Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Κομμουνισμός, κομμουνιστές και αναθεωρητές…


Aλήθεια, έχουν αναρωτηθεί αρκετοί πολιτικοποιημένοι άνθρωποι στη χώρα μας-26 ολόκληρα χρόνια μετά τη διάλυση της Σοβ.Ένωσης και το τέλος του κομμουνισμού στην Ευρώπη- γιατί υπάρχει ακόμα το ΚΚΕ και τι ακριβώς επιδιώκει ;

Οι ίδιοι πάντως και οι οπαδοί τους, λένε πως υπάρχουν για να βοηθούν τον λαό, τους φτωχούς κλπ. και για να πολεμούν τον καπιταλισμό και κάποιοι αφελείς ψηφοφόροι τους, τους πιστεύουν...Πολύ ιδανικό, όμως για να’ναι αληθινό !

Στην πραγματικότητα λοιπόν το ΚΚΕ υπάρχει, εν έτει 2017, για να εξυπηρετεί, με όποιον τρόπο μπορεί,τα συμφέροντα της Ρώσικης υπερδύναμης και μιας ανατολικού τύπου αστικής τάξης και επιχειρηματικής τάξης  που σχετίζεται με αυτήν (και δευτερευόντως με την Κίνα) μέσα στην Ελλάδα !                                                                        
Δεν είναι μόνο ότι οι θέσεις τους στα διεθνή θέματα είναι ο ορισμός της Ρώσικης προπαγάνδας (και μία στις τόσες λένε και τη Ρωσία ιμπεριαλιστική για ξεκάρφωμα), αλλά και ότι ποτέ δεν φωνάζουν, ούτε απεργούν κατά του Ρωσοκινέζικου μονοπωλίου στην Ελλάδα (Cosco, Gazprom, Σαββίδης, Μπόμπολας κλπ.), παρά κατηγορούν γενικά και αόριστα τον καπιταλισμό !

Εδώ είναι το «ζουμί» της υπόθεσης λοιπόν. Γιατί το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμα την καπιταλιστική Ρωσία του Πούτιν, καθώς και επιχειρηματίες και μονοπώλια που σχετίζονται με αυτήν; Τι δουλειά έχει με όλους αυτούς ένα κομμουνιστικό κόμμα ;

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ο κομμουνισμός πράγματι κατέπεσε διεθνώς ως σύστημα (εκτός από Βόρεια Κορέα και εν μέρει Κούβα) και καταδικάστηκε ιστορικά και στη συνείδηση  των λαών. Η αλήθεια όμως, που λίγοι έχουν συνειδητοποιήσει, είναι πως και στη Ρωσία και στην Κίνα οι κομμουνιστές συνεχίζουν να κυβερνούν (φυσικά αυταρχικά), έστω και στην αναθεωρητική τους μορφή !

Οπότε επειδή "το αίμα νερό δεν γίνεται", η Ελληνική αριστερά (και όχι μόνο η Ελληνική) παραμένει γενικά προσκολλημένη στη Ρωσία και την υπηρετεί πιστά. Είτε με τη μορφή του φιλοσοβιετικού ΚΚΕ, είτε των αναθεωρητών του ΣΥΡΙΖΑ που οι αδαείς Έλληνες ψηφοφόροι πίστεψαν ότι μπορεί να μας βγάλουν από την οικονομική κρίση !

Η διακυβέρνηση και η ισχύς των αναθεωρητών κομμουνιστών είναι μια αλήθεια που η αφελής δύση υποτίμησε και δεν θέλησε ποτέ να δει, πιστεύοντας ότι ξεμπέρδεψε με τον αριστερό ιμπεριαλισμό και πως μπορεί να κάνει αυτές τις δύο χώρες φίλες της. Αμ,δε...Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και μόλις τον τελευταίο καιρό κάποιοι  έχουν αρχίσει να τη βλέπουν και να μιλούν.

Η μεν Ρωσία του Πούτιν προσπαθεί πλέον ανοιχτά για την παγκόσμια κυριαρχία της, επιτίθεται σε γειτονικές χώρες και τις διαμελίζει, επηρεάζει αποτελέσματα εκλογών σε ξένες χώρες (έως και στις ΗΠΑ !), ενισχύει τρομοκράτες και άλλα πολλά.     Η δε Κίνα προσπαθεί να κατακτήσει οικονομικά και εμπορικά την  δύση που επίσης δεν το αντιλαμβάνεται αρκετά, διότι πιστεύει πως έτσι δυναμώνει οικονομικά και η ίδια, σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Κυρίως βέβαια είναι ότι οι πολυεθνικές βρίσκουν εκεί φθηνά εργατικά χέρια, οπότε στη δύση κάνουν το κορόιδο...

Ας επανέλθουμε όμως στα της Ελλάδας. Είναι πιο κατανοητό οι αναθεωρητές του ΣΥΡΙΖΑ, και άλλων αριστερών γκρουπούσκουλων, να είναι πιο κοντά στις κρατικοφασιστικές Ρωσία και Κίνα, εφόσον αυτοί πιστεύουν ουσιαστικά σε ουτοπικές μορφές σοσιαλισμού που όμως υποτίθεται πως μπορούν να υπάρξουν και μέσα στον καπιταλισμό (ακόμα και μοντέλα τύπου Τσάβεζ, Μιλόσεβιτς, Μουγκάμπε κλπ.).

Το ΚΚΕ όμως (που στην ηγεσία του παραμένει Μπρεζνιεφικό φιλοσοβιετικό) γιατί άραγε υπηρετεί αυτές τις υπερδυνάμεις ; Πρώτον γιατί, κακά τα ψέματα, η ιδεολογική συγγένεια είναι προφανής και όλοι αυτοί οι ακραίοι αριστεριστές, στην πραγματικότητα νοιώθουν ιδεολογική οικειότητα μεταξύ τους. Και αυτό παρότι δεν σπανίζει και το φαινόμενο οι αριστεροί να μισιούνται και μεταξύ τους !

Δεύτερον, γιατί όλοι οι «κόκκινοι» αυτό που μισούν περισσότερο από τίποτε άλλο-όπως και κάθε ολοκληρωτισμός- είναι η φιλελεύθερη δύση και η αστική δημοκρατία (με όλα τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις της). Οπότε και για αυτούς ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ενσαρκώνουν το απόλυτο κακό.

Αν θέλουμε τώρα να μελετήσουμε και το υπόβαθρο αυτών των σχέσεων- ορθόδοξου Μπρεζνιεφικού κομμουνισμού (ΚΚΕ), με Πουτινικό και Κινέζικο κρατικοφασισμό (Πούτιν, Κινέζοι, ΣΥΡΙΖΑ, Μαδούρο κλπ.) -μπαίνουμε σε βαθιά νερά…Έτσι, αν ανατρέξουμε στο τι έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ για τους Μπρεζνιεφικούς κομμουνιστές, θα καταλάβουμε πολλά. Ο Κινέζος κομμουνιστής ηγέτης χαρακτήριζε λοιπόν εκείνη τη Σοβιετική Ένωση φασιστική και ιμπεριαλιστική και συγγενεύουσα με τον Χιτλερισμό !!
                                       
Να το πούμε λοιπόν πιο απλά, ο Μπρεζνιεφικός κομμουνισμός (τύπου ΚΚΕ) συγγενεύει ιδεολογικά με αυτούς τους Πουτινικούς αναθεωρητές (κρατικοφασίστες), διότι και ο Μπρεζνιεφισμός ήτο στην πράξη κρυφο-φασισμός και κρυφο-καπιταλισμός ! Αλλιώς το δικό μας ΚΚΕ δεν θα διατηρούσε αγαστές σχέσεις με τα αναθεωρητικά κρατικοφασιστικά ΚΚΚίνας και ΚΚΡωσίας. Ή μήπως δεν διατηρεί ;

Συμπέρασμα ; Ο κομμουνισμός δεν υπάρχει πλέον, αλλά οι κομμουνιστές ιμπεριαλιστές (Κίνα, Ρωσία και διάφοροι δορυφόροι τους) είναι πιο ισχυροί από ποτέ και πρέπει, όλοι όσοι πιστεύουμε στην αστική δημοκρατία, να προφυλαχθούμε από αυτούς και να αποτρέψουμε την παγκόσμια κυριαρχία τους με κάθε τρόπο !

Ακόμα περισσότερο πρέπει να αγωνιστούμε εμείς οι Έλληνες που ζούμε πλέον στο πετσί μας τον αυταρχισμό και τη χοντροπετσιά της «πρώτη φορά αριστερά» και την οποία είχαμε μυθοποιήσει καθόλη τη μεταπολίτευση ως ανθρώπινη και δημοκρατική και τώρα το πληρώνουμε !

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι  οι κομμουνιστές έχουν γίνει διεθνώς πιο ισχυροί από παλιά, διότι έχουν πάρει με το μέρος και τους περισσότερους από τους εθνικιστές και κλασσικούς φασίστες. Αυτοί μέσα στην ανοησία τους, μυρίστηκαν φασισμό στη Ρωσία (αφού οι φασίστες πάντα τον μυρίζονται τον φασισμό) και τον ακολουθούν άνευ όρων, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι στην πραγματικότητα συντάσσονται με κομμουνιστές !

Ειδικά μάλιστα οι «ψεκασμένοι» Έλληνες ακροδεξιοί πιστεύουν ότι ο Πούτιν θα σώσει και την Ελλάδα από την κρίση και όλα τα προβλήματά της, αν τον ακολουθήσουν. Αυτοί πιστεύουμε πως τελικά θα εκκαθαριστούν , αν τελικά ο "κατακόκκινος" πρώην καγκεμπίτης Πούτιν, πετύχει τους στόχους κυριαρχίας του και στην Ελλάδα και διεθνώς και όταν δεν θα τους έχει πλέον ανάγκη για να εδραιωθεί. Διότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη όμως ουδείς !

Δεν υπάρχουν σχόλια: