Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Πούτιν και Ομπάμα ετοίμαζαν το τέλος του Ερντογάν !


















Από τις τελευταίες εξελίξεις και από τα όσα γίνονται γνωστά για το περιβόητο πραξικόπημα της Τουρκίας καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για οργανωμένο πραξικόπημα που θα κατέληγε σε δολοφονικό και σε πογκρόμ με πιθανότερο εγκέφαλο τον ισλαμοφασίστα κληρικό Γκιουλέν που πολεμάει λυσσαλέα τον Ερντογάν εδώ και μια τετραετία (από τότε δηλαδή που τα έσπασαν) και σκοπεύει στην ανατροπή του.

Ήταν λοιπόν ένα πραξικόπημα πολύ καλά οργανωμένο και σκληροπυρηνικό που αποσκοπούσε στο να επιβάλλει σκληρή δικτατορία (πιθανότατα ισλαμική) και να προχωρήσει σε μαζικές φυλακίσεις και  δολοφονίες αντιφρονούντων,ακόμα και του ίδιου του Ερντογάν. Ο ανοιχτός πόλεμος ειδικά στην Άγκυρα και η απόπειρα εξόντωσης του Ερντογάν-ακόμα και με βομβαρδισμό-αυτό μας δείχνει. Ο ίδιος ο Γκιουλέν αρνείται την ενοχή του και ισχυρίζεται πως το πραξικόπημα ήταν στημένο από τον ίδιο τον Ερντογάν για να βγει πιο ισχυρός, αλλά για ’μένα το ότι καταφεύγει σε ανοιχτή συνωμοσιολογία είναι δείγμα της ενοχής του ! Τέτοια σενάρια φυσικά αναπαράγουν και τα ελληνικά ΜΜΕ (κυρίως, αλλά όχι μόνο) και οι περισσότεροι Έλληνες, είτε τυφλωμένοι από στείρο αντιτουρκισμό, είτε κατευθυνόμενοι από τη ρωσόφιλη αντι-Ερντογάν γραμμή.
Αυτοί οι ισχυρισμοί όμως είναι εντελώς γελοίοι γιατί τα πραξικοπήματα δεν στήνονται ποτέ με 300 νεκρούς, βομβαρδισμούς κλπ (και ιδιαίτερα όταν ζητούσαν τον Ερντογάν ζωντανό ή νεκρό), ούτε με τόσο οργανωμένο και ακραίο σχεδιασμό αλλά αναίμακτα (όπως αναίμακτα το έστησαν το 1991 οι Γκορμπατσόφ  και  Γέλτσιν στη Σοβιετική Ένωση για να προχωρήσουν με καλύτερα προσχήματα στη διάλυσή της…)

Ποιος είναι τώρα ο Γκιουλέν; Κάποιος  ιμάμης-ιεροκήρυκας και πολιτευτής που ήταν για χρόνια στο στρατόπεδο Ερντογάν, αλλά που συγκρούστηκαν πριν περίπου μια τεραετία και ο λόγος ήταν ότι ο πρώτος συντασσόταν με καθαρά ισλαμοφασιστική, αλλά και εντελώς φιλορωσική γραμμή (και γι’αυτό υπέρ του σφαγέα Άσαντ στη Συρία) που ο Ερντογάν δεν ήταν διατεθειμένος να ακολουθήσει. Από τότε λοιπόν αυτός έχοντας τη συμπαράσταση της Ρώσικης υπερδύναμης προσπαθεί να ανατρέψει τον Ερντογάν και με ένα Πουτινικό καθεστώς που κατευθύνει στην πραγματικότητα και την κτηνώδη τρομοκρατική βία του PKK και του ISIS που, ειδικά τον τελευταίο καιρό, έχουν…όλως τυχαίως αιματοκυλήσει την Τουρκία !

Γιατί απέτυχε;  Πολύ απλά γιατί κατά πρώτον το μυρίστηκαν έγκαιρα οι μυστικές υπηρεσίες και ένα κομμάτι του στρατού που σήμαναν συναγερμό και έτσι αναγκάστηκαν να το εκδηλώσουν νωρίς το απόγευμα και βεβιασμένα και δεύτερον γιατί ο Ερντογάν ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος στο τι θα κάνει σε τέτοια περίπτωση. Γι’αυτό και ήταν πολύ καλά κρυμμένος και φρουρούμενος, γι’αυτό και έστειλε μήνυμα να βγει ο κόσμος στους δρόμους και να υπερασπιστεί τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας και αυτό έγινε τελικά.

Όσο για τα ελληνικά ΜΜΕ τα είπαμε…ο έρωτας τους για τους πραξικοπηματίες και το μένος τους για τον Ερντογάν δεν με εκπλήσσει καθόλου αφού αυτή είναι μια νέα εθνική γραμμή ! Ξαφνικά κόπτονται  κάποιοι «υπερευαίσθητοι «Ελληνάρες» για τα ανθρώπινα  δικαιώματα τους (ειδικά αυτών των οκτώ που δραπέτευσαν εδώ στην Ελλάδα και είναι άγνωστη η τύχη τους) και ακόμα και για το αν θα επιτραπεί να τους…διαβάσει ιμάμης και πολλά άλλα ! Ταυτόχρονα στέκονται μόνο σε όσα πράττει ο Ερντογάν και οι οπαδοί τώρα μετά το πραξικόπημα και λέγοντάς τον σκληρό δικτάτορα και άλλα και καθόλου στα εγκλήματα που διέπραξαν ή που σκόπευαν να διαπράξουν οι πραξικοπηματίες ! Αντικειμενικότητα, ε;

Και μπορεί και εμείς να καταδικάζουμε την ωμή βία και ρεβανσισμό που εκδηλώθηκε ή και θα εκδηλωθεί σε κάποιες περιπτώσεις από κυβερνητικούς (είμαστε πολύ κατά της θανατικής ποινής) και οπαδούς τους, όμως ας μας πει κάποιος σε ποια χώρα του κόσμου όπου θα γινόταν τέτοιο πραξικόπημα και με 300 νεκρούς δεν θα ακολουθούσε μαζική εκκαθάριση αντιφρονούντων από τον κρατικό μηχανισμό και γενικώς πολλά μέτρα κατά των πραξικοπηματιών και των υποστηρικτών τους (πογκρόμ όπως το αποκαλούν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις…) ;
Προφανής λοιπόν η αντι-Ερντογάν εθνική γραμμή στην Ελλάδα από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά…Αλλά ας μην ασχολούμαστε άλλο με τους Μπογδάνους και τους Δελαστίκ και άλλα δημοσιογραφικά σκατά που κυκλοφορούν !

Άγνωστο τώρα το πώς θα αντιδράσει στη διεθνή σκακιέρα ο Ερντογάν και πως θα πολιτευτεί στις διεθνείς του σχέσεις και κυρίως το πώς θα πολιτευτεί απέναντι στη Ρωσία που -παρά την ταπεινωτική συγνώμη του για το ρώσικο αεροπλάνο που έριξε- ουσιαστικά ήταν αυτή που πήγε να πραγματώσει  το πολιτικό ή και φυσικό τέλος του Ερντογάν μέσω του πραξικοπήματος Γκιουλέν!  Ενδιαφέρον θα έχει και το πώς θα αντιδράσει απέναντι στις ΗΠΑ του βρώμικου ρωσόφιλου προβοκάτορα Ομπάμα που πιστεύω πως βρίσκεται και αυτή πίσω από τον Γκιουλέν, αφού του δίνει και άσυλο και ενδεχομένως και πίσω από το πραξικόπημά του !  Απόδειξη αυτού ότι οι Ομπαμικοί "financial times" υιοθετούν ακράδαντα την προπαγάνδα του Γκιουλέν ότι ο Ερντογάν έστησε μόνος του το πραξικόπημα και ότι οι επίσημες ΗΠΑ δεν βγήκαν ποτέ να καταδικάσουν το πραξικόπημα παρά συνιστούσαν ψυχραιμία !

Όλα δείχνουν τα δεδομένα μας δείχνουν λοιπόν Πούτιν και Ομπάμα ετοίμαζαν από κοινού το τέλος του Ερντογάν, αλλά προς το παρών ο «Σουλτάνος» φάνηκε πιο δυνατός, αν και δεν ήταν ποτέ του δημοκράτης ! Το σίγουρο είναι πως, αν συνυπολογίσουμε και την ισλαμική τρομοκρατία, η Τουρκία και όλη η Ευρώπη έχει μπει σε μια ζοφερή εποχή και τα προσεχή χρόνια θα πάψουν να είναι ζοφερά  αν δεν ταπεινωθεί η Πουτινική Ρωσία που είναι και ο βασικότερος υπεύθυνος της παγκόσμιας αναταραχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: