Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Ανυπαρξία εθνικής συνείδησης !!





Επί της ουσίας δεν κρύβω ότι με το μεσοπρόθεσμο είχα και διαφωνίες. Το χειρότερο είναι ότι εξοντώνει τους πολίτες (κυρίως τους φτωχότερους, αφού όποιο μέτρο έχει παρθεί επί ενάμιση χρόνο από αυτήν την κυβέρνηση σπανίως στρέφεται κατά των προνομιούχων και βολεμένων) και την αγορά με την ακραία φοροεπιδρομή του.


Αυτό συμβαίνει γιατί κατά πρώτον η κυβέρνηση αδρανούσε και έμενε στην ακινησία επί ενάμιση χρόνο- όταν και θα έπρεπε να τρέξει μια σειρά από απαραίτητες μνημονιακές μεταρρυθμίσεις- για να μην ξεβολέψει κανέναν, με αποτέλεσμα το χρέος και το έλλειμμα να εκτοξευθούν ακόμα πιο ψηλά και έτσι να χρειάζονται τώρα ακόμα πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις και θυσίες απ’όσο πριν. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η κυβέρνηση διστάζει να περιορίσει ακόμα περισσότερο-απ’όσο το κάνει τώρα- αυτό το κράτος «τέρας» και να συγκρουστεί ακόμα περισσότερο με τις συντεχνίες, τους βολεμένους και τα κομματόσκυλα. Θα ήταν δηλαδή σαφώς προτιμότερο αντί να φορολογούν ότι κινείται να προχωρήσουν σε περαιτέρω κατάργηση άχρηστων δημόσιων φορέων (μόνο κάποιες λίγες ανακοίνωσε τελευταία ο Πάγκαλος), κατάργηση προκλητικών κρατικών προνομίων, επιδομάτων κλπ. ( είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση χτυπάει το ΕΚΑΣ και αφήνει ανέγγυχτο το ταμείο της ΔΕΗ του Φωτόπουλου που έχει από τις πιο υψηλές συντάξεις και πως στην πραγματικότητα επιδιώκει να εντάξει και πάλι ως προνομιούχους τους απεχθείς συνδικαλιστές τύπου Φωτόπουλου μέσα στο νέο καθεστώς μείωσης του κράτους, γι’αυτό και προχθές στο MEGA ο γλοιώδης Χρυσοχοϊδης τόνιζε πόσο πολύ σέβεται και τον εκτιμάει τον Φωτόπουλο !) και περαιτέρω χτύπημα της γραφειοκρατίας και των κρατικοδίαιτων παράσιτων που ζουν εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και επειδή ακριβώς διστάζουν να κάνουν πιο δραστικά όλα αυτά, κατέφυγαν στην εύκολη λύση των φόρων…Από την άλλη είναι γεγονός ότι μέσα στο μεσοπρόθεσμο-όπως και στο πρώτο μνημόνιο- περιλαμβάνονται και μία σειρά από προοδευτικά μέτρα (όπως αποκρατικοποιήσεις κλπ.) που μπορούν αν εφαρμοστούν να γλιτώσουν τη χώρα από την πτώχευση, μία χώρα που φυσικά βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Όπως είναι γεγονός ότι οι ξένοι είχαν θέσει ως απαραίτητο όρο για να συνεχίζουν να μας χρηματοδοτούν να ψηφιστεί το εν λόγω μεσοπρόθεσμο. Αν δεν ψηφιζόταν οι Ευρωπαίοι δανειστές μας θα συνειδητοποιούσαν ότι τους κοροϊδεύουμε και ότι δεν έχουμε διάθεση να αλλάξουμε το παραμικρό στην άρρωστη χώρα μας. Αυτό πιθανότατα θα σήμαινε πως θα σταματούσαν να επιβαρύνουν τους φορολογούμενους τους για να χρηματοδοτείται άλλο η υπό πτώχευση Ελλάδα, παύση του δανεισμού και συνεπώς πτώχευση και επιστροφή στη δραχμή…

Και φυσικά ότι και να λέει ο τριτοκοσμικός λαϊκιστής Σαμαράς η Ευρώπη απορρίπτει σαφέστατα τα περί αναδιαπραγμάτευσης και ξεκαθαρίζει πως το μεσοπρόθεσμο είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Γίνεται λοιπόν κατανοητό πως το επώδυνο μεσοπρόθεσμο-με όλα τα στραβά του-έπρεπε να ψηφιστεί οπωσδήποτε από την Ελληνική βουλή ή έστω να μην καταψηφιστεί (όπως έκανε η Δημοκρατική συμμαχία με το «παρών»). Άλλωστε όλη η Ευρώπη έχει πλέον πάρει χαμπάρι τον Σαμαρά και τον κράζει, γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει πως γίνεται ένα τόσο μεγάλο Ελληνικό κόμμα να έχει τόσο ανεύθυνο και ανόητο αρχηγό. Αλλά που να καταλάβουν οι ξένοι τι συμβαίνει σ’αυτή την τραγική χώρα των λαϊκιστών και των Ρώσων πρακτόρων…
Όσο για κάτι Λιάνηδες, Κουρουμπλήδες κλπ. που παριστάνουν τους υπερασπιστές του λαού, ας μας πουν που ήταν τόσα χρόνια όταν το ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο αυτό βέβαια…) έκανε αίσχη και αθλιότητες ; Γιατί δεν διαμαρτύρονταν όταν το ΠΑΣΟΚ διόριζε αναξιοκρατικά μιλιούνια δημοσίων υπαλλήλων και παραφούσκωνε το δημόσιο ; Δεν τους άκουσα να μιλήσουν όταν τα αρπακτικά του ΠΑΣΟΚ έκαναν τη διαφθορά καθεστώς στη χώρα, ούτε αντέδρασαν ποτέ για την καταστροφή της βιομηχανίας και των επενδύσεων (παρέα με τους φίλους τους αριστερούς) και τον ταυτόχρονο υπερδανεισμό της χώρας. Κάτι τέτοιοι όψιμοι υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων είναι στην πραγματικότητα και οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ελληνικού λαού και υποκριτές, γιατί λαϊκίζουν ξεχνώντας τις δικές τους ευθύνες.

Πάντως ευτυχώς το σχέδιο της αριστεράς και των τσιρακιών της ,καθώς και του Σαμαρά με τον οποίο έχει συμμαχήσει, για αναδιάρθρωση του χρέους (τους λόγους τους εξηγούμε σε παλαιότερα άρθρα) έχει μέχρι στιγμής αποτύχει. Γι’αυτό και όλοι μαζί επιθυμούσαν και επιθυμούν ακόμα την πτώση του Παπανδρέου-ώστε να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις- και υποτιθέμενη κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα κάνει τη βρώμικη δουλειά της πτώχευσης, γι’αυτό και έφτιαξαν το κίνημα των «αγανακτισμένων που μπορεί να πιέζει προς τέτοιες καταστάσεις και ενίσχυσαν και τους απεργούς. Παραμονές μάλιστα της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου όλοι αυτοί μαζί (συν τους δημοσιογράφους και κάποια πιόνια τους μέσα από το ΠΑΣΟΚ) έκαναν ότι μπορούσαν και με μεγάλο πάθος για να πιέσουν καταστάσεις ώστε να μην ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο (δεν είναι τυχαίο ότι οι δημοσιογράφοι με πρώτο τον Χατζηνικολάου μιλούσαν για την πίεση της... ηρωικής πλατείας προς τους πολιτικούς). Έφτασαν μάλιστα κάποιοι σε σημείο να απειλούν ή και να λιντσάρουν βουλευτές. Ευτυχώς όμως φαίνεται πως υπάρχουν ακόμα αντιστάσεις μέσα στον πολιτικό κόσμο, κόντρα στις δυνάμεις της φτώχειας και του εκφασισμού και έτσι πρυτάνευσε η λογική. Βλέποντας μάλιστα το καθεστώς να χάνει το παιχνίδι, έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίξει στο παιχνίδι και τους κουκουλοφόρους. Ο λόγος ήταν για να εντείνουν την πίεση προς τους αναποφάσιστους βουλευτές, αλλά για να δείξουν στην Ευρώπη μία εικόνα χάους και λαϊκής αντίδρασης προς τα μέτρα τους και να δυσχεράνουν έτσι περαιτέρω τη θέση της Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως οι ελεεινοί δημοσιογράφοι προπαγάνδιζαν σήμερα πως οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο παιχνίδι προβοκατόρικαγια να αμαυρώσουν τις… μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και τους αγανακτισμένους και εξύβριζαν την αστυνομία για τη ρίψη δακρυγόνων (ειδικά ο αλήτης Τράγκας στο alter)। Kαι φυσικά μετά την αποτυχία τους οι κατευθυνόμενοι αλήτες ξέσπασαν σε τυφλή βία κόντρα σε πολιτικούς που δεν υπάκουσαν και ψήφισαν «ναι» στην Αθήνα, στα Χανιά και αλλού.

Να πούμε επίσης ότι η εικόνα που δίνει η Ελλάδα στον πολιτισμένο κόσμο, αλλά και σε πολλούς σόφρωνες Έλληνες είναι από θλιβερή έως ελεεινή. Κουκουλοφόροι, απεργοί, «αγανακτισμένοι» διαδηλωτές, λιντσαρίσματα πολιτικών, κόμματα και πολιτικοί ανεύθυνοι και λαϊκιστές…Μια κοινωνία ανώριμη, κατακερματισμένη, άναρχη, ακραία ατομιστική, κι’ένας λαός που στην πραγματικότητα δεν δέχεται να κάνει την παραμικρή θυσία για να σωθεί η χώρα του, παρά μόνο προσπαθεί να διατηρήσει τα όποια κεκτημένα του με κάθε τρόπο ακόμα και εις βάρος άλλων συνανθρώπων του και φυσικά όλα αυτά συνοδεύονται και από την αγαπημένη μας κουλτούρα του λαϊκισμού που έχει γίνει καθεστώς προ πολλού. Και αυτοί οι δήθεν αγανακτισμένοι μοιάζουν απλά να ζητούν μάταια το παλιό τους βόλεμα πίσω,παρά να έχουν κάποιο όραμα αλλαγής για τη χώρα τους. Μοιάζουμε σαν ένα κακομαθημένο παιδάκι που αρνείται να χάσει το παιχνίδι του…Όλη αυτή η εικόνα που περιγράφω δείχνει κυριολεκτικά και χωρίς καμία δόση υπερβολής έναν λαό που δεν έχει γίνει ακόμα ένα έθνος και υπεύθυνος πολίτης ,καθώς ζει ακόμα και σήμερα με τις νοοτροπίες της εποχής πριν το 1821,δηλαδή της κατακερματισμένης και ανομικής κοινωνίας. Σε αυτή την ανυπαρξία εθνικής αίσθησης και υπευθυνότητας του πολίτη βρίσκονται οι ρίζες της σημερινής συμπεριφοράς μεγάλου μέρους των Ελλήνων.

16 σχόλια:

σταλινομαοϊκός είπε...

1. Το Μεσοπρόθεσμο έπρεπε να καταψηφιστεί. Όχι για κανεναν άλλο λόγο, αλλά για να ξωπετάξει η Ευρώπη τη φασιστοΕλλάδα των χαφιέδων της Ρωσίας (και δευτερευόντως πια και της Κίνας), να γλιτώσει από τη γάγγραινα της ελληνικής καταβόθρας χρέους και επιτέλους να σκύψει με το μικροσκόπιο να δει τι σόι χώρα κανάκευε τόσα χρόνια, τι ήταν ο Α. Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Καραμανλής ο Β΄, ο αρχιχαφιές Γ. Παπανδρέου, ο ακροδεξιός Σαμαράς κλπ.

Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι: όσα μέτρα και να πάρουμε στα λόγια ή στα χαρτιά (κι έχεις δίκιο Αντισυμβατικέ ότι πολλά από αυτά είναι αντιλαϊκά), αυτό το διακομματικό συντονιστικό και ο προβοκάτορας πρωθυπουργός του θα τα υπονομεύουνε σε βάθος χρόνου και τελικά θα στρέφουνε το λαό ενάντια στην ΕΕ και τους αόρατους κερδοσκόπους.

Δεν ξέρω αν παρακολούθησες καθόλου χτες την ομιλία του Παπατζή. Φιλιππικός ενάντια στην Ευρώπη και στους "κερδοσκόπους"!! Το λέω επειδή τελευταία έχεις εκφράσει έναν προβληματισμό μήπως και ο τύπος έγινε μισοδυτικός. Δες την (σίγουρα θα βρίσκεται στο Ίντερνετ) και μου λες την άποψή σου!

Η λύση για μένα είναι: ξωπέταγμα της Ελλάδας από το ευρώ, παραμονή μες στην ΕΕ για δημοκρατία και για να μη γίνει πουτινική δικτατορία, και δημοκρατικό κίνημα που θα τσακίσει όλο το εφτακομματικό (βάζω και Οικολόγους Πράσινους/Δημοκρατική Αριστερά) συντονιστικό. Έτσι κι αλλιώς, ο λαός θα σαρώσει σε τέτοια περίπτωση όλα αυτά τα παλιανθρωπάκια τύπου Παπαρήγα/Τσίπρα/Κανέλλη κλπ., που του έλεγαν ότι "δεν θα συμβεί και τίποτα εάν πτωχεύοσουμε, αυτά τα λένε για να μας τρομοκρατούνε" κλπ.

Δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη ελπίδα για το λαό μας. Εδώ ο αρχι-ηθοποιός ακροδεξιός Σαμαράς στην Ευρώπη το παίζει "αντιμνημόνιο" σαν αστός (ότι και καλά αρνείται από την πλευρά της αστικής τάξης, λόγω φορολογίας, ύφεσης κλπ.) και στην Ελλάδα ότι αρνείται σα "λαός" (δηλαδή αντικαπιταλιστικά). Πρόκειται για μεγάλο αλήτη!

Υ.Γ. Δε φταίει ο Κιλτίδης. Φταίει ο οπορτουνισμός της Μπακογιάννη, που δέχτηκε έναν παλιό τεταρτοαυγουστιανό φασίστα στο κεντρώο-αστοδημοκρατικό κόμμα της. Το είχε γράψει και η ΟΑΚΚΕ στο άρθρο της για τη ΔΗΣΥΜ για τον ακροδεξιό χαρακτήρα Κιλτίδη!

Paulinho είπε...

Για γέλια και για κλάματα μαζί η ανάρτηση. Δεν θα κάτσω πάλι να αναλύσω τα αυτονόητα που ανέλυσα σε άλλα σχόλια μου και δεν είχες κανένα σοβαρό επιχείρημα. Επειδή όμως μιλούσες και μιλάς ακόμα για φασιστική εκτροπή, ένα θα σου πω:

Να την χαίρεσαι αυτή τη δημοκρατία, όπου ο λαός απ' εξω έλεγε ΟΧΙ και οι άλλοι από μέσα ψήφιζαν ναι στο μεσοπρόθεσμο. Άσχετα με το ποιο είναι το σωστό (είσαι προκατειλημμένος και κολλημένος, δεν θα σε αλλάξω εγώ), αυτή η εικόνα με την αστυνομία να βαράει και να ρίχνει χημικά σε ειρηνικούς διαδηλωτές (ναι, χώνεψέ το, οι περισσότεροι εκεί ήμασταν ειρηνικοί) και να τραβάει τις μάσκες από γυναίκες απλά για να πεθάνουν από τα ασφυξιογόνα, μόνο δημοκρατία δεν θυμίζει...

ΥΓ: Μα τι αχάριστοι αυτοί οι αγανακτισμένοι που ενώ είναι άνεργοι με τόσα πτυχία ή δουλεύουν 12 ώρες για 500 ευρώ, αυτά τα παλιόπαιδα βγαίνουν και διαμαρτύρονται και δεν κάνουν ούτε μία θυσία για τα αφεντικά...εεε λάθος για την πατρίδα τους ήθελα να πω...

Άντε δες κι ένα βιντεάκι με έναν αμόρφωτο και καθεστωτικό οικονομολόγο όπως τους λες εσύ:

https://www.youtube.com/watch?v=AG0zL1ZIw08&feature=player_embedded

Αλλά τι να σου πει αυτός εσένα ε; Εσύ ξέρεις καλύτερα...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Για γέλια είσαι εσύ και οι ασυναρτησίες που αραδιάζεις γιά άμεσες δημοκρατίες και τρίχες κατσαρές.Ποιά αυτονόητα ανέλυσες ρε κακομοίρη ? Επιμένεις ακόμα ότι οι αγανακτισμένοι δεν είναι κατευθυνόμενοι όταν συντάσονται και διαδηλώνουν μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ που υπερασπίζονται τους βωλεμένους και τα κομματόσκυλα ? Και όταν βρίζουν την Ευρώπη από τα λεφτά της οποίας ζούμε αυτή τι στιγμή ? Ωραίο όραμα έχετε για την πατρίδα σας,να σας χαιρόμαστε...Και άσε το παραμύθι για φιλειρινικούς διαδηλωτές, γιατί αυτοί που λιντσάρουν βουλευτές και σπάνε τα γραφεία τους "αγανακτισμένοι" είναι.

Άλλα όσο και να σας γλείφουν οι φίλοι σας διαπλεκόμενοι καναλάρχες, ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι πόσο προβοκάτορες είστε και η συμμετοχή είναι όλο και μικρότερη. Όσο για το τι λέει ο κόσμος πέρα από το ότι είναι κατευθυνόμενος και επηρεασμένος από τα ΜΜΕ,ξεχνάς ότι ο ίδιος έχει ψηφίσει κάποιους ανθρώπους να τον εκπροσωπούν και να αποφασίζουν,δεν προέκυψαν από μόνοι τους.Άμα δεν σας αρέσουν να μην τους ψηφίζατε...

Προσπάθησα να είμαι ευγενικός μέχρι τώρα, αλλά μην προκαλείς γιατί μπορώ να σου μιλήσω ακόμα χειρότερα και σ'εσένα και στους λαϊκιστές ομοϊδεάτες σου της οχλοκρατίας. Και άμα δεν σου άρέσουν αυτά που γράφω μπορείς κάλιστα να μην ξαναμπείς εδώ. Άντε μπράβο...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

φίλε σταλινομαοϊκέ, εγώ δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να δω επιστροφή στη δραχμή,γιατί πέρα απ'το ότι θα ακολουθήσει φτώχεια και ανέχεια θα μοιάζουν να δικαιώνονται και οι Σαμαράδες ΚΚΕεδες και ΣΥΡΙΖαίοι οι οποίοι θα λένε "εμείς σας τα λέγαμε, και πήραμε τα επώδυνα μέτρα και πτωχεύσαμε" και θα ενισχυθούν και εκλογικά. Για'μένα η μόνη λύση είναι δημοκρατική πάλη και ξεσκέπασμα των προβοκατόρων (γι'αυτό δημιουργήθηκε και αυτό το μπλογκ άλλωστε),αλλά μέσα στην Ε.Ε. και στο ευρώ και αν τελικά κουτσά-στραβά γλιτώσουμε τη χρεοκοπία, να γίνει ένα μακροοικονομικό πρόγραμμα από ξένους και Έλληνες ειδικούς (μη καθεστωτικούς) για την ανάταση της Ελληνικής οικονομίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί υποχρεωτικά και ελεύθερες εκλογές όπου θα μιλούν υποχρεωτικά όλα τα κόμματα στα κανάλια και στις εφημερίδες.Και αν πάλι ο λαός ψηφίσει λαϊκιστές και απατεώνες,τότε θα είναι άξιος της τύχης του...Όσο για τη ρητορική του Γιώργάκη που λες τη γνωρίζω και δεν είναι η πρώτη φορά που τα λέει αυτά. Και όταν δινόταν ψήφος εμπιστοσύνης είπε μέσα στη βουλή ότι φταίει και η Ευρώπη για το πρόβλημα της Ελλάδας ! Συνεχίζει να είναι λαϊκιστής και δεν έγινε δημοκράτης απ'τη μια μέρα στην άλλη, απλά έχω την αίσθηση ότι δεν είναι πλέον τόσο υπάκουος στο καθεστώς όσο ήταν (ή ακούει πλέον άλλους συμβουλάτορες) με αποτέλεσμα να προσπαθούν να τον ανατρέψουν.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

και για να τελειώνει το παραμύθι για το ποιός κατευθύνει τους αγανακτισμένους, διαβάστε την τελευταία παράγραφο μιας ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ,όπου χρησιμοποιεί τα ίδια ΑΚΡΙΒΩΣ συνθήματα με τους αγανακτισμένους και καλεί τον κόσμο στις πλατείες για την...ανατροπή
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=289582

Paulinho είπε...

Κι εγώ ευγενικός ήμουν μαζί σου αλλά από την στιγμή που έζησα ο ίδιος κάποια πράματα δεν ανέχομαι από κανέναν βολεμένο καναπεδάτο σαν κι εσένα να βγάζει γλώσσα. Κινδύνευσε η ζωή μου χωρίς να πειράξω και χωρίς να επιτεθώ σε κανέναν! Όταν λοιπόν κάτι κολλημένοι τύποι σαν κι εσένα μιλάνε έτσι τσουβαλιάζοντας ένα σύνολο ανθρώπων χωρίς να έχουν πατήσει το πόδι τους να δουν τι παίζεται από κοντά, τότε αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορώ να τους ανεχτώ! Εδώ πλέον δεν μιλάμε για μία απλή διαφωνία, μιλάμε για ΘΡΑΣΟΣ!

Έχω ήδη πάψει να είμαι αναγνώστης σου, όμως μετά τα τελευταία γεγονότα και τον φασισμό της αστυνομίας, σε θυμήθηκα που μιλούσες για φασιστική εκτροπή και μπήκα επίτηδες για να δω τι μπορεί να λες πλέον και αν θα είχες λίγο τσίπα να ανακαλέσεις κάποια πράματα! Αλλά τι περιμένεις από κάποιον που του αρέσει ένα απάνθρωπο οικονομικό σύστημα και δεν προβληματίζεται να το διορθώσει.

Κομματόσκυλο είσαι εσύ, και συγκεκριμένα της Μπακογιάννη! Και σε πονάει τόσο το ακομμάτιστο και προσπαθείς να το κάνεις φιλοσυζικό. Πάρτο χαμπάρι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να αντιγράψει τα συνθήματά μας και να δηλώσει πως μας στηρίζει. Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς στηρίζουμε αυτό ή κάποιο άλλο κόμμα! Στοιχειώδης κοινή λογική χρειάζεται για να καταλάβεις!

Κακώς μιλούσα για "άμεση δημοκρατία" γιατί δεν υπάρχει άμεση και έμμεση. Υπάρχει ΜΟΝΟ μία δημοκρατία και αυτή είναι αυτό που λανθασμένα αποκαλούμε "άμεση", απλά και μόνο για να δίνεται η ψευδαίσθηση πως υπάρχει και έμμεση. Μάθε λοιπόν πως στο παρόν ολιγαρχικό σύστημα δεν υπάρχουν εκπρόσωποι αλλά αντιπρόσωποι! Έχει διαφορά. Επίσης το "ΝΑΙ" στο μεσοπρόθεσμο δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία. Ας γινόταν ένα δημοψήφισμα και θα έβλεπες. Οπότε δεν είσαι δημοκράτης από την στιγμή που πανηγυρίζεις μία φασιστική απόφαση. Δεν είσαι δημοκράτης που σε χαλάει η πτώση μιας κυβέρνησης που εκλέχτηκε με ψέματα. Δεν είσαι δημοκράτης που αρνείσαι να σχολιάσεις, όχι αυτά που λέω περί άμεσης δημοκρατίας, αλλά αυτά που λέω περί άμεσων αλλαγών στο παρόν πολιτικό σύστημα (άμεση ανάκληση κυβέρνησης, συχνά δημοψηφίσματα κλπ). Δεν είσαι δημοκράτης που δεν μιλάς καθόλου για λογιστικό έλεγχο, με τον οποίο θα δούμε με νόμιμες διαδικασίες αν το χρέος είναι παράνομο ή όχι! Αντίθετα προτιμάς να κατηγορείς το σύνολο του λαού παρόλο που ξέρεις πολύ καλά πως ο μισός λαός δεν ψήφιζε πασοκονεοδημοκράτες! Παρόλο που ξέρεις πως δεν κυβέρνησε ποτέ ο λαός, αλλά ολιγάρχες που εκλέγονταν με ψέματα!!! Και όταν μία κυβέρνηση έχει εκλεχτεί με ψέματα (το παρόν ολιγαρχικό σύστημα της το επιτρέπει) τότε δεν φταίνε ούτε καν αυτοί που την ψήφισαν! Γιατί απλά αυτό δεν είναι δημοκρατία! Και ούτε είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης να γίνεται ψυχολόγος και να μαντεύει ποιοι λένε ψέματα και ποιοι αλήθεια!

Αλλά είσαι φασίστας! Γι' αυτό δεν μιλάς γι' αυτά! Βολεύεσαι με την παρούσα κατάσταση!

Και για να τελειώσει το παραμύθι με τις δηλώσεις του κάθε πικραμένου κουκουετζή και συριζαίου, κι εγώ μπορώ να δηλώσω ότι ως φασίστας και ακροδεξιός (δεν είμαι αλλά υποθέτουμε πως είμαι) υποστηρίζω όσους είναι υπέρ του μνημονίου. Τι θα σημαίνει αυτό; Πως εσύ που υποστηρίζεις το μνημόνιο είσαι και ακροδεξιός; ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ρε άει στο διάολο γελοίο υποκείμενο που με αναγκάζεις να βρίζω για πάρτι σου, που θα μου κάνεις εσύ μαθήματα δημοκρατίας ξεφτιλισμένε,ανεγκέφαλε. Πόσων χρονών είσαι ρε βλάκα και κάθομαι και ασχολούμαι μαζί σου 16 ?

Φασίστας είσαι εσύ και όλο σου το σοι ρε ανώμαλε. Άντε ρε ψωνάρα γράψε καμία θεωρία για άμεση δημοκρατία να γελάσουμε,Μάρξ του κώλου !!! που θα διορθώσεις εσύ το οικονομικό σύστημα. Έχεις τίποτα καλύτερο να προτείνεις για να το αλλάξεις ρε βλάκα ? Αν όχι τότε βούλωσε το βρωμόστομά σου και προσαρμόσου σε αυτό και μη λες μαλακίες. Υπάρχουν μεγαλύτεροι φασίστες απο'σας που θέλετε να πτωχεύσει η Ελλάδα και από σας που σας υποστηρίζουν φανατικά οι διαπλεκόμενοι εκδότες ? Ε,ρε αλήτη ?

Δεν αντιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ εσας γελοίε,εσείς αντιγράφετε τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ γιατί είστε πιόνια του και σας χρησιμοποιεί για να χρεοκοπήσει την Ελλάδα. Αλλά αυτό θα το καταλάβαινες μόνο αν είχες κανονικό μυαλό στο κεφάλι σου και όχι σκατά !!!
Ευτυχώς που μας δείχνεις πόσο φαιδροί και χυδαίοι είναι οι αγανακτισμένοι για να καταλάβει όλος ο κόσμος τι είδους άνθρωποι είστε.

Εμένα θα εσύ πεις βωλεμένο ρε ξεφτιλισμένο ζώο ?
Εγώ προσπαθώ να ξυπνήσω τον κόσμο να καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα του κι'εσύ και οι όμοιοι σου συντάσεστε με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ για να μην ξεβωλευτούν τα κομματόσκυλα και τα παράσιτα !!! Ντροπή σου κατακάθι της κοινωνίας, προβοκάτορα !!! που θα μου πεις εμένα ότι δεν ανέχεσαι να βγάζω γλώσσα,γκεμπελίσκε του κώλου. Και ποιος είσαι εσύ που δεν θα σου βγάζω γλώσσα ρε σίχαμα, φασίστα του κερατά !!!

Ποιοί λιντσάρουν αντικαθεστωτικούς πολιτικούς και εσύ υποστηρίζεις τη βία ανοιχτά ρε βρωμιάρη ? Αγανακτισμένοι δεν ήταν ? Αγανακτισμένοι δεν λεηλάτησαν γραφεία βουλευτών μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου ? ζώο, γουρούνι,αγέλη !!!
Ποιός είσαι εσύ ρε αλήτη που θα μου απαγορεύσεις να το πω υποτίθεται για να μην σας τσουβαλιάζω όλους. εγώ δεν είμαι Χατζηνικολάου για να σας γλύφω ! Το κατάλαβες ρε βρωμιάρη ?

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τους κουκουλοφόρους που πέταγαν πέτρες, μάρμαρα και σφυριά και λεηλετούσαν τους είδες ρε αλήτη ? Αυτά γιατί δεν τα λες ?
και δεν έπρεπε η αστυνομία να πετάξει δακρυγόνα για να μην ενοχλήσει τα ματάκια των "ηρωικών" αγανακτισμένων που διαδήλωναν ειρηνικά ε?
Άει στο διάολο προβοκάτορα !!!

Οι λαοί πρέπει να είναι ώριμοι και να καταλαβαίνουν τους πολιτικούς απατεώνες και μάλιστα τους σεσημασμένους.Καταλαβαίνεις τι μου λες ρε ανόητε ? Ότι ο λαός είναι βλάκας και δεν καταλαβαίνει τους ψεύτες !! Αλλά και αν είναι βλάκας πως ξαφνικά θα γίνει ώριμος για να ψηφίζει με δημοψηφίσματα για τις τύχες τις χώρας Ε,ρε αλήτη ?
Μόνο ακροδεξιοί θέλουν να καταργήσουν την αντιπροσωπευτική δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με δημοψηφίσματα. Αυτό το ξέρεις ρε σίχαμα ?
Ισχυρίζεσαι ότι οι πιο προοδευμένες χώρες του κόσμου που έχουν αντιπροσωπευτική δημοκρατία είναι φασιστικές. Ε,τότε είσαι μεγάλος καραγκιόζης !!

Ποιά είναι και πως λειτουργεί η άμεση δημοκρατία που πρεσβεύεις ρε? Ακόμα δεν μας έχεις πει !!
Και αν η κυβέρνηση είπε ψέματα πρέπει να την τιμωρήσει ο λαός με την ψήφο του και όχι τα προβοκατόρικα ψευτοκινήματά σας που θέλουν να φέρουν χρεοκοπια και τον Σαμαρά.Κατάλαβες ρε βλάκα ?

Είσαι ένας χυδαίος λαϊκιστής.'Οταν τρώγατε απ'τα δανεικά της Ευρώπης γιατί δεν αναρωτηθήκατε αν το χρέος είναι νόμιμο ρε? Αφού τα φαγάτε τώρα γίνανε παράνομα ε,ρε ?
παλιομπαταχτσή,ξεφτιλισμένε.

Πραγματικά τώρα αναρωτιέμαι αν αξίζει να πληρώνει ο Ευρωπαίος φορολογούμενος για να ζουν κάποια χυδαία και ανήθικα υποκείμενα σαν εσένα στην Ελλάδα !
Άντε τώρα να κάνεις παρέα με τους ομοϊδεάτες σου τον Χατζηνικολάου,τον Τράγκα, την Κανέλλη,τον Μπόμπολα,τον Κουρή και τον Κυριακού και τα υπόλοιπα σκουπίδια που σας αγαπούν πολύ και δεν τον κρύβουν !!!
Είσαι βουτηγμένος στα σκατά μέχρι τα μπούνια ! Το κατάλαβες ?

Και μην τολμήσεις να ξαναγράψεις εδώ γιατί εκτός ότι θα σβηστείς, μπορώ και να σε καταγγείλω για παρενόχληση. Είσαι τόσο αλήτης που εκμεταλεύτηκες την ανεκτικότητά μου και μπαίνεις εδώ για να με βρίσεις. Άραγε στα σαιτ των συντρόφων και ομοϊδεατών σου θα άφηναν να το κάνεις αυτό ? Ας γελάσω...

Σου προτείνω δε να λέτε εκεί και ένα άλλο σύνθημα που θα σας εκφράζει είναι το "όλους εμάς μας ενώνει ο Σαμαράς" !!!
Συνεχίστε την καλή δουλειά για να τον κάνετε πρωθυπουργό ! Η KGB και ο Κόκκαλης του το έχου τάξει 18 χρόνια τώρα και δεν μπορεί να περιμένει !!!

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Τώρα μάλιστα...είσαι και κολλητός του Δευκαλίωνα ? Έσμηξαν οι δύο ανάπηροι στο μυαλό...Εσείς ταιριάζεται σίγουρα...αλλά απάντηση σ'αυτά που λέω δεν πήρα παρά μόνο ηλίθιες αοριστολογίες. Αν θέλεις να γελάς και να κάνεις και εμετό κόιτα τη σκατόφάτσα σου στον καθρέφτη. Και μη μου πεις ότι στο γελοίο σαιτ σου θα με άφηνες να σε βρίζω γιατί θα δακρύσω.Μα δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι γελοίος βρε βλάκα ? Έλεος με τους μαλάκες που μου τα πρίζουν εδώ μέσα και κάθομαι και τους απαντάω...
Αλήθεια δεν μου είπες πόσων χρονών είσαι 16 ? Άντε ρούφα τ'αυγό σου γελοίο υποκείμενο που θα μου μάθεις εμένα από πολιτική.

Σε προειδοποίησα να μην ξαναγράψεις εδώ γιατί θα σε σβήσω και θα σε καταγγείλω. Πρόσεχε γιατί μετά δεν θα δεχτώ ούτε τη συγγνώμη σου ανάπηρε Πορτογάλε αμεσοδημοκράτη...Αλλά φαίνεται τη βρίσκεις να γράφεις εδώ γιατί είσαι βιτσιόζος, είμαι το αποθημένο σου...ψυχανόμαλε...

Και που είσαι...χίλιες φορές η Μπακογιάννη και ο Μάνος παρά ο φίλος σου ο Σαμαράς και ο Τσίπρας. Αποστάτες και εθνοφασίστες και αναρχοφασίστες μόνο εσένα σ'αρέσουν γιατί ακριβώς είναι και τόσο χαμηλές οι ηθικές σου αναστολές...Αν σε μάθει και ο Χατζηνικολάου μπορεί να σε βγάλει σε κανένα παράθυρο να σε κάνει και φίρμα. Και αφού δεν έχεις ομοιδεάτες τι είναι όλοι αυτοί με τους οποίους διαδηλώνεις ? Είσαι πολύ γελοίος τελικά...Πάντα σέβομαι τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά παντού υπάρχουν και εξαιρέσεις...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Ζητώ συγγνώμη από τους αναγνώστες για αυτό που συμβαίνει εδώ,αλλα όπως ξέρετε οι ηλίθιοι είναι αήττητοι και φαίνεται ότι έχουμε πολλούς σ'αυτή τη χώρα.
Απο'δω και πέρα τελειώνει η πολύ ανεκτικότητα,γιατί κάποιοι δεν την σέβονται και όποιος γράφει μαλακίες ή παρενοχλεί θα σβήνεται.

Asfalistis είπε...

Paulinho ? Tι είναι αυτό το φρούτο ρε φίλε Αντισυμβατικέ ?΄
πριν ξεκινήσω να γράφω για το "φρούτο" θα σε παρακαλέσω να μη σβήσεις τη εμμετική απάντησή του για να τη δω. Να δω αν θα έχει κουράγιο να μου απαντήσει, μετά σβήστει γιατί θα τα ξεράσουν όλοι όλα.
Λοιπόν μαλάκα εθνοφασίστα άκου καλά και βάλτα στο ανύπαρκτο μυαλό σου, το οποίο αν υπάρχει δεν αποτελείται από σκατά απλά, εμμετό και τσίρλα έχει το άδειο σου κεφάλι.
Μίλησες για βολεμένους του καναπέ. Είσαι ηλίθιος διότι αν δεν είσαι πιτσιρίκι των 16 ετών και έζγσες τη 10ετία του '80 θα ήξερες ότι "ο λαϊκός σου ήρωας" Ανδρέας Παπανδρέου δανειζόταν από την Ευρώπη και έκανε τις εξής δύο κινήσεις: 1. Τα δανεικά τα έριχνε στην κατανάλωση και 2. διόριζε εκατοντάδες Δημόσιους Υπάλληλους όχι γιατί τον είχε πάρει ο πόνος γι' αυτούς, αλλά για να κάνει τον κομματικό του στρατό για να παίρνει ψήφους !!! Τώρα μαλάκα το θυμήθηκες να αγανακτήσεις? τόσα χρόνια που ήσουν? χειροκρόταγες τον ήρωα Ανδρέα? Τώρα το παίζεις "αγανακτησμένος". Αν τότε ήσουν αγέννητος πες το μου για να σου πάρουμε μια πιπίλα για να το βουλώνεις γιατί τόσες και τέτοιες μαλακίες δεν τις αντέχουμε.
Θέλεις να πάμε παρακάτω ? Να πάμε, Το 99 που ήσουν "μωρό" μου όταν ο "Κινέζος" έφαγε όλου του κόσμου τα λεφτά με το χρηματιστήριο? Πάλι ήσουν ανέννητος? Δεν σε είδα στο Σύνταγμα να αγανακτείς και να διαμαρτήρεσαι? Τότε μάζεψαν όοολες τις οικονομίεςε του κοσμάκη και όλοι έμειναν έφραγκοι, άλλοι πούλησαν τις επιχειρήσεις τους, άλλοι πήγαν φυλακή, άλλοι αυτοκτόνησαν. Πού ήσουν τότε υποκριτή και φασίστα Paulinho ? Πάλι ήσουν "μωρό"? Είδες λοιπόν πως έρχονται τα πράγματα φασιστάκι μου? Λες τον αντισυμβατικό κολλημένο. Είδες πως από μόνο του το πράγμα δείχνει πόσο κολλημένος είσαι εσύ? Κολλημένος είπα ? Μα για να είσαι κολλημένος πρέπει να έχεις έστω και λίγο μυαλό που μπορεί να κολλήσει. Εσένα ρε "φίλε" η κεφάλα σου είναι άδεια πως λοιπόν να κολλήσει?
Λοιπόν τώρα που τα γράφω αυτά είναι αργά το βράδυ, σου προτείνω λοιπόν, όχι για κανένα άλλο λόγο, να πας να γαμηθείς με τον Τσίπρα, έτσι και αλλοιώς με τον Αλαβάνο το έκανε, πήγαινε λοιπόν κι' εσύ να γαμηθείς μαζί του και εκεί που ξέρεις μπορεί να σου έλθουν ιδέες για να μου απαντήσεις. Ελπίζω μόνο ο Αντισυμβατικός να μη σβήσει την απάντησή σου, ξέρεις γέλοια που θα κάνουμε? κάτι τέτοιους σαν και σένα ψάχνουμε μήπως και σκάσουν λίγο τα χείλη μας γιατί αν περιμένουμε να γελάσουμε από τους αγανακτησμένους δεν πρόκειται να δούμε άπρη μέρα. Μια τελευταία ερώτηση το λοστάρι που κράταγες, το κράταγες για να ξυλώνεις πλάκες του Συντάγματος ή να το βάζεις στον κώλο σου. Μεγάλε σου θυμίζω το παρακάτω " όσο πιο βαθιά τόσο πιο καλά"

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Έλεος ρε φίλε asfalisti γιατί μου χαλάς το μπλογκ και τον προκαλείς να μπαίνει εδώ ?
Α,στον να πάει στο διάολο τον καραγκιόζη,σίγουρα κανένα ανήλικο μυξιάρικο θα είναι που θέλει να τον παίξει επαναστάτης και καλλιεργειμένος, αλλά είναι πιο ανεγκέφαλος και βλάκας και από τους πιο αμόρφωτους.

Δεν βλέπεις ότι το παιδάκι είναι ηλίθιο και ανάπηρο στο μυαλό ?
Έτσι εξηγείται που συντάσεται με τους "αγανακτισμένους" και συμπαθεί και τον Δευκαλίωνα. Αυτός άρχισε να μας βρίζει και τώρα διαμαρτύρεται ότι τον βρίζουμε γιατί δεν έχουμε επιχειρήματα και τώρα λέει ότι είμαστε και το ίδιο άτομο. Ήμαρτον !... Η ανωμαλία σε όλο της το μεγαλείο...ανώμαλος είναι σε όλα του και στο μυαλό και σεξουαλικά.

Και μ'αρέσει που λέει ότι δεν με διαβάζει,ότι είμαι για γέλια, αλλά μπαίνει εδώ 50 φορές την ημέρα.Είμαι το μεγάλο βίτσιο του φαίνεται...χα,χα,χα

Έλεος με τον κάθε ψυχανόμαλο ανεγκέφαλο εδώ μέσα,στο τέλος θα τα κλειδώσω τα σχόλια να ησυχάσουμε
Και φαντάσου ότι κάτι ζώα σαν αυτόν τον paulinho ζουν ανάμεσά μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις μ'εμάς και δικαίωμα ψήφου. Εμ,πως να μην καταντήσει έτσι αυτή και να μη γίνει παγκόσμιος περίγελος η χώρα με κάτι τέτοιους ανθρώπους που έχει ?

Αυτά δυστηχώς κατάφεραν πολιτικοί και δημοσιογράφοι καταστρέφοντας την παιδεία και την κριτική σκέψη και λαϊκίζοντας.Να βγάζουν τέτοιους ανεγκέφαλους και σιχαμερούς ανθρώπους...Και μη χειρότερα...

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Άντε να καθαρίζει σιγά,σιγά το μπλογκ από τους καθυστερημένους και τα βλακώδη τους σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

συγχαρητήρια για την ανάλυση...όντως επιτυχημένη αλλά και με άλλες πτυχούλες

συγχαρητήρια και για το κόψιμο κεφαλών

Τέλος στο ''στον ηλίθιο δεν υπάρχει άμυνα απλά παραδίδεσαι''

Τέλος στο ''άμα σε ρίξει στο επίπεδο του βόθρου του ο ηλίθιος σε τσάκισε, είναι αήττητος''

καιρός για επιθετική άμυνα

και πάλι συγχαρητήρια boy

keep walking

Ενας Φίλος

Ανώνυμος είπε...

Αντισυμβατικέ

επέτρεψέ μου μιά ερώτηση προσωπική και φυσικά άμα θέλεις μου απαντάς

Πιστεύεις στο Θεό ?
και αν ναι...ποιόν ?

Ενας Φίλος

thanxs in adv.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Φίλε,αυτό που με ρωτάς δεν απασχολεί τους αναγνώστες.Αν θέλεις να με ρωτήσεις κάτι στείλε μου e-mail να σου απαντήσω.