Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Η συνήθης Ελληνική σκύλευση...


Όπως και πολλά άλλα πράγματα, έτσι και την προ δεκαετίας δολοφονία του νεαρού Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Κορκονέα, ο μέσος Έλληνας την βλέπει ως άσπρο ή μαύρο αδυνατώντας να δει το γκρι !

Οι μεν αριστεροί και αριστερίζοντες μιλούν για ένα αθώο παιδί που σκότωσε ένας «μπάτσος, γουρούνι, δολοφόνος» και εξυψώνουν τον Γρηγορόπουλο ως ίνδαλμα και λαϊκό ήρωα. Από την άλλη οι σκληροί δεξιοί και οι φασίστες είτε τον απαξιώνουν τελείως ή και λένε  ότι καλά του έκανε ο Κορκονέας αφού «ήταν ένα κακό παιδί» !

Στην πραγματικότητα ο Γρηγορόπουλος ήταν απλά ένα νεαρό παιδί που, για πολλούς και διάφορους λόγους, είχε πάρει λάθος δρόμο και ο θάνατος του μια τραγική κατάληξη που τελικά έγινε αφορμή για μια πρωτοφανή σκύλευση στη μνήμη του (και από τις δύο πλευρές), ακόμα και σήμερα.

Από την άλλη ο Κορκονέας πιθανότατα να ήταν ένας κακά εκπαιδευμένος νταής αστυνομικός. Αλλά στο τι ακριβώς συνέβη τότε, στο πως και το γιατί πυροβόλησε ο συγκεκριμένος Κορκονέας δεν μπορούμε να μπούμε να υπεισέλθουμε, αφού αυτά είναι αρμοδιότητα μόνο των δικαστηρίων και αν πούμε και κάτι μπορεί να εκτεθούμε.

Από τη μία δεν μπορείς να επιχαίρεις ούτε να μιλάς με απαξίωση και μένος για ένα παιδί 15 χρόνων που είχε τόσο πρόωρο τέλος, αλλά από την άλλη δεν μπορείς και να τον ηρωοποιείς. Και δεν μπορείς να τον ηρωοποιείς διότι ο Γρηγορόπουλος ήταν αναρχικός και βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο διότι πετούσε πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς και- για κακή του τύχη- στο περιπολικό που επέβαινε ο Κορκονέας.

Αυτό φυσικά δεν το βγάζω απ’το κεφάλι μου αφού τα ίδια ακριβώς έχει πει και ο φίλος και ομοϊδεάτης του Ρωμανός…Όταν λοιπόν εξυψώνεις σε τέτοιο βαθμό τον Γρηγορόπουλο είναι σαν να λες στη νεολαία σου να παρατήσει τα μαθήματά και τη διασκέδασή της και να αρχίσει να πετάει πέτρες και μολότοφ !  Δεν είναι κακό φυσικά να έχει πολιτικά άποψη και επαναστατικότητα ένας νεολαίος. Ίσα, ίσα είναι και υγιές, αλλά όταν  αυτό φτάνει στον πολιτικό εξτρεμισμό και σε μια τέτοιου είδους ριζοσπαστικοποίηση με χρήση βίας, τότε όχι μόνο υγιές δεν είναι αλλά καταστρέφει και ζωές.

Αφήστε βέβαια το τι ακολούθησε μετά και μέχρι σήμερα. Είναι μια τρομερή σκύλευση στο θάνατό του ! Η συνήθης Ελληνική σκύλευση… Όλοι φυσικά θυμούνται τι έγινε εκείνες της ημέρες του 2008 όταν με προτροπή του τότε ΣΥΡΙΖΑ (επί Αλαβάνου) κάηκε το κέντρο της Αθήνας και τους αριστερόφιλους προβοκάτορες Καραμανλή και Παυλόπουλου (αυτόν τον ανταμείψαμε και τον κάναμε ΠτΔ) να αφήνουν τους αναρχοφασίστες να το κάψουν ανενόχλητοι !

Μάλιστα ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι όλο αυτό το ενθάρρυνε τότε ο Αλαβάνος γιατί ήθελε να μπορέσουν να βάλουν χέρι τα τότε μικρά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ) στην αστυνομία και μάλιστα είχε τότε δηλώσει ανοιχτά ότι επιθυμεί μια διακομματική επιτροπή που θα ελέγχει την αστυνομία. Αυτό ελάχιστοι το θυμούνται...Και από την άλλη βέβαια οι φασίστες και οι ναζί να εκμεταλλεύονται το θέμα από την ανάποδη με τη δική τους μαύρη ρητορική...Καταλαβαίνεται λοιπόν για τι βρώμικους σκοπούς χρησιμοποιήθηκε αυτό το νεκρό παιδί !

Σήμερα βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν Τσίπρα και στην εξουσία δεν τα έχει ανάγκη αυτά, αφού είναι πλέον σε θέση να βάλει χέρι σε όλον τον κρατικό μηχανισμό από πολύ πιο πλεονεκτική θέση και αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους του. 

Από την άλλη όμως επί εννιά χρόνια κάθε λογής αριστεριστής ή αναρχοφασίστας συνεχίζει να καπηλεύεται τη μνήμη του και τη χρησιμοποιεί για ότι μπορεί να βάλει ο νους τους.  Άλλωστε η υπόθεση Γρηγορόπουλου συσπείρωσε, ριζοσπαστικοποίησε ή και έφερε και νέους οπαδούς τα τελευταία χρόνια σε ένα εξτρεμιστικό πολιτικό συνεχές της άκρας αριστεράς που μπορεί στην τελική να καταλήγει άνετα σε μια μαύρη αντίδραση !


Συνεπώς δεν μας παραξενεύει που κάθε χρόνο ορισμένοι μπαχαλάκηδες καίνε και σπάνε στη μνήμη του και που το ίδιο είναι και σήμερα και πιθανότατα και για πολλά χρόνια ακόμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: