Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Γιατί δεν αντιδρά ο Έλληνας ;



Πλέον και οι αδαείς (και οι πρώην υποστηρικτές τους) καταλαβαίνουν ότι αυτή η φαιοκόκκινη κυβέρνηση είναι μια δράκα άχρηστων και τυχοδιωκτών που όσο περισσότερο μένουν στην εξουσία, το κακό που προξενείται γίνεται και μεγαλύτερο.

Βλέποντας ωστόσο τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, αλλά και σε άλλες χώρες που έχουν ή είχαν καταστροφικές και αυταρχικές κυβερνήσεις σε πιάνει απογοήτευση ! Εκεί λοιπόν οι λαοί συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο ότι αριστερά σημαίνει πείνα και δικτατορία και ξεσηκώνονται, βγαίνουν στους δρόμους και πολεμάνε με όλες τις δυνάμεις τους να τους ρίξουν για το καλό αυτών και των παιδιών τους.

Εδώ στην Ελλάδα τι κάνουμε ; Γιατί ο Έλληνας δεν αντιδρά, δεν ξεσηκώνεται καθόλου, παρά μόνο βρίζει τους πολιτικούς σε ιδιωτικές συζητήσεις, στα καφενεία, στην τηλεόραση κλπ. ;
Που πήγαν οι αγανακτισμένοι, οι συνδικαλιστές και άλλοι. Ακόμα και οι περιβόητοι μπαχαλάκηδες σχεδόν έχουν εξαφανιστεί ! Φανταστείτε να έκανε άλλη κυβέρνηση αυτά που κάνει αυτή εδώ, τι θα γινόταν ; Το λιγότερο θα καιγόταν η Αθήνα, ενώ τώρα δεν έχουμε καν γιαούρτια σε πολιτικούς, προπηλακισμούς, φασαρίες στις παρελάσεις κλπ....

Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι αυτοί που οργάνωναν τότε τους ξεσηκωμούς ήταν κυρίως οι αριστεροί και οι διάφορες μικροαστικές ουρές τους και σήμερα έχουν πάρει την κυβέρνηση. Αλλά και τέτοια αφασία από πλευράς του μέσου Έλληνα δεν δικαιολογείται ! Και αυτά ακόμα τα αμφιλεγόμενα φιλοευρωπαϊκά παραιτηθείτε που οργανώθηκαν κάποτε, μας άφησαν χρόνους...Τι συμβαίνει σ'αυτή την περίεργη χώρα ;

Καταρχήν θα πω ότι με αφορμή την οικονομική κρίση, ο Έλληνας-σαν μέσος όρος εννοώ-δείχνει ότι δεν είναι ένας έξυπνος λαός όπως βαυκαλίζεται ! Και το τεκμηριώνω... Κατά πρώτον οι περισσότεροι δεν κατανόησαν από την αρχή τα αίτια της κρίσης και πήγαν κυρίως σε εκλογικές επιλογές λαϊκίστικες, ημιλαϊκίστικες ή και εντελώς ακραίες και βίαιες (Χρυσή Αυγή).

Έπειτα ο Έλληνας ,όχι μόνο πίστεψε όλα τα προεκλογικά ψέμματα του Τσίπρα και της παρέας του, αλλά και τον ακολούθησε με φανατισμό και στο προβοκατόρικο καταστροφικό δημοψήφισμα του 2015, πιστεύοντας ότι κάνει επανάσταση, ενώ ουσιαστικά κατέστρεφε κι'άλλο τη χώρα του! 
 Ακόμα κι'όταν όλα αυτά κατέρρευσαν και ο Τσίπρας έφαγε το ξύλο του στην Ευρώπη και είχα στα σκαριά ένα σκληρό μνημόνιο, ο...επαναστάτης και αντισυστημικός Έλληνας τον ξαναψήφισε ! 

Τώρα πλέον που οι υποτιθέμενοι αντιμνημονιακοί σωτήρες αποκαλύφτηκαν ως πολιτικοί αγύρτες, ο Έλληνας βγάζει στην επιφάνεια μια καταθλιπτική και χωρίς εμπιστοσύνη στον εαυτό του, πλευρά του χαρακτήρα του. Δεν αντιδρά ουσιαστικά, δεν επαναστατεί και υποσυνείδητα δεν ελπίζει σε κάτι πολύ καλύτερο για τον εαυτό του και τη χώρα του !                                                       Πως αντιδρά ; Εντελώς σπασμωδικά ! Με στροφή στην πατριδολαγνεία, τον εθνικισμό, τη θρησκοληψία, μίσος προς άλλες χώρες και λαούς (που υποτίθεται ότι μας φταίνε για όλα τα δεινά μας) και γενικώς προς ανορθολογικές καταστάσεις και σε αυτό συμβάλουν και τα Μ.Μ.Ε.-ηλεκτρονικά και έντυπα- που βλέπουν ότι όλα αυτά πουλάνε μέσα στην κρίση και τα καλλιεργούν !

Αυτός δηλαδή που έχει θλίψη, απογοήτευση και μη εμπιστοσύνη στον εαυτό του, είναι που συνήθως καταφεύγει σε αυτές τις καταστάσεις, ιδέες και ιδεοληψίες.

Συμπέρασμα ; Όταν από τη μία ακούμε τους Έλληνες (κυρίως τους πολιτικούς) να λένε "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και αντέχει στα δύσκολα" και από την άλλη πολλούς να λένε "το μόνο που μας έμεινε η πίστη στο θεό και την Παναγία", τότε στην πράξη υπερισχύει το δεύτερο (δηλαδή η απογοήτευση και η παραίτηση) !
Συνειδητοποιώντας και γράφοντας όλα αυτά, αρχίζω να πιστεύω αυτό που έχει πει ο μεγάλος φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος, πως δηλαδή -ως ορθόδοξη χώρα- κουβαλάμε μια κουλτούρα που εμποδίζει σχεδόν κάθε ορθολογική ανάπτυξη και πρόοδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: