Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Έρχονται δύσκολες μέρες !



Όπως προέβλεψα και στο προηγούμενο άρθρο πιθανό Brexit στο δημοψήφισμα θα φέρει καταιγιστικές εξελίξεις στη Βρετανία και την Ευρώπη γενικότερα και προφανέστατα αυτή η εξέλιξη που αποδυναμώνει την Ε.Ε. και την ίδια τη Βρετανία είναι ένας στρατηγικός θρίαμβος της φασιστικής Ρωσίας του Πούτιν που ετοιμάζει την παγκόσμια κυριαρχία της θέλοντας την αποδυνάμωση ή και τη διάλυση της Ε.Ε.

Ας μου επιτραπεί μια πρώτη πολύ γενική διαπίστωση και καθόλου πολιτικά ορθή αλλά πραγματική. Βλέποντας αυτά στη Βρετανία και ακόμα το φαινόμενο Τραμπ στις ΗΠΑ και άλλα φαινόμενα παρακμής  παγκοσμίως  καταλήγω πως οι λαοί κατά μέσο όρο όχι μόνο δεν είναι σοφοί, αλλά αδαείς για να μην πω και χαζοί !
Η δε βαθύτερη αιτία αυτού του αποτελέσματος  που κανείς δεν θα σας πει είναι η Βρετανική αλαζονεία της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας που υπάρχει σε ένα μεγάλο κομμάτι κυρίως του Αγγλικού πληθυσμού και ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Συνεπώς ως υποσυνείδητα αυτοκρατορία  φαίνεται προσβλητικό σε κάποιους Βρετανούς να συμμετέχουν σε υπερεθνικούς οργανισμούς όπου δεν έχουν 100% εθνική κυριαρχία, αφού δεν αποφασίζουν τα πάντα μόνοι τους. Αυτό φάνηκε καθαρά απ’το ότι οι μεγαλύτερες ηλικίες ήταν αυτές που στο μεγαλύτερο ποσοστό ψήφισαν για Brexit.

Γι’αυτό το λόγο η Βρετανία πάντα είχε ισχυρό αντιευρωπαϊκό ρεύμα το οποίο δυνάμωσε στα χρόνια της κρίσης. Οι λόγοι ; Όχι βέβαια οι ηλιθιότητες που λένε οι Τσίπρες, οι Μητσοτάκηδες και λοιποί καθ’ημάς βλαχοπολιτικοί, δηλαδή τα κλειστά σύνορα οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κλπ., αλλά τα ακριβώς αντίθετα ! Δηλαδή οι θιασώτες του Βrexit είχαν σαν συνθήματα πιο ελεύθερη οικονομία με μικρότερο κρατικό παρεμβατισμό, τον κίνδυνο του μεταναστευτικού με τις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων  και λιγότερο κοινωνικό κράτος (αφού υποστήριξαν τη μείωση της συμμετοχής της Βρετανίας στον Ευρωπαϊκό προπολογισμό για κοινωνικά επιδόματα) !
Ο τυχοδιώκτης Κάμερον έταξε δημοψήφισμα στην ευρωσκεπτικιστική τάση του κόμματός του για να την έχει με το μέρος της μην περιμένοντας  ποτέ  ότι το δημοψήφισμα θα βγάλει Brexit και ιδιαίτερα από τη στιγμή που πρόσφατα πήρε κάποια ανταλλάγματα προς όφελος της χώρας από την Ε.Ε. που λογικά θα συγκρατούσαν τις αποσχιστικές τάσεις στη χώρα. Τζογάρισε και έχασε όμως αφού όπως είπαμε οι λαοί μόνο σοφοί που δεν είναι και τελικά επικράτησε ο σωβινισμός, ο λαϊκισμός και ο ανορθολογισμός, οδηγώντας τον σε παραίτηση !                                                      

Kαι μπορεί πλέον να είναι προφανές πως έρχονται δύσκολες μέρες και στην Ελλάδα και διεθνώς, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει στη Βρετανία plan B για την έξοδο από την Ε.Ε. έχει φέρει ήδη αμηχανία και αστάθεια και αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και στη Βρετανία και σε όλους τους αντιευρωπαϊστές διεθνώς. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει αφού επικεφαλής της εκστρατείας του Brexit ήταν από σχετικά ασήμαντοι όπως γραφικοί πολιτικοί όπως είναι ο κρυφοφασίστας Φάρατζ. Έτσι πλέον οι Βρετανοί έρχονται αντιμέτωποι με αστάθεια, ακυβερνησία και κίνδυνο διάλυσης του Βρετανικού οικοδομήματος (αφού δίκαια Σκωτία, Β.Ιρλανδία και Γιβραλτάρ διαμαρτύρονται).Δεν αποκλείω καθόλου λοιπόν γι’αυτό το λόγο είτε να πάρουν πίσω το δημοψήφισμα, είτε να κάνουν καινούργιο και ήδη υπάρχουν πολλές τέτοιες φωνές !!

Τέλος σε ότι αφορά τα δικά μας κόμματα και πολιτικούς η εθνική γραμμή των περισσοτέρων (και ορισμένων δήθεν φιλοευρωπαϊκών) είναι αντιευρωπαϊκή πως "φταίει η Ευρώπη που έχει κάνει λάθη και πρέπει να κάνει αυτοκριτική και όχι οι... καημένοι Βρετανοί". Σε αυτή τη γραμμή συντονίστηκε και η Ν.Δ. του Μητσοτάκη ο οποίος παραδόξως αποδεικνύεται βρώμικος αντιευρωπαϊστής και έχοντας ξεγελάσει μεγάλο αριθμό δημοκρατών που τον στήριξαν για αρχηγό της Ν.Δ. !!


Δεν υπάρχουν σχόλια: