Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Tι ακριβώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι θα γίνει αν κυβερνήσει ;


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
 Δε θέλω να γίνομαι  μάντης κακών ! Ξέρω καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ δύσκολα θα βγει αυτοδύναμος στις εκλογές και πως μετά δεν θα είναι εύκολο να βρει εταίρο να συγκυβερνήσει, αλλά επειδή σε αυτή την τρελή χώρα είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυβερνήσει,οφείλω να γράψω κάποια πράγματα για το τι ακριβώς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μας περιμένει αν κυβερνήσει.

Στους σχετικά πιο ενημερωμένους είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστικά απόγονος της μεταπολεμικής κομμουνιστικής ΕΔΑ που στη μεταπολίτευση μετατράπηκε σε ΚΚΕ Εσωτερικού και πιο μετά σε Συνασπισμό (όπως τον ξέραμε μέχρι πριν 5 χρονια). Η ΕΔΑ ήταν εκείνο το κομμάτι του ΚΚΕ που δεν εξορίστηκε μετά τον εμφύλιο,έμεινε στην Ελλάδα και έγινε νόμιμο κόμμα. Αυτοί αποτελούνταν από αναθεωρητές κομμουνιστές που πήραν την εξουσία και στη Σοβιετική Ένωση από τους Σταλινικούς το 1953. Από το 1964 που την εξουσία στη Σοβ.Ένωση πήρε ο σκληρός Μπρέζνιεφ, ανατρέποντας τον πιο μετριοπαθή Χρούτσεφ,άρχισαν και μέσα στην ΕΔΑ να κυριαρχούν οι Μπρεζνιεφικοί αναθεωρητές.Το 1967 με τη δικτατορία το κόμμα πέρασε στην παρανομία και στη μεταπολίτευση επαναλειτούργησε, αλλά σαφώς πιο αποδυναμωμένο,αφού ο ουσιαστικός διάδοχός του ήταν πλέον το ΚΚΕ Εσωτερικού που είχε πάρει πολλά στελέχη του και μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά. Η πιο μετριοπαθής πλέον ΕΔΑ έφτασε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ το 1985 και στη συνέχεια διαλύθηκε, ενώ ο διάδοχός της ΚΚΕ Εσωτερικού αποτελείτο κυρίως από Μπρεζνιεφικούς φιλοσοβιετικούς-όπως και το ΚΚΕ-αλλά παρίστανε το πιο σχετικά πετριοπαθές και ευρωπαϊκό.

Το Μπρεζνιεφικό φιλοσοβιετικό ΚΚΕ Εσωτερικού-με τον Λεωνίδα Κύρκο ως ηγέτη- ήταν σταθερά στο κοινοβούλιο και μετατράπηκε για λίγο σε ΕΑΡ πριν κάνει τον ενιαίο Συνασπισμό με το ΚΚΕ το 1989-90. Το ΚΚΕ έφυγε τελικά απ’το συνασπισμό και συνέχισε να πορεύεται μόνο του (κυρίως γιατί η Ρωσία προτιμούσε να ελέγχει δύο κόμματα), ενώ ο Συνασπισμός συνέχισε να υφίσταται και να εκπροσωπείται ,έστω και με μικρά ποσοστά, στο κοινοβούλιο ακολουθώντας μια σχετικά μετριοπαθή πορεία και ρητορική. Αυτό άλλαξε από τη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγία ο Αλαβάνος και το κόμμα άρχισε να εξωθείται στα άκρα και όταν αργότερα ο Αλαβάνος παρέδωσε την αρχηγία στον Τσίπρα, ο Συνασπισμός ενώθηκε με διάφορα ακροαριστερά και κομμουνιστικά γκρουπούσκουλα (πχ. Ρόζα, Κοκκινο,ΚΟΕ, ΚΕΔΑ κα.)  και έτσι δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ένα σαφέστατα ακραίο και λαϊκίστικο μόρφωμα.
                                                                       
                                                                   
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ
Χρειαζόταν αυτή η ιστορική αναδρομή για να δούμε οι απόγονοι και συνεχιστές ποιών ανθρώπων επιδιώκουν και αβαντάρονται σήμερα για να πάρουν την εξουσία στην πατρίδα μας,αλλά αξίζει να γίνουμε πιο αναλυτικοί για το τι ακριβώς είναι αυτοί και τι πρεσβεύουν. Παίρνουμε αρχικά ως βάση το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού το οποίο,όπως είπαμε, αποτελείτο στη μεγάλη πλειοψηφία του από Μπρεζνιεφικούς αναθεωρητές (χωρίς να λείπουν και λίγα Σταλινικά κατάλοιπα).Τι ακριβώς ήταν και είναι αυτοί οι Μπρεζνιεφικοί ; Αυτοί λοιπόν ήταν οι άνθρωποι που πήραν την εξουσία στη Σοβ.Ενωση από τους Σταλινικούς και τους Χρουτσοφικούς και έστησαν τη δική τους γραφειοκρατία (νομενκλατούρα) που το μόνο που έκανε ήταν να εκμεταλλεύεται το μόχθο του λαού,την κρατική παραγωγή και τις οικονομικές συναλλαγές για να αποκομίζει οικονομικά οφέλη και πλούτη !

Αυτά τα αίσχη και άλλα έκαναν  τότε οι κομμουνιστές στο όνομα της λαϊκής εξουσίας και του αντικαπιταλισμού όπου και αν επικράτησαν και έτσι ενέτειναν κι’άλλο τη φτώχεια στις χώρες τους που έτσι κι’αλλιώς υπέφεραν από ένα αδιέξοδο οικονομικό σύστημα. Όλοι δε οι Μπρεζνιεφικοί του κόσμου ήταν τυφλά Σοβιετικόδουλοι (πχ.υποστήρικτές των εισβολών σε Τσεχοσλοβακία και Αφγανιστάν) και γενικά έβαζαν το συμφέρον της Σ.Ε.πάνω από οτιδήποτε άλλο ! Έτσι και οι δικοί μας Μπρεζνιεφικοί δεν μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση,αλλά για το τι ακριβώς έκαναν στην Ελλάδα όπου δεν πήραν ποτέ την εξουσία θα τα πούμε πιο κάτω. Προς τα τέλη της δεκαετία του 80 μπήκαν στο ΚΚΕ Εσωτερικού και κάποιοι Γκορμπατσοφικοί οι οποίοι ήταν πιο χαμηλών τόνων και δήθεν πιο Ευρωπαϊστές και ειρηνόφιλοι,αλλά φυσικά στην πράξη το ίδιο Σοβιετικόδουλοι. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ακολουθούν στο Συνασπισμό οι ηγεσίες των Δαμανάκη, Κωσταντόπουλου και Αλαβάνου. Στα 2008-λίγο πριν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ- ο Συνασπισμός περιλάμβανε ήδη στις τάξεις του Μπρεζνιεφικούς,Σταλινικούς,δήθεν ευρωκομμουνιστές ή ευρωαριστερούς (αλλά ρωσόδουλους στην πράξη),φιλοαναρχικούς και λίγους πραγματικούς φιλοευρωπαίους.Αυτό που δεν άλλαξε καθόλου ήταν και είναι ο σαφέστατος ή και τυφλός προσανατολισμός όλων σχεδόν αυτών πλέον στη «μαμά» Ρωσία.

Η δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και η αρχηγία του Τσίπρα θα σηματοδοτήσει και την περιθωριοποίηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και μετριοπαθών δυνάμεων (κάποιοι έφυγαν και για τη ΔΗΜ.ΑΡ.) και την επικράτηση των ακραίων και των λαϊκιστών. Σε αυτή τη βάση ενώθηκε ο Συνασπισμός με τις περιβόητες συνιστώσες του (ακροαριστερές οργανώσεις) και έτσι θα προστεθούν στον αχταρμά ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι που δηλώνουν Τροτσκιστές,Μαοϊκοί κλπ…Έτσι φτιάχτηκε ένα κομματικό συνεχές που ξεκινάει από την απλή λαϊκίστικη αριστερά, μέχρι την κομμουνιστική αριστερά,την αναρχία και το ποινικό έγκλημα και που σήμερα οι καταστάσεις και τα συμφέροντα τα έφεραν έτσι που να έχει ελπίδες να κυβερνήσει τη χώρα μας !!

Αλλά για να μην τα πολυλογούμε…όλο αυτό το συνονθύλευμα εκφράζει ακόμα και σήμερα ότι ακριβώς περιγράφουμε πιο πάνω για τους Μπρεζνιεφικούς, αφού καμία σοβαρή ιδεολογική και πρακτική διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ των διαφόρων φραξιών και αριστεριστών εκεί μέσα, που ορισμένοι μάλιστα εξ’αυτών βλέπουν με συμπάθεια ακόμα και τους κουκουλοφόρους ή την τρομοκρατία...Η μεγαλοαστική ή μικροαστική τους τάση και δίψα για εξουσία (πάντα στο όνομα του λαού για να γίνουν οι χειρότεροι εκμεταλλευτές του) και η Ρωσοδουλεία τους δεν έχει αλλάξει καθόλου και μάλιστα δεν έχουν διστάσει να  χρησιμοποιήσουν και τη βία στο παρελθόν προς εκπλήρωση στόχων.                                                                        

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Είναι γνωστό ότι στη μεταπολίτευση (και ειδικά από το 1981 όταν και πήρε την εξουσία ο άνθρωπος της Σοβ.Ένωσης Ανδρέας Παπανδρέου) ξεκίνησε στην Ελλάδα η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς (και όχι μόνο η ιδεολογική ) με πρόσχημα την καταπίεση δεκαετιών που αυτοί γνώρισαν.Αριστεροί πήραν παντού μέσα στο κράτος σημαντικές θέσεις ή και κατώτερες-ακόμα και αν δεν τις άξιζαν-τα ΜΜΕ κατακλείστηκαν από αριστερούς, χτίστηκαν από το μηδέν καριέρες αριστερών στον τύπο, στη διανόηση, στην τέχνη κλπ. που στηρίχθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό στην ιδεολογική τους ταυτότητα, παρά στην όποια αξία τους…

Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό,αλλά ότι ο Α.Παπανδρέου έκανε το έγκλημα και έστησε και στην Ελλάδα μια γραφειοκρατία (νομενκλατούρα) Σοβιετικού τύπου,αν και βασισμένη στις Ελληνικές στρεβλώσεις και ιδιαιτερότητες, και πάντα μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα.Οι αριστεροί  είχαν πάντα εξέχουσα θέση μέσα σε αυτή τη γραφειοκρατία που αποτελείτο από μικρά ή μεγάλα παράσιτα, γραφειοκράτες, τεμπέληδες, απεχθείς συνδικαλιστές, στρατευμένους δημοσιογράφους και κυρίως βέβαια από τα «μεγάλα ψάρια» της γραφειοκρατίας που ήταν επιχειρηματίες,εκδότες και καναλάρχες (που επηρεάζουν και την κοινή γνώμη), εργολάβοι δημοσίων έργων κα. Αυτοί οι τελευταίοι ειδικά είναι που έχουν πιει το αίμα των Ελλήνων περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Επιχειρηματίες που σχετίζονταν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την αριστερά και τη Σοβ.Ένωση (και μετά με τη Ρωσία) ανδρώθηκαν, γιγαντώθηκαν και ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς από το μεταπολιτευτικό κράτος. Πρόκειται για τους Μπόμπολα, Κόκκαλη, Τεγόπουλο, Γερμανό, Αλεξανδράκη (Neoset), Μυτηλιναίο και άλλους πιο μικρούς. Αυτή είναι πάνω,κάτω η περιβόητη Ελληνική νομενκλατούρα (για την οποία ελάχιστοι μιλούν) της οποίας η αριστερά είναι η ραχοκοκαλιά της και που μακροπρόθεσμα μας έφερε  τη σημερινή οικονομική κρίση και τη φτώχεια !

Αλλά αυτοί οι παλιάνθρωποι δεν περιορίστηκαν εκεί ! Προκειμένου να ευνοηθεί αυτό το ανατολικού τύπου κεφάλαιο και επιχειρηματικότητα, άρχισαν να σαμποτάρουν όπως μπορούν το ντόπιο και δυτικό κεφάλαιο και επιχειρηματικότητα. Στα πλαίσια αυτής της  πρακτικής-που τη συνεχίζουν μέχρι και σήμερα επάνω στην κρίση-οι σαμποταριστές πήραν θέσεις κλειδιά σε δικαστήρια (συμβούλιο της επικρατείας) και άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι αρχαιολογικές και τα δασαρχεία κλπ.και έφτιαχναν ψεύτικα κινήματα πολιτών με λίγες υπογραφές και προσχήματα για να μπορούν να ακυρώνουν επενδύσεις και εργοστάσια ή να κλείνουν ήδη υπάρχοντα ! Η τακτική τους πέτυχε αρκετά (καθώς είχαν βοήθεια και από κομμάτια του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργούς όπως ο Καραμανλής ο…μπούλης) αλλά η Ελλάδα χρόνο με το χρόνο αποβιομηχανοποιείται,αιμοραγεί και εξωθείται στις κρίσεις  !
Ακόμη στη μεταπολίτευση αποχαλινώθηκε και η αριστερή βία...τρομοκράτες, κουκουλοφόροι, πλιατσικολόγοι, ληστές και λοιποί «ιδεολόγοι» εγκληματούσαν κατά κόρων στο όνομα του σοσιαλισμού και έβρισκαν συμπαθούντες φυσικά στην αριστερά,αλλά και μια περίεργη ανοχή και σε άλλους χώρους και κόμματα (θυμηθείτε πχ.πως πάλι ο Καγκεμπίτης Καραμανλής τους άφησε να κάψουν την Αθήνα το 2008) Νομίζω λοιπόν πως όλα αυτά είναι πολύ διαφωτιστικά γιατί ο λαός ξεχνά τη σημαίνει αριστερά και γιατί πρέπει να ξέρουμε τι μας περιμένει αν αυτοί οι τύποι πάρουν την εξουσία !

Τι μας περιμένει λοιπόν αν ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει ; Όσον αφορά την οικονομική κρίση θα πρέπει καταρχήν να συνειδητοποιήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο Ρωσόδουλο κόμμα όσο δεν μπορεί να φανταστεί ο Ελληνικός λαός,έτσι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προκαλέσει ζημιά στο ευρώ ή στην Ε.Ε. και να υπηρετήσει το Πουτινικό αφεντικό του,ακόμα και αν αυτοκαταστραφεί ! Ευτυχώς βέβαια που χάρις στους χειρισμούς της Μέρκελ η ευρωζώνη δεν μπορεί εύκολα να διαλυθεί πλέον,ακόμα και αν η Ελλάδα κηρύξει στάση πληρωμών ή βγει από το ευρώ.
Εκτιμώ κατά πρώτον ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να  παίξει "ρουλέτα" και να απαιτήσει διαγραφή μέρους του χρέους, καθώς οι Γερμανοί και οι άλλοι γνωρίζουν ότι μια έξοδος της Ελλάδας θα τους κοστίσει σχετικά περισσότερο από μια μερική διαγραφή χρέους και πως για να το πετύχει αυτό ίσως βγάλει στους δρόμους κουκουλοφόρους και μπαχαλάκηδες,όπως το συνηθίζει. Αν οι Γερμανοί πουν το «ναι» οι ΣΥΡΙΖαίοι θα γίνουν και ήρωες,ενώ αν πουν «όχι» και πάμε στη δραχμή, τότε και πάλι δεν θα στενοχωρηθούν αφού οι φίλοι τους  Ρώσοι και Κινέζοι θα μπορούν να αγοράσουν τη δυστυχισμένη πλέον χώρα κοψοχρονιά ! 

Ακόμα βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκβιάσει όσο μπορεί την Ε.Ε ώστε αυτή να βγάλει αυτή ευρωομόλογα (που  μπορεί να σημαίνουν και εξάρτηση της Ε.Ε. κυρίως απ’τους Κινέζους που θα τα αγοράζουν).Αν πάλι δεν κάνει τίποτα από αυτά και συνεχίσει την πορεία με τρόικα, Ε.Ε.και μνημόνια,στην καλύτερη περίπτωση θα ακολουθήσει την πρακτική Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ φορολογώντας, χαρατσόνοντας, κόβοντας συντάξεις κλπ. για να καλύπτει τα δημοσιονομικά κενά από τις μεταρρυθμίσεις που δεν θα κάνει…. Εν κατακλείδι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τάξει τόσα πολλά και σε πολλούς που λογικά αν δει εξουσία θα αυτοκαταστραφεί σύντομα με όσα θα κάνει !

Τι άλλο θα έκανε άραγε ένας ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ; Φυσικά θα δυνάμωναν και θα μας έπιναν κι’άλλο το αίμα οι αγαπημένοι τους αριστεροί επιχειρηματίες-ολιγάρχες που αναφέρουμε πιο πάνω,καθώς και κάποιοι άλλοι Ρωσικής προέλευσης, γιατί θα είναι...πρώτη φορά αριστερά» !! Εδώ αυτούς τους ευνόησαν και τα άλλα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κολλήσει ; Αντιθέτως το ντόπιο ή δυτικής προέλευσης κεφάλαιο θα χτυπηθεί ανελέητα με πολλές επιπτώσεις. Επιπλέον όλα τα μικρά και μεγάλα παράσιτα, οι γραφειοκράτες και  φαύλοι θα ανελιχθούν και θα κατακλείσουν το δημόσιο διαλύοντας και εκφασίζοντας την ήδη προβληματική και άρρωστη δημόσια διοίκηση ! Έχουν μάλιστα ήδη ανακοινώσει πως όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα υπαχθούν στον πρωθυπουργό, κάτι που προφανώς μυρίζει φασιστικοποίηση....Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν στην παιδεία όπου οι αριστεροί τραμπούκοι και σαμποταριστές έχουν ήδη μεγάλη εξουσία και την καταστρέφουν εδώ και χρόνια. Η δημοκρατία και η ελευθεροτυπία θα τραυματιστεί κι’άλλο, αφού εδώ μιλάμε για ανθρώπους που από τα νιάτα τους δεν έμαθαν  να συζητούν και να αντέχουν τον αντίλογο αλλά να βρίζουν να αφορίζουν και να ρίχνουν γιαούρτια και σφαλιάρες !

                                                                   
Όσο για την εξωτερικη πολιτική αφηστε τα...Η Ρωσοδουλεία όλης σχεδόν της Ελληνικής αριστεράς που πριν ήταν σχετικά κρυμμένη, έγινε πλέον φανερότατη μετά την υποστήριξη όλων (πλην της ΟΑΚΚΕ...) στους Ρώσους εισβολείς και κατακτητές της Ουκρανίας ! Έτσι αυτό που θα δούμε είναι η μεγαλύτερη δυνατή πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα του φασίστα Πούτιν που μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο μέλλον. Κι'ακόμα-όσο προλάβουν-θα πουλήσουν τσάμπα ότι περισσότερο από τη χώρα γίνεται στους φίλους τους Ρώσους και Κινέζους  φασίστες (κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει ολοκληρωτικά ο Σαμαράς) ,λιμάνια,αεροδρόμια,τουριστική γη,επιχειρήσεις,τηλεπικοινωνίες κλπ μπορεί να πάνε εκεί και η εξάρτησή μας απο αυτούς να μεγάλώσει...

Ακόμα οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα γκρεμίσουν το τοίχος του Παπουτσή στον Έβρο για να μπαίνουν όλοι οι λαθρομετανάστες φόρα παρτίδα, τι στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι είχε βάλει μια σχετική τάξη στο θέμα αυτό.Λένε μάλιστα ότι στόχος τους είναι να δίνουν χαρτιά στους λαθρομετανάστες για να πηγαίνουν στην Ευρώπη (κάτι που φυσικά δεν γίνεται…),άρα στην ουσία λένε ότι θα τους αφήνουν όλους να μπαίνουν ελεύθερα ! Ετoιμαστείτε λοιπόν να έρθουν ακόμα και τζιχαντιστές στα σπίτια σας αγαπητοί «ψεκασμένοι» συνέλληνες που θα τους ψηφίσετε!  Τέλος πολύ πιθανό να αφήσουν και την πρέζα ελεύθερη για να μαστουριάσουν όλοι οι Έλληνες-και όχι μόνο- χωρίς φόβο,αφού το έχουν εξαγγείλει και αυτό στο παρελθόν…
Καλά ξεμπερδέματα λοιπόν !

3 σχόλια:

ρομ είπε...

Συντομη αναδρομη στη νεοτερη ρωσικη ιστορια, μονοπλευρη αναπτυξη και καθολου ουσια..
ακυρη σχεση τιτλου με κειμενο...

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω τα ψυχοφαρμακα στη δικη σου περιπτωση να χορηγηθουν δωρεαν απο τους μπολσεβικους...και θελεις και πολλα βρε παιδι μου. Καλο κουραγιο..

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

@ανώνυμος Αν τα περί ψυχοφαρμάκων τα λες για'μένα,έχω να σου πω ότι οι αριστερούληδες είστε μόνο για εξυπναδούλες,βρισιές και συνθήματα ! Σας ξέρουμε καλά...