Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης: Η τελευταία εθνική μας αυταπάτη…


Ομολογώ ότι παρότι κεντροδεξιός και φιλελεύθερος δεν έχω ψηφήσει ποτέ μου Νέα Δημοκρατία ίσως γιατί πάντα έβλεπα ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα σε αυτό το κόμμα το οποίο-όπως και όλα σχεδόν τα Ελληνικά κόμματα- είχε σαθρές και παλαιού τύπου δομές.

Τα πράγματα για αυτό το κόμμα έγιναν ακόμα χειρότερα από την εποχή του Καραμανλή του νεώτερου, ο οποίος ήταν στην πραγματικότητα η μετάσταση της αριστεράς μέσα στη Ν.Δ., όταν και επικράτησαν οι Πασοκτζήδικες  λογικές του «Τσοβόλα δώστα όλα» και του «Ας λέμε ότι θέλει να ακούσει ο κόσμος για να είμαστε αρεστοί και να παίρνουμε ψήφους»

Ωστόσο (όπως φάνηκε και από παλιότερο άρθρο μου εδώ) ήμουν κι’εγώ ένας από τους αρκετούς φιλομεταρρυθμιστές και φιλοευρωπαίους που ξεγελάστηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον στήριξαν για αρχηγό της Ν.Δ. , πιστεύοντάς τον ως φιλελεύθερο και φιλοευρωπαίο και πως θα συνέχιζε την πολιτική μεταρρυθμίσεων του αξιόλογου πατέρα του. Όμως η έκπληξή μου ήταν μεγάλη και η προσγείωσή μου απότομη από το ξεκίνημα κιόλας της θητείας του ως αρχηγός. Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ο Κυριάκος είναι η τελευταία εθνική μας αυταπάτη σε μια Ελλάδα που έχει μπει σε ένα πολύ σκοτεινό τούνελ και δεν θα μπορεί να βγει από αυτό τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον !

Τι έχει κάνει και τι έχει πει λοιπόν ο φίλος μας ο Κυριάκος από τότε που ανέλαβε και με απογοήτευσε ; Έχουμε και λέμε…1) Αποποιείται πλέον τις απολύσεις επίορκων και αργόσχολων δημοσίων υπαλλήλων που έκανε ως υπουργός λέγοντας ότι του της επέβαλε η τρόικα και διευκρινίζοντας πως αν γίνει κυβέρνηση δεν θα κάνει άλλες !
2) Τάσσεται και αυτός με την Συριζεϊκη εθνική γραμμή πως το Δ.Ν.Τ. είναι ανεπιθύμητο, παρότι το τελευταίο και τάσσεται υπέρ της διαγραφής χρέους της Ελλάδας, αλλά και μας παρακινεί να επικεντρωθούμε περισσότερο σε μεταρρυθμίσεις-σαφώς περισσότερο από την Ε.Ε.- παρά σε φοροκαταιγίδα και περικοπές μισθών και συντάξεων κλπ. !
3) Πήγε στην Ευρώπη και προπαγάνδιζε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό αντί να καταγγείλει τις εγκληματική πολιτική των ανοιχτών συνόρων και την κυβέρνηση των προβοκατόρων. Αυτό το δικαιολόγησε με μία ρητορική δήθεν σύμπνοιας στο όνομα της εθνικής ενότητας και κατά των…ανθελλήνων που μας επιτίθενται  και λοιπές μπούρδες…
4) Πήγε πρώτος και προσκύνησε τον φασίστα  και αποσταθεροποιητή του πλανήτη  Πούτιν κατά την επίσκεψή του τελευταίου στην Ελλάδα και μάλιστα με δική του πρωτοβουλία. Και όταν λέω προσκύνησε, εννοώ ότι δεν ήταν μια απλή επίσκεψη, αλλά μια υπόσχεση για στενότατες σχέσεις με το καθεστώς της Μόσχας και συνέχιση της ρωσόφιλης πολιτικής Καραμανλή (αυτού του τόσο…»πετυχημένου» πρωθυπουργού).
Ο δε αντιευρωπαϊσμός του φάνηκε καθαρά από την ανακοίνωση που έβγαλε η Ν.Δ. για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. όπου λέει ξεκάθαρα πως για το γεγονός φταίει η ίδια η Ευρώπη (και όχι δηλαδή οι ίδιοι οι Βρετανοί που βγήκαν από αυτήν) αφού πρέπει να αλλάξει, να κάνει αυτοκριτική κλπ. !
5) Δεν βγάζει άχνα για το γεγονός ότι η φασιστική κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου προσπαθεί να κλείσει κανάλια για να ελέγξει πλήρως την ενημέρωση και περνάει εξ’απαλών ονύχων και την απλή αναλογική που πάει να περάσει ο Τσίπρας για να του φράξει το δρόμο προς την κυβέρνηση. Μάλλον μέσα στη μεγαλοαστική του αφέλεια πιστεύει ότι κάποια θα έρθει να κυβερνήσει και υτός με τους ίδιους αυταρχικούς όρους. Έχω να του πω ωστόσο ότι στην κρισιμότερη για τη χώρα στιγμή, όταν κόκκινοι και μαύροι φασίστες και τα ξένα αφεντικά τους θα επιχειρήσουν να μας αλυσοδέσουν- όπως πχ. στη Βενεζουέλα- θα εξοντωθεί πολιτικά και αυτός  χωρίς να το καταλάβει !
6) Τέλος οφείλω να πω ότι και αυτός μέσα στη διακομματική πλέον γραμμή του να μη γίνεται καμία αναφορά στη ναζιστική Χρυσή Αυγή και να μην προτείνεται κανένα μέτρο αντιμετώπισής της και η οποία πρέπει να αντιμετωπίζεται πλέον ως καθώς πρέπει κόμμα…Το ότι δεν έχει διάθεση να συγκρουστεί με εθνικιστές και φασίστες εντός και εκτός κόμματος φέρεται κι’από το ότι βγάζει ανακοινώσεις για θέματα όπως η Αγιά Σοφιά και τα θρησκευτικά ή τα αρχαία Ελληνικά στα σχολεία, ώστε να ικανοποιεί το όποιο εθνολάγνο και προγονοπληκτο ακροατήριο.

Όλα αυτά λοιπόν μου αρκούν για να απορρίψω και τον Μητσοτάκη λίγο μόλις καιρό αφού ανέλαβε την αρχηγία της Ν.Δ. αφού μου δείχνουν πως ούτε φιλελεύθερος, ούτε και φιλοευρωπαίος είναι και ότι ξεγέλασε το δημοκρατικό κοινό που τον πίστεψε για να ικανοποιήσει τις μεγάλες φιλοδοξίες του και για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ανατολικού τύπου συμφέροντα.
Με λίγα λόγια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία εθνική μας αυταπάτη πως θα σωθεί η Ελλάδα και η οποία κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτή όπως και σε τόσους άλλους «σωτήρες». Το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει αυτός, ακόμα και αν βγάλει κουτσά, στραβά τη χώρα από την κρίση, είναι να φτιάξει μια αποβιομηχανοποιημένη αντιπαραγωγική χώρα ανατολικού τύπου και μισοαποικία (οικονομική και γεωπολιτική)  ξένων δυνάμεων που ως τέτοια απλά θα σταθεροποιηθεί προς τα κάτω και θα ζει με μισθούς φτώχειας και μιζέριας.

Η Ελλάδα είναι πλέον παραδομένη στους κάθε λογής πολιτικούς τυχοδιώκτες  χωρίς καμία ελπίδα πραγματικής ανάκαμψης στο άμεσο μέλλον και χωρίς καθόλου κόμματα που να εγγυώνται  ελπίδα και αισιοδοξία. Η ταφόπλακα ήδη άρχισε να μπαίνει στην Ελλάδα και μένει μόνο να ακούσουμε τον επικήδειο της χώρας μας ! Ας το δεχθούμε στωικά μέχρι που κάποια στιγμή ίσως να αναστηθούμε από τις στάχτες μας !






Δεν υπάρχουν σχόλια: