Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Η αθλιότητά τους ξεπέρασε και τη χούντα !


Δεν σκόπευα να σχολιάσω ούτε τις επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις της Γεροβασίλη, ούτε τους διάφορους Πολάκηδες και όλο το συρφετό τους, αλλά άκουσα πράγματα ανατριχιαστικά που δεν μπορώ να μην αναδείξω !

Κατά πρώτον ο άθλιος γκεμπελισμός της επίσημης κυβερνητικής θέσης που εκφράστηκε από την κυβερνητική εκπρόσωπο Γεροβασίλη και που ποντάρει στο συναίσθημα του κόσμου και καπηλεύεται σοβαρά θέματα όπως η υγεία και η παιδεία. Ούτε λίγο, ούτε πολύ μας είπε ότι λόγω της απόφασης του ΣτΕ και των χρημάτων που θα επιστραφούν στους υπερθεματιστές δεν θα προσληφθούν ούτε νοσηλευτές και πολλά παιδάκια δεν θα πάνε στο νηπιαγωγείο !
Ούτε που πέρασε από το μυαλό της κυρίας Γεροβασίλη και όσων την συμβούλεψαν να πει αυτά πως η ευθύνη γι’αυτό ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση που παρανόμησε και με τη βούλα της δικαιοσύνης. Αντί λοιπόν απολογούμενοι είναι επιτιθέμενοι !

 Δεύτερον αποτελεί επίσης ψέματα ότι τα λεφτά των υπερθεματιστών θα πήγαιναν σε τέτοιου είδους ανάγκες και είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Πολάκης και το υπουργείο υγεία  έχουν εισπράξει σαφώς περισσότερα λεφτά από την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τέτοιου είδους ανάγκες και έχει προχωρήσει σε ελάχιστες έως καθόλου προσλήψεις νοσηλευτών !

Το χειρότερο όλων είναι όμως η αήθης επίθεση που εξαπέλυσαν οι Συριζαίοι στη δικαιοσύνη, όχι τόσο μέσω της επίσημης γραμμής της Γεροβασίλη, αλλά μέσω άλλων στελεχών όπως ο ηθικά κατώτατος τραμπούκος Πολάκης ο οποίος έφτασε σε σημείο να μιλήσει για πόλεμο με τη δικαιοσύνη ! Τέτοια χυδαιότητα, γκεμπελισμό και αλαζονεία δεν είχε επιδείξει-στην κυριολεξία-ούτε η χούντα των συνταγματαρχών.
Ούτε αυτοί θα τολμούσαν να καπηλεύονταν σοβαρά θέματα όπως ασθενείς και παιδιά και κυρίως να επιτίθενται ανοιχτά στη δικαιοσύνη και να δηλώνουν πως είναι σε πόλεμο με αυτήν ! Γιατί είναι κάτι πολύ διαφορετικό η κριτική σε μια απόφαση της δικαιοσύνης (κάτι που είναι όντως δημοκρατικό δικαίωμα) από την ανοιχτή επίθεση και πόλεμο σε αυτήν.

Όπως καταλαβαίνετε μπλέξαμε άσχημα ! Και μπλέξαμε γιατί το κακό στη δημοκρατίας είναι ότι η πλειοψηφία επιβάλλεται στην πλειοψηφία και έτσι οι αδαείς που τους ψήφισαν καταδίκασαν όλους σε χειρότερο οικονομικό μαρασμό και ταυτόχρονα έθεσαν την πολιτική δημοκρατία σε μεγάλο κίνδυνο ! Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και δημοκρατικά αντανακλαστικά σε όλους τους χώρους και τους πολίτες εντός και εκτός κράτους.

Από την άλλη διακρίνω και μια γενική αφασία κυρίως στην αντιπολίτευση που θα όφειλε να ξεσηκώνει και τον κόσμο μπροστά στον κίνδυνο κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Δεν βλέπουμε πουθενά ούτε «αγανακτισμένους», ούτε τους «παραιτηθείτε», ούτε τίποτα…Αν έκανε άλλη κυβέρνηση αυτά που κάνει η σημερινή, υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τώρα θα είχε καεί και θα διαδήλωνε όλη η Αθήνα και όχι μόνο ; Βλέπετε οι τότε αγανακτισμένοι πήραν την εξουσία και είναι πολύ χειρότεροι από αυτούς τους κυβερνώντες που έβριζαν τότε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: