Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Tι να μας περιμένει ;...



Φυσικά και δεν με εκπλήσσει η εικόνα ναυαγίου και παρακμής που παρουσιάζει η Ελλάδα και η κυβέρνησή της, αφού άλλωστε το είχα προβλέψει. Περισσότερο με εκπλήσσει ο όχλος που ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις δεύτερες εκλογές αγνοώντας τις άκαρπες και τυχοδιωκτικές διαπραγματεύσεις, το κλείσιμο των τραπεζών, την υπερχρέωση της χώρας, αλλά και αθέτηση  των υποσχέσεων της κυβέρνησης που τελικά έφερε μνημόνιο (και μάλιστα προεκλογικά), αλλά φαίνεται η Ελληνική βλακεία είναι αήττητη !

Aπό εκεί και μετά ήταν προφανές πως η πολιτική φορολόγησης των πάντων, αύξησης των κρατικών δαπανών και σχεδόν μηδαμινών μεταρρυθμίσεων στις προβληματικές οικονομικές και εργασιακές δομές της χώρας δεν πρόκειται να έβγαζε την Ελλάδα από την κρίσης εις τον αιώνα τον άπαντα, ακόμα και αν ο Τσακαλώτος ήταν ένας νέος Άνταμ Σμιθ ή  Μίλτον Φρίντμαν! Εδώ δεν βγήκαν ούτε στη Ν.Δ. του Σαμαρά τέτοιες πολιτικές (που μάλιστα συνοδεύτηκαν και από λίγες έστω μεταρρυθμίσεις), θα βγουν τώρα ; Συν βέβαια τη ζημιά που προκαλούν τα capital controls στην οικονομία και το παζλ του χάους συμπληρώνεται... Το Δ.Ν.Τ. μέσω των Βελκουλέσκου και Τόμσεν βέβαια τα φώναζε αυτά από την πρώτη στιγμή, γι'αυτό στοχοποιήθηκε από κόμματα και ΜΜΕ ως σκληρό και ανθελληνικό, και φυσικά δικαιώνεται με αποτέλεσμα και τέταρτο μνημόνιο...

Έτσι λοιπόν εγκλωβισμένη όπως είναι πλέον η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ανάμεσα στους δανειστές που ζητάνε κι'άλλα μέτρα, στην κοινωνία που βράζει και την αντιπολίτευση που φωνάζει ,τρενάρει την αξιολόγηση, τυχοδιωκτίζει-όπως το συνηθίζει- πετάει τη "μπάλα στην εξέδρα" και διαρρέει φήμες για παραίτηση Τσίπρα και εκλογές. Πιο συγκεκριμένα το βασικό τους πρόβλημα στην πραγματικότητα είναι ότι οι δανειστές (Δ.Ν.Τ. και κουαρτέτο) ζητούν επικέντρωση της κυβέρνησης σε μείωση κρατικών δαπανών (κυρίως μέσω αποκρατικοποιήσεων) και ρυθμίσεων στα εργασιακά, αφού είναι πλέον προφανές πως οτιδήποτε άλλο οδηγεί στο αδιέξοδο. Όμως, όπως είναι γνωστόν, ο Τσίπρας και η παρέα του βγάζουν αλλεργία και μόνο που ακούν για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, οπότε το αδιέξοδο είναι προφανές και εξηγήσιμο. Εξάλλου αν δεν κλείσει το συντομότερο η περιβόητη αξιολόγηση, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τον Ιούνιο ομόλογα που χρωστάει και θα χρεοκοπήσει και επίσημα ! Θλιβερό και εξοργιστικό αλλά αληθινό και αναμενόμενο...

 Φυσικά στο μεταξύ η ανεργία χτυπάει κόκκινο, οι μισθοί πέφτουν κι'άλλο, επιχειρήσεις κλείνουν ή φεύγουν από την Ελλάδα η μία μετά την άλλη,τα κρατικά ταμεία στερεύουν και το χάος γίνεται όλο και μεγαλύτερο, αλλά φυσικά ουδείς κυβερνητικός ασχολείται ως νέοι Καίσαρες ή Ναπολέοντες. Πως θα πράξουν απο'δω και πέρα οι κυβερνώντες αδύνατον να το προβλέψουμε, αφού δεν μπορούμε να μπούμε στο καγκεμπίτικο μυαλό τους, ούτε ξέρουμε τι οδηγίες θα πάρουν από τη Ρώσικη πρεσβεία από όπου κυρίως κατευθύνονται !  

Τι να μας περιμένει λοιπόν ; Έξοδος από το ευρώ ; συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής και πέμπτο και έκτο μνημόνιο ; Η μήπως ηρωική έξοδος και εκλογές ; ; Όλα είναι πιθανά από αυτούς τους τζογαδόρους της πολιτικής που μπλέξαμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: