Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζεται το θέατρο του παραλόγου στο Μακεδονικό…

Το θέατρο του παραλόγου και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός στο Μακεδονικό (και όχι «Σκοπιανό» όπως βλακωδώς λένε οι περισσότεροι) συνεχίζεται εδώ και κοντά 25 χρόνια και φυσικά η «πρώτη φορά αριστερά» δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση !

Πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα 25 χρόνια που εκκρεμεί το ζήτημα οφείλονται κυρίως στην Ελληνική αδιαλλαξία και τυχοδιωκτισμό- όπως έχουμε αναλύσει ξανά το ζήτημα- σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση, αλλά και μια αντιπολίτευση, που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για μια συμβιβαστική λύση χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της ! Και αυτό διότι την ίδια στιγμή ο εθνοφασίστας συγκυβερνήτης του Τσίπρα, Καμμένος διατείνεται πως δέχεται καθόλου τη λέξη «Μακεδονία» για την όποια ονομασία των γειτόνων...

Από την άλλη και η υποτιθέμενη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία (η τόσο υπερήφανη για το βέτο του Καραμανλή το 2008) αποφεύγει ουσιαστικά να πάρει θέση- φοβούμενη το πολιτικό κόστος- και κατηγορεί ταυτόχρονα την κυβέρνηση για διγλωσσία, η οποία κυβέρνηση ουσιαστικά τους λέει «αφού ούτε και εσείς έχετε ξεκάθαρη θέση, οπότε σκάστε» !

Τι ακριβώς διαπραγματεύεται λοιπόν αυτή η κυβέρνηση τη δεδομένη στιγμή με τους γείτονες και ποιες οι κόκκινες γραμμές της ; Ουδείς έχει καταλάβει !
Υποτίθεται δε πως υπάρχει μια εθνική θέση για το ζήτημα περί σύνθετης ονομασίας με το όνομα «Μακεδονία» έναντι όλων και μόνο ως γεωγραφικός προσδιορισμός (παρότι ούτε και με αυτούς τους όρους μπήκε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί ποτέ το Ελληνικό κράτος…).

 Αυτό σημαίνει ότι πρώτον θα απαιτήσουμε και την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας, κάτι που είναι πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά και πολύ αμφίβολο αν θα το δεχθούν οι γείτονες ! Κατά δεύτερον μια τέτοια θέση (γεωγραφικός προσδιορισμός) σημαίνει πως δεν αναγνωρίζουμε και ένα αντίστοιχο έθνος σύμφωνο με την ονομασία της χώρας (στην ουσία δηλαδή Μακεδονικό έθνος). Αλλά και πως γίνεται μία χώρα να μην ανήκει σε κανένα έθνος, πόσο μάλλον που το έθνος είναι κυρίως θέμα αυτοπροσδιορισμού !

Έστω λοιπόν και αν η κυβέρνηση του Τσίπρα θελήσει, για τους δικούς της λόγους, να δώσει μια λύση στο θέμα και οι γείτονες υποχωρήσουν σε τόσο σοβαρά ζητήματα (έθνος και συνταγματική ονομασία), πως θα κάνει καλά και τους ΑΝ.ΕΛ. του Καμμένου, της Χρυσές Αυγές και τους Λεβέντηδες και πιθανότατα και κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας ; Κυρίως πως θα τα βγάλουν πέρα με το λεγόμενο λαϊκό αίσθημα (και κυρίως των βορειοελλαδιτών), όταν το πολιτικό καθεστώς έχει ποτίσει τον Ελληνικό λαό με ψεύδη, φανατισμό και μισαλλοδοξία στο συγκεκριμένο θέμα ;

Όταν δηλαδή επί 25 χρόνια το καθεστώς προπαγανδίζει ότι «Μακεδονία είναι μόνο μία και Ελληνική», ότι αυτή η χώρα και η Σλαβο-Μακεδονική  ταυτότητα είναι δημιούργημα του Τίτο και άλλα τέτοια, πως περιμένουν αυτός ο λαός να αποδεχθεί έστω μια ονομασία τύπου «Βόρεια Μακεδονία», «Νέα Μακεδονία» ή κάτι τέτοιο ;

Πάντως το τι θέλει να κάνει ο Τσίπρας με το ζήτημα θα φανεί στο εγγύς μέλλον, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσει τις επιταγές της Ρωσίας και του Πούτιν. Πιθανότατα δηλαδή σκοπεύει κάποια στιγμή να αποχωρήσει από τις συνομιλίες και να ρίξει το φταίξιμο στους γείτονες (όπως έκανε και στο Κυπριακό), προκειμένου να εμποδίσει αυτή τη χώρα να μπει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., όπως θα θέλει ο Πούτιν.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι η κυβέρνηση των γειτόνων (που αντικατέστησε τον σωβινιστή αρχαιόπληκτο Γκρουέφσκι) να καλοβλέπει και αυτή τον Ρωσικό εναγκαλισμό, οπότε να μπει σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και με τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας, προκειμένου να παίζει μέσα σε αυτούς τους θεσμούς το Ρωσικό πολιτικό παιχνίδι. Και όπως καταλαβαίνεται σε αυτήν την περίπτωση θα πάμε αναγκαστικά σε συμβιβαστική λύση με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό...

Όπως προφανώς καταλαβαίνετε οι πιο σόφρωνες, ένα ζήτημα που έπρεπε να είχε διευθετηθεί την εποχή που «γεννήθηκε» τραβάει επί δύομιση δεκαετίας και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα. Και αυτό διότι οι Ελληνικοί χειρισμοί (όλων των κυβερνήσεων) ήταν ότι χειρότερο και πιο τυχοδιωκτικό μπορεί να υπάρξει. Ίσως μάλιστα να πρέπει να διδάσκεται και σε σεμινάρια για το τι ακριβώς δεν πρέπει να κάνετε στην εξωτερική πολιτική !



Δεν υπάρχουν σχόλια: