Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Αυτή είναι η Ελλάδα ! Το είχε πει και ο Σημίτης...


Χρειάζεται τώρα να κάνουμε καμιά ιδιαίτερη ανάλυση για τα πως και τα γιατί αυτής της τραγωδίας με τους πνιγμένους που έφερε η κακοκαιρία στη δυτική Αττική ;

Αφού ξέρουμε καλά ότι αυτή είναι η Ελλάδα και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ ! Αυτό το είχε πει κάποτε κυνικά και ο Σημίτης, σε μια κρίση ειλικρίνειας σε μια ανάλογη περίσταση, και μάλιστα δέχθηκε τότε πολλά πυρά από αντιπολίτευση και τύπο.    
                                                                                                                                                    Να σας το πως αλλιώς…υπάρχει ποτέ περίπτωση τα "κουτσοχώρια" τα δικά μας να γίνουν σαν την Ολλανδία που, αν και βρίσκεται ίσα με τη στάθμη της θάλασσας, δεν πλημμυρίζει ποτέ ; Ποτέ των ποτών !!  Άλλη ιστορία, άλλη κουλτούρα και άλλες υποδομές. Μπορεί ποτέ ο Ευρωπαίος, ο Αμερικανός, ο Αυστραλός να μπαζώνει ρέματα, ποτάμια και να καταπατάει εκτάσεις και το κράτος αντί να τον κλείσει φυλακή, να τον επιβραβεύει ; Αδιανόητο...   
          
Από τη στιγμή που μαθαίνουμε ότι ο πρώτος καταπατητής στην περιοχή ήταν ο ίδιος ο δήμος Μάνδρας, τι να συζητάμε ; Μιλάμε τώρα για μια κατάσταση, όχι τριτοκοσμική, αλλά τεταρτοκοσμική (πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί) !!

Θα μου πείτε τώρα, μήπως δεν γίνονται και στον αναπτυγμένο τέτοιες καταστροφές και με θύματα ; Φυσικά και γίνονται, αλλά σε πολύ πιο ακραία καιρικά φαινόμενα όπως τυφώνες, χιονοθύελλες και τρομερές νεροποντές. Δεν πλημμυρίζουν με την πρώτη δυνατή βροχή, όπως εδώ. Αν αντίθετα είχαμε στην Ελλάδα τέτοιας έκτασης καιρικά φαινόμενα που βλέπουμε, θα έμενε όρθια μόνο καμιά βουνοκορυφή και θα λέγαμε πως «εδώ κάποτε ήταν η Ελλάδα» !

Ενδεικτικό μάλιστα της νοοτροπίας μας είναι ότι φώναζαν προ λίγου καιρού οι πάντες- και έβγαζαν ανακοινώσεις οι Τσιπροκοτζιάδες και όλα τα κόμματα- γιατί οι Αλβανοί γκρεμίζουν τα αυθαίρετα των Βορειοηπειρωτών για να χτίσουν δρόμους ! Κρίνουμε δηλαδή εξ’ιδίων, όπου όλα επιτρέπονται με…καλή πολιτική θέληση, και τις άλλες χώρες και φωνάζουμε για προκλήσεις κλπ.                                           
Και αποδεικνύεται μάλιστα ότι ακόμα και η Αλβανία έχει αποφασίσει να γίνει πιο σοβαρό κράτος, την ίδια στιγμή που εμάς μας ξεπερνούν οι εξελίξεις και ο σύγχρονος κόσμους ουσιαστικά μας έχει ξεβράσει !


Τέλος το παζλ συμπληρώθηκε με τη γραφικότητα της Συριζαίας περιφερειάρχη Ρένα Δούρου που έκανε μήνυση στον εαυτό της !!! Διότι από τη στιγμή που έχουμε την πιο γελοία κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, δεν θα μπορούσαν να μην βάλουν και αυτοί τη δική τους «πινελιά» γελοιότητας… Εμείς άλλωστε ανακαλύψαμε και την τραγωδία και την κωμωδία !

Δεν υπάρχουν σχόλια: