Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η φασιστική μπόχα μας έγινε και διεθνής !


Τι μπορούμε πλέον να πούμε για το γεγονός ότι προχθές στάλθηκαν παγιδευμένα πακέτα σε Σοϊμπλε και Τόμσεν (αν και είναι προφανές ότι δεν επρόκειτο να φτάσουν ποτέ σ'αυτούς χωρίς έλεγχο) από την Ελλάδα ; Μια Ελλάδα που με θλίψη πλέον διαπιστώνουμε πως βγάζει βία και φασιστικό οχετό και εκτός συνόρων και που πραγματικά αρχίζουμε να ντρεπόμαστε γι'αυτήν !

Βεβαίως γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα έχει εδώ και χρόνια μεταπολίτευσης μετατραπεί σε ένα ιδιότυπο εργαστήρι άσκησης ακραίων ιδεολογιών και φασιστικής βίας (κόκκινης αλλά και μαύρης) και πως μέσα στη χώρα έχουν χτυπηθεί κατά καιρούς και ξένοι στόχοι, αλλά ποτέ δεν περιμέναμε πως θα εξάγουμε και τρομοκρατία ως διεθνής μπανανία !

Όσο όμως το πολιτικό καθεστώς της Ελλάδας γινόταν όλο και πιο φαιοκόκκινο στο πέρασμα των χρόνων της μεταπολίτευσης, τόσο ο εξτρεμισμός μεγάλωνε και θα λέγαμε ότι το αποκορύφωμα είναι μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης που συνοδεύτηκε και από την άνοδο των κόκκινων φασιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. 

Άλλωστε υπάρχει πλέον και η λεγόμενη αριστερή, αλλά και η εθνορατσιστική βία- τύπου Χρυσής Αυγής- η οποία στο όχι μακρινό παρελθόν δεν ήταν πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα. Ωστόσο μέσα στην κρίση και η δεύτερη άρχισε να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις και μάλιστα υπό τη γενική αφασία των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά που την είχαν αφήσει ασύδοτη (μέχρι τουλάχιστον τη δολοφονία Φύσσα) !
Στο ίδιο διάστημα άρχισε να αποκτά μεγάλη έκταση και ένα είδος φαιοκόκκινης τρομοκρατίας, δηλαδή ένωσης των δύο άκρων σε ένα φασιστικό, τύπου "Πυρήνες της φωτιάς", Ρουβίκωνας κα. Φαινόμενα τύπου πχ. Μαζιώτη και Ρωμανού εκεί έχουν ουσιαστικά τις ρίζες τους. 

Από μια άλλη οπτική αυτή η φαιοκόκκινη βία είναι και μια ρώσικου τύπου βία, αφού η ένωση των δύο άκρων έχει τη ρίζα της κυρίως στη Ρωσία του Πούτιν η οποία είναι και το κέντρο κάθε φασισμού που παλεύει για την παγκόσμια κυριαρχία της. Συχνά μάλιστα η εν Ελλάδι τρομοκρατική βία μπορεί να εξυπηρετεί και συμφέροντα που σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με τη Ρωσία και τους εδώ ανθρώπους της ή κόμματα της (βλέπε και την καγκεμπίτικη 17 Νοέμβρη ή κάψιμο της Αθήνας το 2008).


Επιπλέον αυτή η φασιστική τρομοκρατική βία ακολουθεί πολύ συχνά και εθνικές γραμμές γι'αυτό και λέμε ότι το πολιτικό καθεστώς δεν είναι καθόλου άμοιρο ευθυνών και αμέτοχο. Θυμηθείτε το χτύπημα στη Γερμανική πρεσβεία μέσα στα χρόνια της κρίσης, τους πυροβολισμούς στη Βρετανική πρεσβεία παλιότερα και τώρα αυτά τα βομβιστικά πακέτα.

Έτσι λοιπόν δεν μπορούμε καθόλου να αποκλείσουμε κρατική ή παρακρατική συμμετοχή σε αυτά τα πακέτα τα οποία στάλθηκαν στο εξωτερικό και εξηγούμαι. Πρώτον διότι ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν είναι δύο πρόσωπα που έχουν στοχοποιηθεί από όλο το βαθύ Ελληνικό κράτος (και όχι μόνο από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.) κομμάτων, πολιτικών, δημοσιογράφων και λοιπόν που εκφέρουν άποψη. 

Ακόμα και τα ονόματα των δήθεν αποστολέων που έγραψαν οι τρομοκράτες, "Άδωνης Γεωργιάδης" και "Βασίλης Κικίλιας" θα πρέπει να είχαν στόχο τη δυσφήμηση αυτών των δύο γενικά φιλοευρωπαϊκών στελεχών. Δεύτερον δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ΕΛΤΑ και αεροδρόμιο είδαν τέτοια ύποπτα πακέτα, με ονόματα πολιτικών, και δεν τους έκαναν έναν στοιχειώδη έλεγχο και όσο χύμα κράτος και αν είναι η Ελλάδα...

Τέλος αναρωτιέμαι τώρα, μετά από αυτό το απεχθές γεγονός, θα βγει κανένας κύριος Προκόπης Παυλόπουλος να μας πει πόσο φιλειρηνική και δημοκρατική είναι η Ελλάδα και πόσο σημαντική χώρα για την Ευρώπη και το μέλλον της ; Λέμε τώρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια: