Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Λαθρεμπόριο καυσίμων και σχέσεις με το ναρκοπλοίο ο "χοντρός" !!


Απόρρητη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκει πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ στη νέα δικογραφία για την πολύκροτη υπόθεση του Noor 1, όπως αποκάλυψε χθες η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ». Όποιος βέβαια παρακολουθεί συχνά τη συγκεκριμένη εκπομπή και τα ρεπορτάζ της μπορεί εύκολα να καταλάβει ποιός είναι αυτός ο κύριος. Ας πούμε ο "χοντρός"...

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό ρεπορτάζ η εισαγγελία Πειραιά ερευνά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και λαθρεμπόριο καυσίμων, αναζητώντας νέους άγνωστους δράστες. Μάλιστα, φέρεται να συνδέει τη νέα δικαστική έρευνα και με τη χρηματοδότηση του φορτίου ηρωίνης του περιβόητου ναρκοπλοίου Noor 1 ! 
Μάλιστα στην ένορκη κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας περιγράφει συναντήσεις του ¨χοντρού" προέδρου μεγάλης ΠΑΕ στο Ντουμπάι, το καλοκαίρι του 2013, με σκοπό το λαθρεμπόριο καυσίμων... 


Ο ίδιος άνθρωπος φέρεται να κατονομάζει δύο έμπιστα στελέχη των επιχειρήσεών του ¨χοντρού" που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να πωλούν μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου σε άτομο που καταδικάστηκε ήδη σε φυλάκιση για την υπόθεση του Noor 1. Μάλιστα τεκμηριώνει  την απόρρητη κατάθεσή του και με τραπεζικά έγγραφα και e-mails. 
Παράλληλα περιγράφει και δύο δικές του συναντήσεις με τον χοντρό που έγιναν στο σκάφος και στην οικία του τελευταίου, ο οποίος του ζήτησε να συνεργαστούν στη μεταφορά καυσίμων και ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι αρνήθηκε. 


Έτσι στην ένορκη κατάθεση του μάρτυρα περιγράφονται λεπτομερώς οι στενές σχέσεις του "χοντρού" με δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως για το «ναρκοπλοίο». Τι κάνει νιάου στα κεραμίδια !!...
Μάλιστα  ο μάρτυρας ισχυρίζεται πως ο "χοντρός" είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον και για τις δραστηριότητες του Noor 1 από την αρχή και μέχρι την αποκάλυψη του φορτίου !
Επιπλέον το ένα από τα δύο πρόσωπα που καταδικάστηκαν φέρεται να επισκέφθηκε τον πρόεδρο τρεις ή τέσσερις φορές στα γραφεία της εταιρείας του από τα τέλη του 2013 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2014. 


Τέλος ο μάρτυρας καταθέτει ότι στενός συνεργάτης του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ (χοντρού) παραδέχτηκε στον ίδιο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος: «Τα χρήματα που προέρχονται από λαθρεμπόριο καυσίμων τα περνάμε αδήλωτα στην Ελλάδα σε αποσκευές μέσω έμπιστου αστυνομικού που εργάζεται στο αεροδρόμιο», φέρεται να εκμυστηρεύτηκε: «Ο πρόεδρος θέλει μαύρα τα λεφτά και η κάθε βαλίτσα έχει από 300.000 έως 1.000.000 σε χαρτονομίσματα των 500 ευρώ». Μάλιστα ο μάρτυρας φέρεται να επικαλείται το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος»

Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή πολύ πιθανό ο ίδιος άνθρωπος που οργάνωνε το λαθρεμπόριο καυσίμων να είναι και επικεφαλής ή χρηματοδότης του ναρκοπλοίου. Θυμίζω ότι μιλάμε για το μεγαλύτερο φορτίο ηρωίνης που έχει ποτέ βρεθεί στον κόσμο (!!) και ότι  υπόθεση δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις διότι ο συγκεκριμένος χρηματοδότης φαίνεται να έχει και διασυνδέσεις στη δικαιοσύνη. Μην ξεχνάμε επίσης πως έχουν πεθάνει μυστηριωδώς και αδιευκρίνιστα και αρκετοί μάρτυρες της υπόθεσης και αυτό είναι ανατριχιαστικό !

Επιπλέον υπήρχαν και νομικά εμπόδια που εμπόδιζαν την υπόθεση να προχωρήσει και έτσι έχουμε ουσιαστικά ένα "ορφανό" ναρκοπλοίο που δεν ξέρουμε τον χρηματοδότη και οργανωτή του. Ωστόσο με τη νέα κατάθεση και δικογραφία που προκύπτει γεννιόνται νέες ελπίδες μήπως εξιχνιαστεί η υπόθεση του Noor 1 και ξεβρομίσει ο τόπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: