Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Σούζα ο Τσίπρας μπροστά στο καλυμμαύχι του Ιερώνυμου !


Όπως είχαμε ξαναπεί ο υπουργός παιδείας Φίλης προσπάθησε έστω και χοντροκομμένα να περάσει κάποιες αλλαγές σε ότι αφορά τις σχέσεις κράτους και εκκλησίας στον τομέα της παιδείας οι οποίες αποσκοπούσαν σε μία όσο το δυνατόν πιο κοσμική παιδεία, σε αντίθεση με την σχεδόν θεοκρατική που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα.

Αν και αρχικά κατακρίναμε και τον Φίλη για έλλειψη τακτ και συνεννόησης, τελικά απεδείχθη ότι αυτός-μέσα σε όλα τα κακά του- ήταν πιο ανοιχτός σε συνεννόηση και διάλογο με την εκκλησία σε αντίθεση με τον Ιερώνυμο ο ποίος τον απορρίπτει και μόνο απαιτεί να περάσει το δικό του. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο…
Ο Ιερώνυμος με το έτσι θέλω παρέκαμψε τον υπουργό και απαίτησε συνάντηση με τον ίδιο τον Τσίπρα ο οποίος τον δέχθηκε, ενώ δεν θα έπρεπε, διότι πρώτα πρέπει να μιλάει και να συνεννοείται με τον αρμόδιο υπουργό παιδείας (μιας που μιλάμε για υπουργείο παιδείας και θρησκευμάτων), κάτι που ο Ιερώνυμος δεν δέχθηκε, καθώς απέρριψε συνάντηση με τον Φίλη.

Ο ελεεινός Τσίπας όμως όχι μόνο τον δέχθηκε, αλλά ταυτόχρονα σε μια πρωτοφανή κίνηση «άδειασε» τελείως τον υπουργό του, αφού αποφάσισε μαζί με τον Ιερώνυμο την αναστολή όλων των επίμαχων μεταρρυθμίσεων μέχρι νεωτέρας  !
Είπαν πως «από του χρόνου βλέπουμε»…δηλαδή ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, αφού του χρόνου είτε θα έχει ξεχαστεί και θα περάσει στο αρχείο ,είτε θα έχει πέσει και η κυβέρνηση…

Από τη μία ούτε σκέψη ότι μπορεί εμείς να συμπαθήσουμε τον Φίλη ο οποίος έχει αναλάβει το έργο του επίσημου σαμποταριστή της παιδείας για  λογαριασμό της φαιοκόκκινης κυβέρνησης. Αλλά από την άλλη δεν μπορείς και να μην αηδιάσεις με την εικόνα του Τσίπρα να κάθεται σούζα μπροστά στο καλυμμαύχι του Ιερώνυμου, να τρώει το ξύλο του και να αδειάζει τον υπουργό του και να είναι και υπερήφανος.

Πρόκειται για μια εικόνα που παραπέμπει σε μουλάδες Ιράν και Σαουδική Αραβία και προφανώς όχι σε Ευρωπαϊκή χώρα, καθώς η Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια αρνείται να αυτορυθμιστεί και να φτιάξει ένα τελείως κοσμικό κράτος που θα διαχωρίζει τις αρμοδιότητες και τις εξουσίες εκκλησία και κράτους και θα εξασφαλίζει την πλήρη ανεξιθρησκία. Όχι ότι έχουν κάνει κάτι διαφορετικό διαχρονικά οι προηγούμενοι κυβερνώντες (με εξαίρεση τον Σημίτη με τις ταυτότητες), αλλά το να παρουσιάζει αυτή την εικόνα και ο «πρώτη φορά αριστερά» Τσίπρας είναι ακόμα πιο θλιβερό.

Ο δε Ιερώνυμος είναι ένας δεύτερος Χριστόδουλος, αν εξαιρέσεις τη δεινή ρητορική και το ψώνιο με τα μικρόφωνα και τη δημοσιότητα του τελευταίου. Η ιδεολογία τους όμως είναι σχεδόν η ίδια, αν προσέξει και αναλύσει κανείς καλά τα λεγόμενα του Ιερώνυμου. 

Τέλος ιδιαίτερα αισχρός είναι και ο ψευτοφιλελεύθερος Μητσοτάκης από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο οποίος ποντάρει στο θρησκευτικό φανατισμό και την πατριδοκαπηλία για να κάνει αντιπολίτευση και να είναι αρεστός στο κοινό του ,κινούμενος στα χνάρια Καραμανλή και Σαμαρά. Σε αυτό το κόμμα, ακόμη τώρα στο 2016 δεν μπορούν να ξεφύγουν από αναχρονιστικές και τριτοκοσμικές λογικές, όσο και αν θέλουν να παραστήσουν το σύγχρονο και Ευρωπαϊκό κόμμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: