λόγω φυσικά μιας Σοβιετικού τύπου νομενκλατούρας  που ζούσε εις βάρος του Ουκρανικού λαού.
Επίσης ο Γιανούκοβιτς μπορεί να εξελέγη με εκλογές, αλλά κυβερνούσε δικτατορικά στα πρότυπα του «πατερούλη» του Πούτιν (η φυλάκιση της πολιτικού του αντιπάλου Τιμοσένκο είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα) καθώς είχε πολιτικούς κρατουμένους, φίμωνε τον τύπο, ενώ ήταν τόσο αυταρχικός που είχε φτάσει να περνάει νόμους και αποφάσεις μέσω της βουλής με  απλό σήκωμα του χεριού των βουλευτών που δεν έμπαινε ούτε καν στον κόπο να καταμετρήσει !! Η απάντηση λοιπόν σε αυτούς τους Ρωσόφιλους που λένε ότι ανετράπη ένας νόμιμα εκλεγμένος πρόεδρος είναι ότι δεν είχε καμία δημοκρατική νομιμοποίηση γιατί απλά δεν κυβερνούσε δημοκρατικά. Τελεία και παύλα !...

Το ποτήρι ξεχείλισε όμως όταν ο Ρωσόδουλος Γιανούκοβιτς επιχείρησε να ματαιώσει την επικείμενη σύνδεση Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτι που θα σήμαινε την πλήρη και οριστική υποταγή της Ουκρανίας στη Ρώσικη φασιστική υπερδύναμη.
Τότε λοιπόν ξεσηκώθηκε η κάπως πατριωτική και αντιρώσικη αστική τάξη της Ουκρανίας, τα ανάλογα κόμματα της αντιπολίτευσης (και αυτοί ξεσήκωσαν μοιραία και αρκετό κόσμο) αλλά και αυθόρμητα ένα  μέρος του Ουκρανικού λαού που είναι έτσι κι’αλλιώς στην πλειοψηφία τους είναι αντιρώσοι και υπέρ της εθνικής ανεξαρτησίας και έτσι δημιουργήθηκε το περιβόητο δημοκρατικό κίνημα της πλατείας εκεί στο Κίεβο. Η πλειοψηφία του Ουκρανικού λαού ξεσηκώθηκε και απαίτησε τη φυγή του προδότη Γιανούκοβιτς από την εξουσία και μια Ουκρανία με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Κάποιοι βλάκες ή απλά προπαγανδιστές εδώ στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι η Γερμανία και οι ΗΠΑ ξεσήκωσαν τους Ουκρανούς. Όμως η Γερμανία και η Ε.Ε. μεσολάβησαν μόνο όταν το κίνημα βρισκόταν στο φόρτε του και είχαμε ήδη 70 νεκρούς, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοκύλισμα,ενώ οι ΗΠΑ σχεδόν δεν είχαν ασχοληθεί (άλλωστε ο Ρωσόφιλος Ομπάμα ποτέ στο παρελθόν δεν έχει ενοχλήσει τον Πούτιν…)

Τα κόμματα που οργάνωσαν την πλατεία ήταν το κεντροδεξιό της Τιμοσένκο, το κάπως φιλελεύθερο του Κλίτσκο και το ακροδεξιό "Svoboda", ένα αντίστοιχο  του Ελληνικού ΛΑΟΣ (Αυτό το κόμμα ξεκίνησε κάποτε ως εθνικοσοσιαλιστικό-δηλαδή ναζιστικό-αλλά μετατοπίστηκε πιο αριστερά και έγινε σχετικά πιο μετριοπαθές). Αρχικά το κίνημα εξελίχθηκε φιλειρηνικά και οι μόνοι που άσκησαν βία ήταν οι αστυνομικοί του Γιανούκοβιτς για να το καταστείλουν,κι’ενώ οι δημοκράτες διαδηλωτές απλά αμύνονταν. Όμως σύντομα τα πράγματα άλλαξαν αφού από ένα σημείο και μετά το ακροδεξιό κόμμα πήρε για κάποιο λόγο οργανωτικά το πάνω χέρι στο κίνημα με αποτέλεσμα να το δηλητηριάσει και να αρχίσουν ασχήμιες και βιαιοπραγίες από Ουκρανούς νεοναζί (που προφανώς κατευθύνονταν από αυτό το κόμμα). Η αστυνομία του Γιανούκοβιτς απάντησε με ακόμα μεγαλύτερη βία, η κατάσταση εκτραχύνθηκε πολύ με αποτέλεσμα ανεξέλεγκτες συγκρούσεις και απολογισμό 70 νεκρούς !

Μόνο τότε παρενέβη (και πολύ σωστά) ως διαμεσολαβητής η Ε.Ε. με επικεφαλής τη Γερμανία για να αποφευχθεί ο εμφύλιος που φαινόταν στον ορίζοντα και να βρεθεί μια διπλωματική λύση και τελικά βρέθηκε. Συμφωνήθηκε η προκήρυξη εκλογών σε μικρό χρονικό διάστημα,η μείωση των υπερ-εξουσιών του προέδρου Γιανούκοβιτς, καθώς και η αποφυλάκιση της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Τιμοσένκο που ουσιαστικά ήταν πολιτικός κρατούμενος. Όμως η εκτίμησή μας ήταν ότι ο ρόλος των νεοναζί ήταν προβοκατόρικος υπέρ της Ρωσίας και σ’αυτό δεν φαίνεται να πέφτουμε και πολύ έξω αφού πρώτον  χάρις στην όλη δράση τους  η φασιστική Ρωσία μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα ότι αυτοί που μάχονται εναντίον της είναι φασίστες και ναζί και άρα εμείς η Ρωσία η δύναμη του καλού ( Παρότι βέβαια μεγαλύτερο φασίστα από τον Πούτιν δύσκολα βρίσκει κανείς !!) Και πράγματι η Ρωσία χρησιμοποιεί τώρα στο έπακρο αυτού του είδους την προπαγάνδα και τη χρησιμοποίησε τελικά και στην κατάληψη της Κριμαίας. Δεύτερον γιατί χάρις στην ανάμειξή των ναζιστών και την όξυνση της βίας η Ρωσία έπαιζε για τα καλά στην Ουκρανία το παιχνίδι του εμφυλίου και της διάσπασης που την συνέφερε!     

 Και η κατ’εμέ επιβεβαίωση της προβοκάτσιας ήρθε αμέσως όταν, παρά τη συμφωνία που επετεύχθη με την Ευρώπη, οι νεοναζί συνέχισαν μόνοι αυτοί να διαδηλώνουν και να βιαιοπραγούν στο Κίεβο με αίτημα την άμεση απομάκρυνση του Γιανούκοβιτς. Για ποιο λόγο άραγε να κάνουν κάτι τέτοιο μετά τη συμφωνία που υιοθέτησε σύσσωμη η αντιρώσικη αντιπολίτευση (και το ακροδεξιό κόμμα που τους καθοδηγούσε) ;  Πολύ απλά γιατί μετά τη συμφωνία κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και Ε.Ε. η Ρωσία έδειχνε να χάνει το παιχνίδι οριστικά και η Ουκρανία να καταλήγει σε δυτικόφιλα χέρια, αφού η ήττα Γιανούκοβιτς στις εκλογές ήταν προδιαγεγραμμένη. Φαίνεται λοιπόν ότι ο Γιανούκοβιτς για πρώτη φορά δεν υπάκουσε στις εντολές της Μόσχας και έκανε μια τέτοια συμφωνία, γι’αυτό και ο Πούτιν τον τελείωσε  αυτόματα !  

 Έτσι όλα δείχνουν ότι προ του κινδύνου να χαθεί τελείως η Ουκρανία ο Πούτιν και η παρέα του  κίνησαν τα νήματα  μέσω αυτού του ακροδεξιου κόμματος  « Svoboda» το οποίο με τη σειρά του καθοδήγησε τους ναζιστές  να συνεχίσουν τις φασαρίες και μετά τη συμφωνία. Ο Γιανούκοβιτς εγκαταλήφθηκε λοιπόν από τα Ρώσικα αφεντικά του και ήταν πλέον αβοήθητος στο έλεος των ναζιστών που έσπαγαν και έκαιγαν.Δηλαδή το πολιτικό του τέλος ήταν προδιαγεγραμμένο και ακόμα και αν αυτό καθυστερούσε λίγο η Ουκρανία θα πήγαινε προς εμφύλιο και διάσπαση, αλλά τελικά δεν άργησε καθόλου…

 Να πούμε επίσης ότι η συνεργασία των δύο αντιπολιτευόμενων κομμάτων με τους ακροδεξιούς- υποτίθεται σε ένα αντιρώσικο μέτωπο- είχε αρχίσει στην πραγματικότητα λίγα χρόνια νωρίτερα και πιστεύω πως ταυτόχρονα άρχισε και το Ρώσικο προβοκάρισμα της αντιπολίτευσης (που τώρα στην κρίσιμη στιγμή εκδηλώθηκε)…Και μολονότι είναι κατανοητό το πώς πολλοί Ουκρανοί φασίστες και ναζί μπορεί να είναι αυθόρμητα ποτισμένοι  με μίσος κατά της Ρωσίας και να φέρονται έτσι, όλοι αυτοί δεν παύουν (τουλάχιστον στις ηγεσίες τους) να έχουν τάση προς την εθνοπροδοασία όταν ο εχθρός  είναι σχετικά ομοϊδεάτης τους φασίστας όπως η Ρωσία και ο Πούτιν. Όπως επίσης δεν παύουν οι περισσότεροι ακροδεξιοί ανά τον κόσμο να έχουν συμπάθεια ή και συνεργασία με τη Ρωσία του Πούτιν (όπως και η Χρυσή Αυγή) που κατά κάποιο τρόπο είναι το κέντρο του παγκόσμιου φασισμού και αυτοί το γνωρίζουν διότι οι φασίστες μυρίζονται το φασισμό !

Εν κατακλείδι γνωρίζοντας τι εστί Πούτιν και KGB και πόσο ύπουλα και προβοκατόρικα μπορούν να λειτουργήσουν, είμαι πλέον πεπεισμένος για τη ναζιστική προβοκάτσια. H συνέχεια στο δεύτερο μέρος της ανάλυσης μας, πολύ σύντομα....


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν αναρτάς τα σχόλια ροζ κοτούλα!..ε!...γιατί?...σου αρέσει να κλωσσάς στην αυνάνια αυταρέσκια των δικών σου λόγων και θέσεων ή είσαι νεοπουριτανή κοκκινοβένετη καλόγρια που φοβάται όχι μόνο τα ηλίθια φασιστάκια αλλά και οποιονδήποτε άλλον που έχει έστω και άλλη άποψη από την δική σου!...ακόμη και άν είναι ΛΑΘΟΣ?

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ρε μάγκα να σε ρωτήσω ? Απο υγεία είσαι καλά ?? Είσαι καλά ψυχολογικά ?