Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Για τα σκουπίδια, όπως και τα ομόλογά μας !


Αυτή η υπόθεση με την αλητεία των σκουπιδιάρηδων της ΠΟΕ-ΟΤΑ και την απεργία τους, είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο άθλια χώρα-για τα σκουπίδια, όπως και τα ομόλογά μας- είμαστε και με τι νοοτροπία ατομικισμού έχουμε γαλουχηθεί !

Βαριές εκφράσεις και άποψη ; Καθόλου και εξηγούμαι….Αυτοί οι άνθρωποι υπέγραψαν εν γνώσει τους  σύμβαση που θα λήξει για να δουλέψουν μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (για μήνες) στους δήμους. Από εκεί και μετά το κράτος δεν έχει καμία υποχρέωση να τους κρατήσει, είτε γιατί δεν τους χρειάζεται, είτε γιατί πρέπει να δουλέψουν και άλλοι με σύμβαση σε αυτό το πόστο, όπως δούλεψαν και αυτοί.

Αυτοί λοιπόν απαιτούν εκβιαστικά από το κράτος να τους μονιμοποιήσει για να δουλέψουν στο δημόσιο, με ότι πλεονεκτήματα συνεπάγεται αυτό, και αυτό τελείως αναξιοκρατικά χωρίς ΑΣΕΠ και μοριοδότηση ! Πιστεύουν δηλαδή ότι δικαιούνται άνευ όρων  μια θέση στο δημόσιο και πως ο φορολογούμενος να πληρώνει γι’αυτούς, ακόμα και αν είναι υπεράριθμοι !

Έτσι για να πετύχουν το σκοπό τους, δεν διστάζουν να  εκβιάζουν και το κράτος, αλλά κυρίως τον Ελληνικό λαό, πνίγοντας στη βρώμα και στα σκουπίδια τις περισσότερες πόλεις και μάλιστα σε περίοδο καύσωνα και τουρισμού. Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει και τον κόσμο που δείχνει και αυτός νεοελληνική ανωριμότητα, μην κρατώντας ούτε για μια μέρα τα σκουπίδια στο μπαλκόνι του και προτιμώντας να βρωμίζει την πόλη του και το περιβάλλον. Κάτι τέτοιο βέβαια-για να πούμε την αλήθεια- δεν θα μπορούσε να γίνει επί πολλές ημέρες, ωστόσο ο Έλληνας δεν το κάνει ούτε για ημέρα…

Το γεγονός πάντως είναι πως εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κλασσική ατομικιστική τριτοκοσμική  νοοτροπία εργαζομένων που ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους και έχουν γραμμένο το σύνολο των υπόλοιπων συνανθρώπων τους, ακόμα και όσους θέλουν να κάνουν την ίδια δουλειά με αυτούς. 

Και για να μην αμφιβάλλει κανείς για τα όσα λέμε για τη νοοτροπία αυτών των ανθρώπων, δηλώνουν κατηγορηματικά πως θέλουν να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά μόνο μέσα στο δημόσιο και απορρίπτουν μετά βδελυγμίας ιδιωτικοποιήσεις και υπηρεσία για ιδιώτες ! Ή στο δημόσιο ή πουθενά δηλαδή σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα που θα έπρεπε προ πολλού να έχει μαζέψει τις κρατικές δαπάνες !

Oι απαράδεκτοι τύποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στο να απεργούν (που θεωρητικά είναι και δικαίωμά τους), αλλά κάνουν και κάτι χειρότερο, κάνοντας προφανές ότι εκβιάζουν και βάζουν σε μαρτύριο τον Ελληνικό λαό για να πετύχουν τον σκοπό τους. Έτσι δηλώνουν πως θα παρεμποδίσουν με κάθε τρόπο οποιονδήποτε απεργοσπάστη, ιδιώτη ή άλλον τολμήσει να μαζέψει σκουπίδια από τους δρόμους αντί για αυτούς ! Εντελώς ξεκάθαρο λοιπόν το τι επιδιώκουν και κατάπτυστοι για τη συμπεριφορά τους…

Γιατί είναι δικαίωμά σου να απεργείς, αλλά καθόλου δικαίωμά σου και παράνομο και ανήθικο να απειλείς ότι θα παρεμποδίζεις οποιονδήποτε άλλον θέλει να ασκήσει αυτή την υπηρεσία (και μάλιστα μια υπηρεσία τόσο κρίσιμη για τη δημόσια υγεία) προκειμένου να πετύχεις το σκοπό σου. Ή κάνω λάθος ;

Ωστόσο ο Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη έδειξε πως ακριβώς πρέπει να αντιμετωπιστούν οι εκβιαστές. Έτσι, παρά τις απειλές για παρεμπόδιση, δεν δίστασε να επιστρατεύσει ιδιώτες για την αποκομιδή. Τότε λοιπόν οι της ΠΟΕ-ΟΤΑ βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, φοβούμενοι και πιθανή ιδιωτικοποίηση και ως δια μαγείας υποχώρησαν !

Για να μην τα πολυλογούμε, πλέον φαίνεται πως η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποχωρεί, αλλά σίγουρα δεν θα φύγει μα άδεια χέρια...Και αυτό γιατί οι τυχοδιώκτες της κυβέρνησης είναι βέβαιο πως κάτι θα εφεύρουν για να τους ικανοποιήσουν και αυτό προφανώς θα είναι και κατά της Ελληνικής οικονομίας και εις βάρος συνανθρώπων τους.


Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ-μαζί με το ΚΚΕ- είναι αυτοί που πάντα ευνοούσαν και υποκινούσαν τέτοιου είδους αντιδραστικές απεργίες, όπως αυτές τις ΠΟΕ-ΟΤΑ και τώρα καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να τους κλείσουν την πόρτα. Ειδικά τώρα μάλιστα αυτό είναι ακόμα πιο δύσκολο διότι ως κυβέρνηση ψάχνουν απεγνωσμένα και για εκλογική πελατεία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: