Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ένας εθνικοσοσιαλιστής υπουργός εξωτερικών !!


Ας ρίξουμε και μια ματιά στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης που-αν και σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις δεν τη βλέπω να μακροημερεύει-είναι αναμφίβολα φαιοκόκκινη και συνεπώς άκρως επικίνδυνη !

Καταρχήν να τονίσουμε ότι πολλοί άνθρωποι και στο εξωτερικό έχουν ήδη εκπλαγεί κατά πρώτον από τη συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ. του φασίστα τραμπούκου Καμμένου (και άρα τη φαιοκόκκινη φύση της κυβέρνησης) που πήραν και υπουργικές θέσεις και κατά δεύτερον από την ωμή Ρωσοφιλία της κυβέρνησης που είναι ανοιχτά υπέρ της Ρώσικης εισβολής στην Ουκρανία και γενικά υπέρ της προσέγγισης με τη Ρωσία.

Σε ότι αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο σκάνδαλο- που πήρε μάλιστα και αυτό δημοσιότητα  στην Ελλάδα  και εκτός Ελλάδας-είναι ο νέος υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.Αυτός ο τύπος λοιπόν προέρχεται από τη…μεγάλη σχολή του ΚΚΕ, εν συνεχεία πέρασε από το ΝΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και τελικώς κατέληξε στον ΣΥΡΙΖΑ…Όπως προκύπτει από μια σειρά κειμένων του,βασικά χαρακτηριστικά των πιστεύω του είναι η άκρατη Ρωσοφιλία και  ο θαυμασμός του για τον Πούτιν, καθώς και εθνικιστικές και σωβινιστικές θέσεις σε όλα τα θεωρούμενα εθνικά θέματα ! Όπως προκύπτει δε από μια  σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Κοτζιάς διατηρεί στενές επαφές με τον θεωρητικό του Ρώσικου νεοφασισμού, σύμβουλο του Πούτιν και ίνδαλμα των χρυσαυγητών, Αλεκσάντρ Ντούγκιν ο οποίος  ήταν καλεσμένος σε διάλεξη στο πανεπιστήμιο Πειραία όπου διδασκόταν το μάθημα «η εξωτερική πολιτική της Ρωσίας» το οποίο μάλιστα δίδασκε ο ίδιος ο Κοτζιάς. (φωτο)
Με λίγα λόγια οι ιδέες του Κοτζιά είναι μείγμα αριστερισμού και άκρας δεξιά, συν το θαυμασμό για μια φασιστική και επεκτατική χώρα όπως η Ρωσία, κάτι που μπορεί να περιγραφεί άνετα ως εθνικοσοσιαλισμός…Αυτός ο απερίγραπτος τύπος λοιπόν θα διαχειρίζεται τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας, ενδεικτικό της Ρωσολαγνείας και Ρωσοδουλείας της νέας κυβέρνησης !

Επίσης για να διασφαλιστούν οι καλές σχέσεις με την άλλη ανερχόμενη φασιστική υπερδύναμη την Κίνα, η οποία προσπαθεί να πατήσει πόδι επιχειρηματικά στην Ελλάδα,ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ως γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου κάποιον Σπύρο Σαγιά ο οποίος είναι νομικός σύμβουλος της COSCO ! Είπατε τίποτα ; Ακόμα το υπουργείο παραγωγικής ανασυγκρότησης πήρε ο υπεραριστερός Λαφαζάνης του οποίου οι θέσεις ήταν πάντα από τις πιο αντιαναπτυξιακές και σαμποταριστικές, ενώ το εσωτερικών-όπου υπάγεται και η αστυνομία- ο Βούτσης του οποίου ο γιός ήταν ακροαριστερός ληστοσυμμορίτης με ληστεία σε τράπεζα στο…βιογραφικό του !!

Ο θεωρητικά πιο μετριοπαθής και σοβαρός υπουργός τους, ο Πανούσης που πήγε στο προστασίας του πολίτη, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αφοπλίσει την αστυνομία σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, κάτι που αμέσως αποθράσυνε τους μπαχαλάκηδες που κάποιοι από αυτούς έγραψαν συνθήματα πάνω σε κλούβα της αστυνομίας χωρίς να τους πειράξει κανένας !
Επίσης φτιάχτηκε και ένα υπουργείο επικρατείας υποτίθεται για την καταπολέμησης της διαφθοράς που ανέλαβε κάποιος Νικολούδης και αυτό θα υπάγεται απευθείας στον Τσίπρα. Αλλά επειδή δεν πιστεύω καθόλου στην αριστερή δημαγωγία περί καταπολέμησης της διαφθοράς, υποπτεύομαι ότι αυτό το υπουργείο θα παίξει πιθανότατα ένα ρόλο ανάσυρσης ή δημιουργίας επιλεκτικών σκανδάλων με τα οποία θα εξοντώνονται πολιτικά διάφοροι αστικοδημοκράτες που θα είναι ανεπιθύμητοι από το νέο αυταρχικό πολιτικό καθεστώς (αυτό το έργο βέβαια το έχουμε ξαναδεί…). O δε Βαρουφάκης αρμόδιος για τον κρισιμότερο τομέα των οικονομικών θα παριστάνει τον ευρωπαιόφιλο τεχνοκράτη για να καθησυχάζει όσο γίνεται την Ευρώπη,αν και ο τύπος έχει καβαλήσει μεγάλο καλάμι…Για τον Στρατούλη τι να πούμε τώρα ρε παιδιά ;; Μόνο ότι, αν μη τι άλλο,θα μας χαρίζει και γέλιο η νέα κυβέρνηση…


Και επειδή όπως είπαμε έπρεπε στην κυβέρνηση να μπουν και οι...Καμμένοι Έλληνες τοποθετήθηκε στο υπουργείο άμυνας  ο Καμμένος. Αυτός-που είναι εξίσου Ρωσόφιλος με τους ΣΥΡΙΖαίους- θα παίζει κατά κάποιο τρόπο τη γέφυρα του ΣΥΡΙΖΑ με τους εθνικιστές που είναι η πλειοψηφία μέσα στο στρατό, στον οποίον ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πατήσει πόδι χρόνια (όπως και στην αστυνομία), αλλά δεν είναι εύκολο. Καταλαβαίνετε δηλαδή ότι με τέτοια κρίσιμα υπουργεία σε Καμμένο και Κοτζιά, θα μιλάμε για μια προκλητικά εθνικιστική κυβέρνηση γιατί είναι…πρώτη φορά αριστερά ! Ήδη ο Καμμένος δημιούργησε πρόβλημα πηγαίνοντας στα Ίμια (απαγορεύεται μετά τη συμφωνία του 1996), προκαλώντας την αντίδραση των αντίστοιχων Τούρκων εθνικιστών.

Τέλος την εξίσου κρίσιμη θέση της ΕΥΠ ανέλαβε ένας δημοσιογράφος ονόματι Γιάννης Ρουμπάτης που ήταν κάποτε ανακάλυψη του Ανδρέα Παπανδρέου και στενός συνεργάτης του Κοσκωτά !
Αυτός ο τύπος πέρα από γλοιώδης ήταν τότε μέγας αντιαμερικανός  (είχε γράψει μάλιστα και ανάλογου περιεχόμενου βιβλία) και άρα φιλοσοβιετικός και δεν χρειάζεται να έχουμε μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι αυτός πλέον θα έχει στραφεί προς τη Ρωσία.

Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι ο Τσίπρας δίνει ουσιαστικά στη Ρωσία ακόμα και τις μυστικές μας υπηρεσίες ! Τι μας περιμένει...Αλλά είπαμε ο "σοφός" λαός μας, με το "αλάθητο κριτήριό" του,μίλησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: