Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Οι Ρώσοι φασίστες στο Euro

Το Ρωσικό Πουτινικό βαθύ κράτος δεν χάνει ευκαιρία να δείξει παντού το φασισμό και την κτηνωδία του και ειδικά τώρα που δυναμώνει τον ιδιότυπο πόλεμό του στην Ευρώπη και στο δημοκρατικό κόσμο.

 Έτσι λοιπόν και στο ποδοσφαιρικό Euro της Γαλλίας που βρίσκεται σε εξέλιξη οργανωμένοι  φασίστες και νεοναζί χούλιγκανς που έφτασαν από τη Ρωσία δημιουργούν επεισόδια, σπέρνουν τον τρόμο και επιτίθενται κυρίως σε ανυποψίαστους φιλάθλους. Επικεφαλής τους βρίσκεται ένας διαβόητος σκληρός Ρώσος νεοναζί ονόματι Αλέξαντερ Σπρίγκιν ο οποίος συνδέεται στενά με το Ρωσικό κράτος και το καθεστώς του Πούτιν. Αυτές οι επίλεκτες ομάδες φασιστών δρουν υπό την απόλυτη έγκριση του Ρωσικού κράτους που τους έστειλαν οργανωμένα εκεί για να δημιουργήσουν αυτά που δημιούργησαν. Δεν είναι τυχαίο που ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού κοινοβουλίου κάλεσε προ ημερών τους ταραχοποιούς να συνεχίσουν τα επεισόδια στη Γαλλία (!!), ενώ το ίδιο το Ρωσικό κράτος διαμαρτυρήθηκε για τη σύλληψη Ρώσων χούλιγκανς από τις Γαλλικές αρχές μιλώντας για...προκατάληψη κατά της Ρωσίας και των Ρώσων φιλάθλων.

Όσο για τη σκληρότητα τους και το πόσο αδίστακτοι είναι, χαρακτηριστική είναι η περιγραφή εκπροσώπων της Γαλλικής αστυνομίας:  «Αυτοί οι Ρώσοι ήταν σαν ακρίδες που τρώνε τα πάντα στο πέρασμά τους. Απολύτως έτοιμοι και εκπαιδευμένοι από καιρό γι' αυτό το ταξίδι και τα επεισόδια. Οι Άγγλοι ήταν μεθυσμένοι και απολάμβαναν τον ήλιο, όταν τους επιτέθηκαν ομαδικά».  Και ακόμη πως «Ήρθαν για να διαλύσουν τους Άγγλους. Έδρασαν σε μικρές, ευέλικτες και πολύ επικίνδυνες ομάδες κρούσης. Ήταν σε όλη την πόλη ανά δεκάδες. Ήξεραν ακριβώς τι έπρεπε να κάνουν και πώς».                                     Και είναι ακόμα χαρακτηριστικό πως έφτασαν σε σημείο και να μαχαιρώσουν Άγγλο οπαδό και ακόμα να δέρνουν τρία άτομα μια άμαχη Αγγλίδα γυναίκα !

Η UEFA τους τιμώρησε τελικά με βαρύ χρηματικό πρόστιμο και αποκλεισμό με αναστολή (δηλαδή αν επαναληφθούν επεισόδια εντός γηπέδου) από τη διοργάνωση. Αυτό ηρέμησε κάπως την κατάσταση εντός γηπέδου, αλλά όχι και εκτός γηπέδου όπου οι Ρώσοι χούλιγκανς συνεχίζουν να βιαιοπραγούν.

Πιστεύω πως αυτές οι ομάδες φασιστών και αλητών στάλθηκαν από το Ρωσικό κράτος στο Euro ως ένα όργανο επίδειξης δύναμης του Πουτινικού καθεστώτος κόντρα στην Ε.Ε. και γενικά τη δημοκρατική Ευρώπη. Σαν να λένε δηλαδή συμβολικά στην Ευρώπη " Να αρθούν οι κυρώσει εναντίον μας και να μας αφήσετε να "καταπιούμε" ήσυχοι την Ουκρανία και άλλες χώρες, αλλιώς κοιτάξτε τι θα πάθετε". Όπως δεν είναι τυχαίο που επέλεξαν τους Άγγλους ως στόχο, αφού η Βρετανία είναι η πιο κάθετη κόντρα στη Ρωσία χώρα (από τις μεγάλες δυνάμεις) ή έστω η λιγότερο Ρωσόφιλη.

Δεν είναι βέβαια μόνο οι Ρώσοι που έκαναν επεισόδια σε αυτό το ταραχώδες Euro, όμως είναι το μοναδικό κράτος που έστειλε εκεί οργανωμένα σκληροπυρηνικούς φασίστες με αποκλειστικό σκοπό να δείρουν και να κάνουν ταραχές. Γενικά ζούμε άσχημες εποχές και παγκοσμίως και θα συνεχίσουμε να τις ζούμε όσο ο Ρώσικος φασισμός και ιμπεριαλισμός δυναμώνει και δεν συντρίβεται και μάλιστα υπό τη γενική αφασία της δύσης που πιστεύει πως θα ζει επ' άπειρο σε έναν ήρεμο και δημοκρατικό κόσμο...





Δεν υπάρχουν σχόλια: