Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Υπερκομματικά οργανωμένος αυταρχισμός

Το πόσο φασίζουσα κουλτούρα και νοοτροπία έχουν οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. το έχουμε γράψει από την πρώτη στιγμή και επιβεβαιώνεται και απόλυτα. Τιμωρίες δημοσιογράφων από ΕΣΗΕΑ, επερχόμενο κλείσιμο καναλιών, απλή αναλογική και άλλα μας επιβεβαιώνουν και με το παραπάνω !

 Χωρίς υπερβολή εδώ έχουμε να κάνουμε μέσα στη βουλή με μια υπερκομματικά οργανωμένη κλίκα, όχι απλά ανθρώπων κατώτερων των περιστάσεων, αλλά τυχοδιωκτών που έχουν βαλθεί να εκφασίζουν τη χώρα και να εξαθλιώσουν το λαό της με κάθε τρόπο ! Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη-όπως και οι υπόλοιποι- σιωπούσε τόσον καιρό για τον φασιστικό νόμο έκτρωμα που σκοπεύει στο κλείσιμο καναλιών (και συνεπώς στον έλεγχο των Μ.Μ.Ε. από την κυβέρνηση) και φωνάζει υποτυπωδώς μόνο τώρα που το σχέδιο της κυβέρνησης με τον διαγωνισμό-σκάνδαλο μπήκε στο τελικό του στάδιο, αλλά και πάλι δεν το κάνει μείζον θέμα στοιχειώδους εκδημοκρατισμού…

Η κατάντια σε αυτό το ζήτημα αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία δεν αντιδρά ουσιαστικά στον επερχόμενο μιντιακό φασισμό στην Ελλάδα. Και απορεί κανείς πως είναι δυνατόν η Ε.Ε. να μην αντιδρά σε μια σειρά από κορυφαία ζητήματα εκδημοκρατισμού στην Ελλάδα, όπως τα ΜΜΕ ή και η ασυλία που απολαμβάνει η Χρυσή Αυγή από την κομματική κλίκα, όταν σαν ένωση δημιουργήθηκε πρωτίστως με σκοπό να εξασφαλίσει έναν στοιχειώδη εκδημοκρατισμό στα κράτη της ;

Όσο για την απλή αναλογική είναι προφανές ότι και αυτή είναι μια αθλιότητα των κυβερνώντων προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Σε αυτό βρήκαν πολύ μεγαλύτερη συμπαράσταση και από την αντιπολίτευση (Χρυσή Αυγή, Λεβέντη, ΚΚΕ κα. σε απόλυτη σύμπνοια) που είτε αυτοί γίνονται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, είτε τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση γιατί θα αυξήσουν την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.   
Φυσικά το ενδεχόμενο συνεχόμενων εκλογών ή  και ακυβερνησίας ούτε που τους απασχολεί…Αλλά ακόμα και η Νέα Δημοκρατία που θίγεται περισσότερο από την απλή αναλογική έχει μια αδικαιολόγητα πολύ χαμηλών τόνων ρητορική με εξαίρεση ίσως τον Άδωνη Γεωργιάδη (ο οποίος ουσιαστικά έχει αναλάβει να κάνει αντιπολίτευση μόνος του και είναι και ο μοναδικός που μίλησε καθαρά για φασισμό της κυβέρνησης χωρίς να βρει μιμητές).

Είναι προφανές σε κάθε νοήμονα άνθρωπο πως έρχονται πολύ δύσκολες και κρίσιμες μέρες. Ή θα μας συντρίψουν και θα υποταχθούμε  ή θα συντριβούν και θα αποκαλυφθούν όλοι τους στα μάτια του ελληνικού λαού !


Δεν υπάρχουν σχόλια: