Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ιντερνετικά trolls αθώωσαν τον Μιλόσεβιτς !


Δεν ξέρω αν έχει πάρει το μάτι σας τον τελευταίο καιρό κάποια ιντερνετικά δημοσιεύματα τα οποία μας πληροφορούν πως το διεθνές δικαστήριο της Χάγης υποτίθεται ότι αθώωσε μετά θάνατον τον κομμουνιστοσυμμορίτη Μιλόσεβιτς για τα Σέρβικα εγκλήματά πολέμου στον πόλεμο της Βοσνίας.

Αν το έχετε δει λοιπόν, σας πληροφορούμε ότι η είδηση είναι 100% ψευδής και δεν αθωώθηκε κανένας Μιλόσεβιτς, ούτε φυσικά έγινε καμία δίκη μετά θάνατον !
Τι έχει συμβεί ; Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια ψευδή είδηση (αυτό που λέμε troll) που κατασκεύασαν κάποια Ρώσικα και Σέρβικα sites και τη διέδωσαν στο ίντερνετ, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση για τον εγκληματία πολέμου Κάρατζιτζ στη Χάγη !

Αυτή την είδηση άρχισαν να τη διαδίδουν και λίγα ξένα site αντιαμερικανικής, αντινατοϊκής και ρωσόφιλης γραμμής και φυσικά αυτό έγινε και στη ρωσόδουλη πλέον Ελλάδα. Έτσι λοιπόν φασιστικά Ρωσόφιλα sites σαν το οlympia.gr, το defencenet.gr και ορισμένα ακροαριστερά άρχισαν να αναπαράγουν και να διαδίδουν την υποτιθέμενη αθώωση και να την συνοδεύουν φυσικά και από ανάλογα σχόλια περί δικαίωσης μετά θάνατον, προπαγάνδας των Αμερικανών κλπ. Η Είδηση μάλιστα έφτασε να δημοσιευτεί ως πραγματική και σε φασιστικές  εφημερίδες όπως η «Δημοκρατία», η «Ελεύθερη ώρα» και το «μακελειό», συνοδευομένη και από σχόλια του τύπου «τα υπόλοιπα ΜΜΕ σας το κρύβουν» κλπ…
 Αξίζει όμως να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο του Αναγνώστη Λασκαράτου από το blog  roideswordpress για να καταλάβετε πως λειτουργούν τα ιντερνετικά trolls και όσοι άλλοι αναπαράγουν τα ψέματά τους, κυρίως σε ότι αφορά αντιδυτικές και ρωσόφιλες ειδήσεις.


« H μανία Αριστερών «Αντιιμπεριαλιστών» και κάθε λογής  Ακροδεξιών να αθωώσουν τους Σέρβους φασίστες αντιδυτικούς εγκληματίες πολέμου, είναι γνωστή και εύλογη, αφού θα καλύψει ιστορικές προσωπικές και κομματικές αμαρτίες.

Οργίασε λοιπόν, αρχές Αυγούστου, το ρωμέικο ακροδεξιό, λαϊκίστικο και αριστεροπατριωτικό διαδίκτυο, από τη Χ.Α.,  τα greeknation, militaire κλπ , την εφημερίδα «δημοκρατία» (από το βήμα της οποίας ο Γλέζος έχει καταγγείλει, 16.5. 2011, «τα αποβράσματα των μεταναστών»), την olympia των ΣΥΡΙΖΕΛ, μέχρι την seisaxthia, το pergadi και τη zougla, για δήθεν μεταθανάτια αθώωση Μιλόσεβιτς, διαμαρτυρόμενο παράλληλα διότι ο διεθνής Τύπος δήθεν το απέκρυψε και μόνο η αφεντιά τους είχε το copyright και την εντιμότητα να το αποκαλύψει στην κοιμώμενη διεθνή κοινή γνώμη!!!  Τιμής ένεκεν αναδημοσιεύω ελάχιστα από το επίσημο σάιτ της χιτλερικής συμμορίας «της σποράς των ηττημένων του ’45»: «Μετά θάνατον αθώωση για τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς: Τα εγκλήματα πολέμου των αμερικανοσιωνιστών πότε θα εκδικαστούν; Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016 – 17:42 Άλλη μία σκοτεινή σελίδα της ιστορίας του ΝΑΤΟ κλείνει με τον πλέον αηδιαστικό τρόπο για το ποιόν της ‘δυτικής συμμαχίας’…».

Αιδήμονα σιγή όμως τήρησαν οι Λαφαζαναραίοι, ο ‘Ριζοσπάστης’ και η ‘Αυγή’, που ξέρουν και δεν τόλμησαν αυτή τη φορά να αναπαράξουν αυτές τις αθλιότητες, φοβούμενοι, υποθέτω, έναν ακόμη διασυρμό τους, από την ανοιχτή υιοθέτηση μιας τόσο φτιαχτής είδησης.  Η ‘Ισκρα’ βέβαια, είχε αναδημοσιεύσει λίγο πριν (8.7.2016) από τον ιστότοπο του Ν.Χατζηνικολάου (http://www.enikos.gr/stathis/398563,O-pi8hkas-kai-to-trelo-pontiki.html), άρθρο του Γελοιογράφου Στάθη, υποστηρικτικό του αδικημένου Μιλόσεβιτς: «Δεκάδες χιλιάδες αργυρώνητες πέννες (και πολλές στην Ελλάδα που εξακολουθούν να γράφουν ακόμα χωρίς να ντρέπονται) γουρούνι ανέβαζαν τον Μιλόσεβιτς….».

Είχε προηγηθεί από το 2007 η αθώωση Μιλόσεβιτς, «προφητικά» θα έλεγα, στην ‘Καθημερινή’ του κ.Αλαφούζου από το πρώην ηγετικό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρο Παπακωνσταντίνου, που το 2015 («όμοιος ομοίω…») προσχώρησε στο κόμμα Λαφαζάνη. Το άρθρο είχε αναδημοσιεύσει μάλιστα η ευλαβέστατη «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας» (ΟΟΔΕ): «Αθώος ο Μιλόσεβιτς  Και τώρα, τι θα γίνωμεν χωρίς βαρβάρους; Αθώωση μετά θάνατον του Μιλόσεβιτς και της Σερβίας από την κατηγορία της γενοκτονίας. Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής 4-3-2007 σελ. 18…».

Η  φαντασιόπληκτη «είδηση» της τωρινής νέας δήθεν «αθώωσης», πιθανότατα διακινήθηκε από ρωσικά και σερβικά μέσα, όπως κατήγγειλε ο πρώην δημόσιος κατήγορος της δίκης του Χασάπη:

«Ex-Hague prosecutor upset over «rehabilitation» of Milosevic

….SOURCE: TANJUG WEDNESDAY, AUGUST 17, 2016 The British jurist believes that such allegations made by British journalist Neil Clark are «probably a part of a campaign orchestrated from Serbia – or, possibly, from Russia..».

Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου έτσι όπως τα εμφανίζουν αυτοί που προσαρμόζουν την πραγματικότητα στις επιθυμίες τους: Διαβάστε το παρακάτω εμπεριστατωμένο άρθρο  του XYZ CONTAGION (με πολλούς τεκμηριωτικούς συνδέσμους που εγώ δεν αντέγραψα για την οικονομία του χώρου), από όπου προκύπτει η γελοία και άθλια λαθροχειρία: «Για τη δήθεν ‘αθώωση Μιλόσεβιτς’ που διακινείται από ψευτοαριστερούς ψευτοαντιιμπεριαλιστές»:

8.8.2016

«Με μεγάλα γράμματα θα έχετε δει ίσως ‘Ο Μιλόσεβιτς αθωώθηκε, το κρύβουν, βόμβα μεγατόνων, διαδώστε’ κ.λπ, π.χ. (σημ.Λασκ.: υπάρχει λινκ), Βέβαια, βέβαια, σαφώς. Το είπε και η έγκυρη ‘Δημοπρατία’ (λινκ): Και αφού το λέει και η ναζιστική συμμορία, δε μπορεί, αλήθεια θα είναι (καλά, αυτοί που σαν ψεύτες και πλαστογράφοι είναι εντελώς αδίστακτοι, ανακάλυψαν και ‘απόφαση-κόλαφο’ με ημερομηνία 24/03/2016 που αθωώνει αποκλειστικά τον Μιλόσεβιτς και που είναι μάλιστα 2.600 σελίδες, και τα λένε αυτά όλα χωρίς καν να γνωρίζουν ότι μιλάνε για την απόφαση Κάρατζιτς -αλλά δεν φταίνε αυτοί, φταίνε εκείνοι οι ψευτοαριστεροί που διαστρεβλώνουν εν γνώσει τους τόσο πολύ την αλήθεια και δίνουν το δικαίωμα στους ναζί να βγουν και από πάνω (λινκ της Χ.Α.):

«Εν τέλει, σε πλήρη σιγή, ο Μιλόσεβιτς αθωώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σε μία απόφαση κόλαφο που αριθμεί πάνω από 2600 σελίδες. Η αθώωση αυτή έγινε στις 24 Μαρτίου του 2016 και προκαλεί πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι δεν αφιερώθηκε σε αυτήν ούτε ένα μονόστηλο. Ούτε μία λέξη δεν γράφτηκε στον Τύπο ή ειπώθηκε στην τηλεόραση ή τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Γιατί άραγε;…». Ψυχραιμία. Ουδέποτε συνέβη αυτό. Σας κοροϊδεύουν και πάλι. Πάμε απ’ την αρχή:

Αυτό το καινούργιο hoax, το περί ‘αθώωσης/δικαίωσης’ του Μιλόσεβιτς ξεκίνησε από το αποκρουστικό (στα θέματα Γιουγκοσλαβίας και εθνοκαθάρσεων) CounterPunch των αρνητών Edward Herman, Diana Johnstone, Michael Parenti, John Pilger, Ramsey Clark και όλων των άλλων ‘προοδευτικών’ δεινόσαυρων που επέζησαν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, και συγκεκριμένα από τον ρατσιστή αρνητή και παντελώς αστοιχείωτο Andy Wilcoxson. Το άλλο παρεμφερές κείμενο που διακινούν οι ψευτοαριστεροί ψευτοαντιιμπεριαλιστές (αλλά και ακροδεξιοί) είναι του Neil Clark και προωθείται πρώτα από όλα από το Russia Today, αλίμονο (λινκ) και από την ιστοσελίδα του Μιλόσεβιτς (λινκ).

Ο Clark είναι αυτός που είπε για τον Μιλόσεβιτς ‘his worst crime was to carry on being a socialist’ (!) Τον κάνει σκόνη εδώ ο Καθηγητής Hoare, που είναι και μισός Γιουγκοσλάβος και ξέρει τη γλώσσα κι έχει ζήσει εκεί πολλά χρόνια (λινκ). Το ψέμα με λίγα λόγια:

Κανένα δικαστήριο ΔΕΝ ΑΘΩΩΣΕ κανένα Μιλόσεβιτς. Κάποιος μπορεί να αθωωθεί ή να καταδικαστεί μόνο στη δική του δίκη. ΟΧΙ στις δίκες άλλων…..Αυτά δε γίνονται σε κανένα νομικό σύμπαν, όσο κι αν το επιθυμούν στρεψοδίκες και διαστρεβλωτές, από δεξιά κι αριστερά.….Αυτό που μπορεί να γίνει, όμως, (κι αυτό είναι κάτι που έχει μόνο ιστορικό ή πολιτικό ενδιαφέρον, όχι νομικό) είναι σε μια τρίτη δίκη, το δικαστήριο στην ετυμηγορία του να αποφανθεί αν εγώ βοήθησα ή όχι τον κατηγορούμενο να τελέσει τα εγκλήματά για τα οποία κατηγορείται.

Και αυτό ακριβώς συνέβη στην καταδίκη Κάρατζιτς. Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο Μιλόσεβιτς πράγματι βοήθησε τον Κάρατζιτς, και ότι η Σερβία πράγματι βοήθησε τους Σερβοβόσνιους. Φυσικά, υπήρξαν και διακυμάνσεις στη βοήθεια αυτή, αν και το βασικό συμπέρασμα (και ιστορικά) που διατρέχει ολόκληρη την ετυμηγορία Κάρατζιτς, είναι ένα: Χωρίς τη βοήθεια της Σερβίας, οι Σέρβοι της Βοσνίας και της Κροατίας δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις εθνοκαθάρσεις.

Μία, λοιπόν, περίπτωση στην οποία ο Μιλόσεβιτς διαφώνησε για κάποιο χρονικό διάστημα με τους Σερβοβόσνιους ήταν αρκετή για τους οπαδούς του καιροσκόπου δικτάτορα για να τον ανακηρύξουν ‘αθώο’ -στο δικό τους νομικό σύμπαν όλα γίνονται. Οι λεπτομέρειες: Στην ετυμηγορία Κάρατζιτς υπάρχει λεπτομερέστατη περιγραφή, σχεδόν μέρα-μέρα, όλων των γεγονότων μέχρι το 1995, με το focus στις πράξεις του Κάρατζιτς, ασφαλώς, αφού αυτός ήταν ο κρινόμενος. Στις χιλιάδες σελίδες, ασφαλώς αναφέρονται εκατοντάδες φορές όλοι οι βασικοί συνεργοί του -και μεταξύ τους και ο Μιλόσεβιτς.  Περιγράφονται αναλυτικά όλες οι μεταξύ τους συζητήσεις, συνεδριάσεις, αποφάσεις κ.ο.κ. σε όλη τη διάρκεια των ετών 1990-1995. Βρήκαν, λοιπόν, και απομόνωσαν κάποια σημεία στην 2.600 σελίδων ετυμηγορία Κάρατζιτς, στα οποία ο Μιλόσεβιτς, σε μία συγκεκριμένη περίπτωση το 1994 παρουσιάζεται ‘καλός’. Πως όμως ‘καλός’; Όταν συγκρούστηκε με Κάρατζιτς-Μλάντιτς-Σέσελι σχετικά με την αποδοχή ενός σχεδίου, των Οουενς-Βανς, και δεν τους βοήθησε….Πρόκειται, δηλαδή, για τη συμπεριφορά του Μιλόσεβιτς σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ θέμα από τα δεκάδες θέματα στα οποία συνήργησε με τον Κάρατζιτς και τους άλλους για την επίτευξη των εγκληματικών τους σχεδίων. ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ:

Εδώ μπορείτε να δείτε το απόσπασμα που απομόνωσαν στη σχετική αφήγηση (παράγραφος 3460, σελίδα 1303). Και είναι εντελώς παρανοϊκό:  ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ στην οποία οι αρνητές ισχυρίζονται ότι γράφει πως δήθεν το δικαστήριο αθώωσε τον Μιλόσεβιτς (ΨΕΜΑ, δείτε μόνοι σας τη διατύπωση), ακριβώς στην προηγούμενη πρόταση λέει καθαρά ότι «ο Μιλόσεβιτς βοηθούσε τους καταδικασμένους εγκληματίες με προσωπικό (έμψυχο δυναμικό), προμήθειες και ΟΠΛΑ κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, για να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, δηλαδή να δημιουργήσουν εθνικά καθαρές περιοχές μέσω της εθνοκάθαρσης των μη Σέρβων». Είναι αυτό αθώωση; Δείτε και μόνοι σας: (λινκ).

Σοβαρά, τώρα, η φράση «δεν βρέθηκαν στοιχεία που να συνηγορούν ότι Μιλόσεβιτς και Κάρατζιτς μοιράζονταν εκείνη την περίοδο το ίδιο σχέδιο στο τάδε θέμα» αποτελεί … αθώωση του Μιλόσεβιτς σε όλες τις κατηγορίες εναντίον του, κατηγορίες που εκτείνονται σε 12 χρόνια και σε 3 πολέμους, όπως φαίνονται εδώ; (λινκ) Ποιος σοβαρός άνθρωπος (και δεν λέμε καν ‘ποιος σοβαρός νομικός’) θα μπορούσε ποτέ να ισχυριστεί κάτι τέτοιο χωρίς να ντραπεί; Όμως, δεν θα ξεφύγουν τόσο εύκολα, αρνητές μαζικών εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, υποστηρικτές εθνικιστικών μεγαλοϊδεατικών καθεστώτων και απολογητές φασιστικών δολοφονικών σωβινιστικών ηγεσιών. Αυτό που κάνουν είναι χοντρή, ανήθικη, αδίστακτη διαστρέβλωση της αλήθειας (για την ακρίβεια: μιας φράσης στην απόφαση περί Κάρατζιτς) που απευθύνεται σε ηλίθιους που είναι έτοιμοι να πιστέψουν οτιδήποτε, αρκεί να ικανοποιεί τα προκατασκευασμένα τους ‘συμπεράσματα’. Δείτε στη συνέχεια όλες τους τις λαθροχειρίες, διότι τους αξίζει ένας μεγαλοπρεπέστατος εξευτελισμός, τόσο αδίστακτοι απατεώνες που είναι……».

Το κείμενο του «ΧΥΖcontagion», είναι πολύ μεγάλο για να συμπεριληφθεί όλο εδώ, είναι επίσης εξαιρετικά στοιχειοθετημένο και αξίζει να το επισκεφθείτε.  Έχει την χειρουργική ακρίβεια, ψυχραιμία και σαφήνεια, που έχουν και τα δεκάδες ποστ του xcz.contagion στα οποία έχουν παρουσιαστεί πολύ σοβαρά ντοκουμέντα, μαρτυρίες, δημοσιεύματα, φωτογραφίες, βίντεο όπου αποδεικνύεται η κτηνώδης συμπεριφορά των  Σέρβων Εθνικιστών, που με τις ευλογίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και με τη βοήθεια, τη συνενοχή ή απλά την ανοχή Ελλήνων όλου του πολιτικού φάσματος και ιδιαίτερα της Χ.Α. (συμμετοχή εθελοντών), της Ακροδεξιάς (Καρατζαφέρης κλπ) και του ΚΚΕ (ύμνοι και συγχωροχάρτια-οι υπόλοιποι Λαφαζάνης, Κωνσταντόπουλος, Γλέζος, Κουβέλης κλπ κάνουν τώρα το κορόιδο) διέπραξαν κακουργήματα ακόμη και σε βάρος παιδιών. Η σύγκριση του κειμένου αυτού, με τα κακογραμμένα, ατεκμηρίωτα, ασαφή, υστερικά, συνωμοσιολογικά πλαστογραφήματα των Ναζιστών, της ελληνορθόδοξης Ακροδεξιάς και των (επιλεκτικά) «αντιιμπεριαλιστών», Αριστερών «πατριωτών», είναι για τα δεύτερα συντριπτική και αποστομωτική» .




Δεν υπάρχουν σχόλια: