Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Βία και προπηλακισμοί ; Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε !


Οι περισσότεροι προφανώς θα γνωρίζετε την είδηση ότι οι Συριζαίοι Φίλης και  Ξυδάκης  προπηλακίστηκαν και δέχθηκαν καφέδες, σε μια εκδήλωση που έγινε προς υπεράσπιση μιας αριστερής αθλήτριας που βρίσκεται στη φυλακή ως κατηγορούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (Πυρήνες της φωτιάς) !

Το πρώτο που έχουμε να πούμε είναι να μην σπεύσει κανένας αντιαριστερός και αντι-Συριζαίος να χαρεί ή να επικροτήσει όλα αυτά, διότι αυτοί που έκαναν τα έκτροπα είναι ακροαριστεροί που οικτίρουν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν έχει Σοβιετοποιήσει αρκετά την Ελλάδα και γιατί δεν είναι, ως κυβέρνηση, όσο φιλοτρομοκρατικός θα ήθελαν !

Κατά δεύτερον αυτές οι βιαιοπραγίες και προπηλακισμοί είναι κυρίως ακροαριστερές και ακροδεξιές μέθοδοι που, ως αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής κουλτούρας που είναι όλοι αυτοί, τις χρησιμοποιούν ενίοτε για να λύνουν τις διαφορές τους και να πετυχαίνουν πολιτικούς στόχου. Παρομοίως έχουν χρησιμοποιήσει και άλλες χυδαιότητες κάθε είδους, ειδικά μέσα στα χρόνια της κρίσης…
Τώρα φυσικά που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. ήρθαν στην εξουσία, δεν είναι παράξενο που κάποιοι πρώην σύντροφοί τους τους πληρώνουν τώρα με το ίδιο νόμισμα ! 

Αυτό δεν είναι τόσο παράξενο, όχι γιατί ο Τσίπρας έχει αλλάξει, αλλά γιατί είναι άλλο πράγμα να προπαγανδίζεις ακροαριστερές φαντασιοπληξίες και ιδεοληψίες κάθε είδους, ενώ είσαι στην αντιπολίτευση και άλλο πράγμα όταν έχεις το πανδύσκολο έργο να κυβερνήσεις τον τόπο (και ειδικά μια χώρα σαν την Ελλάδα...).

Εμείς αυτό που έχομε να πούμε είναι πως όσοι είμαστε αντιαριστεροί, από τη δημοκρατική πλευρά, πρέπει να μείνουμε μακριά από τέτοιες πρακτικές (ούτε να τις επικροτούμε) για να μην γίνουμε το ίδιο με τους αριστερούς, τους φασίστες και όλους τους συντρόφους τους ! H δύναμή μας πρέπει να είναι η ψήφος μας και η κόσμια λαϊκή διαμαρτυρία μας, όπως πχ. εκφράστηκε στο κίνημα "παραιτηθείτε".


Γενικά οι λαοί δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν τη βία, αλλά μόνο ως απάντηση σε ενδεχόμενη κρατική βία και καταστολή ή για να ανατρέψουν μια δικτατορία και όχι σε συνθήκες πολιτικής δημοκρατίας (έστω και αν αυτή δεν λειτουργεί καλά και οι κυβερνώντες είναι αντιδημοκρατικής κουλτούρας, αν και δημοκρατικά εκλεγμένοι, όπως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια: