Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Το «κάρο» δεν ξεκολλάει από τη «λάσπη» κύριε Σαμαρά…






              





Άρχισε να θυμίζει μέρες του 2011 αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα στις διεθνείς χρηματαγορές και χρηματιστήρια. Συγκεκριμένα η Ελλάδα όχι μόνο δεν μπόρεσε να δανειστεί, αλλά εξαιτίας της εύθραυστης οικονομικής και πολιτικής κατάστασης της έπεσαν ανησυχητικά τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 Όχι περίεργο γεγονός, αν αναλογιστούμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν εξαιτίας της χρεοκοπημένης Ελλάδας κλονίστηκε γενικά η εμπιστοσύνη των επενδυτών στα Ευρωπαϊκά ομόλογα με αποτέλεσμα η κρίση χρέους να επεκταθεί σε όλη σχεδόν τη-λίγο ως πολύ δημοσιονομικά εκτροχιασμένη- νότια Ευρώπη  (Ισπανία,Ιταλία,Πορτογαλία). Η Ελλάδα λοιπόν «έφαγε πολύ ξύλο» από τις αγορές-καθώς η αντίδραση της αγοράς έδειξε ότι οι επενδυτές δεν είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Ελλάδα χωρίς ένα δίχτυ προστασίας- και μας υπενθύμισε ότι το «κάρο» δεν έχει ξεκολλήσει ακόμα από τη «λάσπη» !
Όσο κι’αν ο «φίλος» μας ο κύριος Σαμαράς προσπαθεί επί δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης, με τον πανίσχυρο προπαγανδιστικό μηχανισμό του, να μας πείσει ότι ανακάμπτουμε η πραγματικότητα δείχνει ότι έχει αποτύχει.! Και τα δυόμιση χρόνια είναι ένα αρκετό διάστημα για να κριθεί…

Και φυσικά το τεκμηριώνω:
1)      Η ανεργία στο 26% το 2012,στο 27 % φέτος και αρκετοί εκ των ανέργων χωρίς καν ασφαλιστική κάλυψη.

2)      Οι συνολικές επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ  στο 13% το 2012 και μόνο στο 14% φέτος, ποσοστό από τα χειρότερα στον κόσμο !

3)      Το χρέος στο 175% του ΑΕΠ φέτος, όσο περίπου και το 2012.

4)      Το κατά κεφαλήν εισόδημα του 2013 ήταν στις 15.736, ενώ το 2011 γύρω στις 18.000

5)     Το 60% με 65% των μεγάλων επιχειρήσεων είναι υπερχρεωμένο και εξαρτώμενο από δάνεια, άρα η απειλή μαζικών λουκέτων ή φυγής στο εξωτερικό είναι πολύ ορατή στο μέλλον.

      6)   Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας  είναι φορτωμένοι με ληξιπρόθεσμα χρέη  και 
 απειλούνται  με κατασχέσεις και εκποίηση της ακίνητης περιουσίας τους και μάλιστα  μόλις στο 1/3 της αντικειμενικής της αξίας.
                                  
      7)   Η Ελλάδα είναι στην μόλις στην 81η θέση στον κόσμο στο δείκτη  ανταγωνιστικότητας    της οικονομίας, 109η ως προς την καινοτομία και με βαθμολογία μόλις 2,6 στα 7 σε 
 ότι αφορά τη δαπάνη των επιχειρήσεων σε  έρευνα και ανάπτυξη...

      8)   Ο ρυθμός ανάπτυξης που μέχρι το 2013 ήταν σε αρνητικό πρόσημο, φέτος έχει ανέβει   αλλά μόλις σε +0,6% πράγμα που ακόμα δεν δείχνει επιστροφή στην ανάπτυξη και οικονομική ανάκαμψη στη συγκεκριμένη εποχή, παρά μόνο σταθεροποίηση.

Να μη μιλήσουμε καλύτερα για το πώς γονάτισαν τη μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα με τους φόρους και τα χαράτσια τους για να πετύχουν έστω λίγους θετικούς οικονομικούς δείκτες και αυτή τη σταθεροποίηση που πέτυχαν και για το πόσο-ελάχιστα-μίκρυνε και εκσυγχρονίστηκε το κράτος.
Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχαν ήταν τόσο λογιστικό που δεν μπόρεσαν να το μοιράσουν, παρά μόνο σε λίγους ημετέρους  (ένστολους κλπ.,τη στιγμή που άφησαν έξω τους ανέργους)…Που πήγαν τα Ζάππεια 1 και 2 ; Που πήγαν οι υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις πολιτών και επιχειρήσεων ; Kαι εν τέλει που είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη ;
Και φυσικά για όλα τα κακά φταίνε οι «μπαμπούλες»  Μέρκελ και  τρόικα και αυτοί οι άθλιοι-κυβέρνηση και αντιπολίτευση-ποτέ…

Μ’αυτά και μ’αυτά ,προκειμένου να μην πειράξουν την κρατική και κρατικοδίαιτη πελατεία τους και να μην πειράξουν αρκετά το ανατολικού τύπου σύστημά τους, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πάνε να φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία για να διαλυθεί και ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο σ’άυτή τη χώρα !
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι είμαστε ως Ελλάδα σε αδιέξοδο και μας οδηγούν  ευθέως προς μεγαλύτερη  εξαθλίωση που δεν φανταζεστε και κανείς δεν δείχνει ικανός να τη σταματήσει. Κατά τ’άλλα φάε Αμφίπολη και Αλαμουντίν αθάνατε Ελληνάρα για να αισθανθείς σπουδαίος και πως έλυσες τα προβλήματά σου, τη στιγμή που προετοιμάζουν την καταστροφή σου και των παιδιών σου !!
                                          


Δεν υπάρχουν σχόλια: