Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Δικτατορίσκο Σαμαρά,πάρε δρόμο !!


Δεν μας φτάνει ο αυταρχισμός και η ελαφρότητα των παρανοϊκών του ΣΥΡΙΖΑ,έχουμε από την άλλη και μια Νέα Δημοκρατία σε κατάπτωση που δεν μπορεί να καρπωθεί οφέλη από την πτώση της δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ήδη αρχίσει (μόλις δύο μήνες μετά από την εκλογή του) !

Ο βασικός λόγος είναι ότι οι δύο άνθρωποι που βασικά μίκρυναν τη Νέα δημοκρατία, Καραμανλής και Σαμαράς, συνεχίζουν ακόμη να ηγεμονεύουν μέσα στο κόμμα. Ο Αντώνης Σαμαράς που ανέβηκε στην αρχηγία του κόμματος χάρις σε συγκεκριμένα διαπλεκόμενα συμφέροντα -τα οποία βέβαια έχω κατονομάσει πολλές φορές- έκανε τη Ν.Δ.ένα λαϊκοδεξιό κόμμα (του πατρίς-θρησκεία-οικογένεια..) που στο μέσο της κρίσης δεν δίστασε να προστατεύσει σχεδόν τις ίδιες συντεχνίες που προστατεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ και βοήθησε να ηγεμονεύουν οι συγκεκριμένες τάσεις μέσα στο κόμμα, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει μεγάλα ερείσματα και στον κεντρώο χώρο και έτσι να κυριαρχεί και στις εκλογές.  
    
Το ψεύτικο προφίλ του δήθεν εκσυγχρονιστή και ευρωπαιόφιλου Σαμαρά δεν έπεισε πολλούς διότι αποδομήθηκε στην πράξη και ουσιαστικά το μοναδικό κατόρθωμά στη θητεία του ως αρχηγός της Ν.Δ. ήταν μια εκλογική νίκη που πήρε το 2012, (την πρώτη νίκη το 2012 του…18%  δεν μπορώ καν να τη θεωρήσω νίκη) διότι τότε συσπειρώθηκε αρκετός κόσμος στη Ν.Δ. προ του κομμουνιστικού κινδύνου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά, αλλά παρόλα αυτά και παρά τη μεγάλη εκλογική ήττα του Ιανουαρίου, ο Σαμαράς παραμένει γαντζωμένος ως Καίσαρας στην αρχηγία του κόμματος. Μιλάμε τώρα για κάτι πρωτάκουστο σε ένα κόμμα που έχει παράδοση στο να παραιτούνται οι αρχηγοί που χάνουν εκλογές !

Τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην Ν.Δ. του Σαμαρά είναι θλιβερά και αποκρουστικά. Ο συγκεκριμένος δικτατορίσκος αρνήθηκε να πάει σε συνέδριο, όπως του ζητήθηκε από την εσωτερική αντιπολίτευση (κυρίως την ομάδα  Δένδια,Μητσοτάκη,Μπακογιάννη) φοβούμενος μην χάσει την καρέκλα και προκάλεσε όποιον αμφισβητεί την αρχηγεία του να θέσει θέμα στην κοινοβουλευτική ομάδα. Μόνο που συμβαίνει-και το γνωρίζει φυσικά και ο Σαμαράς-ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα δεν προβλέπεται και δεν μπορεί ποτέ να τεθεί επισήμως θέμα ηγεσίας !                                                                        Έτσι παρότι τελικά τέθηκε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα ανεπισήμως θέμα ηγεσίας από τη Μπακογιάννη, ο Σαμαράς αποφάνθηκε από μόνος του πως «κανείς δεν με αμφισβήτησε και δεν έθεσε θέμα ηγεσίας, άρα παραμένω» !

Αυτός λοιπόν ο δικτατορίσκος μένει με το έτσι θέλω στην ηγεσία της Ν.Δ., βγάζοντας αυταρχισμό που δεν έχουμε ξαναδεί στο συγκεκριμένο κόμμα,αλλά ούτε και σε ακραία αντικοινοβουλευτικά κόμματα (όπως πχ. Το ΚΚΕ) και το παίρνει στο λαιμό του. Φυσικά στο παιχνίδι είναι πάντα και το «συμπαθές τετράποδο»  Κώστας Καραμανλής, ο χρεοκόπος της Ελλάδας, έτοιμος να κινήσει τα νήματα προς δική του ανάμιξη και όφελος ή έτοιμος να κινήσει τα νήματα υπέρ κάποιου άλλου Ρωσόφιλου υποψήφιου διαδόχου,όπως έκανε παλιότερα υπέρ του Σαμαρά και κατά της Μπακογιάννη.

Και είναι πραγματικά θλιβερό και εξοργιστικό πως ουδείς μέσα σε αυτό το κόμμα αποκηρύσσει τον Καραμανλή ως αποτυχημένο και ανύπαρκτο πρωθυπουργό και όλοι αποδέχονται και τον ενεργό ρόλο του ! Αυτό είναι σίγουρα ένα δείγμα ελάχιστης αυτοκριτικής και πολιτικού ήθους ή- και αν το γενικεύσουμε λίγο- δείγμα της ολοένα και μεγαλύτερης υποτέλειας και παρακμής της Ελληνικής αστικής τάξης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: