Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Απίθανοι νόμοι σε μια απίθανη χώρα…


Όλα τα είχαμε δει σ’αυτή τη χώρα αλλά αυτό το προχθεσινό μάλλον δεν έχει προηγούμενο και παγκοσμίως ! Αναφέρομαι φυσικά  στην υπόθεση με το παραλίγο μακελειό σε μαγαζί και τον πρεζωμένο Αλβανό εγκληματία το οποίο ναι μεν θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, όμως το απίθανο αυτής της υπόθεσης είναι το νομικό μας πλαίσιο.

Συγκεκριμένα μετά το τρομακτικό συμβάν υπήρξε νομικό κόλλημα στο να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του καταζητούμενου άκρως επικίνδυνου εγκληματία καθώς ο νόμος προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα !!
Με λίγα λόγια στη χώρα μας ακόμα και αν είσαι ο χειρότερος εγκληματίας,καταζητούμενος και άκρως επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο απαγορεύεται να βγουν στοιχεία σου στη δημοσιότητα λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων ! Και όχι μόνο αυτό αλλά σε περίπτωση που κάποιος (πιθανότατα κρατικός λειτουργός) δεν υπακούσει και βγάλει στοιχεία του στη δημοσιότητα, τότε ο καταζητούμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει δικαστικά εναντίον του εντός 48 ωρών !!!
Αυτό που έγινε τελικά ήταν να βρεθεί ένα παραθυράκι στο νόμο και μόνο έτσι-μετά από υπουργική απόφαση-βγήκε στη φόρα η φωτογραφία του δράστη, αλλά όχι και το όνομά του που ακόμα προστατεύεται…Έτσι θεωρητικά τώρα ο μακελάρης έχει δικαίωμα να προσφύγει δικαστικά κατά της δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του !!
Είπατε τίποτα ; ;

Θα νόμιζε κανείς ότι ζούμε σε καμία χώρα «παράδεισο» υπερβολικής δημοκρατίας και ανεκτικότητας αλλά στην πραγματικότητα μόνο έτσι που δεν είναι τα πράγματα. Αρκεί να επισημάνουμε και την αντίθετη πλευρά της Ελλάδας, την κακοποίησης κρατουμένων, το λανθασμένο νόμο περί κατηγορούμενων για παιδεραστία (όπου δημοσιοποιούν φωτογραφίες ακόμα και χωρίς να έχει γίνει δίκη, με κίνδυνο να καταστρέψουν αθώους),τις μεγάλες καθυστερήσεις σημαντικών δικαστηρίων και άλλα πολλά…
Δεν λέει κανείς βέβαια να βγαίνουν στη φόρα προσωπικά στοιχεία ανθρώπων πριν αυτοί καταδικαστούν, κάτι που πράγματι είναι άσχημο, αλλά ποιος ο λόγος να προστατεύονται προσωπικά δεδομένα σεσημασμένων εγκληματιών που η ενοχή τους είναι δεδομένη ή ακόμα χειρότερα που καταζητούνται και είναι επικίνδυνοι ;  Γενικά δε γνωρίζω άλλες χώρες όπου να απαγορεύεται να βγαίνουν στον ηλεκτρονικό τύπο (μέσω του γελοίου ΕΣΡ) τα στοιχεία κάποιου που έχει καταδικαστεί για ένα αδίκημα ακόμα και αμετάκλητα ή που έχει ομολογήσει κλπ. και το ακόμα γελοιότερο είναι ότι την ίδια στιγμή ο γραπτός τύπος έχει το δικαίωμα να τα δημοσιοποιεί ! Χάος…

Εν κατακλείδι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι απλά ότι μας κυβερνούν ένα μάτσο ηλίθιοι και ανίκανοι τύποι που νομοθετούν αναλόγως και το χειρότερο είναι ότι τώρα ετοιμάζεται να έρθει στα πράγματα το πιο παρανοϊκό μόρφωμα που έχει έρθει ποτέ στην Ελληνική εξουσία και που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια: