Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Χτίζει φασιστικό κράτος ο Τσίπρας !


Είναι γεγονός ότι επί χρόνια μεγαλώσαμε στην Ελλάδα με διάφορους μεταπολιτευτικούς μύθους, περί της δημοκρατικής και ανθρωπιστικής αριστεράς και-όπως αποδεικνύεται από τους εκλογικούς θριάμβους του ΣΥΡΙΖΑ-πάρα πολύς κόσμος τα πίστεψε !

Αυτός όμως που συμβαίνει στην Ελλάδα δύο χρόνια μετά την επικράτηση της «πρώτη φορά αριστεράς» είναι μια ωμή προσπάθεια χτισίματος φασιστικού κράτους Πουτινικού τύπου (κάτι σαν κοινοβουλευτική δικτατορία) από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. !                                                                   
Για εμένα πάντως κάτι τέτοιο ήταν απόλυτα αναμενόμενο ότι θα συμβεί διότι είμαι από αυτούς που γνωρίζω καλά τι σημαίνει αριστερά (ιδιαίτερα Ελληνική) και πόσο αυταρχισμό ανέκαθεν έβγαζε αυτό το πολιτικό ρεύμα. Άλλωστε είχα προειδοποιήσει έγκαιρα από εδώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τη δήθεν δημοκρατική του ετικέτα, κρύβει φασισμό και πόσο μάλλον μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ του τραμπούκου Καμμένου…

Ας δούμε λοιπόν τα εν λόγω πεπραγμένα τους από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας και θα καταλάβετε…Κυρίως την εποχή του δημοψηφίσματος υπήρξαν οι πρώτες αναφορές στον τύπο που υποτίθεται πως είναι εχθρικός προς τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και καθόλου αντικειμενικός, ενώ υπήρξαν και λίγες ανοιχτές αναφορές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ανοιχτά πως «πρέπει να ελέγξουμε τα ΜΜΕ» ! Τότε όμως κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτό…
Αυτές είναι τακτικές και ρητορεία κάθε φασισμού (φανερού και κρυφού) που παριστάνει τον αντικαθεστωτικό και αντισυστιμικό, ενώ στην πραγματικότητα θέλει να στήσει ένα δικό του αυταρχικό κράτος, όπου θα ελέγχει και τα ΜΜΕ.   
                      
Έτσι λοιπόν το πρώτο μέσο που προσπάθησε να ελέγξει ο Τσίπρας ήταν το καταχρεωμένο με θαλασσοδάνεια Mega Channel και ο λόγος ήταν ότι, ενώ αρχικά αυτό στήριξε ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέχεια στράφηκε εναντίον του και σχετικά εναντίον της Ρωσίας και Πούτιν. Πρώτα λοιπόν το στραγγάλισαν οικονομικά, μέσω των κυβερνητικά κατευθυνόμενων τραπεζών και των επίσης κατευθυνόμενων διώξεων κατά του μεγαλομετόχου Ψυχάρη (ο οποίος ήταν πλέον ανοιχτά εναντίον ΣΥΡΙΖΑ).Το αποτέλεσμα ήταν το συγκεκριμένο κανάλι να πτωχεύσει και σήμερα να μην ενοχλεί το καθεστώς Τσίπρα, εφόσον υπολειτουργεί (δεν έκλεισε τελικά με τον νόμο Παππά) και δεν μεταδίδει ειδήσεις και πολιτικές συζητήσεις.

Έπειτα ακολούθησε η περιβόητη προσπάθεια να κλείσουν κανάλια, με τον νόμο Παππά και να ιδρύσουν άλλα ελεγχόμενα (πχ. με Μαρινάκη και Σαββίδη), κάτι που τους εξέθεσε όσο τίποτε άλλο σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού (όποιο έχει ακόμα δημοκρατικές ευαισθησίες…). Απέτυχαν κυρίως γιατί η κίνησή τους ήταν εντελώς έκνομη και τελικά γιατί ένα κομμάτι της δικαιοσύνης, που παραμένει ακόμα σχετικά ανεξάρτητο, κράτησε τα προσχήματα και έβγαλε παράνομες τις δολοπλοκίες τους. Δεν αποκλείω ωστόσο να γίνει τελικά κάποια μυστική συμφωνία με τον «χαμαιλέοντα» Μητσοτάκη και την… αριστερούλα Γεννηματά και να πάρουν τελικά άδειες και οι σκοτεινοί ολιγάρχες Σαββίδης, Μαρινάκης ή έστω να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Παρατηρήσαμε επίσης μια σειρά από ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με πιο κραυγαλέα την πραξικοπηματική καρατόμηση του εισαγγελέα Ντογιάκου, ο οποίος όλως τυχαίως ήταν αυτός που «τύλιξε σε μια κόλλα» τη Χρυσή Αυγή και την έστειλε να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, αλλά και αυτός που είχε ασχοληθεί με την πολύ βρώμικη υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor 1. Υποψιάζεστε τίποτα ;

Τα πιο πρόσφατα είναι, κατά πρώτον οι μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο εν μέσω κρίσης, προκειμένου να χτιστεί μία εντελώς κομματική, αυταρχική κρατική μηχανή. Είναι χαρακτηριστικό πως στον τελευταίο ανασχηματισμό τα υπουργεία αυξήθηκαν κατά τέσσερα συν ένα επικρατείας, οι γραμματείς κατά 22, οι μετακλητοί υπάλληλοι έχουν φτάσουν κάπου στους 2.000 μετά από χρόνια και αναμένεται να αυξηθούν και άλλο. Τέλος οι δαπάνες για μισθούς μόνο στα υπουργεία αυξήθηκαν κατά 146.000.000, φτάνοντας περίπου τα 7 δις ευρώ μέσα στο 2016 !! Και δεν είναι μόνοι αυτοί οι διορισμοί, αλλά και οι κατώτεροι υπάλληλοι…Ασφαλώς και είναι δείγμα πολιτικών παραφρόνων την ώρα που το κράτος είναι χρεοκοπημένο και η χώρα φυτοζωεί !

Κατά δεύτερον είδαμε πρόσφατα και μαζικές εκκαθαρίσεις στην αστυνομία και στο στρατό και αντικατάσταση με δικούς τους, κάτι που και αυτό είναι μια κλασσική τακτική αυταρχικών καθεστώτων, ανά τον κόσμο και που πρέπει να θορυβήσει όλους τους δημοκράτες. Ως και ο άκρως επιτυχημένος και ακομμάτιστος επικεφαλής της δίωξης οικονομικού εγκλήματος Σφακιανάκης καρατομήθηκε !

Τέλος έχουμε και το φλέγον θέμα του συγκροτήματος ΔΟΛ του Ψυχάρη (πρώην του Λαμπράκη) που, ως γνωστό, στεγάζει τις ιστορικές εφημερίδες «Βήμα» και «Νέα». Εκεί ακολουθήθηκε η ίδια μέθοδος κατευθυνόμενου οικονομικού στραγγαλισμού που έκαναν οι τράπεζες (για λογαριασμό της κυβέρνησης) και στο Mega, διότι επρόκειτο ως γνωστό για αντιπολιτευόμενες εφημερίδες.   
                                  
Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ απλήρωτοι, ο Τσίπρας  έστειλε στο συγκρότημα τον άνθρωπό του ΣΥΡΙΖΑ Μουλόπουλο, προκειμένου φυσικά να επιβάλλει την κυβερνητική γραμμή στις δύο εφημερίδες οι οποίες έτσι θα επαναλειτουργούσαν. Αυτός μάλιστα ο Μουλόπουλος-που πριν δούλευε στην «Αυγή»- δεν ήταν τίποτε άλλο από μπροστινός του φιλοσυριζαίου Ρωσοπόντιου ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη !                               
Ωστόσο ο ίδιος ο Ψυχάρης και οι κορυφαίοι δημοσιογράφοι του συγκροτήματος αντιστάθηκαν στον εκβιασμό και κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αυταρχισμό και εκβιασμό. Έπειτα ο Ψυχάρης ζήτησε ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες και έπειτα ξεχρέωμα με διακανονισμό, για να μπορέσουν να ξαναλειτουργήσουν προσωρινά οι δύο εφημερίδες, καθώς και την παρέμβαση της βουλή και των κομμάτων (με σχετική τροπολογία), σχετικά με αυτό το αίτημα.   
          
Τελικά όχι μόνο οι τράπεζες δεν το δέχθηκαν, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης- με την προβοκατόρικη και δήθεν αντιδιαπλεκόμενη στάση τους- παρέδωσαν ουσιαστικά τον ΔΟΛ, ως Πόντιοι Πιλάτοι, στα χέρια του Τσίπρα και μάλιστα υπό το χειροκρότημα της Χρυσής Αυγής (αυτοί οι φασίστες συνήθως στρέφονται ενάντια σε όσους προσπαθεί να εκκαθαρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ!) Έτσι πλέον οι δύο αυτές μεγάλες εφημερίδες δεν λειτουργούν μέχρι νεωτέρας…

Με αυτές λοιπόν τις μεθοδεύσεις η φασιστική κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να χτίσει ένα συγκεντρωτικό, αυταρχικό κράτος όπου θα ελέγχει τα πάντα. Να τους χαίρονται όσοι τους ψήφισαν και που πίστευαν, στη χειρότερη περίπτωση, πως θα είναι μια ακόμα αλλαγή κυβέρνησης ρουτίνας στην Ελλάδα ! Δεν μπορούσε ποτέ ο απλός και αδαής κόσμος να υποψιαστεί με τι αδίστακτους τύπους θα μπλέξει.


Και το δυστύχημα είναι πως ακόμα και αν αυτοί χάσουν τις εκλογές και έρθει ο Μητσοτάκης, δεν θα είναι καθόλου σίγουρο ότι ο τελευταίος θα έχει τη δύναμη ή και τη θέληση να συγκρουστεί με αυτό το αριστερό βαθύ κράτος και οι κυβερνητικές επιλογές του θα είναι ουσιαστικά πολύ περιορισμένες.

2 σχόλια:

ouden είπε...

πως τη παλεύετε με τόση ψεκασμίλα πια.

Αντισυμβατικοί φιλελεύθεροι είπε...

Πιστός Συριζαίος, ακόμα ε? Που σε έχουν διορίσει ?