Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Που το πάνε οι Ρωσοχαφιέδες ;

Σκόπευα να γράψω κάτι για τη σύνθεση της νέας φαιοκόκκινης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.,αλλά θα το αναβάλω για αργότερα γιατί εδώ οι εξελίξεις τρέχουν και είναι ραγδαίες και οφείλω να γράψω δυο πράγματα για το τι παίζει. Θα προσπαθήσω να κρίνω και να προβλέψω τι έρχεται στη δύσμοιρη χώρα στο εγγύς μέλλον (αυτό το έκανα στο περίπου και σε προεκλογικό άρθρο μου), γνωρίζοντας καλά την πολιτική φύση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.και εκτιμώντας τις μέχρι τώρα εξελίξεις.

Όπως είχα γράψει λοιπόν προεκλογικά, η κυβέρνηση το πρώτο που έκανε ήταν να δει (και προφανώς να πάρει οδηγίες) το Ρώσο και τον Κινέζο πρέσβη στην Ελλάδα και το πρώτο πράγμα που θα ζητούσε θα ήταν το κούρεμα του χρέους και έτσι έγινε !  http://taairetika.blogspot.gr/2015/01/t.html
Αυτό το θέλουν οι ΣΥΡΙΖαίοι πρώτον για να γίνουν ήρωες προς λαϊκή κατανάλωση και δεύτερον και κυριότερο γιατί τότε θα αντιδράσουν λαοί και πολιτικός κόσμος στις χώρες που πληρώνουν για την Ελλάδα και έτσι θα δημιουργηθεί μελλοντικά διάσπαση της Ε.Ε. σε βορρά και νότο,όπως ακριβώς θέλει η Ρωσία !
Ευτυχώς όμως ένα τέτοιο ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται,αφού όλες οι χώρες-βορρά και νότου,ακόμα και η Κύπρος- είναι εναντίον του κουρέματος γιατί, εκτός από την επιβάρυνση των φορολογούμενων τους, κάτι τέτοιο θα δυσκόλευε και τις χώρες της Ε.Ε. που χτυπήθηκαν από την κρίση να βγουν τελείως από αυτή.

Πιστεύω λοιπόν πως το plan B της κυβέρνησης θα είναι να ζητήσουν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους που είναι ήδη μέχρι το 2022. Κάτι τέτοιο δεν το βρίσκω θετικό γιατί υποθηκεύει κατά κάποιο τρόπο το μέλλον και επόμενων γενιών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το θέλει διότι και πάλι θα προκύψουν ανάλογες ενδοευρωπαϊκές αντιδράσεις και πιθανώς ένας είδος διάσπασης της Ε.Ε. που επιθυμεί η Ρωσία. Tο αν θα το δεχθούν στην Ευρώπη μας είναι προς το παρών άγνωστο και θα το δούμε…Πάντως είναι φανερό ότι οι Ρωσοκινούμενοι τύποι του ΣΥΡΙΖΑ είναι  αποφασισμένοι να ρισκάρουν τα πάντα,όπως θέλουν τα αφεντικά τους ! Αν λοιπόν δεν καταφέρουν ούτε κούρεμα,ούτε επιμήκυνση θα παίξουν τα εξής χαρτιά και ενδεχόμενα:

1) Θα έχουν καταφέρει με τα καμώματά τους και την αστάθεια που προκαλούν να φέρουν μεγάλη αναστάτωση στις αγορές και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης και εκ νέου πτώση του ευρώ. Η προβοκατόρικη αυτή αντιευρωπαϊκή συνταγή  είναι δοκιμασμένη από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και τις τότε ραδιουργίες τους (δημοψήφισμα κλπ.). 
2) Θα προσπαθήσουν να πετύχουν-ήδη το προσπαθούν- επικοινωνιακά τεχνάσματα ονομάζοντας κάπως αλλιώς τρόικα  και μνημόνιο και τελικά πιθανότατα να συνεχίσουν περίπου τις ίδιες πολιτικές με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αφού είναι ελάχιστα πρόθυμοι για μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και στο κράτος. Σε αυτά τα πλαίσια θα προσπαθήσουν να ευνοήσουν σκανδαλωδώς το Ρώσικο και Κινέζικο κεφάλαιο που θα κυριαρχήσει ακόμα περισσότερο στη χώρα, γι’αυτό και πλέον δεν αποκλείουν ιδιωτικοποιήσεις. 3) Αν δουν ότι δεν τους βγαίνει τίποτα από αυτά και πάρουν εντολή από τον Πούτιν να γυρίσουν την Ελλάδα στη δραχμή, θα το κάνουν ευχαρίστως ακόμα και αν αυτοκαταστραφούν ! Σε αυτή την περίπτωση Ρώσοι και Κινέζοι (και οι άνθρωποι τους στην Ελλάδα) θα μπορούν να αγοράσουν πάμφθηνα τη δυστυχισμένη πλέον Ελλάδα και ουσιαστικά να την καταστήσουν αποικία τους…Σε κάθε περίπτωση πάντως το μέλλον που μας επιφυλάσουν δεν είναι καλό,έστω κι'αν ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκαταστραφεί και έστω κι'αν η ΣΥΡΙΖεϊκη προπαγάνδα οργανώνεται και πλέον κυριαρχεί στη χώρα,τη στιγμή μάλιστα που η ηλίθια αντιπολίτευση φυτοζωεί... 

Εύλογη θα είναι φυσικά η απορία ή και η δυσπιστία του μέσου αναγνώστη για το πώς είναι δυνατόν μια μικρή  και χρεοκοπημένη χώρα, όπως η Ελλάδα, με μια κυβέρνηση ασήμαντων τύπων όπως ο Τσίπρας να μπορεί να εκβιάζει και να απειλεί την Ευρώπη με διάσπαση, να ρίχνει χρηματιστήρια,νομίσματα κλπ ! Αυτό μπορεί εύκολα να απαντηθεί  με βάση την οικονομική παγκοσμιοποίηση (που έχει το αρνητικό ότι μπορεί κάτι στραβό που συμβαίνει και σε μια όχι τόσο σημαντική χώρα να επηρεάζει και τον υπόλοιπο κόσμο) και το κυριότερο πως και στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει μια σειρά από κάποιες κυβερνήσεις που είναι είτε Ρωσόφιλες, είτε υπερυφεσιακές προς τη Ρωσία. Τέτοιες είναι πχ. αυτή της επίσης ρωσόδουλης Κύπρου, της Ουγγρικής δεξιάς, του Ρέντζι στην Ιταλία, ακόμα και του Ολάντ στη Γαλλία. Έτσι εξηγείται πως κατάφερε ο νεοναζί Ρωσόδουλος ΥΠ.ΕΞ. της Ελλάδας Κοτζιάς να μην μπουν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας και να επηρεάσει υπέρ της και το κείμενο που θα έπρεπε να αποδοκιμάζει και να καταδικάζει  τη Ρώσικη πολιτική στην ανατολική Ουκρανία.

Κυρίως όμως υπάρχει ο αριστερός και αντιευρωπαίος προβοκάτορας Ομπάμα στις ΗΠΑ,ο άνθρωπος που με τη ρωσοφιλία του αποθράσυνε τον Πούτιν για να κάνει ότι κάνει στην Ουκρανία. Αυτός όχι μόνο χτυπάει όλα αυτά τα χρόνια (και προσωπικά και με τους δικούς του δημοσιογράφους και οικονομολόγους, όπως οι Κρούγκμαν και Στίγκλιτς κα.) την Ευρωπαϊκή πολιτική και την πολιτική Μέρκελ και Γερμανίας που έχει σώσει την ευρωζώνη από χρεοκοπία και διάλυση,αλλά τώρα βγήκε και δημοσίως για να στηρίξει ουσιαστικά την καγκεμπίτικη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να κατηγορήσει τη Γερμανία πως αυτή ευθύνεται για το γεγονός πως δεν συνέρχεται η Ελλάδα ! Και είναι τρομερό βέβαια το θράσος αυτών των τύπων στις ΗΠΑ που αν και η χώρα τους έκανε την κρίση και προκάλεσε όλα αυτά τα δεινά και στην Ευρώπη, βγαίνουν σήμερα και κατηγορούν την Ευρώπη και δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει και όλα αυτά τι στιγμή μάλιστα που ο Ομπάμα είναι αποτυχημένος και μέσα στην ίδια την Αμερική !   

Αυτά τα…ωραία  συμβαίνουν λοιπόν σε Ελλάδα και διεθνώς και-όταν πχ.βλέπουμε τον Αμερικανό πρόεδρο και τον Έλληνα τέως βασιλιά να στηρίζουν τους κομμουνιστές-είναι γεγονός ότι ζούμε άσχημες εποχές !!  Ψυχραιμία και υπομονή…εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε απτόητοι να τα γράφουμε, να αποκαλύπτουμε και να ενημερώνουμε (τουλάχιστον τους πιο νοήμονες που μπορούν να καταλάβουν) και μάλιστα ακόμα πιο μαχητικά και σκληρά.



Δεν υπάρχουν σχόλια: