Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Άγρια προβοκάτσια στο Ιράν !


Οι εξελίξεις στη διεθνή πολιτική σκακιέρα-και ιδιαίτερα στο Μουσουλμανικό κόσμο-τρέχουν πολύ γρήγορα και το αίμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις (Χριστιανών, αλλά και Μουσουλμάνων) ρέει άφθονο, οπότε  οφείλουμε να επισημάνουμε κάποια πράγματα για όλα αυτά.

Εμείς στα «αιρετικά» έχουμε γράψει επανειλημμένως ότι δημιουργός και υποστηρικτής του ISIS (Ισλαμικό κράτος) είναι ο άξωνας Συρία (Άσαντ) Κατάρ και Ιράν και όλοι αυτοί υπό την ομπρέλα της Πουτινικής Ρωσίας, της οποίας τα συμφέροντα εξυπηρετεί στο βάθος ο τζιχαντισμός,  και έχουμε επιμείνει σε αυτό παρά της αντιδράσεις και το χλευασμό που έχουμε εισπράξει από ορισμένους.

Τα γεγονότα ήρθαν να μας επιβεβαιώσουν πριν λίγες ημέρες όταν μια σειρά από, κυρίως φιλειρηνικές και μη ιμπεριαλιστικές, μουσουλμανικές χώρες απομόνωσαν και επέβαλαν κυρώσεις στο Κατάρ για στήριξη στους τζιχαντιστές του ISIS και μάλιστα με χειροπιαστές αποδείξεις. Μαζί μάλιστα κατήγγειλαν και συνεργασία του Κατάρ με το ισλαμοφασισιτικό Ιράν το οποίο, ως γνωστόν, διαχρονικά στηρίζει την ισλαμική τρομοκρατία.

Το Κατάρ είναι ένα πετρελαιοπαραγωγό εμιράτο του Περσικού κόλπου που ναι μεν έχει καλές σχέσης με την Αμερικανική υπερδύναμη (υπάρχει και Αμερικανική βάση), αλλά έχει και ύποπτες σχέσεις με το Ιράν και διαθέτει και το κανάλι Αλ Τζαζίρα που είναι φιλο-ισλαμοφασιστικό και αναμεταδίδει και την προπαγάνδα τρομοκρατών. 

Στην πραγματικότητα λοιπόν το διπρόσωπο Κατάρ παίζει το βρώμικο ιμπεριαλιστικό παιχνίδι Ιράν και Ρωσίας στον Περσικό κόλπο και στο μουσουλμανικό κόσμο.
Μόλις λίγες ημέρες λοιπόν μετά από αυτές τις καταγγελίες, είχαμε για πρώτη φορά στα χρονικά Ισλαμική τρομοκρατική επίθεση στο Ιράν ! Συγκεκριμένα τρομοκράτες-και μάλιστα Ιρανοί στην εθνικότητα- επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο της χώρας στην Τεχεράνη και στο μαυσωλείο του Χομεϊνί και σκότωσαν 12 ανθρώπους !                   
Εκτιμώντας και τη χρονική στιγμή που ήρθε η επίθεση- λίγες μόνο μέρες μετά από τις σοβαρότατες αποκαλύψεις- αλλά και το αξιοπερίεργο του πως μπόρεσαν να χτυπήσουν μια τόσο αυταρχική χώρα με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας (και μάλιστα στο κοινοβούλιο και το μαυσωλείο του Χομεϊνί που λογικά θα ήταν από τα πιο φυλασσόμενα σημεία στην Τεχεράνη) εκτιμούμε ότι πρόκειται για καραμπινάτη προβοκάτσια ! Άλλωστε αυτοί οι Ιρανοί τρομοκράτες έγινε γνωστό πως είχαν πολεμήσει στη Ράκκα και στη Μοσούλη. Ποιος τους έστειλε εκεί και γιατί τους ξαναδέχθηκαν πίσω στη χώρα ;

Χάρη σε αυτήν την προβοκάτσια το Ιράν,αλλά και οι Καταριανοί φίλοι του, μπορούν τώρα να αποποιηθούν τα περί φιλοτρομοκρατικού κράτους και να ρίξουν τις κατηγορίες στη φιλοδυτική Σαουδική Αραβία η οποία έχει πλέον ξεσκεπάσει αυτόν τον φιλοτρομοκρατικό άξονα ! Αυτό, το ότι η Σαουδική Αραβία στηρίζει την τρομοκρατία, είναι ένα τυπικό ρωσόφιλο και Ιρανόφιλο επιχείρημα που προπαγανδίζεται από αντιδυτικούς κάθε λογής επιχείρημα και που φυσικά δεν έχει αποδειχθεί ποτέ.

Η Σαουδική Αραβία ως κράτος όχι μόνο δεν έχει στηρίξει ποτέ τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά τους τρομοκράτες τους αποκεφαλίζει και έχει τη σκληρότερη νομοθεσία σε τέτοια θέμα (ότι ακριβώς δεν έχει η Ευρώπη δηλαδή). Είναι άλλο πράγμα ότι αυτή η θρησκόληπτη χώρα παράγει τρομοκράτες-που όντως συμβαίνει- και άλλο να λες ότι το κράτος  και η κυβέρνησή τους στηρίζει την τρομοκρατία. Αυτό λοιπόν πολλοί το μπερδεύουν είτε από άγνοια, είτε και εσκεμμένα.

Χαρακτηριστικό επίσης για το πως λειτουργεί ο πραγματικός φιλοτρομοκρατικός άξονας είναι ότι ο αρχιδολοφόνος Πούτιν, και προστάτης του γενοκτόνου Άσαν και του Ιράν, έσπευσε να κάνει τον διαμεσολαβητή μεταξύ Κατάρ και δυτικόφιλου άξονα, ώστε να τα έχει καλά και με τους δύο, σε έναν γνώριμο βρώμικο ρόλο που ξέρει να παίζει για να αποκομίζει γεωστρατηγικά οφέλη…

Έπειτα στην Τουρκία ο Ερντογάν, που αφού ο Πούτιν του αιματοκύλησε τη χώρα με τις τζιχαντιστικές και Κουρδικές τρομοκρατικές ενέργειες, έδωσε ένα δείγμα της φιλορωσικής στροφής του στηρίζοντας ανοιχτά το Κατάρ σε αυτή τη διαμάχη. Να θυμίζω πως πριν από λίγο καιρό ο λαοπλάνος  Πούτιν κατηγορούσε τον Ερντογάν πως στηρίζει τον ISIS (κάτι που λογικά δεν μπορεί να έχει συμβεί), αλλά τώρα φαίνεται πως τα ξέχασε όλα και συμμαχεί μαζί του !

Ταυτόχρονα δεν έχουμε βέβαια καμία εμπιστοσύνη και στον αναξιόπιστο έως γραφικό Τραμπ ο οποίος προ ημερών πήγε, μεταξύ άλλων, στο Κατάρ και έκανε δημόσιες σχέσεις με τους εκεί ηγέτες (εμίρηδες) και μετά τις αποκαλύψεις δήλωσε πως ο ίδιος συμβούλεψε τους ηγέτες αυτών των μουσουλμανικών χωρών να απομονώσουν το Κατάρ !


 Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα επιχειρήματα όλων των ρωσόφιλων-στην Ελλάδα και αλλού- που υπερασπίζονται Ιράν και Κατάρ και ρίχνουν την ευθύνη για τη τζιχαντιστική τρομοκρατία στη Σαουδική Αραβία. Είναι οι ίδιοι πιο παλιά τα έριχαν στον Ερντογάν, γιατί έτσι τους έλεγε το ρώσικο αφεντικό τους, και στους Αμερικανούς…Τώρα που ο Ερντογάν τα βρήκε με τη Ρωσία και που στην Αμερική κυβερνά ο ρωσόφιλος Τραμπ, τα ξέχασαν όλα αυτά !

Μόλις χθες ωστόσο η Σαουδική Αραβία, τα Ην.Αρ.Εμιράτα και το Κουβέϊτ δημοσίευσαν έναν κατάλογο με πρόσωπα και οργανισμούς που συνδέονται με την τρομοκρατία και που αποδεικνύουν τις ύποπτες δραστηριότητες του Κατάρ και απειλούν με εμπάργκο !
Το βέβαιο είναι ότι παίζεται πολύ βρώμικο παιχνίδι στη διεθνή σκακιέρα και ότι συνεχίζουμε να θρηνούμε αθώα θύματα σε όλο τον κόσμο. Εμείς ωστόσο θα συνεχίσουμε τις δικές μας αναλύσεις για την ενημέρωσή σας και θα επιμείνουμε σε μια γραμμή που συνήθως επαληθεύεται

Δεν υπάρχουν σχόλια: