Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Στα σχοινιά οι προβοκάτορες του ΣΥΡΙΖΑ ! Απέτυχαν τα σχέδιά τους !
















Όπως είχα προβλέψει σε πολύ πρόσφατο άρθρο, αυτό που θα επιδιώξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα είναι πρωτίστως να πάρει περισσότερα λεφτά από την Ευρώπη ή έστω να πετύχει  επιμήκυνση αποπληρωμής και ουσιαστικά αυτό έκανε.  
  
 Ο λόγος είναι-όχι βέβαια το καλό της Ελλάδας όπως διατείνονται οι ίδιοι-αλλά ότι αν γίνει κάτι από αυτά, η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορεί να κυλήσει κάλλιστα σε διάσπαση σε βορρά και νότο, άνοδο ευρωσκεπτικιστών και  φυγόκεντρες τάσεις. Άλλωστε το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι σε καμία περίπτωση ότι δεν πήρε αρκετά λεφτά (κάτι που παραδέχεται και ο ίδιος ο Βαρουφάκης), συνεπώς η περιβόητη διαπραγμάτευση ήταν σε λάθος δρόμο και προβοκατόρικη από την αρχή.
 Αυτή λοιπόν η διάσπαση και αποδυνάμωση της Ευρώπης που θέλει να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ότι καλύτερο για τη φασιστική Ρωσία του Πούτιν την οποία υπηρετεί τυφλά και η οποία  προσπαθεί τώρα δα λυσσαλέα να «καταπιεί» και να εγκαθιδρυθεί σε μεγάλο μέρος της Ουκρανίας,αλλα και μελλοντικά να κυριαρχήσει πολιτικά σε όλη την Ευρώπη, επιβάλλοντας το σύστημά της. Γι’αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε εκεί με ρωσικής προέλευσης πλάνο και το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν κούρεμα του χρέους, κάτι που όμως απορρίφθηκε ασυζητητί και ομόφωνα από τους εταίρους μας ως μη συμφέρον και επικίνδυνο για την Ευρωζώνη.                                                                            

Στη συνέχεια προτάθηκε από πλευράς Ελλάδας κάτι που περιγράφεται ως σχέδιο «γέφυρες» και το οποίο στο περίπου σημαίνει ότι να συνεχίσουμε να παίρνουμε με διάφορους τρόπους λεφτά από την Ευρώπη με χαμηλότατα επιτόκια για κάποιους ακόμα μήνες,αλλά χωρίς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας,χωρίς τρόικα και μνημόνιο και πορευμένοι με ένα πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που, αν εφαρμοστεί, μόνο ελλείμματα και δημοσιονομικό εκτροχιασμό θα δημιουργήσει ! Ωραίοι ως Έλληνες,ε ;  Για του λόγου το αληθές η Ελληνική φαιοκόκκινη κυβέρνηση εκτέθηκε για τον τυχοδιωκτισμό της αφού, παρότι ζητά παράταση και σχέδια «γέφυρες», δεν κατέθεσε καν μέχρι σήμερα ένα γραπτό πρόγραμμα με τις προτάσεις της ! 

Τελικά όλα δείχνουν  πως μπροστά στον κίνδυνο των αντιευρωπαίων προβοκατόρων του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε στην Ευρώπη ένα είδος αυτοπροστασίας ή και στοιχειώδους πατριωτισμού και δημοκρατικότητας του πολιτικού κόσμου (πάντα υπό τη Γερμανική καθοδήγηση). Δηλαδή- παρότι υπάρχουν στην ευρωζώνη και κυβερνήσεις και αξιωματούχοι υπερυφεσιακές ή και σχετικά φιλικές προς τη Ρωσία- έγινε αντιληπτό πως μια αποδοχή των Ελληνικών αιτημάτων θα ήταν κατά των συμφερόντων Ε.Ε.,ευρωζώνης αλλά και των κρατών τους μεμονομένα. Έτσι η Ελλάδα απέτυχε να βρει συμμάχους ακόμα και στο νότο, (ούτε καν την επίσης Ρωσόδουλη Κύπρο…) αφού οι πάντες συμφώνησαν πως πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας για να συνεχίσουμε να παίρνουμε λεφτά. 

Μάλιστα η Ισπανία που τα συμφέροντά της θα θίγονταν περισσότερο από όλους ήταν η πιο σκληρή και κάθετη κατά των Ελληνικών αιτημάτων και κάπως έτσι τα σχέδια του Τσίπρα και των καθοδηγητών του (που αποσκοπούσαν κυρίως σε συμμαχίες στο νότο) πήγαν περίπατο και βρέθηκαν στριμωγμένοι στα σχοινιά ! Ευτυχώς μέχρι τώρα είναι κυρίως η Γερμανική πλευρά που αντιστέκεται και καθοδηγεί σωστά το ευρωπαϊκό οικοδόμημα,παρότι υπάρχει από την άλλη μεριά του ατλαντικού και ο αντιευρωπαίος προβοκάτορας Ομπάμα που πιέζει υπέρ της Ελλάδας (δηλαδή της Ρωσίας) και αναπαράγει την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω φιλικών προς αυτόν ανθρώπους, όπως ο οικονομολόγος Κρούγκμαν και άλλοι.

Τώρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο επιλογές…είτε υποχωρεί και παρουσιάζει την υποχώρηση του ως νίκη (αλλά με μεγάλο πολιτικό κόστος), είτε τραβάει το σχοινί και μας οδηγεί προς grexit και χάος που μπορεί να καταπιεί και αυτούς ! Την ίδια στιγμή η Ελληνική οικονομία έχει αφεθεί εδώ και ενάμιση μήνα στο έλεος του θεού. Η ρευστότητα μέσω του ELA επαρκεί για δύο εβδομάδες ακόμα  και κάθε εβδομάδα φεύγουν περίπου 2 δις καταθέσεις από τις τράπεζες οι οποίες κινδυνεύουν με χρεοκοπία ! Επίσης ενώ πριν τη διαπραγμάτευση δανειζόμασταν από την ΕΚΤ με επιτόκιο μικρότερο του 1%, πλέον δανειζόμαστε από τον ELA με 1,30... Και όλα αυτά βέβαια στο όνομα του πατριωτισμού και της εθνικής ενότητας !

Λύπαμαι λοιπόν κύριοι βουλευτές και κόμματα, αλλά δεν θα μπούμε στο ιδιότυπο δήθεν πατριωτικό και εθνικό μέτωπο που έχετε στήσει διότι αυτό στην πραγματικότητα είναι ότι πιο προβοκατόρικο και ανθελληνικό !   

Δεν υπάρχουν σχόλια: