Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο...



Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται ουσιαστικά στο ίδιο σημείο που βρισκόταν κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν και η προβοκατόρικη διαπραγμάτευση του Τσίπρα και της παρέας του δεν οδηγούσε πουθενά και η οικονομία της χώρας είχε ουσιαστικά παρατηθεί στο έλεος του θεού.

Φυσικά η διαφορά είναι ότι τώρα έχουμε και capital controls και στην πλάτη μας ένα υφεσιακό μνημόνιο που και αυτό βέβαια εφαρμόστηκε κατά το δοκούν και έγινε καταστροφικό εργαλείο. Ωστόσο όπως και τότε, έτσι και τώρα ο χρόνος κυλά κατά της Ελλάδας αφού η πραγματική οικονομία διαλύεται και αυτό είναι βέβαιο πως θα φέρει πιο σκληρά μέτρα στο μέλλον.

Αυτό που κάνει τώρα ο Τσίπρας είναι ουσιαστικά να εκμεταλλεύεται με προβοκατόρικο και αδίστακτο τρόπο την αχρηστία, την ανικανότητα, αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησής του να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα και να την αξιολόγηση στην ώρα της. Την ίδια στιγμή οι δανειστές-ειδικά το Δ.Ν.Τ.- του ζητούν να πάρει μέτρα και να προχωρήσει σε φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στις οποίες ο Τσίπρας έχει, ως γνωστόν, αλλεργία. Τι μεταρρυθμίσεις να κάνει άλλωστε μια κυβέρνηση που εν μέσω κρίσης, αντί να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες, κάνει προσλήψεις στο δημόσιο με ρουσφέτια ;

Όλα δείχνουν τώρα ότι ο Τσίπρας-όπως έχουμε ξαναπεί- θα πάει την προβοκάτσια ως τα άκρα για να μπορέσει να προκαλέσει, με εργαλείο την Ελλάδα περαιτέρω ρήγμα και άνοδο αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, στο εσωτερικό της Ευρώπης.
Όσο δηλαδή οι ευρωπαϊκοί πολιτικοί και λαοί (ειδικά οι βόρειοι) θα βλέπουν την Ελλάδα ως μια χώρα μπαταχτσήδων και ένα βαρέλι χωρίς πάτο στο οποίο πρέπει να ρίχνουν τα λεφτά τους, τόσο η ευρωπαϊκή ιδέα θα κλονίζεται στη συνείδησή τους. 

Αυτή ακριβώς η κατάσταση είναι που μπορεί να προκαλέσει ή απλά να συμβάλλει στο ρήγμα και τις φυγόκεντρες δυνάμεις στην Ε.Ε. και ως ένα βαθμό το έχει ήδη κάνει. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ένα από τα επιχειρήματα του Brexit ήταν ότι στην Ε.Ε. πληρώνει ο βορράς για τον φτωχό και μπαταχτσίδικο νότο. Επιπλέον είδαμε τελευταία και μια κακώς εννοούμενη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα από χώρες του νότου όπως η Ιταλία και η Γαλλία που είναι στην πραγματικότητα το λιγότερο αφελέστατη ή και καθαρά αντιευρωπαϊκή...

Πιστεύουμε δε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε λίγους μήνες ακολουθούν κρισιμότατες εκλογές σε Γερμανία και Γαλλία. Ο Τσίπρας θα το τραβήξει όσο το δυνατόν πιο μακριά προκειμένου να βγουν από αυτές κερδισμένες αντιευρωπαϊκές δυνάμεις ιδιαίτερα αυτών των δύο χωρών (όπως η Λεπέν και η Γερμανική ακροδεξιά), αλλά και για να χάσει η ενοχλητική Μέρκελ από τους σοσιαλδημοκράτες !


Ο καταληψίας τζογάρει για μια ακόμη φορά δηλαδή στις πλάτες της Ελλάδας και του λαού της και παίζει επικίνδυνα με τη φωτιά (Grexit ή νέα χρεοκοπία) ! Στο τέλος βέβαια το πιθανότερο είναι πως θα βρεθεί κάποια λύση και ο Τσίπρας με τη συμμορία του θα υποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ η Ελλάδα και η οικονομία της παραπαίει ακυβέρνητη και το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο...


Ας όψεται όμως ο Ελληνικός λαός που ψήφισε, και με φανατισμό, τόσο ηθικά κατώτατους ανθρώπους όπως ο Τσίπρας και ο Καμμένος για να τον κυβερνήσουν και τώρα υφιστάμεθα όλοι τις συνέπειες !  

Δεν υπάρχουν σχόλια: