Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η καθεστωτική βρωμιά με το Βατοπέδι...


Η ιστορία με το Βατοπέδι (φυσικά γράφεται με "ε" για να μην ξεχάσουμε και τα Ελληνικά που ξέρουμε, κύριοι δημοσιογράφοι της πλάκας...) δεν είναι τίποτε άλλο από μια θλιβερή καθεστωτική διακομματική προβοκάτσια, με τον πάντα βρώμικο Κώστα Καραμανλή να έχει προεξέχοντα ρόλο σε αυτήν.

Μόλις πριν λίγες ημέρες λοιπόν αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι-πολιτικοί, παπάδες και κρατικοί υπάλληλοι- που εμπλέκονταν στην υπόθεση και η είδηση προκάλεσε θόρυβο στον τύπο. Κάποιοι πολιτικοί και κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) θύμωσαν ή είπαν ότι θύμωσαν και αμφισβήτησαν την απόφαση, ενώ στη Νέα Δημοκρατία πανηγύριζαν...

Για την ακρίβεια σε αυτήν την ιστορία όντως δεν υπήρξε ποτέ σκάνδαλο, με την έννοια της ποινική ευθύνης των εμπλεκόμενων, αλλά αποδεδειγμένα ούτε και οικονομική ζημία του κράτους. ! Αυτό που υπήρχε και που έπρεπε να υπάρξει είναι μόνο ηθικό ζήτημα για το πόσο γελοίες πρακτικές όπως τα χρυσόβουλα από την τουρκοκρατία να έχουν ακόμα ισχύ και να αποδίδουν προνόμια στην εκκλησία.

Επίσης ηθικό ζήτημα για το κατά πόσο είναι σωστό να κάνει η εκκλησία bussiness και τέλος ένα ζήτημα ημι-θεοκρατίας που υπάρχει ακόμα στην Ελλάδα, με την εκκλησία να εμπλέκεται και να κομίζει οφέλη από το κράτος, αλλά και το αντίστροφο με τους πολιτικούς και το κράτος από την εκκλησία. Όλα αυτά όμως δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ποινική ευθύνη και διώξεις...

Γιατί λοιπόν σκάνδαλο και διώξεις πολιτικών, παπάδων και λοιπόν; Αυτό συνέβη γιατί κάποιοι ραδιούργοι βρήκαν μια χρυσή ευκαιρία να εξοντώσουν ηθικά ανεπιθύμητους πολιτικούς, αλλά και παπάδες. Κατά πρώτον το τότε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ, μαζί με την αντιπολιτευόμενη τότε αριστερά (δεν είναι τυχαίο που όλα ξεκίνησαν από εκπομπή του "βαμμένου"Συριζαίου Βαξεβάνη), αλλά και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη προσπάθησαν και πέτυχαν να εξοντώσουν πολιτικά, μέσω της σκανδαλολογίας, δυτικόφιλα στελέχη όπως ο Βουλγαράκης και ο Γιάννης Αγγέλου (ο οποίος ήταν μάλιστα τότε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Καραμανλή και δεν ζει πλέον...)

Όπως, όμως συνήθως συνέβαινε σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτές οι πολιτικές εκκαθαρίσεις μέσω υπαρκτών ή ανύπαρκτων σκανδάλων είχαν ουσιαστικά διακομματική κάλυψη. Έτσι λοιπόν ο αρχιπροβοκάτορας καγκεμπίτης Καραμανλής παρέδωσε εσκεμμένα τους δυτικόφιλους Βουλγαράκη και Αγγέλου ως βορά στις ορέξεις της αριστεράς και του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, αφού ουδέποτε τους κάλυψε ούτε για τα μάτια του κόσμου. Το ίδιο έκανε και με τον Ρουσσόπουλο ο οποίος ήταν μεν αριστερής προέλευσης, αλλά είχε τότε ανοιχτή κόντρα με τον Καραμανλή.

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΧΘΟΝΙΟ ΒΛΕΜΜΑ...
Ο Καραμανλής το συνήθιζε να εκκαθαρίζει διακομματικά στελέχη του κόμματός του με υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα τους οποίους δεν κάλυπτε εσκεμμένα στις επιθέσεις των άλλων κομμάτων και έτσι αυτοί ουσιαστικά τελείωναν πολιτικά. 
Αυτή είναι στην πραγματικότητα μια βρώμικη Πουτινικού τύπου τακτική που συνήθιζαν και ο Καραμανλής, αλλά και ο ΓΑΠ προκειμένου να καταστρέφουν  δυτικόφιλα ή γενικά εξυγχρονιστικά στελέχη τους και η αντιπολίτευση (και η αριστερά βέβαια με το...ηθικό της πλεονέκτημα) ήταν τότε στο ρόλο του ηθικού κριτή... 

Αυτό είναι και το μισό ρεζουμέ της υπόθεσης Βατοπεδίου που, όπως είπαμε, ουσιαστικά όντως δεν είναι σκάνδαλο, αλλά μόνο ηθικά κατακριτέο. Το άλλο μισό σχετίζεται με τα Ρώσικα συμφέροντα (τι περίεργο...) και εδώ παίχτηκε και το πιο χοντρό παιχνίδι !

 Ως γνωστόν η Ρωσία καλοβλέπει και σκοπεύει να πατήσει πόδι στο Άγιο όρος εδώ και αρκετά χρόνια, ως ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθειά της να καπελώσει όλη την ορθόδοξη εκκλησία. Το δε Βατοπέδι λοιπόν είναι μια κεντρική μονή κλειδί μέσα στο Άγιο όρος, κάτι που οι Ρώσοι γνώριζαν καλά και θέλησαν να πάρουν τον έλεγχό του (συγκεκριμένα με πρόσχημα αξιώσεις στη σκήτη του Αγίου Ανδρέα). 

Όμως ο μοναχός Εφραίμ- ο ουσιαστικός κουμανταδόρος του Βατοπεδίου- ο οποίος ήταν άνθρωπος του πατριαρχείου και έμπιστος του Βαρθολομαίου ήταν σθεναρά κόντρα στα Ρώσικα σχέδια, και αυτό το πλήρωσε ! Ήταν μια καλή ευκαιρία λοιπόν για το βαθύ κράτος να φτιάξει ένα δήθεν σκάνδαλο και να πετύχει δύο σε ένα...Και τη συκοφάντηση ανεπιθύμητων πολιτικών στελεχών, αλλά και του ίδιο του Εφραίμ που τολμούσε να πάει κόντρα στη Μόσχα !

Κάπως έτσι λοιπόν βρέθηκε και ο Εφραίμ (μαζί με έναν άλλο μοναχό τον Αρσένιο που δεν μπήκε φυλακή) κατηγορούμενος με κατασκευασμένες κατηγορίες και το πλήρωσε με μερικούς μήνες φυλάκισης. Αφού λοιπόν πήρε το μάθημά του, είχε καταλάβει πως μπορεί να γλιτώσει το τομάρι του και έκανε μια 100% ρωσόφιλη στροφή που συνοδεύτηκε μάλιστα και από ταξίδι στη Μόσχα όπου είδε τον Πούτιν και του έδωσε τα διαπιστευτήριά του !

Τώρα λοιπόν έχουν πλέον αθωωθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί, κρατικοί λειτουργοί και παπάδες στην υπόθεση και φυσικά και ο ίδιος ο Εφραίμ που φαίνεται πως εξαργύρωσε τη φιλορωσική του στροφή !
Και μπορούμε να πούμε επίσης πως η δικαιοσύνη προσπάθησε να συμβιβάσει την κατάσταση, θέλοντας από τη μία να μην παραδεχθεί ότι σαν σκάνδαλο είναι εντελώς ανύπαρκτο και από την άλλη να αθωώσει και τους κατηγορούμενους (κυρίως τον Εφραίμ)

Έτσι λοιπόν βρέθηκε η Σολομώντεια λύση και το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως οι Εφραίμ και Αρσένιος ναι μεν παρανόμησαν, αλλά δεν είχαν καμία πρόθεση να το κάνουν και να ζημιώσουν το κράτος ! Δηλαδή παρανόμησαν, αλλά χωρίς να το θέλουν ! Ωραίο σκεπτικό, ε ;

Μετά λοιπόν από την αθωωτική απόφαση βγήκε ο ραδιούργος Καραμανλής, ο άνθρωπος που "έχει πουλήσει την ψυχή του στο διάολο", και πανηγύριζε ως δικαιωμένος από τη μη ύπαρξη σκανδάλου. Δηλαδή ένας από τους εγκεφάλους της κατασκευασμένης υπόθεσης και της διακομματικής σκευωρίας, που τότε δεν κάλυψε σε κανένα σημείο τα εμπλεκόμενα στελέχη του βγήκε τώρα-μαζί με τα διάφορα τσιράκια του στον τύπο και στα social media- υπερήφανος και δικαιωμένος !

Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν και την επαναφορά του στα αξιώματα, ως πρόεδρος δημοκρατίας, όπως ακούγεται και αξιοποίησαν κατάλληλα την υπόθεση ; Πολύ πιθανό και εις ανώτερα...




Δεν υπάρχουν σχόλια: