Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Το πλιάτσικο ως μάθημα στο λαό


Αυτό το κρατικό πλιάτσικο στις τελευταίες συντάξεις- που καταβλήθηκαν με περικοπές έως και 60 % - από τους κάθε λογής παρανοϊκούς Κατρούγκαλους, όχι μόνο δεν έχει προηγούμενο στα Ελληνικά χρονικά αλλά πιστεύω πως σίγουρα θα γίνει ένα καλό μάθημα σε πολλούς ψηφοφόρους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Βλέπετε όσο είχαμε πολύμηνες προβοκατόρικες διαπραγματεύσεις, δημοψηφίσματα,capital controls και τα λοιπά δεν υπήρχε άμεσο αντίκρισμα στη μεγάλη μάζα των αδαών ψηφοφόρων τους, ούτε καν όταν ψηφίστηκε το πρώτο μνημόνιο. Έτσι αυτές οι καταστροφικές και τυχοδιωκτικές πολιτικές επιβραβεύτηκαν και σε δεύτερη εκλογική αναμέτρηση από τον...περιούσιο λαό μας.
Φυσικά η δημοσκοπική φθορά της φασιστικής κυβέρνησης άρχισε-και έπεσαν και οι παρωπίδες του φανατισμού-  όταν άρχισαν να φαίνονται τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών και όταν έγινε αντιληπτό και το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι κυβερνώντες είναι πιο κυνικοί και αδίστακτοι από τους προηγούμενους στην εφαρμογή τους. Εξάλλου στην πραγματικότητα αυτά τα μνημόνια εφαρμόζονται από την "πρώτη φορά αριστερά"και σε πιο σκληρή μορφή απ' ότι είναι στην πραγματικότητα !

Η ουσία είναι ότι το πλιάτσικο τύπου Τσάβεζ έχει ήδη αρχίσει και μάλλον θα συνεχιστεί- ίσως και σε άλλους τομείς- όσο το κράτος θα παραμένει διαλυμένο και χρεοκοπημένο για να καλύπτει τις μαύρες τρύπες από τις αποτυχημένες και αδιέξοδες  και πολιτικές της φοροκαταιγίδας και των μη μεταρρυθμίσεων. Ωστόσο επειδή είμαι και προτεσταντικής ηθικής δεν θα έλεγα ότι λυπάμαι τους ψηφοφόρους σκουπιδοκομμάτων (οι οποίοι απλά θα υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους-)αλλά μόνο αυτούς που την πληρώνουν χωρίς να φταίνε...Το κακό της δημοκρατίας βλέπετε !

Δεν υπάρχουν σχόλια: