Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Γενοκτονία Ποντίων…ή μήπως όχι ;;

Ακολουθει ακρως αντιδημοφιλης ανάρτηση, αλλά εμείς είμαστε «αιρετικά» και δεν διστάζουμε να γινόμαστε δυσάρεστοι-αλλά χρήσιμοι- και στα εθνικά ζητήματα !...


 Σήμερα λοιπόν το Ελληνικό κράτος γιορτάζει την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας Ποντίων και αυτή η επέτειος έχει εξέχουσα θέση σε ΜΜΕ και social media και έχει πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Τουλάχιστον από την άποψη της μνήμης των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν και σφαγιάσθηκαν, πολύ σωστά κάνουμε και τους τιμούμε. Αν όμως θυμάστε, πέρυσι και σε ανύποπτο χρόνο, ο πρώην υπουργός παιδείας της σημερινής κυβέρνησης Ν.Φίλης έκανε μια δήλωση πως τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα δεν αποτελούσαν γενοκτονία, αλλά απλά εθνοκάθαρση.    
                              
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πανελλήνιο ξεσηκωμό (σε μια εποχή πατριδολαγνείας και πατριδοκαπηλίας που ζούμε) από κόμματα και όλους τους εθνικά ορθούς και λίγο έλειψε να προκαλέσουν και την αποπομπή του συγκεκριμένου υπουργού από την κυβέρνηση (ο οποίος, ως γνωστόν,εκκαθαρίστηκε αργότερα μετά από προτροπή του αρχιπαπά Ιερώνυμου !!). 
Αυτό λοιπόν το γεγονός μας έκανε να ψάξουμε το θέμα παραπάνω και από τις μη συμβατικές πηγές και να μάθουμε πράγματα που ελάχιστοι γνωρίζουν.

Η αρχική μας εύλογη απορία είναι πως, εφόσον πρόκειται για γενοκτονία, είναι δυνατόν το ίδιο το Ελληνικό κράτος να αναγνωρίζει τα επίμαχα γεγονότα ως γενοκτονία σχεδόν 70 χρόνια μετά από την εποχή που συνέβησαν (1994) ! Τόσα χρόνια τους πήρε να το καταλάβουν ; Ακόμα χειρότερα όταν αυτή η αναγνώριση έγινε με παρέμβαση της Μιμής Λιάνη (!), προφανώς για λόγους εκδούλευσης του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ προς του Ποντίους…

Η δεύτερη απορία μας είναι το γιατί αυτή η Ελληνική προσπάθεια έχει βρει τόσο μικρή διεθνή ανταπόκριση, σε αντίθεση με τη γενοκτονία των Αρμενιών ; Χαρακτηριστικά να πούμε ότι η γενοκτονία Ποντίων αναγνωρίζεται μόλις από πέντε χώρες στον κόσμο, ενώ των Αρμενίων από εικοσιοκτώ…

Επιπλέον η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που μιλούν για το θέμα έχουν πλήρη άγνοια για τα γεγονότα ή και δεν ξέρουν καν γιατί πράγμα μιλάνε ! Στην πραγματικότητα η όλη υπόθεση αφορά  γεγονότα που ξεκίνησαν κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο-και συνεχίστηκαν και μετά- και όχι κάποια εν ψυχρώ και απρόκλητη σφαγή Ελλήνων. Δεύτερον την εποχή που ξεκίνησαν τα γεγονότα και οι ταραχές (1916) δεν κυβερνούσε ο Κεμάλ όπως προπαγανδίζουν οι περισσότεροι στην Ελλάδα, αλλά οι προκάτοχοί του νεότουρκοι…

Ωστόσο τα περί γενοκτονίας ή απλά σφαγής Ελλήνων θα έπρεπε κανονικά να αναφέρονται  κυρίως για τον πόλεμο του 1922, αφού τότε φονεύθηκαν ή μετανάστευσαν ή περισσότεροι Πόντιοι. Επρόκειτο βεβαίως για έναν επεκτατικό Ελληνικό πόλεμο που προκάλεσε το θάνατο, την καταστροφή και την εθνοκάθαρση των περισσοτέρων Ελλήνων της Τουρκίας και για τον οποίον ποτέ το Ελληνικό κράτος δεν ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του.

Εμείς λοιπόν παραθέτουμε πιο κάτω δύο κείμενα αντιεθνικιστών συγγραφέων (Γιώργος Νακρατζάς, Δημήτρης Λιθοξόου) τα οποία τεκμηριώνουν, με αξιόπιστα στοιχεία, πως τα γεγονότα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά που μας λένε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης και καλό θα ήταν να προβληθούν περισσότερο.




Από αυτά τα κείμενα προκύπτουν, αν μη τι άλλο, ορισμένα δεδομένα και αιρετικές αλήθειες που είναι οι εξής:

·    Το Ελληνικό κράτος υπερβάλει ή ψεύδεται σε πολύ μεγάλο βαθμό όταν μιλάει για τον αριθμό των νεκρών Ποντίων, αλλά και για τον αριθμό των Ελλήνων που ζούσαν εκεί πριν τις συγκρούσεις.

·       Η Ελληνοποντιακή κοινότητα δεν ήταν η πλειοψηφία στον Πόντο, αλλά απλά μια μειονότητα.

·       Τα γεγονότα ξεκίνησαν όταν στον Ά παγκόσμιο πόλεμο το Ελληνικό εθνικιστικό πλάνο ήταν ένας αυτόνομος Ελληνικός Πόντος και ενδεχομένως ένωσή του με την Ελλάδα κάποια στιγμή. Αυτό προκάλεσε τη συμμαχία των Ελλήνων Ποντίων με τους Ρώσους και κατά της χώρας της οποίας ήταν πολίτες και έπειτα τα Τούρκικα αντίποινα.

·       Κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο δεν υπήρχε καμία εθνοκάθαρση ή γενοκτονία Ποντίων, παρά μόνο πολεμικές συγκρούσεις και εγκλήματα πολέμου και μάλιστα και από τις δύο πλευρές. Αυτό φαίνεται και από την αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που ζούσαν στον Πόντο.

·       Η εθνοκάθαρση των Ελληνοποντίων από τη γη τους έγινε ουσιαστικά κατά την περίοδο 1922-23 με αφορμή τον γνωστό Ελληνοτουρκικό πόλεμο που ξεκινήσαμε εμείς.


Συμπεράσματα: Δεν μπορούν να σταθούν- τουλάχιστον διεθνώς- τα όσα ισχυρίζεται το Ελληνικό κράτος περί γενοκτονίας Ποντίων, για τον απλό λόγο πως δεν υπήρχε καμία συνολική σφαγή Ποντιακού πληθυσμού, παρά μόνο σφαγή σε ένα ποσοστό του ύψους χονδρικά του 18 με 20%.

Έτσι από τη στιγμή που το 1916 δεν υπήρχε ούτε εθνοκάθαρση, ούτε φυσικά γενοκτονία, θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για εθνοκάθαρση μόνο κατά το 22-23. Τότε όμως υπήρξε συνολική και εθνοκάθαρση των Ελλήνων και όχι μόνο των Ποντίων, οπότε που καταλήγουμε ;

Υπήρξε αναμφισβήτητα εθνοκάθαρση Ελλήνων κατά το 1922-23 και όχι μεμονωμένα των Ποντίων. Άρα γιατί συζητάμε ξεχωριστά περί Ποντίων ; Kαι από αυτή την εθνοκάθαρση Ελλήνων όμως, το Ελληνικό κράτος δεν θα μπορούσε να βγάλει κανένα όφελος, διότι προκλήθηκε από την Ελληνική επίθεση στην Τουρκία. Οπότε ούτε η Τουρκία πρόκειται να αναγνωρίσει ποτέ γενοκτονία Ελλήνων ή Ποντίων, αλλά ούτε και διεθνώς πρόκειται να δεχθούν ποτέ τέτοια πράγματα !

Και για να προλάβω πιθανές αντιδράσεις και αντιπαράθεση επιχειρημάτων και ντοκουμέντων τονίζω πως δεν αμφισβητώ σε καμία περίπτωση ότι εκεί δολοφονήθηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι (Πόντιοι). Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο ο χαρακτηρισμός  των γεγονότων ως γενοκτονία, αφού ένας τέτοιος ορισμός δεν προκύπτει από τα γεγονότα και τη διεθνή έννοια που έχει ο όρος γενοκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: