Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Στη…χούντα ολοταχώς !!

Δείγμα της παρακμής και του χαμηλού επιπέδου που επικρατούσε στις χθεσινές συγκεντρώσεις

Από πότε άραγε έχουμε να δούμε κατευθυνόμενα φιλοκυβερνητικά συλλαλητήρια στη χώρα μας ; Μιλάω βέβαια για αυτά που γίνονται από την περασμένη εβδομάδα,αλλά και χθες με αφορμή το eurogroup, με στόχο να υποστηρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις της με την Ευρώπη. Και το λέω αυτό γιατί σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο οι διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια γίνονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους κατά των κυβερνήσεων και μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα υπέρ τους !

Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τα φαιδρά συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στη δεκαετία του 90, (που όμως είχαν πάρει περισσότερο μια και καλά εθνική μορφή και όχι φιλοκυβερνητική) κάτι τέτοιο είχαμε να δούμε από τη χούντα ! Και μην μας πει κανείς ότι ήταν αυθόρμητα (όπως προπαγανδίζουν το Mega, η ΝΕΡΙΤ και άλλοι) και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει ήδη από την ημέρα των εκλογών ότι θα βγάζει κόσμο στους δρόμους και οι άνθρωποι του είναι που τα οργανώνουν από το ίντερνετ…
Η ανταπόκριση σε όλη την Ελλάδα δεν είναι στην πραγματικότητα  τόσο μεγάλη και τουλάχιστον όχι μεγαλύτερη απ’το να γεμίσουν μόνο μια πλατεία, την ώρα που τα πουλημένα και γλοιώδη κανάλια και δημοσιογραφικά αθύρματα τύπου πχ. Ευαγγελάτου και Τρέμη μας μιλούν για πολλές χιλιάδες λαού και αυθόρμητες συγκεντρώσεις. Σε αυτά τα πλαίσια οι ΣΥΡΙΖαίοι ξεσήκωσαν και κάποια ακροαριστερά γκρουπούσκουλα σε ξένες χώρες και πόλεις και τα οποία μάζεψαν περίπου καμιά εκατοστή ή διακοσαριά άτομα  σε αντίστοιχες διαδηλώσεις για να συμβολίσουν υποτίθεται έναν πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό υπέρ της Ελλάδας του ομοϊδεάτη Τσίπρα….Ακόμα και αυτές τις διεθνείς συγκεντρώσεις-κωμωδίες, με τρεις κι’ο κούκος και κόκκινες σημαίες, τα περισσότερα ΜΜΕ τις βαφτίζουν μαζικές και με χιλιάδες κόσμου που φωνάζει υπέρ της Ελλάδας !!

Όπως είχα προβλέψει και σε άλλο σε πρόσφατο άρθρο,με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε ημέρες αυταρχισμού και πλύσης εγκεφάλου που έχουμε να δούμε τουλάχιστον από την πρώτη τετραετία του ΠΑΣΟΚ και πραγματικά αυτό γίνεται ήδη ! Το πρώτο  πράγμα που καλλιέργησαν οι ΣΥΡΙΖαίοι με την εκλογή τους ήταν ένα κλίμα πατριδοκαπηλίας, ξενοφοβίας και λαϊκίστικου υποτιθέμενου πατριωτισμού. Το δόγμα τους είναι πως πρέπει να είστε όλοι με την κυβέρνηση για το καλό της Ελλάδας και όποιος δεν το κάνει είναι προδότης, ανθέλληνας και  γερμανοτσολιάς  !! Έτσι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. επιστρατεύει τους ανθρώπους της και τους τραμπούκους της στα ΜΜΕ και στο ίντερνετ για να προπαγανδίζουν αυτό και να υβρίζουν όλους τους διαφωνούντες.

Και δυστυχώς σε αυτή τη λογική δεν είναι μόνο τα ΜΜΕ,αλλά και τα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα που μας λένε στο περίπου πως «εντάξει,κάνει λάθη η κυβέρνηση και της κάνουμε και κάποια κριτική,αλλά πρέπει να τη στηρίζουμε στη διαπραγμάτευση για το καλό της Ελλάδας»
Εν ολίγοις το νόημα που βγαίνει είναι ότι πρέπει όλοι μας να είμαστε ενωμένοι και να υποστηρίζουμε  τη φαιοκόκκινη κυβέρνηση Τσίπρα στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους-"εχθρούς" μας, για το καλό της Ελλάδας. Και διερωτάται κανείς, αν αυτή η πολιτική και τακτική της κυβέρνησης είναι λανθασμένη και προβοκατόρικη και μας καταστρέψει ως Ελλάδα, γιατί να την υποστηρίξουμε ; Για να καταστραφούμε περισσότερο στο όνομα της εθνικής ενότητας ;  Πραγματικά τέτοια σύμπνοια ειδικά σε κομματικό επίπεδο έχουμε επίσης πολλά χρόνια να δούμε στην Ελλάδα !

Θα αναρωτηθείτε βέβαια γιατί τύπος και κόμματα δείχνουν τέτοια άνευ προηγουμένου συμπάθεια σε μια κυβέρνηση και μάλιστα ακραία ; Όσον αφορά τον τύπο υπάρχει ως γνωστόν η μερίδα του που κάποτε στήριζε ΠΑΣΟΚ και εδώ και καιρό έχει πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί τα συμφέροντα της  εκφράζονται πλέον εκεί (Μπόμπολας,Λαμπράκης,MEGA κλπ.) και αυτό το γνωρίζαμε. Όμως και ο σχετικά πιο αντιπολιτευόμενος ή ουδέτερος ηλεκτρονικός τύπος (δηλ.τα κανάλια) δεν τολμάει καμία σοβαρή σύγκρουση με την κυβέρνηση διότι- για όσους δεν το γνωρίζουν-οι άδειες των καναλιών είναι ακόμα και σήμερα προσωρινές και ο Τσίπρας (με το αυταρχικό υφάκι τύπου Μουσολίνι) έχει προαναγγείλει ότι θα επανεξεταστούν. Πως μεταφράζεται αυτό στην πραγματικότητα ; Πολύ απλά στο ότι όποιο κανάλι τολμήσει να τους πάει κόντρα θα απειλείται με κλείσιμο !!
Όσο για άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα, κρατούν αυτή τη στάση γιατί τα περισσότερα έχουν Ρωσόφιλους αρχηγούς, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, και έτσι είναι επί της ουσίας και αυτά υπέρ της Ελληνικής κοινής γραμμής (στην πραγματικότητα αντιευρωπαϊκής και σαμποταριστικής ρωσόφιλης γραμμής). Έτσι ακόμη και η Χρυσή Αυγή έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα  υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της πολιτικής ρήξης με την Ε.Ε. !  Η διαφορά είναι βέβαια ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν κυρίως φιλοδυτικά στελέχη και βάση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα συμπαγές «Ρώσικο» κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την πιο σκληρή αντιπολιτευτική στάση κρατάει αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ, αλλά το κάνει γιατί είναι εξίσου Ρωσόδουλο και απορρίπτει γενικά και απόλυτα την Ε.Ε. Έτσι προπαγανδίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάσσεται στην Ε.Ε. και κοροϊδεύει το λαό… 


Οι πιο λογικά σκεπτόμενοι θα έχετε σίγουρα καταλάβει ότι ζούμε από κάθε άποψη πολύ άσχημες μέρες (κάτι σαν τελευταίες ημέρες της Πομπηίας…) και ότι η Ελλάδα θα έχει πολύ άσχημο μέλλον και κατάληξη με αυτούς που ψηφίζει. Ωστόσο δεν πρέπει να παραιτηθούμε και να βλέπουμε απαθείς την καταστροφή να έρχεται.Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη σαμποταριστική και ξενόδουλη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μέχρι να πέσει ! 

Όση αβάντα κι’αν έχουν, η αλήθεια πάντα βγαίνει στην επιφάνεια και σύντομα θα φανεί η καταστροφή που θα προκαλέσουν και θα αρχίσουν να δυσφορούν ακόμη και οι ψηφοφόροι τους. Πρέπει λοιπόν να συντομεύσουμε τη θητεία τους όσο γίνεται περισσότερο και να πάμε σε εκλογές όπου πλέον (όσο αδαείς και αν είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι) οι λαϊκές αντιδράσεις δεν θα μπορούν να ελεγχθούν εύκολα από το καθεστώς και έτσι ίσως μπορέσουμε να τη γεμίσουμε σιγά,σιγά με πραγματικά αντικαθεστωτικά κόμματα που θα λένε περισσότερες αλήθειες και θα πολιτεύονται πιο ορθολογικά. Αν μη τι άλλο,πρέπει να παίξουμε το τελευταίο μας χαρτί για να μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: