Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Και διάλογοι από το σίριαλ δραχμή...


Επειδή πολλοί επικαλούνται τις καγκεμπίτικου τύπου διαψεύσεις Τσίπρα και Πούτιν για τις αποκαλύψεις του  Ολαντ και σχετικά με την πρόθεση του Τσίπρα να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία το 2015, παραθέτουμε πιο κάτω τα λεγόμενα των Γάλλων δημοσιογράφων Ζεράρ Νταβέ και Φαμπρίς Λομ οι οποίοι βοήθησαν τον Ολάντ στη συγγραφή του επίμαχου βιβλίου του.

Οι δύο δημοσιογράφοι έδωσαν λοιπόν μόλις χθες συνέντευξη στην εφημερίδα "πρώτο θέμα" και είπαν τα εξής:

ΝΤΑΒΕ: «Και εμάς μας ξάφνιασε, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε στα αυτιά μας. Όμως φαίνεται πως είναι απολύτως πραγματικό. Όντως ο Πούτιν μετέφερε το αίτημα των Ελλήνων να τυπώσουν δραχμές επειδή δεν είχαν τυπογραφείο! Τουλάχιστον εμείς από την πλευρά μας το τσεκάραμε και δυο και τρεις φορές με τον ίδιο τον Γάλλο Πρόεδρο ο οποίος ήταν κατηγορηματικός πως έτσι συνέβη».

Επίσης σύμφωνα με τον Λομ , «ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν επικοινώνησε με το πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στις 6 Ιουλίου του 2015- την επομένη του δημοψηφίσματος- για να τού ξεκαθαρίσει ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί καθόλου την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» .

Και ο ίδιος δημοσιογράφος αποκαλύπτει πιο κάτω και έναν ατόφιο διάλογο Ολάντ-Πούτιν ο οποίος έχει ως εξής:  
 - Πούτιν: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία, για να μην υπάρχει παρεξήγηση μεταξύ μας…
- Ολάντ: Ναι, δεν υπάρχει πρόβλημα, πες μου
- Πούτιν: Η Ελλάδα ζήτησε από εμάς να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν διαθέτουν πια τυπογραφείο για να το κάνουν
- Ολάντ: Τι τους απάντησες;
- Πούτιν: Απάντησα ότι μπορούμε να το κάνουμε, αλλά εσύ τι πιστεύεις;
- Ολάντ: Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Αν έβγαινε από την Ευρωζώνη και χρειαζόταν χαρτονομίσματα, δεν θα με εξέπληττε αν η Ρωσία το έκανε. Αυτό θα απαντούσε σε ένα αίτημα
- Πούτιν: Ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν επιθυμούμε καθόλου κάτι τέτοιο…
Αν βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά είναι ότι προφανώς και ο Τσίπρας ήθελε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία (και τον λόγο τον εξηγούμε αναλυτικά στο προηγούμενο άρθρο) και πως επίσης ο Πούτιν στην πραγματικότητα δεν επιθυμούσε την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη διότι θέλει να υπονομεύει την Ευρώπη και το ευρώ από τα μέσα. Πούτιν και Τσίπρας πήραν απλά το ρίσκο να τους πετάξει έξω η Ευρώπη (μετά την αποχώρηση από τις συνομιλίες και με το δημοψήφισμα) και απλά προετοιμάζονταν για όλα τα ενδεχόμενα. Τελικά δεν "κάηκαν" διότι η Ευρώπη και ειδικότερα η Μέρκελ και ο ρωσόφιλος Ολάντ επέλεξαν μια διαλλακτική στάση.
Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακριβώς είναι το γιατί ο Πούτιν δεν προχώρησε στην εκτύπωση δραχμών, εφόσων ήταν σύμφωνος με αυτό, αλλά αυτό δεν έχει και μεγάλη σημασία... Όπως και να έχει ο τυχοδιωκτισμός και η προδοτική φύση αυτής της κυβέρνησης είναι πλέον προφανής ακόμα και σε πολλούς από τους αδαείς που τους έδωσαν την ψήφο τους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: