Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Κρίση στα Ελληνοτουρκικά. Γιατί απορούμε ;


Γιατί άραγε απορούν όλοι ως αδαείς με την κρίση και την ένταση που έχουμε τελευταία στα Ελληνοτουρκικά ; Μήπως δε γνωρίζουμε ότι έχουμε μια ακραία, προκλητική, αδίστακτη και ανεύθυνη κυβέρνηση ; Από την άλλη δεν γνωρίζουμε ότι η Τουρκία απαντάει άμεσα και όποτε έχει εσωτερικά προβλήματα, δεν διστάζει να τα εξάγει με εντάσεις;

Όταν η κυβέρνηση και σύσσωμο το πολιτικό καθεστώς αποφασίζουν (γιατί αυτοί το αποφάσισαν, μη γελιόμαστε) να κρατήσουν στην Ελλάδα τους οκτώ πραξικοπηματίες, αυτή και προφανώς ήταν μια εχθρική πράξη προς τον Ερντογάν και την Τουρκία και μάλιστα στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπό τα χειροκροτήματα των νεοελλήνων που ηδονίζονταν με την κόντρα στον Ερντογάν…

Όταν ο Καμμένος έχει τόσο επιθετική ρητορική κατά Τουρκίας και Ερντογάν (τον λέει δικτάτορα κλπ.), αυτό δεν θα έχει συνέπειες ; Είναι τέλος ο ίδιος ο Καμμένος που πήγε με ελικόπτερο στα Ίμια, κάτι που έκανε τους Τούρκους να απαντήσουν άμεσα με πιο επιθετική επίσκεψη (κάτι σαν επίδειξη δύναμης) στα Ίμια.    


 Θα μου πείτε τώρα, μα δεν είναι Ελληνικά τα Ίμια ; Γιατί να μην πηγαίνουμε ; Είναι όντως Ελληνικά στην πραγματικότητα, αλλά μετά το επεισόδιο του 1996, η περιοχή θεωρείται επισήμως γκρίζα ζώνη και γι’αυτό και έχουμε συμφωνήσει πως ούτε εμείς, ούτε οι Τούρκοι πρέπει να πηγαίνουμε εκεί, τουλάχιστον μέχρι να διευθετηθεί το θέμα. Ο Καμμένος και όλο το Ελληνικό βαθύ κράτος το γνωρίζει αυτό, αλλά κάνουν τα δικά τους.                                                                                                                         Έτσι τη συμφωνία δεν την τηρούμε τελικά ούτε εμείς, ούτε και οι Τούρκοι, ως τυπικοί Βαλκάνιοι «τσαμπουκάδες». Στην πραγματικότητα το θέμα των Ιμίων θα έπρεπε να διευθετηθεί στα διεθνή δικαστήρια (όπου και λογικά θα κατέληγε σε Ελληνική νίκη) και αυτό θα γινόταν από την πρώτη στιγμή, αν οι δικές μας κυβερνήσεις δεν φοβούνταν το πολιτικό κόστος και τη σύγκρουση με τους εθνικιστές.

Με την Τουρκία υπάρχουν βέβαια και άλλα ανοιχτά θέματα που δεν έχουν διευθετηθεί και κατά καιρούς προκαλούν τριβές ή εντάσεις και που οι Ελληνικές κυβερνήσεις τα αντιμετωπίζουν με τον γνωστό τους εθνοκεντρικό «αυτισμό», λέγοντας πως δεν υπάρχει θέμα. Τέτοια είναι τα χωρικά ύδατα (12 μίλια), η ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Όσον αφορά την Α.Ο.Ζ. είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα που πρέπει να ασκήσουμε, πάντα σε συνεννόηση με την Τουρκία η οποία σε αυτό το ζήτημα δεν είναι τόσο κάθετη και επιθετική.   

Τα άλλα δύο ζητήματα όμως είναι σαφώς πιο περίπλοκα που ίσως μόνο το διεθνές δίκαιο και αμοιβαίες υποχωρήσεις θα μπορούσαν να τα ξεμπλέξουν. Πχ. αν η Ελλάδα κηρύξει την υφαλοκρηπίδα-που θεωρητικά πρέπει να δικαιούται-μετατρέπει ουσιαστικά το Αιγαίο σε απολειστικά Ελληνική θάλασσα και κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε προβλήματα στην Τούρκική ναυσιπλοΐα και εμπόριο. Το ίδιο και με τα χωρικά ύδατα όπου τα θαλάσσια σύνορα είναι τόσο μπλεγμένα που αν τα κηρύξουμε μονομερώς στα 12 μίλια, μπαίνουμε και σε Τούρκικα ύδατα !

Τέλος είναι αστειότητες και εκ του πονηρού να κατηγορούμε την Τουρκία για την εμφάνιση του ερευνητικού πλοίου «Τσεσμέ» στο Αιγαίο, αφού αυτό βρίσκεται σε διεθνή ύδατα. Οι δικοί μας ιθύνοντες το ξέρουν και δεν αντιδρούν, αλλά απλά φωνάζουν μόνο για ένταση και λαϊκή κατανάλωση. Στην πραγματικότητα μάλιστα πολλές από τις παραβιάσεις χωρικών υδάτων, για τις οποίες κατά καιρούς κατηγορούμε την Τουρκία, δεν είναι τίποτε άλλο από πλεύση Τούρκικων πλοίων σε διεθνή ύδατα. Αυτά πολιτικοί και ΜΜΕ τα βαφτίζουν παραβιάσεις και πάλι για λαϊκή κατανάλωση, αφού ο φόβος του κακού γείτονα και «βάρβαρου» Τούρκου πάντα πουλάει…

Μια από τα ίδια και με τη συνθήκη της Λωζάνης που οι Τούρκοι την επικαλούνται τελευταία κατά πρώτον για λαϊκή κατανάλωση, αλλά και γιατί έχουν εδαφικές επιδιώξεις στο Ιράκ (με τη βοήθεια του Πούτιν πλέον) και εμείς "τσιμπάμε", πανικοβάλλουμε τον κόσμο και θέτουμε και το θέμα διεθνώς, λες και έχει θέσει ποτέ επισήμως η Τουρκία θέμα αλλαγής συνόρων με την Ελλάδα...

Αυτά τα θέματα λοιπόν όχι μόνο δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που να τα έχει αντιμετωπίσει με ορθολογισμό και με αδιαφορία για το λαϊκό κόστος μέχρι σήμερα, αλλά και με αυτούς εδώ τους παρανοϊκούς που μας κυβερνούν σήμερα, δεν αποκλείεται να έχουμε επιδείνωση ή ανάφλεξη ανά πάσα στιγμή !


Έχουμε δηλαδή μια κυβέρνηση η οποία διαλύει και ότι έχει μείνει όρθιο στη χώρα και μας εξαθλιώνει όσο δεν πάει οικονομικά, προσπαθεί να καταλύσει την πολιτική δημοκρατία και που μας μπλέκει και σε περιπέτειες με την Τουρκία ! Ας την καμαρώσουμε και ας είμαστε υπερήφανοι για την ανύπαρκτη ανθρώπινη κρίση και ορθολογισμό μας ως Έλληνες !

Δεν υπάρχουν σχόλια: