Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Δίνουν τα πάντα για τη διάλυση της Ευρώπης !


Πρόσφατα λέγαμε ότι η αιτία του σημερινού αδιεξόδου με τους θεσμούς είναι πως η κρατικοφασιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δεν θέλει σε καμία περίπτωση φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις (ή έστω απλά ορθολογικές) στο κράτος και στην οικονομία και στην αγορά.

Γι’ αυτό μας τάραξαν στους φόρους και στο κόψιμο συντάξεων, γι’αυτό και έχουν κάνει μόνο το ένα τρίτο από τα προαπαιτούμενα, γι’ αυτό και καθυστερούν οι αξιολογήσεις κλπ. Πολύ περισσότερο γι’ αυτό προτιμούν τη σύγκρουση με το, γενικά πιο φιλελεύθερο από την Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. παρότι το τελευταίο τάσσεται και υπέρ μείωσης του Ελληνικού χρέους και υπέρ μικρότερων πρωτογενών πλεονασμάτων και γενικά υπέρ πιο ήπιας  προσαρμογής ! 

Την ίδια στιγμή οι κυβερνώντες συγκρούονται και με τον Σόιμπλε ο οποίος είναι ο βασικός εκφραστής της γραμμής της Ε.Ε., επειδή τους λέει τα αυτονόητα πως πρέπει να μεταρρυθμιστούμε, αλλιώς θα εξοβελιστούμε μόνοι μας εκτός ευρώ και πως μείωση του χρέους μπορεί να γίνει μόνο εκτός ευρώ. Με ποιους είναι τελικά ; Μήπως είναι μέγιστοι παράφρονες ; Θα τους λέγαμε και έτσι, αλλά πάνω απ’όλα είναι προβοκάτορες !

Όπως και να’χει το αδιέξοδο είναι γεγονός και σήμερα βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση με το 2015 και τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Τσίπρα. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η κατάσταση επηρεάζει ακόμα περισσότερο την παραπαίουσα  αγορά και την οικονομία και μπορεί κάλλιστα να φέρει πιο σκληρά μέτρα στο μέλλον (όποια κυβέρνηση και αν είναι επάνω). Έχουμε πλέον μια χώρα προς κατάρρευση, ουσιαστικά ακυβέρνητη και παραδομένη στις πολιτικά  ανώμαλες διαθέσεις των Τσιπροκαμμένων !

Ωστόσο σκεφτόμουν για αρκετές ημέρες, αν είναι μόνο αυτή η ανικανότητα τους και η αλλεργία στις μεταρρυθμίσεις, οι αιτίες του αδιεξόδου και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως όχι…Απλά πιστεύω πως ο Τσίπρας και η συμμορία του επιλέγουν την κατάλληλη στιγμή για μια νέα προβοκάτσια κατά της Ε.Ε. και ειδικά της Ευρωζώνης για λογαριασμό της Ρωσικής υπερδύναμης !
Σήμερα δηλαδή που η Ε.Ε. είναι αποδυναμωμένη με το Brexit και που πολλές χώρες βαδίζουν προς εκλογές- όπου μάλιστα ενισχύονται ακροδεξιές, αντιευρωπαϊκές δυνάμεις- ο κίνδυνος διάσπασης της Ε.Ε. είναι πολύ μεγάλος και το μεγάλο και σοβαρό θέμα της Ελλάδας μπορεί κάλλιστα να ενισχύσει αυτή τη διάσπαση (σε ένα βαθμό το έχει ήδη κάνει) ή και να επηρεάσει και εκλογικά αποτελέσματα χωρών, ανεβάζοντας αυτά τα αντιευρωπαϊκά κόμματα.  
                                            
Επιπλέον όλη αυτή η κατάσταση με την Ελλάδα, θα μπορούσε να επιφέρει αναταραχή στις αγορές ή και κίνδυνο στην οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, σε μια εποχή που η Ευρωπαϊκή οικονομία βρίσκεται σε σχετική άνοδο. Αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το δήλωσε μόλις πριν λίγες μέρες και ο αντιπρόεδρος της κομισιόν Ντομπρόφσκις που γι’αυτόν το λόγο έκανε έκκληση να κλείσει η αξιολόγηση και η συμφωνία το συντομότερο δυνατό.

Ο Τσίπρας λοιπόν και οι όποιοι συμβουλάτορες του, τα γνωρίζουν καλά αυτά και ουσιαστικά επιτίθενται ύπουλα, αλλά λυσσαλέα, κατά της Ευρωζώνης και κατ’επέκταση της Ε.Ε. την οποία τόσο μισούν διότι αυτά λέει η ακροαριστερή (επί της ουσίας φασιστική πλέον) ιδεολογία τους και το Ρώσικο αφεντικό τους. Να λοιπόν  γιατί οι προβοκάτορες του Μαξίμου καθυστερούν όσο μπορούν περισσότερο την αξιολόγηση και το κλείσιμο της όποιας συμφωνίας !

Μα μήπως παραείμαι καχύποπτος ; Όχι, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνουν, που παίζουν δηλαδή αδίστακτα και τζογαδόρικα με τις τύχες μιας ολόκληρης χώρας για να βλάψουν την Ε.Ε. ! Σκεφτείτε λίγο...γιατί έγιναν οι πολύμηνες και αδιέξοδες διαπραγματεύσεις του 2015 (με τον αλήστου μνήμης Βαρουφάκη τότε…); Γιατί έγινε έπειτα η ξαφνική και ακατανόητη αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις, το προβοκατόρικο δημοψήφισμα και όλες οι τραγικές συνέπειες που έφεραν αυτά ;   Να το προχωρήσουμε και περισσότερο ; Γιατί άνοιξαν έτσι άναρχα και άνευ όρων τα θαλάσσια σύνορα, προκαλώντας αυτή την τραγωδία του μεταναστευτικού και πολλά προβλήματα και στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη ;

Τώρα που έχει περάσει καιρός και μπορούμε να δούμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα, μπορεί να μου δώσει κανένας πειστικές και λογικές απαντήσεις γιατί ο Τσίπρας έκανα όλα αυτά ; Πιστεύω πως όχι και γι’αυτό διατείνομαι ότι η συμμορία του Τσίπρα κάνει τα πάντα για τη διάλυση της δημοκρατικής Ευρώπης και συνεχίζει να τα δίνει όλα για αυτό το σκοπό. 
Η Ελλάδα και ο λαός της δεν είναι γι’αυτούς παρά μόνο παράπλευρες απώλειες ! Έτσι πολιτεύονται οι κομμουνιστές-και πάντα πολιτεύονταν- οι οποίοι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα  για να πετύχουν το σκοπό τους και που δεν υπολογίζουν καμία πατρίδα, με βάση  μια αρρωστημένη μορφή διεθνισμού στην οποία πιστεύουν. Γι’αυτούς δηλαδή πάνω απ’όλα είναι η ιδεολογία τους και το κέντρο που την εκφράζει τη δεδομένη στιγμή , που δεν είναι άλλο από τη Ρωσία του Πούτιν...

Εν κατακλείδι, πιστεύω πως με τα τωρινά δεδομένα ο Τσίπρας θα καθυστερήσει όσο το δυνατόν περισσότερο να κλείσει μια συμφωνία, αλλά το πιθανότερο είναι να την κλείσει και θα είναι και πολύ επιβαρυντική, με την οικονομική ζημιά που θα έχει προκληθεί στο μεταξύ. Το να το τραβήξει ως τα άκρα και να μας βγάλει από το ευρώ, το βλέπω λιγότερο πιθανό  μια που τη δεδομένη στιγμή η Ρωσία θέλει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη για να την υπονομεύει.                                                        



Δεν υπάρχουν σχόλια: