Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

O χρόνος τους ξεγυμνώνει όλους !!


Ας μου επιτραπεί και ένα μικρό ποδοσφαιρικό σχόλιο. Θυμάστε τι έλεγα πριν τρεις μήνες μέσα στην παραζάλη του  μουντιάλ, μεταξύ σοβαρού και αστείου, για την εθνική ομάδα και το πώς προχωράει ;  Ιδού  http://taairetika.blogspot.gr/2014/06/blog-post_28.html

Τότε υπήρχαν πολλοί- και καλά εθνικόφρωνες -που έβριζαν ως ανθέλληνες και κομπλεξικούς όσους εκφράζαμε αυτές τις απόψεις, αλλά φαίνεται ότι δεν δικαιώνομαι μόνο στα πολιτικά, αλλά και στα αθλητικά !
Τώρα λοιπόν που φαίνεται-μεταξύ άλλων αιτιών- ότι ο Σάντος μετέφερε τα…ξόρκια και τα γούρια του στην εθνική Πορτογαλίας που ανέλαβε και ότι οι ευνοϊκές διαιτησίες προς το παρών σταμάτησαν,  άρχισε να απεικονίζεται όλη η παρακμή του Ελληνικού ποδοσφαίρου, της ΕΠΟ κλπ. πάνω στην εθνική ομάδα και στα αποτελέσματά της. Ένας βαθμός σε 3 αγώνες και ντέρμπι ουραγών με τα νησιά Φερόε τον άλλο μήνα για την ομάδα που πριν λίγους μήνες έφτασε στους 16 του μουντιάλ !!
Είναι γνωστό βέβαια το τι συμβαίνει και εκεί μέσα στο μαγαζάκι εθνική ομάδα και με μεγάλη ευθύνη του Ολυμπιακού…μανατζαραίοι,χαρτάκια,διαφθορά και καμία σοβαρότητα και οργάνωση σε βαθμό που η παρακμή και η σήψη ήταν ζήτημα χρόνου να βγει και στα αποτελέσματα της εθνικής (όταν μάλιστα και το ταλέντο είναι πολύ μέτριο…) ! Τα καλά αποτελέσματα που ήρθαν, όπως ήρθαν, τα τελευταία χρόνια ήταν αντιστρόφως ανάλογα του ταλέντου και της κατάστασης του Ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό θα είναι μια πραγματικότητα ακόμα και αν η ομάδα του Ρανιέρι βελτιωθεί στη συνέχεια !

Καταλήγω ότι όπως και στην πολιτική έτσι και στον αθλητισμό ο χρόνος είναι αυτός που ξεγυμνώνει τους πάντες,κάνει την αλήθεια να λάμψει και απομυθοποιεί τις «φωτοβολίδες».Να θυμίσω στα αθλητικά το πώς έσβησε το βουτηγμένο μέσα στη ντόπα «αθλητικό θαύμα» του Ελληνικού στίβου και της άρσης βαρών ;
 Αλλά και στα πολιτικά που κατέληξε σήμερα η Ελλάδα της δήθεν ανάπτυξης από το 1981 και μετά ;  Που κατέληξε το παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ ; Στα τάρταρα, εκεί που θα καταλήξει 100% και ο ΣΥΡΙΖΑ αν κυβερνήσει και μάλιστα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα !
Αλλά και διεθνώς που κατέληξε ο κομμουνισμός και οι αριστεροί γενικώς ; Στην κατάντια του να προσκυνούν σήμερα τον καπιταλιστή  αρχιφασίστα Πούτιν και τη Ρωσία του, λόγω έλλειψης προτύπου και οράματος !
Nομοτέλεια είναι πως όταν στηρίζεσαι σε πήλινα πόδια ή κρύβεις σαπίλα μέσα από τη λαμπερή βιτρίνα, κάποτε θα απομυθοποιηθείς…


Δεν υπάρχουν σχόλια: