Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Το συμβούλιο της...καταστροφής της επικρατείας !

Δεν φτάνει που οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης Σαμαρά είναι λιγοστές έχουμε και τους γνωστούς εδώ και χρόνια σαμποταριστές (αριστερούς και άλλους) κάθε εκσυγχρονιστικής και αναπτυξιακής προσπάθειας,έτσι και ότι σωστό πάει να γίνει από την κυβέρνηση να σαμποτάρεται ή να ακυρώνεται.

 Τα έχουμε όλα λοιπόν έχουμε και το συμβούλιο της επικρατείας το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εργαλεία παραγωγικού και αναπτυξιακού σαμποτάζ στη χώρα μας. Λίγο γνωστό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν παίξει όλα αυτά τα χρόνια με τις αποφάσεις τους τεράστιο ρόλο στην αποβιομηχάνηση και αποεπένδυση της χώρας. Συγκεκριμένα ορισμένα τμήματά του-ειδικά το πέμπτο- που ελέγχονται από δυνάμεις της αριστεράς και του αριστερού ΠΑΣΟΚ ( που τώρα λογικά θα έχουν πάει και αυτοί ΣΥΡΙΖΑ…) ακυρώνουν επί χρόνια μια σειρά από επενδύσεις ή και καταργούν ήδη υπάρχουσες με ολέθρια αποτελέσματα.στην Ελληνική οικονομία. Πάμπολες οι περιπτώσεις αλλά είναι χαρακτηριστικό ότι το συμβούλιο της επικρατείας ακύρωσε ακόμα και την πολυπόθητη εκτροπή του Αχελώου που θα έδινε μεγάλη ανάσα στην αγροτική παραγωγή, πριν της δώσει τη χαριστική βολή η Μπιρμπίλη η πρώην υπουργός του ΓΑΠ…

 Αλλά να που αυτοί οι σαμποταριστές δεν περιορίζονται εκεί, αλλά προσπαθούν να εμποδίσουν και την όποια προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας ! Έτσι μπορούμε να θυμηθούμε μόνο  κάποιες πολύ πρόσφατες περιπτώσεις σαμποταριστικών αποφάσεων του συμβουλίου της επικρατείας :
 1) Δικαίωσε τους απαράδεκτους παρτάκηδες ένστολους κόντρα σε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για συνένωση ταμείων στην οποία μάλιστα τους έκαναν ειδική ρύθμιση για να μην θιγούν καθόλου (κάτι που δημιούργησε από μόνο του ασφαλισμένους δύο ταχυτήτων και διακρίσεις υπέρ τους). Και όμως οι ένστολοι που τα θέλουν όλα δικά τους κατέφυγαν στο συμβούλιο της επικρατείας και δικαιώθηκαν στο να μην πειραχθούν καθόλου και να μην περάσει καμία μεταρύθμιση. Θυμίζω ότι είναι οι ίδιοι που εισέπραξαν και το κοινωνικό μέρισμα του Σαμαρά από το οποίο αποκλείστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων !!
   2) Δικαίωσε αυτές τις περιβόητες εθνικές μας καθαρίστριες για τις οποίες έχω ξαναγράψει,
    http://taairetika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_21.html   αλλά και άλλους απολυμένους απ’το δημόσιο το οποίο θα έπρεπε να είχε μικρύνει κατά πολύ και προ πολλού. Και μη φανταστείτε βέβαια ότι οι περισσότεροι από αυτούς  είναι τίποτα σκληρά εργαζόμενοι που δεν μπορούν να βρούν αλλού δουλειά, αλλά μάλλον το αντίθετο…
 3) Tέλος δικαίωσε αυτούς που προσέφυγαν κατά της απόφασης να ανοίγουν τα καταστήματα και κάποιες Κυριακές που είναι ένα μέτρο που ισχύει στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του κόσμου και θα μπορούσε να δώσει μια κάποια πνοή στην Ελληνική οικονομία. Αλλά βλέπετε προέχει το τεμπελίκι και οι συντεχνίες ! 

Και όμως…κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούσε και προ κρίσης, ότι δεν θα αλλάξει καμία παθογένειά της και ότι θα συνεχίσουν να…πέφτουν τα λεφτά απ’τον ουρανό ! Όλοι αυτοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει-παρά το οικονομικό κραχ- ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του ανταγωνισμού αν δεν κοπιάσεις και δεν εκσυγχρονιστείς σαν χώρα είσαι καταδικασμένος να σβήσεις. Και επειδή αυτοί είναι πολλοί, γι’αυτό ανθούν οι Τσιπροκαμμένοι, οι ναζήδες και οι λοιποί χυδαίοι λαϊκιστές και επαγγελματίες ψεύτες (τέτοιος ψεύτης είναι βέβαια και ο ίδιος ο Σαμαράς…)

 Ακόμα χειρότερα κάποιοι που είναι συνειδητοί σαμποταριστές και καγκεμπίτες-κυρίως αριστεροί-δεν τους νοιάζει καν η καταστροφή που προκαλούν ! ‘Ενας τέτοιος, ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε μόλις σήμερα και με ύφος Ανδρέα Παπανδρέου «λαγούς με πετραχήλια, χωρίς βέβαια να εξηγήσει πως θα κάνει όλα αυτά που υποσχέθηκε ! Με τις υγείας μας λοιπόν και…καλοδεχούμενος ο Τσίπρας πρωθυπουργός, αλλά μακάρι κάποτε οι οπαδοί αυτού και των διάφορων κλώνων του να αναλογιστούν τι χώρα ερείπιο θα αφήσουν, όχι τόσο σ’εμάς, αλλά στις νέες γενιές που έρχονται και δεν φταίνε σε τίποτα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: