Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Γιατί μας "χαλάνε" οι παρελάσεις !



Μια που χθες ήταν η εθνική μας επέτειος, επιτρέψτε μου να πω κάποια πράγματα που εκφράζουν όχι μόνο εμένα αλλά και αρκετούς ακόμα και αφορούν τις παρελάσεις που υποτίθεται ότι γίνονται για να την τιμήσουν.   Γιατί λοιπόν μας χαλάνε οι παρελάσεις και θα προτιμούσαμε να μην υπάρχουν (κυρίως οι στρατιωτικές δηλαδή…) ; Πάντα όμως με σοβαρά επιχειρήματα και όχι ιδεοληψίες :

1)Γιατί είναι ένας ξεπερασμένος θεσμός, κατάλοιπο άλλων εποχών ή και αυταρχικών καθεστώτων αυτών των εποχών, που απαντάται πλέον κυρίως σε τριτοκοσμικές χώρες. Θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι σαφώς πιο εποικοδομητικό για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και να διδαχθούμε από το παρελθόν.

2)Γιατί κάθε χρόνο γίνονται πεδίο απωθημένων κάθε ακραίου (αριστερού ή δεξιού), με αποτέλεσμα να απασχολούν τη μισή αστυνομία σε κάθε πόλη για να μη γίνει μακελειό. Άλλοι να φωνάζουν κατά του μνημονίου και της τρόικας, άλλοι να κυνηγάνε τους επισήμους πολιτικούς, άλλοι να διαμαρτύρονται γιατί απολύθηκαν, άλλοι να κυνηγάνε τους Αλβανούς σημαιοφόρους κλπ.,κλπ.

 3)Γιατί η εικόνα επίδειξης στρατού και αρμάτων μέσα στην πόλη-και η αναμετάδοσή τους από την τηλεόραση με βαρύγδουπες περιγραφές- θυμίζει ακραία στρατοκρατία και ταιριάζει μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα τύπου Κίνας, Ιράν, Ρωσίας, Βόρειας Κορέας (μόνο σε τέτοιες χώρες γίνονται…) και όχι σε μια Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα του 2014.

  4)Γιατί απεχθάνομαι να βλέπω πρωθυπουργούς, προέδρους δημοκρατίας, υπουργούς, παπάδες και γενικά όλο το Ελληνικό βαθύ κράτος που παραβρίσκεται κάθε χρόνο εκεί και τις καπηλεύεται πουλώντας μαϊμού πατριωτισμό προς άγρα ψήφων και προς εξυπηρέτηση προπαγάνδας (δες και φετινές δηλώσεις Παπούλια περί δανειστών…)

5)Τέλος οι μαθητικές παρελάσεις δεν με ενοχλούν όσο οι στρατιωτικές, με ενοχλεί όμως να βλέπω τους μαθητές να παρελαύνουν με στρατιωτικό βήμα (σε μια επίδειξη ακραίου μιλιταρισμού) λες και είμαστε σε δικτατορία ή σε πόλεμο. Γίνονται που γίνονται παρελάσεις, αφήστε τουλάχιστον τους μαθητές να περπατήσουν φυσιολογικά σαν άνθρωποι ή να χαιρετήσουν λίγο και τον κόσμο. Και το χειρότερο είναι ότι οι περισσότεροι μαθητές δεν αισθάνονται και δεν διδάσκονται τίποτα από όλη αυτή την ιστορία των παρελάσεων παρά βρίσκουν μια καλή ευκαιρία για βόλτα, καφέ και φλερτ. Και μια που μιλάμε για φλερτ -και αφού καλώς ή κακώς οι μαθήτριες οφείλουν να είναι και στο πνεύμα της εποχής που θέλει να προβάλλεται και το γυναικείο κάλλος- παρελαύνουν ως κοκεταρίες συχνά με καυτά μίνι !
Το τελευταίο δεν είναι κακό, αλλά το πως σ’αυτή τη χώρα του παραλόγου συνδυάζουμε πόλεμο, Κολοκοτρώνη. παρελάσεις και μιλιταρισμό με μίνι φούστες, τζελ στο μαλλί, φλερτ και καφετέριες μόνο τα δυνατότερα μυαλά της κοινωνιολογίας ίσως να μπορούσαν να μας το εξηγήσουν !!  Γιατί λοιπόν δεν γίνεται κάτι πιο εποικοδομητικό και στα σχολεία για μαθητές και δασκάλους (έστω μαζί με τις παρελάσεις)  μπας και μείνει κάτι και στα μυαλά των μαθητών,αλλά και γενικά στο λαό ;

  Αναπάντητα ερωτήματα που στη χώρα του ανορθολογισμού, των εμμονών και ιδεοληψιών κάθε είδους και της συνομωσιολογίας δεν βρίσκουν ακόμα την απάντησή τους…και δεν τη βρίσκουν ούτε στον γλοιώδη και δίχως χαρακτήρα πολιτικό κόσμο, αλλά-όπως είναι λογικό- ούτε και στην πλειοψηφία του Ελληνικού λαού...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου σε κάποια πράγματα θα συμφωνήσω, αλλά σε κάποια πράγματα είμαι αντίθετος.
Άλλα ας τα πάρουμε από την αρχή.

1. Η παρέλαση δεν είναι θεσμός, αλλά ένας φόρος τιμής σε αυτούς τους ήρωες, γνωστούς και μη, που έδωσαν τη δική τους ζωή, για να είναι η δική μας ζωή ελεύθερη.

2. Εδώ θα συμφωνήσω εν μέρη. Από τη μία όντος αυτό που λες για τον κάθε γραφικό ακραίο, έχει απόλυτη βάση, αλλά πιστεύω να συμφωνείς ότι από τη μεριά των ακραίων αριστερών αναρχικών, θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι κανείς δεν τους επέβαλε να πάνε να παρακολουθήσουν, οπότε ας πάνε όπου τους ευχαριστεί. Και πάμε τώρα στην άλλη πλευρά, τη δύσκολη... Ακραίοι δεξιοί εθνικιστές, εδώ η ανάλυση έχει δύο σκέλη, το ένα είναι γιατί σε μια εκδήλωση εθνική την σημαία να τη κρατάει μη Έλληνας, φαντάσου να την κράταγε Σκοπιανός (ιδέα μεγάλης Μακεδονίας), Αλβανός (ο μικρός Αλβανός Οδυσσέας Τσενάι σήμερα είναι υποστηρικτής της ιδέας της μεγάλης Αλβανίας), Ιταλός (πόλεμος 1940), Γερμανός (κατοχή 1941-1944) ή Τούρκος (400 χρόνια σκλαβιάς) αλλά το πρόβλημα θα είχε λυθεί αν ο δάσκαλος σε ένα μάθημα αντί για 10 έβαζε 9.

3. Άλλο η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, που κάνουν οι χώρες που αναφέρεις και άλλο η αποτίμηση φόρου τιμής που γίνεται στην Ελλάδα (28 όχι στη παράδοση της χώρας στους Ιταλούς και 25 Μαρτίου τον αγώνα του έθνους).

4. Εδώ μαζί σου με χίλια. Στις παρελάσεις δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν εξέδρα. Θες κύριε πολιτικάντη να δεις την παρέλαση, όρθιος όπως όλοι και όλοι μαζί.

5. Δηλαδή για να καταλάβω, δε σε πειράζει η μαθητική παρέλαση, γιατί έχει ανήλικα κοριτσάκια που λόγο κακών προτύπων ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν ενήλικες; Αυτό λέγεται παιδεραστία. Εκτός αν σου αρέσει να βλέπεις ανήλικα παιδιά να περπατάνε κάτω τον ήλιο με το έτσι θέλω κάποιον. Που λέγεται σαδισμός. Και σε μια παρέλαση απόδοσης τιμής σε ήρωες πολέμου τι βήμα ήθελες να έχουν; Σάμπα από παρέλαση αποκριάς, πασαρέλας, βαρύ με τα χέρια στις τσέπες ή τρέλα με κορδέλα και φούστα κλαρωτή αλλά gay pride parade (αλήθεια η εν λόγο παρέλαση σε βρίσκει σύμφωνο);

Τέλος θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για τα παρακάτω¨
1. Μουσουλμάνοι αυτομαστιγώνονται μέρα μεσημέρι στον Πειραιά
2. ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Βίαιη επίθεση όχλου φεμινιστριών υπέρ των αμβλώσεων σε Καθολικό ναό και πιστούς
3. Γυμνή ποδηλατοδρομία Θεσσαλονίκης 2013
4.Ένας άνδρας τσακίζεται από τον όχλο ενώ κείτεται αιμόφυρτος και ανήμπορος... Στο τέλος τον καίνε ζωντανό!!! Σύμφωνα με την πηγή πρόκειται για ομοφυλόφιλο στην Αφρική...
5.Δείτε πως φέρονται οι μαύροι στην Γαλλία στις λευκές γυναίκες... (Σύντομα και στην γειτονιά σας...)

Ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σου.
Θα χαρώ για κάθε απάντηση.
Θωμάς Θ.

Ανώνυμος είπε...

Και τι έγινε αν κουβαλήσει τη σημαία κάποιος μη έλληνας??Καλό θα είναι να μην ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους ανάλογα με τα σύνορα που που οι ίδιοι κατασκευάσαμε λες και η γη μας ανήκει....ένα παιδί από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας(Σκόπια είναι η πρωτεύουσα)δεν έχει καμιά σχέση με την ιδέα της μεγάλης Μακεδονίας(το ίδιο και για τις άλλες εθνικότητες)....τι καταλαβαίνει από επεκτατικές ιδέες??μη μολύνουμε τα παιδιά με φασισμό-το κάνει η πολιτική του κράτους αλλά όχι και εμείς-μεγάλη βαρύτητα δίνουν στις παρελάσεις και άλλα συναφή γι'αυτό και η οπισθοδρόμηση..όποιος λαός δεν έχει παρόν και μέλλον αναλώνεται σε αναφορές των κατορθωμάτων του στο παρελθόν

Ανώνυμος είπε...

Λάθος Νο1. Δεν "κουβαλάνε" τη σημαία.

Λάθος Νο2. Δεν χωρίζουμε εμείς τους ανθρώπους, ο Θεός (ή η φύση) τους χώρισε (ανάλογα με την πίστη ή όχι του κάθε ανθρώπου). Και είμαστε διαφορετική, αρκεί να δεις πόσοι μαύροι είναι στο τελικό του στίβου και πόσοι λευκοί στην άρση βαρών.

Λάθος Νο3. Τα σύνορα, είναι για να προστατεύουν τα ήθη και τα έθιμα, την γλώσσα και την κουλτούρα, την σημαία και τα ιδεώδη του κάθε λαού.

Λάθος Νο4. Φυσικά και μας ανήκει η γη. Και όπως κάθε κληρονομία, την αφήνουμε στα παιδιά μας. Καλύτερη ή χειρότερη δεν θα το κρίνω.

Λάθος Νο5. "Ένα παιδί δεν έχει καμιά σχέση με επεκτατικές ιδέες;". Πιστεύω ότι αν τον τελευταίο μήνα άκουσε καθόλου ειδήσεις, η Ουκρανική Κριμαία πλέον είναι Ρώσικη Κριμαία, χωρίς να πέσει σφαίρα. Προσεχώς και στην Ελληνική Θράκη, από τους Τούρκους, και στη Ελληνική Ήπειρο, από τους Αλβανούς. Ααα και πριν πεις αυτά δεν γίνονται, έτσι έλεγαν και οι Ουκρανοί.

Λάθος Νο6. "Πρώην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας" και όχι "Δημοκρατία της Μακεδονίας".

Λάθος Νο7. Δεν είναι οπισθοδρόμηση, ούτε κοιτάμε το παρελθόν. Είναι φόρος τιμής για την ελευθερία μας. Όποιος λαός ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Υ.Γ.1 Σε 6 γραμμές & λάθη. Έκανες τη μαμά σου περήφανη πάλι.
Υ.Γ.2 Θωμά θ. συγκλονιστικά τα 5 λινκ σου. Πρέπει να τα δουν όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ.1 Σε 6 γραμμές 7 λάθη. Έκανες τη μαμά σου περήφανη πάλι.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

1)Θεσμός,φόρος τιμής,πέστο όπως θες...οι λέξεις μικρή σημασία έχουν.Η ουσία για μένα δεν αλλάζει.

2)Παρομοίως κανείς δεν αξαναγκάζει και τους ακροδεξιούς και εθνικιστές να βλέπουν παρελάσεις με Αλβανούς και μαύρους.Αν δε γουστάρουν ας κάνουν δικές τους παρελάσεις,όπου θα προβάλλουν την ...καθαρότητα της φυλής.

Επιπλέον ποτέ ένας άνθρωπος δεν εκπροσωπεί ένα συγκεκριμένο καθεστώς μιας εποχής.Δηλαδή με ποιά λογική ένας Γερμανός εκπροσωπεί τη Γερμανία του Χίτλερ και ένας Ιταλός την Ιταλία του Μουσολίνι ? Μήπως και όλοι οι Έλληνες εκπροσωπούν τη χούντα του Παπαδόπουλου ? Άσε που το πρόβλημα των εθνικιστών και ακροδεξιών δεν είναι οι Ευρωπαίοι, αλλά κυρίως οι Αλβανοί και οι μαύροι λόγω ρατσισμού και μισαλοδοξίας.

Και παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι απ'το ότι ο Τσεναϊ θα κάνει κόμμα και ότι πρεσβεύει και τη μεγάλη Αλβανία. Αυτά τα προπαγανδίζουν κάτι φασιστοσαϊτ εδώ και αρκετά χρόνια,αλλά δεν έγιναν ποτέ...

3)Είναι κυρίως επίδειξη στρατιωτικής δύναμης.Αλλιώς δεν θα έβγαζαν στους δρόμους άρματα και τανκς,ούτε θα έκαναν βαρύγδουπες περιγραφές από την ΕΡΤ

4)Φίλε,το να είσαι πουριτανός δικαίωμά σου,αλλά το να θεωρείς παιδεραστεία μια 17χρονη που βάφεται και φοράει μίνι αυτό πάει πολύ και θα έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα πριν το γράψεις !
Οι μαθητές όπως γράφω παραπάνω θα έπρεπε να έχουν ελεύθερο βήμα (όχι άναρχο,ούτε να χορεύουν...) και να μπορούν να χαιρετούν και τον κόσμο. Και οι Ελληνοαμερικανοί έτσι κάνουν παρέλαση. Εμείς γιατί επιμένουμε στα παλιά ?

5)Επιγραμματικά, με τους φανατικούς μουσουλμάνους δεν τα πηγαίνω καθόλου καλά ειδικα όταν παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα και γενικά με τους φανατικούς κάθε είδους.
Και με τις φεμινίστριες δεν τα πηγαίνω καλά γιατί οι περισσότερες είναι ακραίες (ευτυχώς στην Ελλάδα αυτές είναι πολύ λίγες),αν και θεωρώ ότι οι αμβλώσεις πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Στη Γαλλία υπάρχουν πολλά προβλήματα με γκετοποιημένους μαύρους κλπ. που είναι ποτισμένοι με μίσος. Στην Ελλάδα δεν νομίζω γενικά ότι οι μαύροι μας ενοχλούν,αν και παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Τέλος στην εποχή μας ο καθένας είναι με την τρέλα του, το μακρύ του και το κοντό του και αυτό είναι πραγματικότητα.Εκεί εντάσονται και οι γυμνές ποδηλασίες και άλλα κουφά που γίνονται.Δεν με ενοχλούν...
Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Ψιτ ανώνυμε που αριθμείς λάθη-μεγάλο φασιστάκι..εννοούσα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ΙΣΟΙ..τι είναι αυτά περί αθλημάτων??εντάξει να σχολιάσεις-αλλά πρώτα σκέψου τι θα γράφεις..εσύ μάλλον θέλεις ένα "καθαρό" κράτος γεμάτο με 'καθαρούς έλληνες'-και ας ζουν οι άλλοι σε άθλιες καταστάσεις-τι σε νοιάζει αφού είσαι φιλοτομαριστής....που έχετε φτάσει όμως..αλλά έχει και πιο χαμηλά μην ανησυχείς-διάβασε λίγο πόσοι ήταν αλβανοί που πολέμησαν το 1821....καταλογίζεις ευθύνες και εγκλήματα σε αθώα παιδιά μόνο και μόνο επειδή είναι άλλης εθνικότητας....και επειδή δε θα ασχοληθώ άλλο-εσύ νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος??σκλαβιά δεν υπάρχει μόνο σε περίοδο πολέμου

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Tα σχολίασα εγώ τα αγαπημένα σου link,αλλά φαίνεται δεν το κατάλαβες...
Και τι δουλειά έχουν οι Μουσουλμάνοι με το θέμα που συζητάμε, μόνο η δική σου ακροδεξιά λογική μπορεί να το καταλάβει ! Βλέπεις δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε όλοι τον δικό σας Ελληναράδικο τρόπο σκέψης του 1+1=12...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προσπαθώ να σου πω ΝεοΕλληνάκο αριστερούλι, είναι ότι το μόνο πρόβλημα κάποιου σαν και του λόγου σου είναι να πάει κόντρα σε κάθε τι Ελληνικό. Σε πειράζουν οι παρελάσεις εκτός αν είναι πούστηδων, μαύρων, ξέκωλων, πακιδών κ.τ.λ. Δε σε πειράζει να μαστιγώνεται δημόσια κάποιος αλλά σε πειράζει η κατάθεση στεφανιών (αυτό δεν το είπες άλλα φαντάζομαι ισχύει). Αλλά σου είπα εμένα στα @@ μου. Όταν θα μας κυριεύσει το Ισλάμ μάντεψε ποιόν θα κυνηγήσουν πρώτο... Είδες αριστερούλι το βίντεο με τους αράπηδες στη Γαλλία;;;; Είδες η Λεπέν, σχεδόν τα 2/3 των δήμων που κατέβηκε τους πήρε. Λες απλά να έγιναν ξαφνικά ναζί;;;; Η' με τους σκούρους απηύδησαν πια. Α και κάτι τελευταίο, αν τον πατριωτισμό τον βαφτίζεις ακροδεξιά τότε είμαι άκροακροδεξιός. Αν πάλι τον λες φασισμό είμαι ο μεγαλύτερος φασίστας. Στο σπίτι (χώρα) μου μέσα πρώτα εγώ (Ελληνικός λαός) αποφασίζει. Α και αν σε πειράζει να σε λένε Έλληνα, μπορείς απλά να λες ότι είσαι ελλαδίτης.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Αν μιλάς σε'μένα θα σου πω ότι για να με λες αριστερό είσαι ή ανόητος ή έχεις σταβομάρα(γιατί εγώ γράφω ότι είμαι φιλελεύθερος) ή δεν μ'έχεις διαβάσει ποτέ...
Βλέπεις στο φανατισμένο μυαλουδάκι σου (όσο έχεις...) όποιος δεν είναι φασίστας σαν εσένα,είναι αριστερός ! Και όποιος δεν είναι με τις παρελάσεις είναι ανθελληνας...

Για τα link αυτά έχω ήδη πει την άποψή μου,αλλά λόγω του φανατισμού και της καφρίλας σου δεν καταλαβαίνεις ούτε τι γράφω και νομίζεις ότι υποστηρίζω τα μαστιγώματα κλπ.

Τη δε προσωπική σου κακία, Ελληνοορθόδοξη μισσαλοδοξία και ρατσισμό με μαύρους,ομοφυλλόφιλους, μουσουλμάνους κλπ. στην επιστρέφω και είναι όλη δική σου και δεν με αφορά!!

Τέλος γιατί δεν αποκαλύπτεσαι ότι είσαι Χρυσαυγίτης ?? Ντρέπεσαι ?
Πραγματικά είσαι θλιβερός...

Ανώνυμος είπε...

Πλάκα κάνεις τώρα;;; Φυσικά όποιος αγαπάει την πατρίδα του είναι χρυσαυγίτης. Εγώ με αυτούς τους ούγκα δολοφόνους ναζί δεν έχω τίποτα κοινό, όπως και με τους αναρχικούς ούγκα δολοφόνους ανθΕλληνες. Σέβομαι και τιμώ τους προγόνους μου και θέλω να παραδώσω στα παιδιά μου αυτά που πείρα από τους γονείς μου.
Σε παρακαλώ όμως, κύριε φιλελεύθερε, δώσε μου μερικά λινκ από άρθρα που γράφεις κάτι υπέρ της Ελλάδας και της ιστορίας της.Εκτός αν όλα σε αυτή τη χώρα είναι για σένα σκατά, οπότε μπορείς απλά να πας σε μια χώρα που θα σου αρέσει.
Σε παρακαλώ, κύριε φιλελεύθερε, δώσε μου μερικά λινκ που να λες κάτι αντίθετο για π.χ. την πολιτική κλειστών συνόρων του Ισραήλ, τους νόμους της Σαρία που ισχύουν στα μουσουλμανικά κράτη κ.τ.λ.
Κύριε φιλελεύθερε, τι διαφορά έχει η παράσταση "corpus christi", που θίγει το πρόσωπο του Χριστού, αλλά παρόλα αυτά στη δημοκρατία πρέπει να επιτρέπονται και αυτά τα έργα (ξέρω ότι δεν το είπατε ποτέ, αλλά ούτε το αντίθετο είπατε όμως) με το έργο "ο τοίχος" του Ντιεντονέ, που διακωμωδεί το νούμερο των νεκρών του ολοκαυτώματος, που απαγορεύτηκε στη Γαλλία;
Εκτός αν όλα σε αυτή τη χώρα είναι για σένα σκατά, οπότε μπορείς απλά να πας σε μια χώρα που θα σου αρέσει.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Mεγάλε,εσύ είσαι ποτισμένος με μίσος για οτιδήποτε διαφορετικό είτε σε χρώμα,είτε σε θρησκεία,είτε σε σεξουαλικό προσανατολισμό, γι'αυτό και σε είπα Χρυσαυγίτη !

H δουλειά μου εδώ είναι κυρίως να σχολιάζω την επικαιρότητα και ούτε να εξυμνώ την ιστορία της Ελλάδας, ούτε να μιλάω για θρησκείες.Αυτά τα κάνουν άλλα site... Δεν συμπαθώ τη Μουσουλμανική θρησκεία και ειδικά τους πιο ακραίους,αλλά δεν συμπαθώ ιδιαίτερα και την ορθοδοξία.
Με πας και από το ένα θέμα στο άλλο,αλλά παράσταση που κάνει πλάκα με νεκρούς και τραγωδίες δεν ξέρω και εγώ αν πρέπει να επιτρέπεται...
Και τέλος το ότι κάθομαι και γράφω εδώ επί 3 χρόνια μπας και πείσω κανέναν άνθρωπο δεν νομίζω ότι μπορεί να το εκλάβει κάποιος διαφορετικά από ενδιαφέρον για την Ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που προσπαθώ να δείξω είναι ότι σε όλες τις πολυπολιτισμικές χώρες, που είναι οι Ευρωπαϊκές και η Η.Π.Α. (χώρες λευκών), σιγά σιγά επικρατούν Ισλαμιστές.
Και όλοι βλέπουμε τι γίνεται μετά...
Παράδειγμα είναι οι Μάικλ Αντεμπολάτζο και Μάικλ Αντεμπογουέιλ στην Αγγλία, που αποκεφάλισαν τον Λι Ρίγκμπι ή το βίντεο που πόσταρα με τους μαύρους στη Γαλλία. Μπορώ να σου γράψω μόνο από Ευρώπη εκατοντάδες τέτοια, τα οποία έχω με στοιχεία (μέσα από προσωπική έρευνα και πολλά ταξίδια στην Ευρώπη).
Σου ζήτησα να μου δώσεις ένα λινκ που να υπέρ της Ελλάδας και της ιστορίας της. Αντί για αυτό μου λες ότι, επειδή γράφεις 3 χρόνια, ότι και αν γράφεις, ακόμα δηλαδή και ανθελληνικό να είναι (εδώ ζητάω συγνώμη γιατί δε σε παρακολουθώ, για αυτό και ζήτησα κάποιο λινκ που θα μου αλλάξει γνώμη για τα γραπτά σου) είναι υπέρ της Ελλάδας.
Τέλος για μένα και τα δυο έργα, και ο τοίχος και το corpus christi, καθώς και όλα τα έργα τα οποία θίγουν τα πιστεύω κάποιου άλλου είναι κατάπτυστα. Πιστεύει ο ένας ότι ο Χριστός είναι ο μεσσίας με γεια του με χαρά του, πιστεύει ο άλλος να είναι 6 εκατομμύρια το ολοκαύτωμα, 6 εκατομμύρια είναι, πιστεύει ο τρίτος ότι η Νέση, το τέρας της λίμνης του Λοχ Νες υπάρχει, υπάρχει τότε.
Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι επειδή άρχισα να αισθάνομαι ότι έγινα κουραστικός, λέω να σε αφήσω στην ησυχία σου. Χάρηκα για το διάλογο που είχαμε και αν είπαμε μια κουβέντα παραπάνω, αλάτι στο νερό. Απλά μια συμβουλή, δες τη γίνεται σε άλλες χώρες, όχι αυτά που σου δείχνει η τηλεόραση, κάνε ταξίδια, δες με τα μάτια σου, και μετά προσπάθησε να αλλάξεις τον τόπο σου, ξέροντας τι θέλεις να αποφύγεις.
Καλή τύχη!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Έχεις δίκιο ότι κάπως να παρεκτραπηκε η συζήτηση.Θέλω να πως όμως κάτι τελέυταίο. Ότι έχει να κάνει με θρησκεία και ιδεολογία πρέπει να μπορεί να σατηρίζεται ελεύθερα. Είναι κάτι σαν δημοκρατικός διάλογος...
Ακόμα και τα σκίτσα του Μωάμεθ γι'μένα καλώς δημοσιεύθηκαν ελεύθερα και δεν λογοκρίθηκαν,όσο μένος και αν προκάλεσε αυτό στους Μουσουλμάνους.

Ευχαριστώ