Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Το συλλαλητήριο της "Βαϊμάρης" και ο...υπέροχος λαός !

 Πως σας φάνηκε το συλλαλητήριο του… υπέροχου λαού μας στη Σαλονίκη που μάλιστα δεν πρέπει να τον λέμε εθνικιστή και μισαλλόδοξο ; Θίγονται βλέπετε και οι ίδιοι που συμμετείχαν και όλοι οι πολιτικά ορθοί που τον χαϊδεύουν επί 200 χρόνια !

 Τι κι’αν το οργάνωσαν φασίστες, τι κι’αν είχαμε, ξύλο, πέτρες, βρισιές, φωτιές σε σπίτι, μηνύματα μίσους και ένστολους χρησαυγήτες (ως τρίτο κόμμα που το έχει αναδείξει ο περιούσιος λαός μας…). Ας καεί και καμιά «Σκοπιανή» σημαιούλα,αρκεί που ο κόσμος ήθελε να δώσει ένα μήνυμα και πρέπει να το σεβαστούμε αφού και η πλειοψηφία ήταν φιλειρηνικοί και οι ακραίοι μεμονωμένοι, όπως μας πληροφόρησαν και οι Μητσοτάκης- Άδωνης…

Ο κόσμος, ο κόσμος κι’ο κόσμος και μην τον προσβάλετε…και αυτός ο ιδιότυπος Ελληνικός λαϊκισμός δεν έχει τέλος ! Λες και ένας ενήλικος δεν είναι υπεύθυνος να ξέρει που ακριβώς πάει, ποιοι είναι οι διοργανωτές, ποιοι θα μιλήσουν και με ποιους θα συνυπάρξει !  Και κυρίως λες και δεν πρέπει οι εμπνευστές μιας τόσο μεγάλης συγκέντρωσης που διαμορφώνει εξωτερική πολιτική, αλλά και όσοι παραβρεθούν εκεί, να ξέρουν τι ακριβώς επιδιώκουν και πόσο εφικτό είναι αυτό.

Δηλαδή έστω και αν οι γείτονες δεν πρέπει να έχουν καθόλου τη λέξη "Μακεδονία" στο όνομά τους, το Plan B ποιο είναι ; Να παραμείνει άλλα 25 χρόνια το θέμα εκκρεμές ; Μα αφού ήδη στο εσωτερικό τους ονομάζονται  Μακεδονία και Μακεδόνες και όλος ο κόσμος έτσι τους αποκαλεί, οπότε χάνουμε ! Δεδομένου ότι το «Σκόπια» και Σκοπιανοί» είναι Ελληνική πατέντα, υπάρχει κανένας ξένος που στην καθομιλουμένη τους αποκαλεί FYROM και Φυρομέζους ; Σοβαροί να είμαστε…

Μήπως να περιμένουμε να τους τινάξουν στον αέρα οι Αλβανοί εθνικιστές και να διαλυθούν, ακολουθώντας μεγάλη Βουλγαρία και μεγάλη Αλβανία, όπως δήλωνε ανοιχτά και ο Σαμαράς ; Αυτό μας συμφέρει καλύτερα δηλαδή ; Η μήπως να στείλουμε εκεί 10 αεροπλάνα και να τους διαλύσουμε, όπως λένε οι πιο σκληροπυρηνικοί Ελληναράδες ; Οπότε τη ζητάμε ; Μήπως απλά θέλουμε να πούμε το περιβόητο «όχι» στους "σατανικούς ξένους"- που τόσο ηδονίζει τον Έλληνα-και αδιαφορούμε για τις συνέπειες ;

Εδώ θα μου πείτε οι γελοίοι Έλληνες πολιτικοί ούτε καν σκέφτονταν μέχρι το 1991 ότι η Γιουγκοσλαβία πάει προς διάλυση και ότι θα προκύψει από εκεί ένα αμφιλεγόμενο νέο κράτος στα σύνορά μας ! Όλος ο κόσμος το έβλεπε, αλλά η εξίσου γελοία Ελληνική διπλωματία (που δεν μπορεί στην πραγματικότητα να χαράξει εξωτερική πολιτική ούτε σε βάθος έξι μηνών) ζούσε στο μικρόκοσμο της και το πήρε χαμπάρι μόνο όταν οι γείτονες έκαναν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία τους (τέλη 1991) !        
                                                 
Βλέπετε ακόμα και η εξωτερική πολιτική στην Ελλάδα διαμορφώνεται συχνά ανάλογα με το λαϊκό αίσθημα (πάλι παρών αυτό) και ανάλογα τις ορέξεις και τις εθνικές γραμμές των διάφορων Κυπατζήδων, στρατοκρατών κλπ. Έτσι και τώρα στο 2018 η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται και στο πεζοδρόμιο από συλλαλητήρια στα οποία δεν πρέπει φυσικά να πάει κανείς κόντρα, παρά τους αμφιλεγόμενους διοργανωτές τους και τις σκοτεινές σκοπιμότητες που κρύβουν. 

Δηλαδή ακόμα και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, του Βελόπουλου και του Σώρρα, η "Σούλα", η "Μπούλα", η "Τούλα", ο "Μήτσος ο Λέπουρας" και ο Μπάμπης ο Σουγιάς", όχι μόνο μπορούν να έχουν άποψη για το πάρα πολύ σύνθετο Μακεδονικό ζήτημα και το όνομα της γειτονικής χώρας, αλλά διαμορφώνουν και εξωτερική πολιτική και είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβόμαστε αφού...κάτι έχουν να πουν !

Αλλά είναι σημαντικό να πούμε και κάτι για την Ελληνική κοινωνία του 2018, όπως την έχουν διαμορφώσει και τα οκτώ χρόνια κρίσης. Αυτή η κοινωνία και αυτός ο λαός βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερο εξτρεμισμό και ανορθολογισμό και όποιος δεν το βλέπει είναι απλά τυφλός !                               
Να γιατί δεν αδικούμε αυτούς που πήγαν εκεί όταν τους λέμε ακραίους και εθνικιστές. Διότι ο Έλληνας έχει πάει τόσο στα άκρα που ακόμα και μη χρυσαυγήτες ή ακροαριστεροί να φτάνουν να υιοθετούν εξτρεμιστικές και απολυταρχικές θέσεις ! Περιμένετε δηλαδή από πολλούς Έλληνες να σεβαστούν τους «Σκοπιανούς» και τη χώρα τους ; Οι εννιά στους 10 γυφτοσκοπιανούς και ανύπαρκτους τους αποκαλούν (ακόμα και χθες ένα στέλεχος της ΟΝΝΕΔ τους αποκάλεσε δημοσίως μαϊμούδες !)…

Δηλαδή ενόσω το κράτος φτωχαίνει κι’άλλο, οι Έλληνες βυθίζονται κι άλλο  στον εξτρεμισμό και στο μίσος για όποιον ή ότι πιστεύουν ότι ευθύνονται για τη φτώχεια τους. Οπότε εδώ έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση σαν την προπολεμική Γερμανία και την περιβόητη δημοκρατία της Βαϊμάρης. Μοιάζει τόσο μακρινό χρονικά, αλλά και οι ομοιότητες είναι ανατριχιστικές ! Και η βύθιση μας δεν έχει πάτο δυστυχώς…

Αν δε έρθουμε πάλι στον κόσμο, αυτόν που και πάλι πιστεύει ανοήτως ότι επαναστατεί, διαπιστώνουμε ότι συνήθως οι «επαναστατημένοι» έχουν μηδενική ανοχή σε κάθε αντίθετη άποψη και πιστεύουν ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια. Οποιοσδήποτε αντίλογος δαιμονοποιείται και όσοι τον εκφράζουν κατηγορούνται ως προδότες, πράκτορες των ξένων, ανθέλληνες κλπ. Ενίοτε η αντίθετη άποψη τιμωρείται με λιντζάρισμα (κανονικό ή λεκτικό ) και ομαδικό μπούλινγκ. Είναι περίπου η ναζιστικού τύπου λογική του «απαγορεύεται να διαφωνείς» και του «ξύλο και κρέμασμα στους προδότες» !

Κυριαρχεί δε μια αντικοινοβουλετική χυδαιότητα φασιστικού τύπου και ακόμα και τα πιο ακραία ή γραφικά πρόσωπα μπορούν να αναδειχθούν αρκεί να πουν αυτά που θέλει να ακούσει ο υπέροχος λαός…και φυσικά πάντα παρών και το περιβόητο «πείτε όχι στους ξένους» που βέβαια πάντα απευθύνεται στη δύση, καθώς αυτές οι πολιτικές και πρακτικές είναι ρωσόφιλης προέλευσης…

Αυτή είναι περίπου η κοινωνία που διαμορφώνεται και αν βάλετε κάτω φαινόμενα όπως  Κίνημα αγανακτισμένων, Χρυσή Αυγή, διπλή εκλογή και δημοψήφισμα Τσίπρα, θα δείτε ΑΚΡΙΒΩΣ τα παραπάνω φαινόμενα  που περιγράφουμε ! Όποτε λοιπόν αυτός ο λαός αποφάσισε να σηκωθεί απ’τον καναπέ του στο πρόσφατο παρελθόν, όχι μόνο πέτυχε μια τρύπα στο νερό (θυμηθείτε πάλι το Μακεδονικό το 1992 και τα συλλαλητήρια Χριστόδουλου το 2000), αλλά ενίοτε ήταν και καταστροφικός !

Και τώρα τι βλέπουμε ; Ο ίδιος λαός που χειροκροτούσε τον δήμιο του Τσίπρα ως σωτήρα, ο ίδιος που δεν ξεσηκώθηκε όταν αυτός τον δούλεψε «ψιλό γαζί» με τα ψέματά του, όταν αυτός  του έκλεισε τράπεζες, του έφερε capital controls και έβαλε έτσι πιο βαθιά τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια, τώρα ξανασηκώνεται απ’ τον καναπέ καθυστερημένα! Δεν το έκανε μάλιστα ούτε τη στιγμή που είναι προφανές ότι ο Τσίπρας προσπαθεί να χτίσει στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα αυταρχικό καθεστώς, σύμφωνα με πρότυπά του όπως Πούτιν, Μαδούρο, Μιλόσεβιτς κλπ.

Αλλά αυτή τη φορά ο κόσμος στρέφεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα που μέχρι πρόσφατα θεωρούσε σωτήρα του και αποθέωνε !! Το κάνει όμως για τον λάθος λόγο και τη λάθος αφορμή, μπαίνει στο άρμα του εθνικισμού, του σκοταδισμού και κάθε είδους αυταρχισμού και στρέφεται με συλλαλητήρια μίσους κατά μιας άλλη χώρας από την οποία απαιτεί να μην χρησιμοποιεί καθόλου τη λέξη "Μακεδονία" και τον αυτοπροσδιορισμό "Μακεδόνες". 
Ταυτόχρονα  απαιτεί φυσικά από την κυβέρνηση να σταματήσει τη διαπραγμάτευση και να μην διανοηθεί να δώσει τον όρο Μακεδονία ή παραγωγό της στους γείτονες διότι την περιμένει κόλαφος.

Επιπλέον και πάλι τα φαινόμενα, αυταρχισμού, ακραίων στοιχείων, χυδαιότητας και αντικοινοβουλευτισμού, είναι παρόντα και ίσως πιο οξυμένα από ποτέ. Και πάλι το αποτέλεσμα, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, αναμένεται να είναι το ίδιο πενιχρό ή και καταστροφικό, όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις. Και πάλι ο όχλος θα νιώσει προδομένος και θα ψάξει κάποια άλλη αφορμή για να ξεσηκωθεί και πάει λέγοντας…

Ο Έλληνας λοιπόν- τουλάχιστον στην πλειοψηφία του- δεν αλλάζει μυαλά και τακτική, δεν μπορεί και δεν θέλει ν’ αλλάξει. Δεν θέλει να ακούει την αλήθεια, δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τη χώρα του (γι’αυτό κυλάει και στον αυταρχισμό και τη μισαλλοδοξία), δεν έχει ορθολογισμό και κριτική σκέψη. Πολύ φοβάμαι δε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα των «Σκοπίων» μπορεί αργά ή γρήγορα να έρθει μια εθνική ήττα και ταπείνωση που θα την μνημονεύουμε για χρόνια και δεν θα μας φταίει κανένας άλλος, παρά μόνο εμείς οι Έλληνες !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς φίλε μου που υπάρχουν φωνές σαν τη δική σου και κάπου - κάπου βλέπουμε την αλήθεια και προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα.
Μπράβο, συνέχισε έτσι !!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας "εθνικής" παιδείας, σε έναν μη δυτικό λαό μιας χώρας χωρίς κανονική, μεσαία, αστική τάξη...

Ανώνυμος είπε...

Οποιοσδήποτε αντίλογος δαιμονοποιείται και όσοι τον εκφράζουν κατηγορούνται ως προδότες, πράκτορες των ξένων, ανθέλληνες κλπ. Ενίοτε η αντίθετη άποψη τιμωρείται με λιντζάρισμα (κανονικό ή λεκτικό ) και ομαδικό μπούλινγκ. Είναι περίπου η ναζιστικού τύπου λογική του «απαγορεύεται να διαφωνείς» και του «ξύλο και κρέμασμα στους προδότες» !
Γράφεις αυτό ενώ σε όλο το κείμενο σου κάνεις ακριβώς αυτό δαιμονοποιεις και βάζεις ταμπέλες στην αντίθετη άποψη . Πόσο υποκρισία πια

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Άστο φίλε, εμείς εδώ ούτε βρίζουμε, ούτε κανιβαλίζουμε, ούτε στερούμε από κανέναν το δικαίωμα άποψης. Γι'αυτά που λέμε "εθνικιστές και μισαλλόδοξοι" την ευθύνη φέρουν περισσότερο οι ίδιοι που συνυπήρξαν στο συλλαλητήριο με φασίστες.