Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Πιάσαμε πάτο,είμαστε πλέον για τα σκουπίδια !

Οι χθεσινές δημοτικές εκλογές θύμιζαν κάτι από παλιές Ελληνικές ταινίες. Λίγο δράμα, λίγο γέλιο ,λίγος ηρωισμός…και φυσικά όπως πάντα-σύμφωνα με τις δηλώσεις τους- ήταν όλοι κερδισμένοι και κανένας χαμένος.

Δηλαδή υπήρχαν και οι κωμωδίες που μας διασκέδασαν τύπου Αλαβάνου, Ψωμιάδη ,Κικίλια και Δημαρά, υπήρχαν και λίγες αξιόλογες προσπάθειες που επιβραβεύτηκαν όπως του Γιώργου Αμυρά στην Αθήνα ή του Παναγιώτη Νίκα στην Καλαμάτα. Αλλά υπήρχαν και οι αθλιότητες που επιβραβεύτηκαν τύπου Κουράκη στο Ηράκλειο και πάνω απ’όλα οι ναζιστές μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής που επιβραβεύτηκαν δυστυχώς από το 5,5 % των Αθηναίων !
Πως μπορώ να σχολιάσω αυτό το τελευταίο γεγονός εγώ που δεν δεσμεύομαι από κόμματα και ιδεολογίες ; Να πω δημαγωγώντας ότι δεν φταίει γι’αυτό ο…αλάνθαστος λαός που ψήφισε, παρά μόνο οι εξαθλιωμένοι λαθρομετανάστες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας και αυτοί που τους έφεραν; Μα, ότι πρόβλημα και να υπάρχει με τους μετανάστες δεν θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένα 5,5 % να ψηφίσει Χρυσή Αυγή αν δεν ήμασταν μία χώρα και κοινωνία-γιατί φυσικά το πρόβλημα δεν το έχουν μόνο οι Αθηναίοι- σε βαθιά κοινωνική και πολιτική κρίση, σε κρίση αξιών και με ένα μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο απίστευτα χαμηλό για Ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό το χαμηλότατο μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο θα ήταν φυσιολογικό αν υπήρχε σε χώρα της Αφρικής ή της κεντρικής Ασίας ,καθώς θα συμβάδιζε απόλυτα και με το βοιωτικό επίπεδο αυτών των κρατών. Όμως το φαινόμενο της Ελλάδας πρέπει να είναι μοναδικό παγκοσμίως. Δηλαδή το βοιωτικό επίπεδο να είναι –παρά την οικονομική κρίση-παρασάγγας μεγαλύτερο από το πολιτιστικό και μορφωτικό επίπεδο που παραμένει χαμηλότατο.Και κρατιέται σκόπημα χαμηλό από το βαθύ κράτος που έχει διαλύσει την παιδεία,γιατί αλλιώς πως θα μπορούσε να βρεθεί μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που να ψηφίζει κόμματα σαν το ΚΚΕ ή το ΛΑΟΣ ή το ΣΥΡΙΖΑ; Ή ακόμα πως θα ψηφίζονταν άνθρωποι σαν τον αποστάτη Σαμαρά στην ηγεσία των κομμμάτων τους; Και στην τελική ποιός άλλος λαός θα δεχόταν αδιαμαρτύρα όλη την πολιτική αθλιότητα των τελευταίων 30 χρόνων που έφερε και τη χρεοκοπία της Ελλάδας;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον πιάσαμε πάτο. Πρέπει να ξαναχτίσουμε τη χώρα μας και την κοινωνία μας από την αρχή ,ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν. Η σημερινή Ελλάδα είναι σε τέτοια κατάπτωση που θυμίζει έντονα τη Γερμανία του μεσοπολέμου που μέσα στη δική της κατάπτωσή έφερε τον Χίτλερ στην εξουσία σαν σωτήρα. Κάτι ανάλογο βέβαια είναι δύσκολο να συμβεί στην Ελλάδα γιατί εδώ δεν είναι στη φύση των ψηφοφόρων να ξεφεύγουν εύκολα από τα παραδοσιακά κόμματα που έχουν μάθει να ψηφίζουν, (συχνά μάλιστα από πάππου προς πάππου) για λόγους που δεν είναι της ώρας να αναλύσουμε. Αυτό βέβαια μέσα στην καθυστέρησή του έχει και το θετικό του, ότι δηλαδή αποκλείεται να κερδίσει ποτέ σε εκλογές το ΚΚΕ,το ΛΑΟΣ,ο ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοσδήποτε άλλος ακραίος. Το δυστύχημα είναι όμως ότι ισχύει ακριβώς το ίδιο και για αξιόλογες κομματικές προσπάθειες που δεν μπορούν να ορθοποδήσουν.

Και μια που μίλησα για ΚΚΕ, χθες ως μέλος της εφορευτικής επιτροπής σε ένα εκλογικό τμήμα συνυπήρξα-μεταξύ άλλων-και με δύο νεαρές γυναίκες εκπροσώπους του ΚΚΕ. Να μη σχολιάσω καταρχήν την απερίγραπτη εμφάνισή τους ,που έδειχνε ότι η «κουλτούρα» σκοτώνει τη θηλυκότητα, γιατί αυτό δεν αφορά το blog μας και τους αναγνώστες του. Όμως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από πρώτο χέρι την πολιτική φύση και νοοτροπία αυτού του κόμματος και των οργανωμένων μελλών του. Η μία από αυτές τις εκπροσώπους παραδέχτηκε μετά από ερώτησή μου ότι έγινε ΚΚΕ λόγω οικογενειακής παράδοσης και όχι από μόνη της. Αργότερα όταν κάποιος της μίλησε περί Στάλιν και Λένιν είπε ότι ο Στάλιν δεν σκότωσε κανέναν (!!!) και όταν της είπε ότι σκότωσε τον Τρότσκι απάντησε: «Καλά του έκανε ας καθόταν ήσυχος, τον είχε προειδοποιήσει» !! Μετά είπα εγώ στην ίδια ότι το ΚΚΕ δεν έχει συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα και είναι ένας αχταρμάς αναθεωρητών, Σταλινικών, Τροτσκιστών κλπ. Τότε μου απάντησε ότι είναι σαν κόμμα Μαρξιστές-Λενινιστές και Σταλινικοί και όταν της απέδειξα ότι δεν είναι καν Σταλινικοί (οι Σταλινικοί εκκαθαρίστηκαν από το ΚΚΕ ήδη από το 1956 και αργότερα οι ίδιοι οι ΚΚΕέδες δολοφόνησαν τον Σταλινικό πρώην ηγέτη τους Ζαχαριάδη), αλλά λίγο απ’όλα για να παίρνουν ψήφους ,τότε μην έχοντας επιχειρήματα άρχισε να μου κάνει προσωπική επίθεση (σύμφωνα με την τακτική όλων των ΚΚΕέδων ) λέγοντας «και ποιος είσαι εσύ που θα πεις για το ΚΚΕ ; άντε διάβασε το πρόγραμμά μας, είσαι άσχετος από πολιτική» και άλλα τέτοια…

Τέλος όσων αφορά τον δεύτερο γύρο των εκλογών το μόνο κίνητρο που μπορούμε να βρούμε για να ψηφίσουμε είναι να μην ενισχύσουμε περαιτέρω τη Σαμαρική Ν.Δ., χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι γινόμαστε Πασοκτζήδες. Έτσι καλό θα είναι να ψηφιστεί για παράδειγμα ο Σγουρός στην Αττική έναντι του Κικίλια, ο Καμίνης στην Αθήνα έναντι του Κακλαμάνη ,ο Τατούλης στην Πελοπόννησο κόντρα στο Δράκο (παρότι έχω ακόμη σε εκτίμηση τον τελευταίο),οι Μπουτάρης και Μπόλαρης στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία αντίστοιχα, κόντρα στους λαϊκιστές Γκιουλέκα και Ψωμιάδη κλπ.

14 σχόλια:

Άγγελος είπε...

"Να μη σχολιάσω καταρχήν την απερίγραπτη εμφάνισή τους,που έδειχνε ότι η «κουλτούρα» σκοτώνει τη θηλυκότητα"...

Προσωπικά θα ήθελα να γράψει κάποιος κάτι εμπεριστατωμένο για αυτό. Θυμήθηκα, που είχε βρεθεί ένας γνωστός μου σε μία συναυλία του ΚΚΕ και είχε μείνε άφωνος από τα "κάλλη", που είχε δει εκεί πέρα. Τι στα κομμάτια, υπάρχει καμία αόρατη δύναμη, που επιδρά πάνω τους και είναι έτσι. Αν ναι, να φωνάξουμε τους Ghostbusters.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Κατ' αρχήν να απαντήσω στον ΑΓΓΕΛΟ.
Φίλε μου γιατί απορείς με τη θηλυκότητα των γυναικών του ΚΚΕ?
Δεν βλέπεις την αρχιγκομενάρα αρχηγίνα τους ΑΛΕΚΑ? Αυτό είναι θηλυκό. Κοντεύω να την ....ερωτευθώ. Όταν με το καλό θα πέσω στον έρωτά της φοβάμαι μήπως με απορρίψει!!!!!!!!!!!
Τι να κάνουμε, όλοι τους μαζί είναι ανέκδοτο.
Πάμε στο φίλο μου τον ΑΝΤΙΣΥΜΒΑΤΙΚΟ
Πάντα ρε αντισυμβατικέ βρίσκεις κάτι που χαλάει τα πολύ σπουδαία άρθρα σου.
Για τις κομωδίες του αρχιπαλάντζα Αλαβάνου, άντε και λίγο του Ψωμιάδη να τα δεχτώ, για τον Κικίλια και το Δημαρά που την είδες την κωμωδία ? Για το Δημαρά πες του ότι θέλεις, ο Κικίλιας όμως είναι ένας αθλητής (ξέρεις τι σπουδαίο είναι να είσαι αθλητής?), είναι ένας επιστήμονας γιατρός, είναι σοβαρός και πάνω απ' όλα είναι νέος που τέτοιους χρειάζεται ο τόπος !
Για τον Αμυρά στην Αθήνα συμφωνώ και επαυξάνω, όπως και για το Νίκα που πράγματι άλλαξε την Καλαμάτα.
Για τον Κουράκη του Ηρακλείου αν δεχθούμε ότι είναι καλός, δεν το ξέρω, τότε μου θυμίζει έντονα Μουσολίνι. Είναι να τον λυπάσαι.
Λυπάμαι επίσης τους ανθρώπους εκείνουν που "βρωμίζουν" το χέρι τους και ψηφίζουν Χρυσή Αυγήξ. Πραγματικά τους λυπάμαι. Ξέρουν τι ψήφισαν?
Τώρα όσον αφορά τις προτάσεις που κάνεις για τις επαναληπτικές της Κυριακής διαφωνώ, διαφωνώ, διαφωνώ.
Αφού πιάσαμε πάτο στα σκουπίδια, γιατί προτείνεις σκουπίδια ?
Την άποψή μου για το Σγουρό ήδη την έχω διατυπώσει στα σχόλια του προηγούμενου άρθρου σου.
ΟΧΙ λοιπόν στο Σγουρό, ΜΑΥΡΟ στο Σγουρό. Είναι ο Νομάρχης που αύξησε τη σαπίλα στην πολεοδομία της Νομαρχίας του και δεν έκανε τίποτε. Είναι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της άρσης βαρών με το μεγαλύτερο αθλητικό σκάνδαλο, τέλος είναι ο Νομάρχης που δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα έργο.
ΞΑΝΑ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΣΓΟΥΡΟ.
ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ όπως ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Με τα νέα μαύρα δεδομένα που έρχονται στην οικονομία, ψηφίστε ΠΑΣΟΚ. ΘΑ ΜΑΣ ΘΑΨΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΝΕΡΙΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΟΥ.

ΟΧΙ στον ΤΑΤΟΥΛΗ. Είναι ένας πρώην Βουλευτής και Υφυπουργός της Ν.Δ. που δεν έχει να παρουσιάσει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ. Άσε που στηρίζεται και από το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και θα κάνουμε μάγκα τον Ακροδεξιό αυτό υποκείμενο που θα το παίζει ρυθμιστής της κατάστασης. Εγώ ούτε αυτό το ΠΑΣΟΚ που παίζει το ρόλο του νεκροθάφτη της χώρας μας, ούτε το ακροδεξιό ΛΑΟΣ στηρίζω.
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΙΡΟ αυτοδιοικητικό ΔΗΜ. ΔΡΑΚΟ που στο κάτω - κάτω ας δούμε πως ήταν η Μεσσηνία πριν 15 χρόνια και πως είναι σήμερα. Αυτό δείχνει στους Πελοποννήσιους ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΔΡΑΚΟ.

ΝΑΙ ΣΤΟΝ πετυχημένο σε ότι κι' αν έχει κάνει, ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ της Αθήνας ΟΧΙ στον Καμίνη του Φώτη Κουβέλη που τον επέβαλε στο Γιωργάκη (μήπως κατάλαβε ο φουκαράς ο Γιωργάκης τι έκανε)? ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ τον άσχετο του Κουβέλη.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ που ο ίδιος δήλωσε ότι είναι Αλκοολικός και όχι μόνο γι' αυτό, αλλά τα είπαμε, δεν στηρίζω αυτό το ΠΑΣΟΚ που από την ερχόμενη Δευτέρα και όχι από το νέο χρόνο, θα μας βάλει στη σούβλα να μας κάνει Πασχαλινό αρνί.
ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ. Που και αυτός είναι νέος και αν και βουλευτής είναι άφθαρτος.
ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΟΜΑΡΧΗ ΨΩΜΙΑΔΗ που όμως αποδεδειγμένα έχει προσφέρει έργο. ΟΧΙ ΣΤΟΝ άγνωστο και ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΜΠΟΛΑΡΗ που δεν έχει, όχι ενα έργο να μας παρουσιάσει, αλλά ψηφίζεται μόνο από εκείνους που έχουν πάρει τη γραμμή του κόμματός τους.
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ που θα φέρει από Δευτέρα το ΠΑΣΟΚ.

Συγνώμη αντισυμβατικέ μου, αλλά επ' αυτών έχω άλλη άποψη.

Defkalion είπε...

Ολα τα λεφτα η εμφανιση του επικεφαλης του ΚΚΕ ονοματι Ορφανος για την περιφερεια Κρητης σε τοπικο καναλι. Ο ανθρωπος ειναι εργολαβος δημοσιων εργων που εχει κατηγορηθει οτι [αιρνει κωλοκουρα ακομη και για εργα του Δημου Ηρακλειου που ηταν δημοτικος συμβουλος και ειχε το θρασος να κανει κυρηγμα εναντιων των επιχειρηματιων... Ποιος ο Κνιτης εργολαβος δημοσιων εργων!!! Μιλαμε για χοντρο δουλεμα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Μία ακόμη απόδειξη, φίλε Δευκαλίωνα, ότι τελικά το ΚΚΕ είναι ο μεγαλύτερος Όμιλος Επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Όποιος αμφιβάλει ας μου το πεί να του φέρω και αποδείξεις !!!
http://messiniaka.blogspot.com

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ρε Αντώνη κάποτε λέγαμε τους Πασόκους φανατικούς ,αλλά εσείς οι νεοδημοκράτες μου φαίνεται ότι έχετε γίνει χειρότεροι.Τι φανατισμός είναι αυτός ?

Τον Κικίλια τον έχω δει κάποιες φορές σε συνεντεύξεις του και ο βαθμός εξυπνάδας του συναγωνίζεται το φίλο σου το Γιωργάκη.Το μοναδικό έργο του Ψωμιάδη είναι ότι βρίζει την Αθήνα και τους Αλβανούς κα.,γι'αυτό και ψηφίζεται εκεί πάνω...

Όσο για τον Δημαρά σου θυμίζω την προϊστορία του.Ήταν αρχικά στο ΠΑΣΟΚ απ'όπου έφυγε και πήγε στον Τσόβολα και άρχισε να βρίζει το ΠΑΣΟΚ ως όργανο των Αμερικάνων κλπ.,ξαφνικά προδίδει και τον Τσοβόλα εν μία νυκτί και ξαναπάει στο ΠΑΣΟΚ απ'όπου ξαναφεύγει και στηρίζεται από τη Ν.Δ. Για τόσο..."σοβαρό" κύριο μιλάμε...

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Δεν είμαι ΝΔ επειδή με λένε Αντώνη και επειδή είμαι Μεσσήνιος.
Είμαι ΝΔ γιατί δεν υπάρχει κανένας άλλος όπως πχ Η δική σου κόρη του Αρχιερέα της αποστασίας που δεν ξέρει και ο ίδιος που βρίσκεται αφού είναι επίτιμος πρόεδρος ΝΔ και βγαίνει και κατηγορεί τη ΝΔ και επομέρνως και τον ίδιο του το γιό τον Κυριάκο που είναι στη ΝΔ.
τΟ 1944 Ξαναζεί !! Δοξάστε τον ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ της Αποστασίας. Αλλά Κρητικός δεν είναι? επομένως γιος της "Μαφιοζογέννας" Κρήτης

Απ' την άλλη προτιμώ ένα λαμπρό επιστήμονα που είναι νέος, τίμιος, ένας από τους καλύτερους ορθοπεδικούς της Αθήνας, παρά ένα μαφιόζο που δεν έχει προσφέρει απολύτως τίποτε σα Νομάρχης, ένας μαφιόζος που ήταν μπλεγμένος με τα αναβολικά του Ιακώβνου και του Τζέκου, αυτών των δύο μάγων του σύγχρονου αθλητισμού μας.
ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΦΙΟΖΟ ΣΓΟΥΡΟ

Όσο για τον Τατούλη. Μμμμμμμμμμ
άλλο μπουμπούκι του κερατά !!!
Σοσιαφασισταριό του κερατά !! Από το Συνασπισμό πήγε στη ΝΔ, η οποία τον έκανε βουλευτή, υπουργό και μόλις άλλαξε η κυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2007 και δεν έγινε υπουργός, τότε άρχισε να βρίζει τον μέχρι τότε προστάτητου Καραμανλή. Τώρα πήγε στο ΠΑΣΟΚ, μετά θα πάει στην κόρη του ΑΠΟΣΤΑΤΗ και μετά που????????
Για το Δράκο απλά λέω σε όσους είχαν δει τη Μεσσηνία το 1995 πως ήταν και πως είναι σήμερα. Αυτό φτάνει να τον ψηφίσουμε έστω και αν είναι αντιπαθητικός φατσικά.
Ο Τατούλης είτε σαν βουλευτής, είτε σαν υπουργός υπάρχει κάποιος, ένας οποιοσδόποτε, να μας πει τι έργο πρόσφερε ?????????????????
Κλείνω λοιπόν με τη Θεσσαλονίκη για να σου πω ότι και η Περιφέρεια και ο Δήμος είναι των δύο της ΝΔ
Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα μετά τις εκλογές.
Ερώτημα : Εγώ ή εσύ ο νικητής ?
Τη Δευτέρα.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Καλά,τολμάς και μιλάς για αποστασία,εσείς που κάνατε αρχηγό αυτόν τον αρχιαποστάτη που πρόδωσε το κόμμα σας και έφερε το ΠΑΣΟΚ για 8 χρόνια στην εξουσία ?
Τι άλλο θ'ακούσουμε? Μάλλον οι νεοδημοκράτες δεν έχετε ανακαλύψει τη σχιζοφρένεια μέσα σας...

Αυτό βέβαια δείχνει κυρίως το χαλαρό πολιτικό ήθος και τον συμφεροντολογισμό των ψηφοφόρων σας.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είπε...

Όπως είδες φιλαράκο Αντισυμβατικέ, εγώ απαντώ με επιχειρήματα, χωρίς κραυγές και συνθήματα. Αφού σε πάω και σου το έχω γράψει πολλές φορές γιατί τώρα μου τη χαλάς.
Είτε σου αρέσει είτε όχι ο Τατούλης είναι ένας αποτυχημένος υφυπουργός καθώς και βουλευτής. Δεν πιστεύω ότι θα εκλεγεί, αν όμως οι Πελοποννήσιοι πέσουν στην παγίδα του, όπως κι' εσύ και τον εκλέξετε, τότε σου το γράφω από τώρα και σημείωσέ το. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ
ΓΙ' ΑΥΤΟ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ του πεπειραμένου αυτοδιοικητικού.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τα αποτελέσματα στον δεύτερο γύρο των εκλογών υπήρξαν πιο ορθολογικά.Αυτή τη φορά δεν υπήρξαν παρά ελάχιστες αθλιότητες (τύπου Βουνάτσου στη Λέσβο)

Τώρα,αν εξετάσουμε και τους δύο γύρους συνολικά διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος δεν στήριξε ορθώς ούτε τη σαμποταριστική πολιτική Παπανδρέου,αλλά κυρίως έριξε ηχηρό χαστούκι στο λαϊκισμό της Σαμαρικής ΝΔ που στον πρώτο γύρο καυχιόταν για επιβράβευση της πολιτικής της...Είναι καιρός κάποτε στη χώρα μας να τιμωρηθούν και να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οι εκπρόσωποι του λαϊκισμού,της οπισθοδρόμησης,του παλαιοκομματισμού και του εθνοσωβινισμού.

Μάλιστα μετά και το ρεζιλίκι της Άθηνας φαίνεται να σπάει και η φασίζουσα συμμαχία ΝΔ-ΛΑΟΣ της οποίας τα "παντρέματα" οργάνωσε ο Σαμαράς, γιατί το ΛΑΟΣ δε θέλει καθόλου να χρεωθεί το εκλογικό ναυάγιο της ΝΔ και έτσι μόλις πριν λίγο εκπρόσωποί του έκαναν επίθεση στη ΝΔ για τις εκλογικές επιλογές της και την εν γένει πολιτική της συμπεριφορά, βγαίνοντας έξυπνα από τα αριστερά στη ΝΔ ! Έλεγαν μάλιστα προπαγανδιστικά ότι όπου αυτοί συνεργάστηκαν με τη ΝΔ,η ΝΔ βγήκε κερδισμένη και αντίθετα όπου ήταν μόνη της έχασε ! Θα έπρεπε όμως να ξέρει ο κύριος Σαμαράς ότι τέτοιου είδους συμμαχίες με την ακροδεξιά εύκολα καταρρέουν και γυρίζουν μπουμερανγκ,πόσω μάλλον από τη στιγμή που η ΝΔ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα ούτε στη βάση της,ούτε στα στελέχη της.(Είναι όμως μία ηγετική κλίκα υπό τον Σαμαρά)
Και φυσικά με την ίδρυση του κόμματος της Μπακογιάννη οι απώλειες της ΝΔ μπορούν να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες στο μέλλον.

Να πούμε επίσης ότι εκτός από τη μεγάλη έκπληξη της Αθήνας με τον Καμίνη(η ΝΔ χάνει αυτό το δήμο μετά το 1982!),υπήρξε εξαιρετικό και το αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης και δεν το περίμενα μάλιστα και καθόλου.Φαίνεται ότι επιτέλους αυτή η πόλη μετά από πολλά χρόνια βουτηγμένη στη μιζέρια και το λαϊκισμό κάθε είδους,αλλάζει σελίδα με φόρα (ξεπερνάει τους Άνθιμους,Παπαθεμελήδες και λοιπά σκατά) και πάει προς το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό.Μακάρι το παράδειγμα της να το μιμηθεί κάποτε όλη η Ελλάδα...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Επίσης να πω ότι με χαροποιεί και η ήττα της ΝΔ στο Βόλο,γιατί μέσα στο συνδυασμό της είχε βάλει και έναν νεοναζί χρυσαυγίτη !!

Ανώνυμος είπε...

KKE δεν είμαι αλλά ξέρω πολύ κόσμο από το Πολυτεχνείο...η περιγραφή του μπλόγκερ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια αναμόχλευση των συνηθισμένων στερεότυπων που δεν έχουν βάση πλέον σημερα τουλάχιστον για την πλειοψηφία του κόσμου αυτού.
Ούτε με τον Αλαβάνο δεν είμαι, μπορεί κάποιος να μην συμφωνεί μαζί του αλλά γελείος δεν είναι σίγουρα. Χάγιο στήριξα και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Απλά μιλώ μόνο για τους οργανωμένους ΚΝίτες και τα μέλη του ΚΚΕ,περιγράφοντας τους έτσι.
Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν είναι όλοι έτσι,είναι διαφόρων ειδών άνθρωποι και απο την εμπειρία μου οι περισσότεροι απ'αυτούς δεν πιστεύουν πραγματικά στον κομμουνισμό,αλλά ψηφίζουν λόγω οικογενιακής παράδοσης ή επειδή είναι φτωχοί.

Ανώνυμος είπε...

Την ημέρα των εκλογών ήμουν αντιπρόσωπος στο εκλογικό τμήμα Αθηναική συνοικίας.
Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, βαμμένη πλατινέ,μου δήλωσε φανατική υποστηρίκτρια των μεταρυθμίσεων του Γιώργου αφού ευτυχώς, για την ίδια, οι γονείς της δημόσιοι υπάλληλοι - απόφοιτοι δημοτικού που είχαν διοριστεί σε τράπεζα την δεκαετία του ΄80- πρόλαβαν και βγήκαν στη σύνταξη. Την περισσότερη ώρα της εκλογικής διαδικασίας ήταν σκυμμένη στο κινητό της...ψήφιζε λέει, τι ; ποιός θα βγει από το Big brother, τα νέα από το Χ Φάκτορ κτλπ. Στις προηγούμενες εκλογές μου εκμηστηρεύτηκε ότι δεν είχε ψηφ΄σιει ΠΑΣΟΚ - είχε προτιμήσει Ουράνιο Τόξο γιατί της άρεσε το σηματάκι τους!

dtta είπε...

Εχουμε λιγο ακομη για τον πατο