Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Γιατί δεν θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας


Απορία όλων όσων ασχολούνται με την πολιτική, είναι το αν και κατά πόσο ο Τσίπρας θα προκηρύξει κάποια στιγμή πρόωρες εκλογές, με τους περισσότερους μάλιστα να πιστεύουν πως αργά ή γρήγορα θα το κάνει.

Και όμως εγώ σας πληροφορώ ότι ο Τσίπρας θα εξαντλήσει ακόμα και την τελευταία ημέρα της τετραετίας προκειμένου να είναι στην εξουσία ! Ο Τσιπράκος-και ο φίλος του ο Καμμένος- έχει καταλάβει πλέον και ο ίδιος ότι τις επόμενες εκλογές θα τις χάσει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) όποτε και να γίνουν, οπότε και θα πολιτευτεί αναλόγως !

Φυσικά για κάθε ορθολογιστή και ψαγμένο άνθρωπο μια κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά», δεν θα μπορούσε με τίποτα να σταθεί και να αντιμετωπίσει επαρκώς μια οικονομική κρίση και ειδικά αυτήν της Ελλάδας. Σιγά, σιγά λοιπόν και ο ίδιος ο Τσίπρας αρχίζει να επικοινωνεί στοιχειωδώς με την  πραγματικότητα και να καταλαβαίνει ότι λογικά δεν μπορεί να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Γιατί όμως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα εξαντλήσουν και την τελευταία ημέρα της τετραετίας ; Και μιλώ πέρα από την εξουσιομανία που έχουν ειδικά οι αριστεροί (αφού δεν έχουν ξαναδεί εξουσία). Θα εξαντλήσουν λοιπόν την τετραετία διότι ερχόμενοι στην εξουσία έχουν αναλάβει και κάποιες πολύ κρίσιμες αποστολές που «υποχρεούνται» να φέρουν εις πέρας, μέχρι το τέλος. Και εξηγώ…                                                                                                                
Η πρώτη είναι το οικονομικό και επιχειρηματικό ξεπούλημα της χώρας σε Ρώσους και Κινέζους και σε όλο το κεφάλαιο που σχετίζεται με αυτούς και κατ’ επέκταση η οικονομική αποικιοποίηση της χώρας από αυτές τις χώρες και τους ανθρώπους της. Εμείς μάλιστα είχαμε προειδοποιήσει περί αυτού του σχεδίου από την εποχή που πρωτοξεκίνησε η κρίση, έστω και αν δεν προχώρησε επαρκώς ή μόνο εν μέρει , επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Ο Σαμαράς έκανε μια σχετική αρχή με τράπεζες, ΟΠΑΠ και Σαββίδη).

Σήμερα όμως που κυβερνάει ένα ακροαριστερό τυχοδιωκτικό μόρφωμα, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιο αποφασιστικά και κυνικά. Και αυτό συμβαίνει αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αμιγώς ρωσόδουλο κόμμα, ενώ και οι ΑΝ.ΕΛ του Καμμένου στηρίζονται κυρίως σε Ρώσους ολιγάρχες ! Έτσι φαινόμενα τύπου COSCO, Gazprom, Σαββίδη και λοιπών ανατολικών ολιγαρχών και ολιγαρχιών, αρχίζουν να κατακλύζουν την Ελλάδα και έπεται και συνέχεια. Το προπαγανδιστικό παιχνίδι έχει μάλιστα στηθεί πολύ οργανωμένα, αφού έκαναν τους περισσότερους  Έλληνες να βρίζουν την Ευρώπη- και ειδικά τη Γερμανία- ως τοκογλύφους που θέλουν να μας αγοράσουν τσάμπα. Την ίδια στιγμή λοιπόν οι μόνοι που μας αγοράζουν τσάμπα είναι Ρώσοι και Κινέζοι και σχεδόν κανείς δεν διαμαρτύρεται !

Η δεύτερη αποστολή είναι ο έλεγχος, από την κρατικοφασιστική συμμορία της αριστεράς, του τύπου και της δικαιοσύνης, αλλά και όλου το κρατικού μηχανισμού (του τελευταίου κυρίως μέσω διορισμών και συμπεριλαμβανομένου στρατού και αστυνομίας), πράγματα για τα οποία έχουμε ξαναμιλήσει αρκετές φορές από εδώ. Αυτά μάλιστα γίνονται όλο πιο φανερά τον τελευταίο και όσοι δεν έχουν παρωπίδες καταλαβαίνουν πλέον ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. σημαίνει αυταρχισμός ή κρυφοφασισμός.

Τέλος η τρίτη αποστολή τους σχετίζεται με την εξωτερική πολιτική. Μια εξωτερική πολιτική την οποία διαμορφώνουν και θα διαμορφώνουν, όσο πιο ύπουλη και Ρωσόφιλη γίνεται στα Ελληνικά, αλλά και διεθνή θέματα και πάντα με μια επίφαση πατριωτισμού για να ξεγελούν διάφορους αφελείς που πιστεύουν πως ο καγκεμπίτης Κοτζιάς είναι πατριώτης...                               
Πχ. οδηγούν σε ναυάγιο το Κυπριακό-με τις πλάτες του διπρόσωπου ρωσόφιλου Αναστασιάδη- όπως θα οδηγήσουν σε ναυάγιο και τις συζητήσεις το Μακεδονικό, διότι απλά αυτά τους ζητά η Ρώσικη υπερδύναμη…Είναι βεβαίως οι ίδιοι που έχουν παρέμβει και έχουν επηρεάσει ακόμα και σοβαρές αποφάσεις της Ε.Ε. σε θέματα που αφορούν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα !     
            
Όπως είπαμε (ειδικά στην εξωτερική πολιτικά και στη Ρωσοκινέζικη διείσδυση) αυτά μια κυβέρνηση Τσίπρα είναι σε θέση να τα κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό και πιο κυνικά από τη Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη. Αυτό διότι η Ν.Δ. ως κόμμα παραμένει στελεχιακά δυτικόφιλο και πιο αστικοδημοκρατικό στην πλειοψηφία των στελεχών του, οπότε και  κρατάει περισσότερα προσχήματα, ακόμα και αν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να ακολουθήσει ακραιφνώς ρωσόφιλη πολιτική, τύπου Καραμανλή, όταν κυβερνήσει...


Η ουσία είναι λοιπόν ότι ο Τσίπρας και η τυχοδιωκτική παρέα του δεν το κουνάνε από την εξουσία μιας που, εκτός των άλλων που αναφέρουμε, είναι πεινασμένοι γι’αυτήν…Αν μπορούσαν δηλαδή, θα ματαίωναν και τις εκλογές ή θα τις έχαναν και δεν θα παρέδιδαν την εξουσία ! Πρακτικές τύπου Μιλόσεβιτς, Μαδούρο και άλλων ινδαλμάτων τους…

Τι μπορεί να συμβεί όμως έπειτα, αν γίνει το λογικό και φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Μητσοτάκης ; Είναι πιθανό να έχουμε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, αλλά με τους κρατικοφασίστες της αριστεράς να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού μηχανισμού, του τύπου και της δικαιοσύνης. Σε ένα τέτοιο απευκταίο, αλλά όχι απίθανο, σενάριο αυτή η κυβέρνηση θα έχει-όπως είναι λογικό- σοβαρό πρόβλημα στο να κυβερνήσει και να περάσει τις δικές της αποφάσεις ! 

Η Ελλάδα έχει μπλέξει άσχημα λοιπόν, με αυτούς που έφερε στην εξουσία, και όλα αυτά μπορούν να γίνουν μια πραγματικότητα, αν δεν αφυπνιστεί ο κόσμος και δεν φτιάξει ένα αποφασιστικό δημοκρατικό μέτωπο ή κίνημα για να διώξει το συντομότερο αυτούς τους επικίνδυνους τύπους από την εξουσία, εξαναγκάζοντάς τους σε παραίτηση. Πάντως προς το παρών ο κόσμος είναι σχεδόν παραιτημένος και σε λήθαργο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: