Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Πατριδολαγνεία και θρησκοληψία αντί για ανασύνταξη

Θα περίμενε κανείς μέσα σε μια μακροχρόνια οικονομική κρίση, όπως είναι η Ελληνική, μια κοινωνική και πνευματική ανασύνταξη και αλλαγή παλαιών αντιλήψεων και νοοτροπιών. Είναι κάτι που βλέπουμε συχνά και σε άλλες χώρες, δηλαδή μια οικονομική κρίση να λειτουργήσει ευεργετικά για πνευματικές και γενικά δημιουργικές δυνάμεις.

Αντιθέτως στην Ελλάδα βλέπουμε έναν λαό σχεδόν παραιτημένο και άνθηση φαινομένων από το μακρινό παρελθόν έως και  πνευματικής παρακμής. Πέρα από εκλογικά παρακμιακά φαινόμενα όπως Χρυσή Αυγή, ΣΥΡΙΖΑ κα (που είναι πιο εξηγήσιμα και έχω ξαναγράψει γι’αυτά), παρατηρώ στην Ελληνική κοινωνία και στα ΜΜΕ μια έκρηξη θρησκοληψίας, πατριδολαγνείας, εθνολαγνείας και αρκετό φανατισμό από αυτούς που εκφράζουν αυτές τις ιδέες.

Θα γίνω πιο συγκεκριμένος... μια σειρά από εφημερίδες και περιοδικά γεμίζουν από βιογραφίες, αγίων, προφητείες, θαύματα και δεν ξέρω και τι άλλο προκειμένου να πουλήσουν φύλλα,κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα θέλει μια μεγάλη μερίδα κόσμου. Τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλουν με δέος την ελληνοορθόδοξη βιομηχανία θαυμάτων σε σημείο μάλιστα που έφτασαν να προβάλλουν σε μία περίπτωση και κάποιους προσκυνούσαν ένα δέντρο !!
Ακόμα στη χώρα μας θεωρείται μέγιστο θέμα ο σχολικός εκκλησιασμός, η προσευχή και οι ώρες διδασκαλίας των θρησκευτικών και αυτά δεν πρέπει να αλλάξουν ούτε στο ελάχιστο…

Επιπλέον οτιδήποτε ξεφεύγει από τη λεγόμενη «εθνική γραμμή» (και ειδικά αν είναι σε κάτι από τα λεγόμενα εθνικά θέματα) θεωρείται ανθελληνικό και αντιμετωπίζεται με φανατισμό, υστερία και ολοκληρωτική νοοτροπία ! Πχ. είπε ο- κατά τα άλλα απαράδεκτος και σαμποταριστής- υπουργός παιδείας Φίλης (και μάλιστα στο παρελθόν) απλά μια αντίθετη άποψη για τα περί γενοκτονίας Ποντίων και έγινε εθνικός ξεσηκωμός, με μια πατριδοκάπηλη Ν.Δ.να πρωτοστατεί σε αυτόν μαζί με χρυσαυγήτες και άλλους. Θεωρείται επίσης μέγιστο εθνικό θέμα να ασχολούμαστε με το πώς θα ονομάζεται ένα γειτονικό κράτος ή τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι μέσα στην Αγιά Σοφιά και πολλά άλλα…
Το πιο πρόσφατο ήταν όταν και πάλι ο Φίλης μίλησε για μείωση των ωρών των αρχαίων Ελληνικών (που τα διδάσκουν πλέον από το γυμνάσιο και μάλιστα περισσότερες ώρες από τα νέα Ελληνικά) και ακολούθησε νέος ξεσηκωμός.  Ουδείς όμως από τους φωνασκούντες μπορεί να καταλάβει ότι το σχολείο πρέπει να προετοιμάζει το μαθητή να ζήσει και να δημιουργήσει μέσα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία και όχι για να ζήσει στο παρελθόν όπως κάνει σε μεγάλο βαθμό το Ελληνικό σχολείο.


Οποιαδήποτε αντίθετη φωνή σε όλη αυτή την εθνική παράνοια αντιμετωπίζεται από το συγκεκριμένο κομμάτι του κοινού με ύβρεις, αφορισμούς και συνομωσιολογία. Για να στηρίξουν μάλιστα αυτή τη συνομωσιολογία  αναπαράγουν συχνά και τη γνωστή ανύπαρκτη δήλωση του Κίσινγκερ (η οποία έχει ενταχθεί πλέον στην εθνική μας μυθολογία) πως θέλει να σβήσει οτιδήποτε Ελληνικό κλπ…

Γενικώς ζούμε πλέον ως κοινωνία στο παρελθόν και τα τελευταία χρόνια ξεφύγαμε σε επικίνδυνο βαθμό προς τα πίσω, αντί να προχωρήσουμε μπροστά. Σχεδόν τα πάντα στην Ελλάδα της κρίσης μυρίζουν μούχλα, φανατισμό και ανορθολογισμό και σχεδόν τα πάντα στην πολιτική και κοινωνική ζωή καθορίζονται από αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες και συναισθηματισμούς αντί για ορθολογισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: