Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Πότε θα κάνουν εκλογές;

Κι’ενώ η χώρα εκφασίζεται αργά αλλά σταθερά και η οικονομία καταρρέει, το ερώτημα όλων σχεδόν των Ελλήνων, όσων ασχολούνται με την πολιτική, είναι το αν και πότε ο αδίστακτος Τσίπρας και το επιτελείο του θα κάνουν εκλογές. Πολύ συχνά μάλιστα αναγνώστες θέτουν και σ’εμάς αυτό το ερώτημα.

Η απάντηση είναι όχι τώρα και όχι σύντομα, τουλάχιστον όχι πριν υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Και εξηγώ…
Αυτοί οι άνθρωποι που κυβερνούν είναι κλασσικοί φασιστικοποιημένοι κομμουνιστές, με ότι κακά συνεπάγεται αυτό. Και το λέω αυτό διότι προσπαθούν να επιβάλλουν κοινοβουλευτική δικτατορία μέσα σε μία χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν ! Από την απλή αναλογική που ευτυχώς δεν μπόρεσαν να την περάσουν, μέχρι τις ωμές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που επιχειρούν και κυρίως το κλείσιμο καναλιών προκειμένου να ελέγχουν όσο μπορούν τα ΜΜΕ.


Γνωρίζουν πως έχοντας αναλάβει την καυτή πατάτα της διαχείρισης μιας χρεοκοπημένης χώρας είναι πολύ δύσκολο να ξαναεκλεγούν δημοκρατικά σε μελλοντικές εκλογές, ετοιμάζουν αυτές τις συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας και αντιδημοκρατικής εκτροπής που περιγράφω παραπάνω. Και μπορεί η απλή αναλογική να απέτυχε-παρά την αμέριστη συμπαράσταση του γλοιώδους Τσιπρικού Λεβέντη- αλλά προχωρούν ακάθεκτοι στις παρεμβάσεις και προς τον έλεγχο της δικαιοσύνης και προς το κλείσιμο καναλιών.

Ο Τσίπρας λοιπόν δεν πρόκειται να κάνει εκλογές προτού μπορέσει να ελέγξει αρκετά τα ΜΜΕ και ειδικά το τηλεοπτικό τοπίο, γι’αυτό και λέω παραπάνω πως αποκλείεται να έχουμε εκλογές πριν υπάρξουν εξελίξεις στα ραδιοτηλεοπτικά. Οι δε παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης σχετίζονται και αυτές άμεσα και σε μεγάλο βαθμό με τον τηλεοπτικό έλεγχο, αφού κυρίως από αυτήν θα κριθούν πλέον το μέλλον των υπό δίωξη και κλείσιμο καναλιών.

Από την άλλη αυτό που συμβαίνει τώρα πραγματικότητα  είναι  πως οι νεοφασίστες της κυβέρνησης έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης, αφού με τους χονδροειδείς χειρισμούς τους η πλειοψηφία των υπαρχόντων καναλιών έχουν στραφεί εναντίον τους και έχουν δυναμώσει, τουλάχιστον όσο τους παίρνει, την αντιπολίτευσή τους.  Την ίδια στιγμή είναι τόσο προφανής η  πολιτική χοντροπετσιά, η απατεωνιά τους και το οικονομικό αδιέξοδο που προκαλούν που καταρρέουν δημοσκοπικά και μάλιστα σε σημείο που να γίνεται σχεδόν αδύνατη μια μελλοντική εκλογική τους νίκη. Οπότε που το πάνε και πως θα συνεχίσουν ;

Θα συνεχίσουν όπως περιγράφουμε παραπάνω και ας έχουν χάσει τον έλεγχο της κατάστασης ! Όσοι πολιτικοί ανήκουν σε τέτοιες ακραίες ιδεολογίες δεν επικοινωνούν με την πραγματικότητα όσο άσχημη και αν είναι αυτή, είναι αδίστακτοι προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους και κάνουν τα πάντα-θεμιτά και αθέμιτα- για να παραμείνουν στην εξουσία. Ελπίζουν δε μέχρι και την τελευταία στιγμή πως θα παραμείνουν εκεί και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν και ακόμη και όταν τη χάσουν ελπίζουν και παλεύουν μέχρις εσχάτων για να την ξαναπάρουν ! 


  Έτσι γαλουχήθηκαν και έτσι έμαθαν όλοι αυτοί- από τους παλαιότερους Σταλινικούς και Μπρεζνιεφικούς καθοδηγητές τους- να πολιτεύονται μέσα στις πολιτικές τους νεολαίες (ΚΝΕ κλπ.) και δεν αλλάζουν. Αυτό το βλέπουμε ειδικότερα στις χώρες που από ιστορικούς και συγκυριακούς λόγους δεν αποδομήθηκε αρκετά ο κομμουνισμός και η άκρα αριστερά, όπως η Ελλάδα. Το δόγμα είναι εξουσία με κάθε τρόπο !

Κλασσικά παραδείγματα οι Πούτιν, Τσάβες, Μαδούρο, Λουκασένκο και πολλοί άλλοι και φυσικά ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς τον οποίον οι σημερινοί κυβερνώντες υποστήριζαν κάποτε θερμά (θυμηθείτε Ελληνοσερβικές φιλίες...).
Είναι αυτός που στη Σερβία  έχασε τις εκλογές και δεν παρέδιδε την εξουσία, κι' έπειτα-αφού έπεσε- ήλπιζε ότι θα ξαναπάρει την εξουσία ακόμα και μέσα από τη φυλακή !  Λέτε να δούμε ένα παρόμοιο σκηνικό και στην Ελλάδα ; 
Με αυτούς τίποτα, μα τίποτα δεν αποκλείεται !!



Δεν υπάρχουν σχόλια: