Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη καθρέφτης της χώρας μας












Ομολογώ πως τη χθεσινή συνέντευξη του «εκλεκτού» μας πρωθυπουργού στον Παπαχελά δεν την παρακολούθησα live.

Βλέπετε δεν έχει κανένα νόημα να σπαταλήσω πολύτιμο χρόνο για να παρακολουθήσω έναν επαγγελματία ψεύτη και προπαγανδιστή (ο οποίος έγινε έτσι θέλοντας και μη γιατί εκεί στηρίζεται η ιδεολογία του) ούτε από επαγγελματική διαστροφή και ούτε και είχα καμία τάση για εμετό για να την εκτονώσω πιο εύκολα !! Είδα όμως σήμερα εκτεταμένα στιγμιότυπα και μπορώ να εκφράσω μια κάπως σφαιρική άποψη.
Θα πω λοιπόν πως αυτή ήταν μια γελοία συνέντευξη κάποιου θλιβερού τύπου  που παριστάνει τον πρωθυπουργό και είναι και μια συνέντευξη που μας δείχνει πάνω, κάτω και την εικόνα της Ελλάδας και του λαού της. Μια συνέντευξη παρωδία καθρέφτης της χώρας μας.

Ας γίνω πιο συγκεκριμένος…Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε την εικόνα κάποιου που στην ουσία έλεγε στον λαό του « Τι να κάνω ρε παιδιά είχα αυταπάτες (αυτό το έχει ξαναπεί), δεν έχω καταφέρει τίποτα ως πρωθυπουργός αφού δεν κατάφερα να κάνω αυτά που ήθελα, αλλά αναγνωρίστε μου ότι προσπαθώ» και ταυτόχρονα λέει στο λαό «Δώστε μου μια ακόμη ευκαιρία και αφήστε με ήσυχο να κυβερνήσω κι’άλλο, να κλείσω κανάλια και να κάνω την απλή αναλογική μου…όλα για το καλό σας και για τη δημοκρατία τα κάνω» !
Ταυτόχρονα όμως, ως αλαζόνας που είναι, δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί ούτε να ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό για οτιδήποτε !

Δηλαδή εδώ έχουμε την τηλεοπτική εικόνα ενός αδαούς πρωθυπουργού και ανθρώπου που δεν σκαμπάζει και πολλά από πολιτική, δε βλέπει μακριά και δεν υποπτεύεται ως πολιτικός άντρας και που ωστόσο δεν απολογείται για κάτι, αλλά που πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου διότι θέλει το καλό μας και διότι αλλιώς θα έρθει η «επάρατη δεξιά»κλπ. !
Και το κλου της συνέντευξης; Όταν ρωτήθηκε για τις τηλεοπτικές άδειες και του επισημάνθηκε πως με αυτούς στους οποίους θέλει να δώσει άδειες μόνο τη διαπλοκή δεν θα πολεμήσει, απάντησε περίπου ως « μην περιμένετε να σας φέρουμε τίποτα αγαθούς και ούτε και μας ενδιαφέρει τι είναι όλοι αυτοί» !!
Με λίγα λόγια στην ουσία μας λέει πως «αυτά που λέω περί διαπλοκής που θα πολεμήσω είναι μπούρδες…ας έρθει όποιος να΄ναι να πάρει άδεια για κανάλι, αρκεί να κλείσω τους ανεπιθύμητους» !!

Για να επανέλθω στην αρχική μου αναφορά, μιλάμε λοιπόν προφανώς για μια συνέντευξη παρωδία που μας δείχνει και τη μάλλον γραφική εικόνα της αθάνατης Ελλάδας μας…Τι εννοώ ;                                                            Ότι δηλαδή έγινε όλη αυτή η και καλά αριστερή αντιμνημονιακή επανάσταση, οι μεγάλες εκλογικές νίκες, τα δημοψηφίσματα -και όλος ο φανατισμός που καλλιεργήθηκε παρέα μ'αυτά- για να βλέπουμε σήμερα ενάμιση χρόνο μετά αυτή την εικόνα του ξενέρωτου και πολιτικού λιμοκοντόρου Τσίπρα ; Ενός Τσίπρα που όχι μόνο ισοπεδώνει και ότι είχε μείνει όρθιο σ'άυτόν τον τόπο, αλλά που σε χαμηλούς τόνους παραδέχεται ουσιαστικά την ανεπάρκειά του και το πόσο αδαής είναι και απογοητεύει τους οπαδούς και θαυμαστές του ; Είναι δυνατόν;; Και όμως είναι…


Και είναι γιατί είμαστε χώρα πυροτέχνημα και λαός της υπερβολής που δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα παρά μόνο κατευθύνεται από το συναίσθημα και τα μεγάλα λόγια. Και όταν βέβαια ο θόρυβος κοπάσει και αρχίσει να φαίνεται η γυμνή πραγματικότητα, φαίνεται καθαρά ότι είμαστε μια χώρα ασόβαρη, «καραγκιόζ μπερντέ» και ελάχιστα ικανή για οτιδήποτε σοβαρό παρά μόνο για πυροτεχνήματα!

Και φυσικά αυτό το "καραγκιόζ μπερντέ" δεν το λέω τυχαία...Είμαστε η χώρα που θεωρεί μέρος του πολιτισμού της τον καραγκιόζη και τον προβάλλει με υπερηφάνεια και στα παιδιά της ! Τι ήταν αυτός ο ήρωας όπως θυμόμαστε... Ένας λιμοκοντόρος που παρίστανε ιδιότητες και επαγγέλματα που δεν ήταν, ότι ακριβώς είναι και ο Τσίπρας και ο Παυλόπουλος και ο Μιχαλολιάκος και πολλοί άλλοι που παριστάνουν τους πολιτικούς και ο κόσμος τους πιστεύει !!                                
Μόνο λοιπόν σε αυτή τη χώρα θα μπορούσαμε να θεωρούμε αυτό το πράμα μέρος του πολιτισμού μας, ένδειξη μη σοβαρότητας της πατρίδας μας, που όμως ταιριάζει απόλυτα και με τις τωρινές και γενικά τις εκάστοτε περιστάσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια: